Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

AfD wil subsidie aan Holocaust-monument intrekken

  •  
24-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gurs_memorial
Een leider van de extreemrechtse AfD wil dat de subsidie gestopt wordt voor het onderhoud van een Holocaust-monument. Camp de Gurs is een nazi-concentratiekamp in het zuidwesten van Frankrijk waar eerst vluchtelingen maar later 17.000 joden, onder meer vanuit Duitsland, gevangen werden gezet. Onder hen de beroemde filosofe Hannah Arendt. Velen van hen zijn op transport gezet naar de vernietigingskampen. Op het grondgebied van het voormalig kamp is een monument gebouwd dat medegefinancierd wordt door Duitsland.
De landelijke co-voorzitter van de AfD Jörg Meuthen, tevens partijleider in Badem-Wurttemnberg, heeft voorgesteld de subsidie aan het monument stop te zetten en over te hevelen naar het onderhoud van joodse begraafplaatsen. In een verklaring stelt de partij-afdeling “een eenzijdige blik op de duistere geschiedenis” af te wijzen. De “opgroeiende jeugd moet de kans krijgen zich positief met dit land en zijn geschiedenis te identificeren.” Om dezelfde reden wil de partij dat gestopt wordt met schoolexcursies naar plaatsen waar de misdaden van de nazi’s worden herdacht.
Vorig weekend verzamelden alle extreemrechtse partijen zich nog in Koblenz, alwaar ze bespraken hoe ze van plan zijn de macht te grijpen. Onder hen ook de AfD en onze enige echte Geert Wilders.
Foto door Jean Michel Etchecolonea [ GFDL or CC BY-SA 3.0 ], via Wikimedia Commons

Meer over:

neonazi's, afd, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.