Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Agent die op boze trekkertiener schoot vervolgd voor poging tot doodslag

  •  
28-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4731 keer bekeken
  •  
ANP-451400889

Het Openbaar Ministerie vervolgt de agent die in de zomer van vorig jaar op een trekker die werd bestuurd door een 16-jarige jongen. Dat gebeurde in de buurt van de A32 bij Heerenveen. De agent wordt verdacht van een poging tot doodslag.

Die dinsdagavond 5 juli waren er demonstraties van boze boeren tegen het stikstofbeleid. Een aantal bestuurders van trekkers weigerden te vertrekken toen de agenten daarom vroegen. Meerdere agenten noemden de situatie die daarop volgde "zo dreigend" dat ze hun wapen trokken. Een van de agenten dacht dat een trekker op hem in wilde rijden en schoot op de cabine. De kogel kwam terecht in de deurstijl. De 16-jarige jongen werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag, maar later werd geoordeeld dat dit onterecht was.

Sindsdien wordt door aanhangers van de boze boeren en tegenstanders van de overheid in het algemeen op sociale media een naam en foto gedeeld van een politieman die zogenaamd op de trekker zou hebben geschoten. Het OM laat weten dat deze agent niet de persoon is die wordt vervolgd en helemaal niets met het incident te maken heeft.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.