Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

AfD: 'Merkel zou in ballingschap moeten'

  •  
25-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
annewil
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft het niet makkelijk: terwijl zij zich hard maakt om vluchtelingen zo warm mogelijk welkom te heten in Duitsland, beleid probeert in te stellen om de opvang zo voorspoedig mogelijke te laten gaan – en zij die geen recht hebben op opvang weer huiswaarts te doen keren – grijpen haar tegenhangers alles wat zij zegt aan om haar te bekritiseren en terloops weg te zetten als nazi. Beatrix von Storch, Europarlementariër van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, maakt het wel heel bont. Merkel zou wat haar betreft met ballingschap moeten naar Zuid-Amerika. Of Chili.
Volgens Storch, die haar uitspraak deed in een tv-programma, zou de bondskanselier met haar beleid het land verpesten. Zo erg is sinds Hitler niet meer voorgekomen, aldus Storch. De extreem-rechtse politica meent dat Merkel Duitsers wil vervangen door vluchtelingen.
De uitspraak is geen nieuwe. Storch schreef eerder op haar Facebook al dat Merkel, wanneer ze bondskanselier af is, het land vanwege veiligheidsredenen zal moeten verlaten. Hierop voortbordurend vertelde ze de talkshowhost Anne Will dat Merkel wat haar betreft in ballingschap naar Chili of Zuid-Amerika moet en legde ze de vergelijking met nazi-Duitsland.
De uitspraak is extra pikant juist vanwege de vergelijking met nazi-Duitsland. Een extreem-rechtse politica die een ander uitmaakt voor nazi, de logica is ver te zoeken, maar Storch lijkt er heilig in te geloven.
Na de val van het Hitlerregime vluchtte Adolf Eichmann naar Zuid-Amerika. Na de val van de Berlijnse muur en de Duitse eenwording vluchtte Erich Honecker naar Chili.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (72)

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen26 jan. 2016 - 14:21

Het is toch verschrikkelijk die democratie. Gelijk afschaffen...... Mevrouw Merkel is tenslotte netjes verkozen. Maar dat doet er tegenwoordig niet meer toe..... Weg ermee en ook maar gelijk weg met de vrijheid van meningsuiting voor tegenstanders van de AfD. .

1 Reactie
Molly Sweet2
Molly Sweet226 jan. 2016 - 15:53

'Mevrouw Merkel is tenslotte netjes verkozen.' Dat is Wilders ook, Alfred. Misschien ook ietsje meer respect voor hem dan maar, van jouw kant?

voxpopuli2
voxpopuli226 jan. 2016 - 12:29

Als het niet zo wrang was is de slogan / leader van Game of Thrones inmiddels wel van toepassing: Winter is coming and winterfell is falling down , the wall won't hold them. Die vergelijking met nazi's is natuurlijk volslagen abject AFD is gewoon legaal , nazi partijen zijn dat niet meer. En in het debat gaat het vaak hard tegen hard.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman27 jan. 2016 - 12:54

[Die vergelijking met nazi’s is natuurlijk volslagen abject AFD is gewoon legaal , nazi partijen zijn dat niet meer.] De NPD is nog steeds legaal. Het Duits Constitutioneel hof gaat zich er dit jaar wel over buigen maar het nog maar de vraag of dat tot een verbod leidt. Legaliteit betekent niet automatisch dat een partij niet nazistisch is. Los daarvan: het is Beatrix von Storch die Merkel met nazi-misdadigers vergelijkt, niet andersom.

truusbeek2
truusbeek226 jan. 2016 - 10:17

Dus Jeremy Corbyn bestempelen wij hier in vervolg als extreem links Alhoewel Merkel haar glans aan het verliezen is in Duitsland trekt deze mevrouw Storch geen kiezers met dit soort opmerkingen over Merkel. maar om A.f.d nu extreem rechts te noemen is van een andere orde.

Albert Einstein
Albert Einstein26 jan. 2016 - 9:28

"en extreem-rechtse politica die een ander uitmaakt voor nazi, de logica is ver te zoeken" Het is nooit onlogisch om zaken in een ander perspectief te plaatsen. Daarop is wetenschap gebaseerd. Da AfD staat hierin overigens niet alleen. De Psychoanalytikus Hans-Joachim Maaz zegt hetzelfde in een interview in de Huffingtonpost. http://www.huffingtonpost.de/2016/01/24/psychoanalytiker-hans-joachim-maaz-angela-merkel-_n_9064278.html?utm_hp_ref=germany&ir=Germany Dus waarom zouden we de handelswijze van Merkel niet anders mogen duiden dan tot nog toe? Als er nieuwe feiten opduiken, is het volkomen terecht om de bestaande visies te heroverwegen. Fout is het om nieuwe feiten als "onlogisch" af te serveren.

Ansie2
Ansie226 jan. 2016 - 8:50

De vrouw geeft in het interview aan dat ze juist begrip heeft voor de vluchtelingen en zegt dat zij zich goed in hun situatie kan verplaatsen. Als links haar empatisch gedrag nu extreem-rechts noemt, dan is de winnaar duidelijk. Links kan wel inpakken! En verder was hitler in vele opzichten juist extreem-links, te beginnen met de naam van zijn beweging, waarin hij toch duidelijk aangaf waar zijn wortels lagen, namelijk bij het socialisme. Dus waarom is het 'pikant' dat deze vrouw verwijst naar die nationaal-socialistische periode? Volkomen legitiem, me dunkt.

Johan Stavers
Johan Stavers25 jan. 2016 - 23:29

Dit is toch niks opzienbarends?, ze is een landverrader, net als Hitler brengt ze het Duitse volk enorme schade toe.

[verwijderd]
[verwijderd]25 jan. 2016 - 20:40

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Nick Ros
Nick Ros25 jan. 2016 - 23:23

Ik spreek ook dagelijks veel Duitsers, plus ken veel Duitsers en die hebben het helemaal gehad met die vluchtelingen. Ze zijn niet direct tegen Merkel, maar tegen haar beleid inzake die vluchtelingen.

Sol Invictus
Sol Invictus26 jan. 2016 - 8:19

er zijn 80 miljoen duitsers. hoe lang ben je al precies in duitsland? wel genoeg eten en drinken nemen tijdens je onderzoek.

Martin108
Martin10825 jan. 2016 - 20:33

"Chili of Zuid-Amerika" (zucht) Topografie wordt niet meer gegeven op school tegenwoordig?

johannes dree
johannes dree25 jan. 2016 - 18:20

Een zeer grove vergelijking van deze dame. Om je punt te maken echter zul je (schijnbaar) je stem moeten verheffen of anderszins de aandacht op je proberen te vestigen. Mét het risico dat je daadoor als populist verguist wordt...

Nick Ros
Nick Ros25 jan. 2016 - 18:07

Die Beatrix von Storch is pas echt gevaarlijk. Kijk naar haar gelaatsuitdrukking.

f.h
f.h25 jan. 2016 - 17:58

Volgens Frans Timmermans kun je zestig %van de vluchtelingen meteen terug sturen, sommige extreem rechtse mensen zeiden dit al een jaar geleden. Maar nu onze grote Frans er mee komt, zal het wel waarheid zijn. Want dat is immers een echte mensen mens. In Brussel worden ze bang voor de kassa.

3 Reacties
johannes dree
johannes dree25 jan. 2016 - 18:22

###In brussel worden ze bang voor de kassa### . En aansluitend dienen wij weer bang te worden voor onze persoonlijke kassa....

Piet de Geus
Piet de Geus26 jan. 2016 - 0:05

"sommige extreem rechtse mensen zeiden dit al een jaar geleden" Nee, die zeiden dat je iedereen terug moet sturen. Of op zijn minst alle moslims. Probeer je nu niet achter Timmermans te verbergen en te doen alsof je fatsoenlijke standpunten hebt.

Noort2
Noort226 jan. 2016 - 14:03

Onzin. Alle economische vluchtelingen werden al die tijd al teruggestuurd. Dat Timmermans er mee komt is omdat hij het vuurtje wil doven dat extreem rechts voortdurend aan het opstoken is. En doet of ze alle wijsheid in pacht heeft.

jellevwal
jellevwal25 jan. 2016 - 17:46

Merkel zei zelf 'dat de migranten Duitsland voor altijd zullen veranderen'. Welk percentage van de Duitsers die veranderingen wil, ik vraag het me af. Vrouwen wordt nu aangeraden mannen op afstand te houden. Ik denk dat dat soort dingen nog maar het begin is. Wat Merkel bezielt, ik weet het niet. Dat er een goede kans is dat Merkel met pek en veren het land wordt uitgezet, dat denk ik wel.

1 Reactie
slopsma
slopsma26 jan. 2016 - 17:10

Zoiets zie ik ook gebeuren inderdaad.

Sol Invictus
Sol Invictus25 jan. 2016 - 17:22

de Duitse beroepsbevolking neemt de komende 10 jaar met 2 miljoen af, dus de Duitse economie zoekt arbeidskrachten, en werkelozen. Arbeidskrachten heb je nodig voor produktie, werkelozen om de lonen in de hand te houden. De economische onderkant heeft het meest te vrezen van immigratie; zij zijn immers de ballast, de kostenpost. Precies daarom zoeken zij een kernkwaliteit die zij wel bezitten en de immigranten niet, en dan vallen lassen en houtbewerken dus af. Zij zijn derhalve echte Duitsers. Het is zielig om te aanschouwen - want hun appel aan saamhorigheid is ironisch genoeg juist gericht aan rechts, dat op haar beurt opportunistisch en cynisch genoeg is om te beamen dat ze een punt hebben, in woorden alleen. Het is geen toeval dat juist degenen die het economisch moeilijk hebben zo makkelijk vallen voor het frame dat immigratie het gevolg is van gutmensch naastenliefde. Alsof soclialsiten Syrie voorzagen van een merkwaardige hoeveelheid rubberboten voor een land dat grotendeels bestaat uit woestijn. Alsof socialisten wapens leverden aan IS. Het gebrek aan scholing en intellectuele ontwikkeling is niet alleen een probleem op de arbeidsmarkt, maar ook in het stemhokje - elke paar jaar snijden ze met voldoening in hun eigen vingers. Vroeger vond ik het abject, nu vind ik het vermakelijk.

4 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer25 jan. 2016 - 18:27

Spitjm geloof me, Duitsland heeft geen behoefte aan ongekwalificeerde handjes, wel aan goed opgeleide Facharbeiter en Arbeitskräfte. De eersten komen wel tijdelijk uit de oostelijke EU lidstaten. Die laatsten vind je niet bij de huidige instroom van vluchtelingen en gelukszoekers. De werkgeversorganisatie verwacht dat max 20% binnen 10 jaar een volledige baan heeft. Eigenlijk hoor je tussen de regels door; vergeet de volwassenen, geef die levenslang een uitkering en gok op goed opgeleide kinderen voor de toekomstige vergrijzing. Dan lijkt een toekomstige selectieve arbeidsmigratie een verstandige en zekerdere oplossing met minder maatschappelijke problemen.

jellevwal
jellevwal26 jan. 2016 - 8:30

En heuse professor schreef bij VK Opinie dat 65 % van de Syriers, die de achtste klas onderwijs hebben gehaald, functioneel analfabeet zijn. Hoe geweldig b.v. de gezondheidszorg in het Midden Oosten is zag je er aan dat Arafat meteen naar Frankrijk werd overgebracht. Ik geef dan ook geen cent voor de hoog opgeleide vluchtelingen. Die kosten ons alleen veel centen, vrees ik. Mijn ervaringen met 'buitenlanders' in dit land die hier werken bevestigen dat meestal, de enige uitzondering was een Marokkaanse loodgieter. De laatste stunt was dat de helpdesk van mijn provider probeerde de instellingen van mijn modem te veranderen in Windows. Dan begrijp je er dus helemaal niets van. Ik vroeg de weg in het menu Advanced Settings van het modem. Een collega van hem wist het wel.

Sol Invictus
Sol Invictus26 jan. 2016 - 8:33

"Spitjm geloof me" nee, ik ben agnost, ik hou van feiten. http://uk.businessinsider.com/afp-german-industries-make-economic-case-to-welcome-refugees-2015-9?r=US&IR=T "If we can integrate them quickly into the jobs market, we'll be helping the refugees, but also helping ourselves as well," the head of the powerful BDI industry federation, Ulrich Grillo, said this week." "The influx of migrants could therefore be the answer as many of them are young and have "really good qualifications," said Grillo at BDI. " "Companies want a guarantee that a trainee they take on will not be deported from one day to the next. " "Businesses must also currently prove that there is no German candidate to fill a position before they hire a refugee or asylum-seeker, a rule which the Labour Agency would like to see abolished as soon as possible." Deutsche Bank en het Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung zijn precies dezelfde mening toegedaan: economisch gezien, driewerf hoera voor de vluchteling. dit kan toch geen verassing zijn voor je. je hebt dit in eigen land ook al gezien? we gingen ze zelfs halen.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer26 jan. 2016 - 11:34

Excuus voor geloof me, zwak want hou ook van feiten. Voor de situatie in Duitsland lees ik liever de duitse pers dan de engelse. En zeker in de Duitse pers was een half jaar geleden nog de algemene tendens een oplossing voor toekomstige problemen en een zegen voor het land. Een paar maanden later had men beter inzicht in de instroom, opleidingsniveau van de overwegend hoogopgeleiden en is dit volledig gekiept.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer25 jan. 2016 - 17:19

Merkel, arme Merkel die zich zo graag in het illustere rijtje voorgangers Adenauer (opbouw), Brandt (kontakten met de DDR), Schmidt (bestrijden terrorise RAF) en Kohl (wiedervereinigung) geplaatst zou willen zien, inlcusief een Nobelprijs voor de vrede. Deze ex DDR academica, kinderloos, Lutheriaans Evangelisch, beladen met de verstikkende erfschuld van WOII, deze idealist wilde zo veel goed doen voor Duitsland en de EU. Eindelijk was Duitsland een einddoel van vluchtelingen i.p.v. startpunt. Verkeerde inschatting gemaakt, tien jaar voor nop Bundeskanzler geweest, en een geschiedenis die keihard over haar zal oordelen in de toekomst. Arme Merkel die nu zo alleen staat, niet alleen internationaal maar ook nationaal en langzamerhand zels binnen haar eigen partij. Arme Merkel die op een all time low staat in de polls vooruitlopend op drie Landeswahlen, waar ze afgedroogt en afgeschminkt gaat worden. Voormalige rechters van het Bundesverfassungsrecht in Karlsruhe die al open stellen dat haar regering zonder meer voor overtredingen van de grondwet kan worden aangeklaagd. Dublin en Schengen akkoorden aan de kant geschoven, 100 duizenden asielzoekers die verdwenen zijn. Kortom een gigantische puinhoop en volledig de controle verloren ondanks het feit dat het nu al maanden Kanzlergeschäft is en zij zelf het dossier beheert. Logisch dat de AfD, die wel EU kritisch maar niet echt extreem rechts is, echter wel door Merkel in de DunkelDeutschland hoek is getrapt, nu hard uithaalt. Gedwongen ballingschap is uiteraard overdreven. Maar wat zal die Merkel karrenvrachten bagger over zich heen krijgen na het pak slaag medio maart. Een vrijwillige emigratie, met de staart tussen de benen, zou daarom niet zo verwonderlijk hoeven te zijn.

7 Reacties
H.Witte
H.Witte25 jan. 2016 - 19:05

Jan Willem de Boer, even iets herstellen. Willy Brand had geen - geheime - kontakten met de DDR. Het was zijn secretaris waardoor Brand moest terugtreden. Graag je lezer in zuiverheid trachten te overtuigen. Het ontkracht bij de serieuze lezer nu je hele verhaal.

Mark Huysman
Mark Huysman25 jan. 2016 - 22:38

@ JW de Boer [Logisch dat de AfD, die wel EU kritisch maar niet echt extreem rechts is] - Sinds de economisch-liberale vleugel van Lucke uit de partij is gewerkt kun je toch wel spreken van een tamelijk eenduidige rechts-extremistische partij. Olaf Henkel, de voormalige plaatsvervangende voorzitter spreekt van een “NPD-light”, oftewel fascisten met een maskertje op: http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/frueherer-vize-vorsitzender-henkel-bezeichnet-afd-als-npd-light-13901465.html De centrale raad van joden in Duitsland maakt zich zorgen om het antisemitisme binnen dit gezelschap: http://www.spiegel.de/politik/deutschland/afd-zentralrat-der-juden-fuerchtet-antisemitismus-a-994223.html

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer26 jan. 2016 - 0:22

@HenkWitte Ik begrijp het misverstand, echter waar ik op doelde was Brandts vernieuwende Ostpolitik, die de Koude Oorlog verving waardoor de Berlijnse Muur geleidelijk opener zou moeten worden, vooral voor personenverkeer uit West- én Oost-Duitsland. Deze ontspanningspolitiek en het feit dat hij als kanselier knielde voor het gedenkteken van het ghetto in Warschau leverde hem de Nobelprijs voor de vrede op. Veel respekt voor deze ex verzetstrijder. Eerste SPD kanselier en samen met Helmut Schmidt de twee grootste SPDers ooit. Dieptragisch dat zijn secretaris voor Honecker spioneerde, waardoor het exit Brandt was.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer26 jan. 2016 - 0:46

@Mark Lucke en Henkel zijn als exAfD teleurgesteld niet helemaal objectief. Heel jammer dat Bernard Lucke als voorzitter is weggestemd en zijn biezen heeft gepakt. Integere en intelligente vent, maar misschien te integer en te weining straatvechter om de AfD boven de kiesdrempel van 5% te krijgen. Frauke Petry is nu partijleider. Verbazingwekkende overeenkomst met Merkel overigens, beide ex DDR, lutheriaans evangelisch, beide chemie gestudeerd (Petry Magnum Cum Laudum afgestudeerd). Maar zeer EU en islam kritisch en vier kinderen, inmiddels gescheiden en rotzooit met een partijvriendje. AfD moet inderdaad oppassen dat ze in de groeifase niet geinfiltreerd of besmet worden door extreem rechts.

jellevwal
jellevwal26 jan. 2016 - 8:31

'Arme Merkel', Kohl zag haar als machtswellusteling.

H.Witte
H.Witte26 jan. 2016 - 9:25

Goed JWdeBoer, rechtgezet. Netjes.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer26 jan. 2016 - 11:36

Graag gedaan Henk, discussie moeten op feiten gebaseerd zijn.

rbakels
rbakels25 jan. 2016 - 17:06

De dagen dat AfD een serieuze partij was liggen inmiddels al een tijdlang achter ons. Het is een pure Duitse PVV geworden? gelukking niet met zo'n mediamieke leider als onze PVV heeft.

1 Reactie
johannes dree
johannes dree25 jan. 2016 - 18:26

U stemt geen PVV, eerwaarde?

Bert Vlierman
Bert Vlierman25 jan. 2016 - 16:36

Ik heb de uitzending gezien. Volg het vluchtelingendebat vrijwel uitsluitend via ARD en ZDF. Er is niets, maar dan ook niets op de Vaderlandse tv dat ook maar in de verste verte kan tippen aan de kwaliteit van deze programma's en presentatoren. Nergens obligate tienminutengesprekjes, nooit gasten de mond snoeren als zich een interessant debat ontwikkelt, spijkerhard ingrijpen als dat nodig is, en honderden keren informatiever dan welk NPO babbelprogramma ook. Dat extreme niveauverschil is ook terug te vinden in de keuze van de gasten. Partijleiders, ministers en voormalige ministers, wetenschappers, leiders van ngo's, topjournalisten: kom daar bij de NPO eens om. Daar vermaakt men zich vooral met een brede selectie bekende Nederlanders en klein human interest.

3 Reacties
H.Witte
H.Witte25 jan. 2016 - 19:08

Alles voor de kijkcijfers, als we dat zwaard van Damocles nou eens afschaffen?

Hans Beek
Hans Beek25 jan. 2016 - 20:20

Ze zijn inderdaad superkritisch.......op sommige personen. Angela wordt exhter met fluwelen handschoenen aangepakt. De duitse tv lijkt nog op de vara van 30 jaar geleden, marcel van dam, sonja barend...Goeie ouwe linkse tijd.

Bert Vlierman
Bert Vlierman26 jan. 2016 - 12:49

Ach Hans, fatsoen is iets anders dan fluwelen handschoenen, en voor vilein mist men in rechtse kringen vaak de intelligentie. Wat wil je ook van mensen wier grootste bijdrage aan het politiek debat bestaat uit de oproep, er een piemel in te doen!

[verwijderd]
[verwijderd]25 jan. 2016 - 15:35

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
mordicant
mordicant25 jan. 2016 - 17:05

Mensen en politici in een LinksRechts hokje proppen is inderdaad volledig achterhaald, maar bij gebrek aan beter blijven dom rechts en naïef links elkaar voor extreem linksche marxist danwel extreem rechtse nazi uitmaken terwijl ze elkaar bij de uiteinden van het politieke hoefijzer bijna bereiken :) Waar is het redelijke midden gebleven?

Sol Invictus
Sol Invictus25 jan. 2016 - 18:16

"Het woord rechts wordt vaak als economisch rechts opgevat en extreem rechts heeft weinig met economisch rechts te maken." je bevestigd een vermoeden - weinig mensen hebben nog benul over de aard en opkomst van de nazis. dat had heel veel met economisch rechts te maken. je zou eens wat kunnen lezen over Hitler's financiers, de druk op Hindenburg, en de prestaties van de Duitse aandelenbeurs de eerste 3 jaar van nazi bewind - die deed het uitstekend. ik poog niet om economisch rechts aan het nazisme te plakken, want Roosevelt's VS deed het ook prima en was verre van nazi achtig. maar je poging om het los te trekken is feitelijk onjuist, en getuigt van een gemiste les: elke macht dient atlijd te worden gewantrouwd.

johannes dree
johannes dree25 jan. 2016 - 18:35

U heeft voor de volle 100% gelijk. Eenieder die bijvoorbeeld PVV of Pegida bejubelt is een afstammeling van de partij van Adolf Hitler, nl de NSDAP (national socialistische deutsche arbeiterspartei) ÉN de Nederlandse volgers, kiezers voor de NSB (nationaal socialistische beweging). Het enige wat dan nog voor hun zou kúnnen spreken is dat ze kiezen voor het landsbelang en behoud van eigen cultuur. ipv verkoop daarvan aan massa's mensen uit een andere wereld en cultuur en economisch statuur. Maar ja, dat is populistisch.

slopsma
slopsma25 jan. 2016 - 15:35

Prima partij die AFD. Komt tenminste op voor de duitsers.

3 Reacties
H.Witte
H.Witte25 jan. 2016 - 16:45

Dat heeft er ooit nog eens een gedaan, beste Slopsma, die gebruikte ook dat soort taal en het liep niet goed af.

Poezenmens
Poezenmens25 jan. 2016 - 18:28

Dus, dit lijkt u wel wat https://www.youtube.com/watch?v=MD6oDnm43HA

slopsma
slopsma26 jan. 2016 - 17:28

Zo voorspelbaar en armoedig die Godwinnetjes. Het doet me niks meer eigenlijk.

Pietersen2
Pietersen225 jan. 2016 - 15:35

Dit is wel een heel erg stemming makend stukje, ook al is die mevrouw fout. Als je het over Extreemrechts hebt, zou je op z'n minst de standpunten van AfD moeten vermelden. In Dld wordt de AfD vnl. anti-EU genoemd, hier extreemrechts. Hier is dus iedereen die anti-EU is of EU-kritisch al snel extreem rechts. Dan is het ook makkelijk afglijden naar iemand racistisch noemen omdat je EU-kritisch bent. Dat ligt immers in het elkaars verlengde. Verder is het zo dat Duitsland (en dan met name Merkel) de rest van een EU/Europa op zadelt met een groot probleem, of ten minste vele malen erger heeft gemaakt dan nodig. De toekomst zal het uitwijzen, maar Merkel heeft wel een paar 'misdadige' beslissingen genomen ben ik bang.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus25 jan. 2016 - 16:40

"In Dld wordt de AfD vnl. anti-EU genoemd" Ook in Duitsland vallen ze gewoon onder de nationaal-populisten.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer26 jan. 2016 - 0:58

Tja AfD en D66 gaan slecht samen m.b.t. de EU, dat begrijp ik. Toch zie ik als groot voorstander van een federaal Europa een kritische EU partij graag voor het nodige tegengewicht. Iemand die de kwaliteit van het bouwwerk controleert en het voetje op de rem houdt.

Opinius
Opinius25 jan. 2016 - 15:07

Frau Storch . .. zie : !! https://www.youtube.com/watch?v=q1AMzS3FFBw

Buzzer
Buzzer25 jan. 2016 - 15:04

Wanneer ik de duitse Wikipedia over haar bekijk, maak ik daar uit op dat haar partij een soort duitse PVV is. Het is wel begrijpelijk dat het beleid van Angela dit soort partijen de wind in de zeilen geeft, wir schaffen das en 2.000.000 asielzoekers. Er beginnen flink wat scheuren te komen in de duitse eensgezindheid. Angela zal snel een bovengrens in moeten stellen en daarnaast ook grenscontroles in moeten voeren wil ze het politiek overleven.

PietManeo
PietManeo25 jan. 2016 - 14:27

"Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland" . Kan iemand mij vertellen wat er precies extreem-rechts aan de standpunten van de AfD is? Of is euro-sceptisch tegenwoordig genoeg om als extreem-rechts te worden gezien?

4 Reacties
Instaatsteller
Instaatsteller25 jan. 2016 - 15:50

Ze zegt dat de huidige bondkanselier verbannen moet worden als een Nazi. Maar daar is niks extreems aan. Gewoon doorlopen mensen. Vind je het gek dat Links niks meer begrijpt van dom/extreem rechts?

H.Witte
H.Witte25 jan. 2016 - 16:01

PietManeo, je hebt gelijk, dus krijg je het ook van mij. Hier wordt wat al te gemakkelijk een fout stempel op geplakt. Dat neemt echter niet weg dat de uitspraken Von Storch minderwaardig, bedenkelijk en nogal populistisch zijn en deze partij daarmee, voor mij althans, met haar nieuwe partijleider een verkeerd pad lijkt in te slaan .

Sol Invictus
Sol Invictus25 jan. 2016 - 16:03

is een speech houden met de titel '1000 jaar duitsland' eurosceptisch of appeleert het aan nazistische sentimenten? is verzet tegen het homohuwlijk eurosceptisch? AfD is opgericht als eurosceptische partij door ene handvol economen, en nu inderdaad een rechtsextremistische partij die de Joodse gemeenschap aardig nerveus maakt.

PietManeo
PietManeo25 jan. 2016 - 17:22

Ik heb nog steeds niks gehoord wat extreem-rechts zou zijn. Politici het land uit sturen is nou bij uitstek iets wat links vaak roept in geval van Geert Wilders. Verder weet ik niet wat in die speech gezegd is, kunt u me dat vertellen?

Piet de Geus
Piet de Geus25 jan. 2016 - 14:26

"Een extreem-rechtse politica die een ander uitmaakt voor nazi, de logica is ver te zoeken" Is dat zo? Het is toch juist heel gebruikelijk dat extreemrechts tegenstanders voor nazi's uitmaakt? Niet alleen proberen ze zo die erfenis van zich af te spoelen maar tevens bereiken ze ermee dat dat begrip zo devalueert dat niemand meer alert is als er voor de echte nazi's wordt gewaarschuwd. Als Storch of Wilders weer eens iemand voor nazi of fascist uitmaakt, dan weet je dus wat de bedoeling daarachter is.

6 Reacties
Klaas3
Klaas325 jan. 2016 - 14:52

''Het is toch juist heel gebruikelijk dat extreemrechts tegenstanders voor nazi’s uitmaakt? '' Jij snapt het Piet, https://pbs.twimg.com/media/CYyr4rVUoAAXCno.jpg

Nico de Mus
Nico de Mus25 jan. 2016 - 15:01

@@Het is toch juist heel gebruikelijk dat extreemrechts tegenstanders voor nazi’s uitmaakt@@ is het niet zo dat links,rechtse mensen al gauw voor nazi`s uitmaakt of is nu iedereen een nazi?

Piet de Geus
Piet de Geus25 jan. 2016 - 18:49

"is het niet zo dat links,rechtse mensen al gauw voor nazi`s uitmaakt" Doorgaans doen ze dat uiterst selectief. Uitgezonderd dat deel van links dat op het eind van het hoefijzer pal naast extreemrechts staat.

Klaas3
Klaas326 jan. 2016 - 6:08

''Doorgaans doen ze dat uiterst selectief. Uitgezonderd dat deel van links dat op het eind van het hoefijzer pal naast extreemrechts staat.'' Dus Twan Huys staat pal naast extreemrechts, mooi.

Piet de Geus
Piet de Geus26 jan. 2016 - 9:26

"Dus Twan Huys staat pal naast extreemrechts" Kennelijk steek je je kop liever in het zand voor de meest voor de hand liggende optie: Twan Huys heeft gewoon gelijk.

Klaas3
Klaas312 feb. 2016 - 15:58

''Twan Huys heeft gewoon gelijk.'' Ik snap het Piet, iedere Duitser met andere denkbeelden, andere denkbeelden als die van Twan Huys, dat zijn rechter arm omhoog Duitsers. Bedankt voor deze toelichting.

Mandara
Mandara25 jan. 2016 - 13:53

Leuke bitchfight. Ik begrijp alleen niet waarom deze partij als extreem rechts wordt beschouwd. Als je euroscepsis bent, ben je m.i. niet automatisch extreem rechts.

Zandb
Zandb25 jan. 2016 - 13:47

Het lijkt zo langzamerhand wel of bepaalde uitingen het gevolg zijn van de wijze waarop mensen menen dat kinderen positief bekrachtigd moeten worden voor idiotie....

DejanSalomon
DejanSalomon25 jan. 2016 - 13:43

Ik krijg de indruk dat mensen die dit soort verdraaingen van de waarheid verspreiden werkelijk geen schaamte kennen.

msj_meijerink
msj_meijerink25 jan. 2016 - 13:40

Jaja, 'Die Fahnen hoch, die Reihen fest gesloβen'. Ik hoor ze ook hier al marcheren.

RU486
RU48625 jan. 2016 - 13:17

Blöde Frau Geeft eens temeer aan dat rechts-extremisten behoorlijk achterlijk zijn.

3 Reacties
f.h
f.h25 jan. 2016 - 14:43

En net zo als bij de npo al bij voorbaat kansloos om haar verhaal te doen.

deRooie
deRooie25 jan. 2016 - 17:20

Dat extremisten behoorlijk achterlijk zijn die snap ik nog wel. Maar waarop baseer je dat deze vrouw een rechts-extremist zou moeten zijn? Volgens mij is ze gewoon rechts en zet ze verder niet aan tot geweld of andere extremiteiten. Of zie ik het nou verkeerd?

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer26 jan. 2016 - 1:10

Dat ziet u goed. Zij noemt Merkel ook geen Nazi, stelt op haar Facebook echter dat geen mens sinds 1945 Duitsland meer schade heeft berokkend. Daar heeft ze zowel economisch als maatschappelijk een punt. Nog vrij genuanceerd gezien het feit dat de AfD door dezelfde Merkel als onderdeel van DunkelDeutschland wordt weggezet.