Joop

Afghaanse oppositie: Karzai verandert niet

  •  
10-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_AbdullahAbdullah_AbdurrahmanWarsame_300.jpg
De internationale gemeenschap ‘heeft er goed aan gedaan om het verkiezingsproces te steunen voor zover dat mogelijk was. Ze sloeg echter de plank mis op 22 mei’, toen Karzai’s termijn officieel ten einde kwam maar er niet werd aangedrongen op een interim-regering. Dat zegt de voormalige Afghaanse presidentskandidaat Abdullah vandaag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

BosHout2
BosHout210 nov. 2009 - 18:44

Ik wil die knuppel wel gooien: wegwezen daar! 1. We hebben besloten weg te gaan, dus laten we ons daar gewoon aan houden. 2. Karzai boeit het blijkbaar niet, hij zegt dat zijn land er niets van zal merken als de VN vertrekt. 3. Karzai zijn broer is een van de belangrijkste drugshandelaren aldaar en de corruptie rond de rest van de familie tiert ook welig. 4. Hij is niet verkozen tot president. Ben benieuwd hoe sterk de knieën van Bos en Hamer zijn als de verlenging aan de orde komt.

UrcodeRufter
UrcodeRufter10 nov. 2009 - 18:44

"De INTERNATIONALE GEMEENSCHAP" is een zo veelvuldig door ons aller Jozias van Aartsen gebezigd begrip geworden, dat ik er niet van wakker van wordt. Ik vraag me af wie de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en zegt "laten we aftaaien, we laten de Afghanen met rust". Waarom moest een land bezet worden, waarvan we het 30 jaar geleden nog verschrikkelijk vonden dat het bezet was? Laat die mensen wederom van hun vrijheid genieten...zoals ook wij dat doen. Elk jaar, op 5 mei.

1 Reactie
Quibuzz2
Quibuzz210 nov. 2009 - 18:44

Welke vrijheid hadden ze dan in dat door stammenoorlogen verscheurde land? De vrijheid die de Taliban ze gaf. De vrijheid van de krijgsheren die de jonge meisjes en jongetjes verkrachten als hun ouders of andere dorpelingen niet genoeg papaver leverden? Het land heeft bijna nooit vrijheid gekend en zolang ze niet zelfstandig de vrijheid bekampen zal het dat ook in de nabije toekomst niet kennen. Als er vrijheid volgens onze maatstavn zou moeten komen, iets waar het volk waarschijnlijk niet eens mee om zal kunnen gaan, zal er eerst een halve genocide moeten plaatsvinden, daar je dan echt alle krijgsheren en hun opvolgers en familie daarvan een kogeltje in het hoofdje moeten plaatsen, lijkt me niet echt de bedoeling. Dus de enige optie is weggaan, ze moeten het zelf zien op te lossen. Klinkt hard, maar waarom zouden we ons wel met hun bemoeien en niet met een ander land dat ook niet de vrijheid voor het volk heeft in onze mate, China bijv. De mensen die nu aan de macht zijn in Afghanistan wachten tot het Westen cq. de VN daar weg is, pakken dan hun deel van het land en de winsten uit o.a. de papaverteelt en zullen de bevolking gewoon verder uitmelken tot er weer een andere bezettingsmacht tevoorschijn komt. Gebed zonder end en aangezien bidden niet helpt.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette10 nov. 2009 - 18:44

Ja wegwezen liever vandaag dan morgen. Wat heeft men met zijn lompe hollandse poten te zoeken in een zo compleet andere cultuur?

1 Reactie
WoordvoerderOperaties
WoordvoerderOperaties10 nov. 2009 - 18:44

Lompe hollandse poten lopen in Afghanistan op basis van artikel 97 van de grondwet Ten behoeve van de verdediging en ter bescherming van de belangen van het Koninkrijk, alsmede ten behoeve van de handhaving en de bevordering van de internationale rechtsorde, is er een krijgsmacht.