Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Adviseur integriteit Tweede Kamer vleugellam door kapotte mail

  •  
01-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1382 keer bekeken
  •  
Kamers

De adviseur integriteit van de Tweede Kamer heeft een rustig jaar achter de rug. Als gevolg van de coronamaatregelen en een haperend e-mailaccount had ze nauwelijks contact met Kamerleden, schrijft De Telegraaf.

In haar jaarverslag schrijft de adviseur, oud-griffier Jacqueline Biesheuvel-Vermeijden, dat Kamerleden haar moeilijk konden bereiken, omdat ze geen toegang had tot haar eigen mail. Daarop besloot Biesheuvel-Vermeijden haar account op te zeggen, en het e-mailverkeer via een griffier te laten verlopen. De betreffende griffier werd halverwege het jaar vervangen.

De adviseur die haar werk onbezoldigd doet, wil meer aandacht voor de registers waarin Kamerleden hun nevenfuncties, geschenken en reizen vermelden. Vorige maand berispte de Kamer Thierry Baudet, omdat hij weigert twee nevenfuncties te registreren. De buikspreekpop van het Kremlin weigert ook zijn neveninkomsten op te geven.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.