Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

AH shopt protest tegen onderbetaling om tot reclame

  •  
02-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-04-02 om 09.30.19
Een sympathieke actie voor de deur van een Albert Heijn in Leiden. Daar werd voor de deur door actiegroep Voor14 met stoepkrijt een hart onder de riem gestoken van de vulploegmedewerkers die de supermarkten draaiende houden in deze coronatijden. Voor14 is een groep die, aldus de eigen website streeft naar “afdwingen dat de gigantische rijkdom in Nederland eerlijker wordt verdeeld. Te beginnen met het verhogen van het minimumloon van 10 naar 14 euro per uur. Hiermee stijgt ook het inkomen van mensen met een uitkering en AOW.”
En die verhoging van het minimumloon was ook een van de boodschappen in stoepkrijt voor de deur. Nadat het Albert Heijn-filiaal zelf op de eigen Facebookpagina een foto deelde, was daarop alleen nog maar de tekst “Vakkenvullers we kunnen niet zonder jullie te lezen”. Wie goed kijkt, ziet dat onderaan de streep, daar waar de tekst over het minumumloon stond, de tegels er opeens heel anders bij liggen:
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.