Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Advocaat Enait boos op 'politieke autisten en elite-xenofoben'

  •  
16-12-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
485 keer bekeken
  •  
bozeenait_300.jpg
'Mijn overwinning bij de tuchtraad is een klap in het gezicht van de monoculturelen'
Moslimadvocaat Mohammed Enait liep boos weg uit de studio van Pauw & Witteman en stond sindsdien de media niet meer te woord. Vandaag spreekt hij zich uit over politieke autisten, monoculturelen en elite-xenofoben.
Mohammed Faizel Ali Enait  meed sinds zijn aanvaring met Jeroen Pauw de media, maar doet vandaag wel felle uitspraken op de website  Advocatie.nl. Zo omschrijft hij de ophef in de Tweede Kamer en bij staatssecretaris Albayrak over zijn overwinning bij de tuchtraad als een “politiek autistische reactie”.
Dit zijn politieke autisten die in de war raken zodra ze worden geconfronteerd met gedrag dat ze niet kennen. En het is scoren voor de bühne: ze slaan hun hengels uit in de vijver van de rancuneuze, witte kiezer.
Volgens Enait komt de hele tuchtzaak neer op “een steekspel tussen de legisten, die de wet toepassen als letterknechten, en de contextualisten, die een vraagstuk bekijken binnen de maatschappelijke context”.
Als je sec naar de wet kijkt, zijn hoofddoeken, keppeltjes en dergelijke voor advocaten verboden. Maar het Hof zegt nu: we kijken niet alleen naar die wet, maar ook naar de maatschappij. Dat is een hoopvol signaal. En het is een klap in het gezicht van de monoculturelen en de elite-xenofoben.”
Hij ziet zijn overwinning zelfs als een victorie voor de multiculturele samenleving: “Ik denk dat we de met dit vonnis de multiculturele samenleving honderd jaar vooruit hebben geholpen, en moeizaam over de drempel van de 21ste eeuw hebben getild.”
Bekijk hier de video van het geruchtmakende interview in Pauw & Witteman.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.