Joop

Agressieve antivaxxers belagen GGD-medewerkers in Heerlen

  •  
10-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
antivaxagressie
Antivaxxers zijn donderdag de GGD-locatie in Heerlen binnengevallen. De agressieve complotdenkers wierpen de GGD-medewerkers voor de voeten dat ze schuldig zijn aan moord en genocide, meldt 1Limburg.
De corona-ontkenners weigerden weg te gaan toen een GGD-medewerker hun vroeg om te vertrekken. Op beelden is te zien hoe een activiste een medewerker te lijf gaat. Woensdag werd er ook al een GGD-medewerker in Heerlen geslagen door een agressieve antivaxxer.
De GGD is boos over de nieuwe protestactie en neemt extra beveiligingsmaatregelen. “Wij accepteren het niet dat op onze locaties medewerkers worden geprovoceerd en geïntimideerd en staan als één man achter hen!”
Burgemeester Roel Wever is eveneens ontstemd. “Prima als je voor je mening opkomt, maar doe dat met respect voor de mening en rechten van anderen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Minoes&tuin
Minoes&tuin12 feb. 2022 - 12:20

Kalmeringsspuitje erin!

Greendutch
Greendutch11 feb. 2022 - 14:20

tijd voor de (sociale) media om een campagne op te zetten d.m.v. programma’s, reclames, verhalen en films en wat nog meer kan, waardoor beter bekend wordt wat hulpverlening en de mensen die dat werk uitvoeren , betekent. hoe afhankelijk we allemaal zijn van verpleging, medisch personeel, verzorgers, afvalophalers, brandweer etc etc.

mijn-mening
mijn-mening11 feb. 2022 - 5:25

Tja, als je een meelijwekkend leventje hebt en er aan de complottheorieën geen einde komt is het lastig filteren als je een IQ van ver onder de 80 hebt. Dan heb je inderdaad nog opperhoofd Baudet en zijn clubje breinloze rukkers die je het dagelijks moeilijk maken om bij de waarheid en de bewezen feiten te blijven. Dan word het als je niet in staat bent om dit allemaal te filteren lastig. Heb wel een beetje met ze te doen. Beetje maar. Maar als ze agressief worden gelijk voor een paar maanden opbossen en gedwongen laten behandelen.

Fons Wijers
Fons Wijers10 feb. 2022 - 23:27

Niet eens met het vaccin: laat je dan niet vaccineren en neem de risico's die daar bij horen. Klaar. Bij een overval op een GGD-locatie hoort een stevige aanpak. Laat ze er niet mee wegkomen.

1 Reactie
JanvdH2
JanvdH211 feb. 2022 - 18:43

Maar dan niet de risico's afwentelen op de samenleving, dus niet gevaccineerd dan ga je, vanzelfsprekend, ook niet naar het ziekenhuis als het tegenzit Dus ze nemen niet het risico

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra10 feb. 2022 - 22:31

Ik stel voor om elke volgende antivaxer die een GGD-locatie binnendringt onder bedreiging van een vaccinspuit naar buiten te dreigen. En degene die niet weggaat wordt gevaccineerd.

DiederikZeeman
DiederikZeeman10 feb. 2022 - 20:11

Waarom sluiten we dit soort mensen niet gewoon op? Te beginnen met hun voorman Thierry.

2 Reacties
Zandb
Zandb11 feb. 2022 - 9:07

Diederik U vraagt dus waarom niet iedereen "gewoon" doet wat u graag zou zien dat er gebeurt. Ik blijf u het antwoord schuldig. Ik zou niet weten waarom we "gewoon" moeten doen wat u vindt dat we "gewoon" moeten doen.

Wieowie
Wieowie11 feb. 2022 - 9:37

Zandb “ Ik blijf u het antwoord schuldig. Ik zou niet weten waarom we “gewoon” moeten doen wat u vindt dat we “gewoon” moeten doen.” Waar zijn je argumenten? Diederik vraagt “waarom”. Het gaat niet in zijn algemeenheid om te doen wat Diederik vindt. Diederik vraagt waarom zij niet worden opgesloten. Hij vraagt zich dat af. En jij komt zoals gewoonlijk met geen enkel argument of toelichting.

Hernandez
Hernandez10 feb. 2022 - 18:15

Ze hadden beter een GGZ instelling kunnen binnenvallen, hadden ze die mensen daar meteen op kunnen nemen.

OlavM
OlavM10 feb. 2022 - 17:41

Complete idiotie om GGD-medewerkers te beschuldigen van moord en genocide. En dan nog fysiek geweld plegen ook nog. De complotfantasten op de achtergrond maken zich wat mij betreft aan opruiing schuldig.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout10 feb. 2022 - 17:20

Het zijn net anti-abortus prolifemanifestanten. Zelfde irrationele kippendrift

lmgikke
lmgikke10 feb. 2022 - 17:02

Het moet toch wel pijn doen als anti-vaxer. De rest van Nederland gaat verder met leven en opent. Heel hun bestaansrecht begint weg te vallen.

3 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator10 feb. 2022 - 17:59

@ Imgikke (18:02u) - het klinkt vrij hard wat je zegt, maar het klopt. Het raison d'être van deze mensen is op aan het lossen in het niets, althans, zo ziet het er nu uit. Samen radicaal tégen iets zijn verbindt mensen; en hoe vreemd hun overtuigingen ook zijn, ze kunnen daar een identiteit aan ontlenen. Zo intens, dat ze tot geweld overgaan; zelfs als ze beseffen dat de vijand steeds minder zichtbaar is, terrein verliest. Je had 'vrienden' voor zolang het duurde. Andere gedeelde opvattingen zijn er volgens mij niet. Althans, daarvan heb ik nooit iets gezien. (Overigens: bij sommige geestelijke aandoeningen is er dit symptoom: 'als die en die er maar niet waren, als die en die regels er niet zouden zijn, dán pas zou ik gelukkig kunnen worden'. Beter formuleren kan ik het momenteel niet.)

Hernandez
Hernandez10 feb. 2022 - 18:14

' Heel hun bestaansrecht begint weg te vallen. Klopt, voor die mensen valt er nu een enorme leegte (en al helemaal voor het Fvd) Maar dat geldt ook voor de mensen die nu niet meer vanaf hun moral high horse neer kunnen kijken op ongevaccineerden, mensen die niet geboosterd zijn en mensen die geen zin meer hebben in maatregelen die toch geen zin hebben.

RainB
RainB11 feb. 2022 - 11:52

@Imgikke, nu ben ik al ruim 50 jaar een anti-vaxxer, maar ik heb geen problemen hoor. Ik ga al jaren gewoon door met mijn leven. Echter is mijn normaal ook niet het normaal wat zorgt voor de vernietiging van mijn leefomgeving, dus was ik ook niet naarstig op zoek naar een vaccin dat ervoor zorgt dat ik weer verder kan met het kapot maken van mijn omgeving. U zult wel weer blij zijn dat u weer door mag gaan met het veroorzaken van een nieuwe pandemie.