Joop

Aegon betaalt dit jaar staatssteun terug

  •  
24-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aegon_300.jpg
Nieuwe aandelen uitgegeven om het restant van 1,5 miljard af te lossen
Aegon heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf in juni de gehele staatsteun terug betaald wil hebben.
Dat meldt de NRC. Vandaag heeft Aegon nieuwe aandelen uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. Het resterende bedrag moet later dit jaar op dezelfde manier worden opgehaald.

Meer over:

economie, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

doeidoei
doeidoei24 feb. 2011 - 10:23

Goede zaak dat ze weer op eigen benen kunnen staan.

harleyman
harleyman24 feb. 2011 - 10:23

Mooie jongens daar bij aegon. Honderdduizenden woekerpolissen verkocht en niets terugbetalen aan de gedupeerden.Waarom laten ze die in de kou staan en kunnen ze wel de schuld in een jaar terugbetalen! Ja geen miljoenen maar miljarden euro,s. Schande!!

harleyman
harleyman24 feb. 2011 - 10:23

Aegon moet wel heel veel verdienen aan de verzekeringen en beleggingspolissen. Hoop alleen dat de verzekerden niet hetzelfde lot treft als al die honderdduizenden van de woekerpolissen.

Ginerted
Ginerted24 feb. 2011 - 10:23

Prachtige hond. Mijn dochter heeft er precies zo een.

JoopSchouten
JoopSchouten24 feb. 2011 - 10:23

'...Op dezelfde manier worden opgehaald.'? Het lijkt wel of ze het over een donatie hebben terwijl het is gewoon ingelegd gokgeld is. Onverantwoordelijke idioten.

1 Reactie
doeidoei
doeidoei24 feb. 2011 - 10:23

"Het lijkt wel of ze het over een donatie hebben terwijl het is gewoon ingelegd gokgeld is." Dit heet beleggen. Is iets anders dan gokken.

[verwijderd]
[verwijderd]24 feb. 2011 - 10:23

Mooi geregeld. Wie weet doe ik wel mee in die tweede ronde. Dan verdien ik aan mijn eigen pensioenopbouw. Hey... da's een leuke. Je aandelen Aegon mee laten groeien met je pensioenverzekering. En dan op het einde kijken waar het meeste rendement in gezeten heeft. Ga ik doen!

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs24 feb. 2011 - 10:23

"Hey... da's een leuke. Je aandelen Aegon mee laten groeien met je pensioenverzekering. En dan op het einde kijken waar het meeste rendement in gezeten heeft. Ga ik doen!" Leuke constructie. Toch ben ik blij dat de Aegons niets aan mijn pensioen verdienen en dat ik het zelf kan regelen. En ik weet ook wel wat leukere aandelen, maar het is wel een leuk principe. Opmerkelijk trouwens dat het verder weer allemaal negatieve reacties zijn. Nu wordt terugbetaald deugt het niet. En als er niet werd terugbetaald dan deugde het ongetwijfeld ook niet. Kortom: het deugt nooit. Ik snap niet hoe mensen met zo'n mentaliteit zich door het leven slaan: ik zou me verhangen.

objectivist
objectivist24 feb. 2011 - 10:23

Kijk, dat is dan weer goed nieuws. Hmmm of niet.... Welk bedrijf kan zo snel zoveel geld terugbetalen? Dan moet je wel waanzinnige tarieven hanteren. Nou ja, het is terug, daar gaat het om.

2 Reacties
doeidoei
doeidoei24 feb. 2011 - 10:23

"Welk bedrijf kan zo snel zoveel geld terugbetalen? Dan moet je wel waanzinnige tarieven hanteren." Of een heel groot bedrijf zijn. Aegon is actief in meerdere landen. Minder dan een kwart van de omzet komt uit Nederland. GB en de VS zijn veel groter dan Nederland voor Aegon.

Goverman
Goverman24 feb. 2011 - 10:23

Dit is helemaal geen goed nieuws voor de Nederlandse belastingbetaler. Immers, wanneer de lening ineens (en sneller dan eerder is gedach) wordt terugbetaald, ontvangt de Nederlandse staat minder rente opbrengsten over die lening. In feite is dit een vorm van (verkapte) staatssteun. Bovendien moet een bedrijf met staatssteun voorzichtiger acteren, lijkt me ook wel wat voor een bedrijf als Aegon. Eigenlijk had Aegon (geen bank die over rekeningen van particulieren/bedrijven e.d. gaat) failliet moeten gaan. Maar ja... dat is niet gebeurd, helaas...

Rechterhand
Rechterhand24 feb. 2011 - 10:23

hoewel ik het knap vind dat aegon het nu al terugbetaalt, vind ik de manier waarop een beetje dubieus, namelijk het ene gat vullen, met het andere gat, namelijk de aandelen. maar nogmaals complimenten voor het snelle terugbetalen. joop! alert, als al dit geld weer terug is, hoeven de bezuinigingen van 18miljard niet gerealiseerd te worden. shit dat is een cadeautje voor links..

2 Reacties
Harmen2
Harmen224 feb. 2011 - 10:23

Het is een misverstand, en kennelijk een heel groot misverstand dat het geld dat Wouter Bos heeft gebruikt om Financecompanies te redden, ook maar iets te maken heeft met het begrotingstekort. Zolang de bedrijven zich aan hun afspraken houden qua aflossing en rente, en dat is tot nu toe zo, profiteert Nederland daarvan.

Sjaak3
Sjaak324 feb. 2011 - 10:23

@ G aberdeen Nee nee dat is `n sigaar uit eigen doos