Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

AfD-extremist vergelijkt coronavaccins met nazi-gif Zyklon B

  •  
10-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10901222613_e8a3090ce8_k
De beruchte AfD-activist Stefan Bauer heeft coronavaccins vergeleken met Zyklon B, het gif dat de nazi’s gebruikten om miljoenen Joden te vergassen tijdens de Holocaust. Bauer deed dat in een video opgenomen bij het Mauthausen monument, een voormalig concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen nabij de gelijknamige Oostenrijkse plaats.
Bauer staat in Duitsland bekend als een zeer agressieve Youtuber en is een volgeling van notoire neonazi Atilla Hildmann. De video die in de buitenruimte van Mauthausen is opgenomen, werd door Bauer via zijn eigen kanaal op de Telegram-chatapp gedeeld.
De directie van Mauthausen heeft aangifte gedaan tegen de rechtsextremist. In een verklaring staat:
"De vrijheid van meningsuiting is zeer waardevol en de hoeksteen van ons dagelijkse werk bij het Mauthausen Memorial. De vrijheid van meningsuiting eindigt echter waar de misdaden van het nationaal-socialisme worden gebagatelliseerd en historisch onhoudbare vergelijkingen worden gemaakt met het nazi-terreurregime."
“Als je momenteel ziet hoe de vrijheden van ons burgers worden beperkt, dan kun je compleet anders worden”, zegt hij in de camera. Men hoopt niet dat iemand van plan is opnieuw concentratiekampen op te zetten, “ook niet voor mensen die weigeren te worden ingeënt of die niet getest willen worden”.
Volgens de Oostenrijkse krant Kurier heeft het Staatsbureau voor de bescherming van de grondwet en voor terrorismebestrijding in Oostenrijk een onderzoek ingesteld naar de AfD’er.
Bron: TAZ / cc-foto: Jason M. Ramos

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

OlavM
OlavM11 mrt. 2021 - 17:25

De leugenachtigheid en schaamteloosheid kennen kennelijk geen grenzen bij deze AfD-er. Misschien zal hij wel gaan figureren als "wetenschappelijke bron" voor Th. Baudet.....

KM2
KM210 mrt. 2021 - 10:38

Aanrader om te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=aqXBQcO_Qa8&ab_channel=What%27sonNetflix

1 Reactie
MaxMax2
MaxMax211 mrt. 2021 - 19:05

Son of Saul is beter, en veel realistischer.

Herr Vorragend
Herr Vorragend10 mrt. 2021 - 9:15

Is wel één van de weinige rechts-extremistische wappies die de indruk wekt dat ie Zyklon-B en concentratiekampen kwalijk vindt.

3 Reacties
adriek
adriek10 mrt. 2021 - 11:13

Zo iemand moet zichzelf toch ook een heel zorgelijke ontwikkeling vinden?

LaBou
LaBou 10 mrt. 2021 - 12:00

Veel meer dan een indruk bij vorragend zal het wel niet zijn.

De Vries3
De Vries310 mrt. 2021 - 12:29

Hij wekt vooral de indruk dat hij denkt dat Zyklon-B niet zo gezond is. Ik vermoed eigenlijk dat de meeste recht-extremisten zich daar ook wel in kunnen vinden.