Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Afgehakte zwijnenkop gedumpt bij moskee Lansingerland

  •  
20-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
246 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-03-20-om-16.28.26
Bij de el-Fath moskee in Lansingerland is de afgehakte kop van een zwijn neergelegd. Dat meldt RTV Rijnmond. Het bestuur van de moskeevereniging heeft aangifte gedaan.
De kop werd dinsdag al achtergelaten op het moskeeterrein. Zondag werd besloten toch ruchtbaarheid te geven aan de lugubere actie.
‘We hebben al langer te maken met kleine vernielingen zoals ingegooide ramen en kapotte bloembakken, allemaal willekeurig vandalisme. Helaas is onze vereniging deze week opgeschrikt door een gerichte provocatie,’ aldus het moskeebestuur. Volgens hen is de actie ‘discriminatie en een grove belediging richting onze gemeenschap en godshuis’.
De actie is bij lange na geen incident meer te nomen. Andere moskeeën ontvingen al eerder afgehakte varkenskoppen, zoals bijvoorbeeld in Boskoop en Mijdrecht. Eind februari ontvingen moskeeën in het hele land dreigbrieven met daarin anti-islamteksten en hakenkruizen.
Het bestuur van de el-Fath moskee heeft de politie verzocht de zaak serieus te onderzoeken en vast te stellen of de veiligheid van de moskeebezoekers gegarandeerd is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.