Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

AfD laat agressieve coronademonstranten binnen in de Bondsdag

  •  
18-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
18.11.2020, Berlin, Deutschland, GER - Demonstration von Gegnern der Coraonamaßnahmen der Bundesregierung in Berlin Mit

© 18.11.2020, Berlin, Deutschland, GER - Demonstration von Gegnern der Coraonamaßnahmen der Bundesregierung in Berlin Mitte in der Nähe des Bundestages. . *** 18 11 2020, Berlin, Germany, CEFR

Corona-ontkenners zijn woensdag de Duitse Bondsdag binnengedrongen. Daar hebben ze verscheidene parlementariërs en de minister van Economische Zaken Peter Altmaier (CDU) lastiggevallen, meldt Welt. Een demonstrante verweet Altmaier dat hij geen geweten had. Ook probeerden de covidioten in te breken in de kantoren van Bondsdagleden.
Volgens Bondsdaglid Konstantin Kuhle van de liberale FDP konden de agressieve demonstranten het gebouw binnenkomen dankzij hulp van de rechts-radicale partij Alternative für Deutschland (AfD). Die lezing wordt door verscheidene andere parlementariërs bevestigd. “De AfD vindt het prima dat mensen worden lastiggevallen en bedreigd”, stelt Kuhle tegen Welt.
Niet alleen in de Bonsdag lieten de corona-ontkenners woensdag van zich horen, ook buiten vond er een groot protest plaats tegen nieuwe coronawetgeving. De demonstranten vergelijken de wetgeving ten onrechte met de wet die in 1933 de weg vrijmaakte voor de nazidictatuur.
Het ging er hard aan toe tijdens het protest. Volgens de Berlijnse politie raakten negen agenten gewond bij schermutselingen met de demonstranten. Zo’n 190 corona-ontkenners werden opgepakt.
Er werden woensdag 17.561 nieuwe corona-infecties vastgesteld in Duitsland. In Berlijn ligt het aantal besmettingen meer dan vier keer zo hoog als de autoriteiten maximaal aanvaardbaar vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (19)

CUTTHECRAP2
CUTTHECRAP219 nov. 2020 - 16:54

Het ergste wat je kunt doen (of accepteren dat andere het doen) is bagatelliseren. Voor de machtovername door Adolf heeft men dergelijke scènes al in de toenmalige Rechstagsgebäude gezien. De AfD heeft dit in koelen bloede gecopieerd. En het is ze totaal gelukt. Lachen zich kapot over de commotie, de indignatie en de schijnbare hulpelozigheid van hun omgeving. De Afd en de meelopers doen nu hun uiterste best, zogezegd, dit incident te bagatelliseren. Maar het gaat in weze om de kernwaarden van onze democratie. "Pak" je kamerleden "by the balls", ntimideer je de door de bevolking gekozen vertegenwoordigers in de centrale ruimte van de democratie , dan is dat een grove aanranding van juist alle onze democratische waarden. Erger kan het niet. En gelukkig is er een wetgeving, die voor dit soort uitspattingen kontante strafmaten heeft. Tot vijf jaar gevangenis voor het intimideren van volksvertegenwoordigers.

webmaatje
webmaatje19 nov. 2020 - 11:36

Blijkbaar hadden de ongewenste bezoekers bezoekerspasjes van AfD-leden gekregen. Peter Altmayer spreekt redelijk Nederlands en is vanavond te zien bij Maybrit Illner (ZDF) als het thema Trump is. Gisteravond zat hij nij Maischberger (ARD) toen het over klimaat ging. Daaraan nam ook een oprichtster van Fridays for future deel die het regeringsbeleid scherp aanviel.

Paulus3
Paulus319 nov. 2020 - 9:16

Covidioten.

Dave Velzen
Dave Velzen19 nov. 2020 - 2:04

Tijd dat de armstrekker partij AfD ook wordt verboden.

2 Reacties
Norsemen
Norsemen19 nov. 2020 - 7:59

Verbieden heeft weinig zin denk ik. Laten ze zichzelf maar belachelijk maken met hun idiote opvattingen, dan is het slechts een kwestie van tijd dat de aanhang steeds verder afneemt. Zelfde hier met FvD en PVV.

LBNB
LBNB19 nov. 2020 - 10:29

@Dave Velzen Wat ben je toch allemaal aan het roepen om verplichtingen, verbiedingen, strenger aanpakken etc? Wat ambieer jij voor controle staat?

Paul250371
Paul25037119 nov. 2020 - 1:17

Sie sind wieder da.

Molly Veenstra
Molly Veenstra18 nov. 2020 - 23:47

Een van de redenen dat Duitsland zo effectief is in de bestrijding van het virus is omdat sinds 2001 een vroegere variant van het Infektionsschutzgesetz in werking is getreden. Die wet gaf de overheid al verregaande bevoegdheden en maakte het onder andere mogelijk al in een vroeg stadium een mondkapje plicht in te voeren. Mij is eerlijk gezegd niet duidelijk op welke punten deze nieuwe wet afwijkt van de oude. Dat wordt helaas volledig ondergesneeuwd door alle commotie die ontstaan. Alle aandacht is gericht op de relletjes en de onrust en niemand lijkt het werkelijk te interesseren wat er precies in deze wet staat.

1 Reactie
Dave Velzen
Dave Velzen19 nov. 2020 - 11:12

Onze oude wet besmettelijke ziektes was dat ook totdat we in 2013 een gedrocht kregen dat helemaal niet met een pandemie kon omgaan. Het resultaat hebben we gezien. Er moest eerst een noodwet komen.

MaxMax2
MaxMax218 nov. 2020 - 22:24

Wat zijn dat voor rare toestanden, en hoe is het mogelijk dat de beveiliging niet in greep?

1 Reactie
Dave Velzen
Dave Velzen19 nov. 2020 - 11:15

Als AfD leden demonstranten meenemen naar binnen dan sta je machteloos. Maar het heeft hopelijk grote gevolgen delen fractie AfD. Degenen die verantwoordelijk zijn.

Norsemen
Norsemen18 nov. 2020 - 20:27

“ Een demonstrante verweet Altmaier dat hij geen geweten had” Alsof Altmaier het ook maar iets boeit wat één of andere randdebiel van hem vindt.

7 Reacties
Fredje3
Fredje319 nov. 2020 - 4:18

Dat is het probleem ook met politici, zij boeien zich compleet niets voor de burger en vinden al snel mensen randdebielen. Maakt niet uit of een burger dat nu ook is of niet. Dat complete gebrek aan menselijkheid zorgt ervoor dat populisme steeds meer kans maakt en dat je dan als antwoord geeft dat het allemaal maar debielen zijn, maakt het er niet beter op.

Zandb
Zandb19 nov. 2020 - 7:12

Norsemen Och, als die randdebiel moslim was, liggen de kaarten natuurlijk wel heel anders, in enen.

Norsemen
Norsemen19 nov. 2020 - 7:50

@Fredje Iedereen mag zijn stem laten horen, maar dat is echt iets anders dan dat er naar iedere stem geluisterd moet worden. Een kind dat staat te krijsen om snoep leg je één of twee keer uit dat het niet kan, daarna zeg je simpelweg nee.

Norsemen
Norsemen19 nov. 2020 - 7:56

@Zandb Een randdebiel is een randdebiel. Vanwaar je opmerking?

Zandb
Zandb19 nov. 2020 - 10:04

Norsemen Dat vindt u. Er zijn er genoeg die het helaas niet met u eens zijn.

Observer3
Observer320 nov. 2020 - 19:09

Alsof Altmaier het ook maar iets boeit wat één of andere randdebiel van hem vindt. U sluit zich dus aan bij die demonstranten?

Observer3
Observer320 nov. 2020 - 19:13

Correctie: Demonstrante