Joop

Adviseur integriteit Tweede Kamer vleugellam door kapotte mail

  •    •  
01-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1233 keer bekeken
  •  
Kamers

De adviseur integriteit van de Tweede Kamer heeft een rustig jaar achter de rug. Als gevolg van de coronamaatregelen en een haperend e-mailaccount had ze nauwelijks contact met Kamerleden, schrijft De Telegraaf.

In haar jaarverslag schrijft de adviseur, oud-griffier Jacqueline Biesheuvel-Vermeijden, dat Kamerleden haar moeilijk konden bereiken, omdat ze geen toegang had tot haar eigen mail. Daarop besloot Biesheuvel-Vermeijden haar account op te zeggen, en het e-mailverkeer via een griffier te laten verlopen. De betreffende griffier werd halverwege het jaar vervangen.

De adviseur die haar werk onbezoldigd doet, wil meer aandacht voor de registers waarin Kamerleden hun nevenfuncties, geschenken en reizen vermelden. Vorige maand berispte de Kamer Thierry Baudet, omdat hij weigert twee nevenfuncties te registreren. De buikspreekpop van het Kremlin weigert ook zijn neveninkomsten op te geven.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

agnar123
agnar1232 apr. 2022 - 12:42

Op wat voor server draait de IT van de kamer? Windows? Mijn servers draaien op Debian Linux. Kort geleden een DDOS aanval omdat Rusland boos is op wat ik schrijf. Moeiteloos afgeslagen. Met Windows was dat nooit gelukt. Een tip voor de Haagse IT. Kijk eens op https://workaround.org/ispmail Kun je leren hoe je een veilige mail server opzet.

Déjà vu
Déjà vu1 apr. 2022 - 22:50

De 'integriteit' van de tweede kamer wordt dus bepaald door het internet. Ik had dat vermoeden overigens al!

Déjà vu
Déjà vu1 apr. 2022 - 22:21

"Vorige maand berispte de Kamer Thierry Baudet, omdat hij weigert twee nevenfuncties te registreren. De buikspreekpop van het Kremlin weigert ook zijn neveninkomsten op te geven." EU-parlementariërs komen 5 min voor het einde van de dag binnenlopen om €300 op te strijken. Dat is de moraal die politici tegenwoordig aan de dag leggen.

Thuiszitter
Thuiszitter1 apr. 2022 - 19:24

Het apparaat waar zij haar e-mail mee opent zal een hapering hebben gehad . Dit soort internet gebruikers zou je een browser mail inlog moeten geven ipv openen met een mailprogramma.

Lentegenoegen
Lentegenoegen1 apr. 2022 - 14:42

Ik denk dat iedereen op joop.nl kan meeleven met de adviseur! Wat is dit een draag van een website geworden zeg? Langzaam, onoverzichtelijk, soms loopt de boel totaal vast en houd eens op met dat auto scrollen naar boven! Wat is dat irritant zeg! Verder gooit de site mij soms willekeurig naar het basis domein van BNNVARA waar ik al helemaal geen trek ik heb. Waardeloze downgrade dit!

3 Reacties
JohnVKR
JohnVKR1 apr. 2022 - 18:47

Helaas heb je gelijk. Misschien wil BNN VARA van Joop af, en hebben ze dit bedacht als sterfhuisconstructie.

Thuiszitter
Thuiszitter1 apr. 2022 - 19:30

Lentegenoegen - traag is de site bij mij niet. Overzichtelijk vind ik hem wel. Wat ik wel mis is dat de historie van iemand zijn reply’s niet meer kan terugzien en dat na het geven van een reactie deze gelijk verdwijnt in afwachting van moderatie , voorheen bleven ze staan in afwachting.

Paul Spijkers
Paul Spijkers3 apr. 2022 - 9:19

Het is een stoom machine app geworden.

adamgmail
adamgmail1 apr. 2022 - 14:05

Wat een onzin, een nieuwe e-mail account is zo gemaakt. Ze had dat trouwens zelf kunnen doen maar misschien moet in de tweede kamer een procedure worden gevolgd. In ieder geval blijft bizar dat je niet beschikbaar bent door een kapotte mail. Ga dan direct met mensen in gesprek via Zoom of whatsapp.

Frans Akkermans
Frans Akkermans1 apr. 2022 - 12:50

Regelmatig maar zeker deze dagen bekruipt me de vraag of er nog wat goed kan gaan bij onze overheid. De kloof tussen wat in woorden wordt aangekondigd, toegezegd, beloofd, verzekerd met wat er van terecht komt is breed. Gisteren houdt een bevriend staatshoofd, een oorlogsleider van het kaliber Churchill, een bevlogen toespraak in het parlement. Na afloop dankt de kamervoorzitter uitgebreid het technische personeel voor het totstandkomen van de verbinding. Ik mocht eens denken dat dat inmiddels een gewone zaak van de wereld is geworden. Niet veel later blijkt dat het nog niet of nauwelijks gelukt is de sancties toe te passen op de kleptomanen die op de sanctielijst staan. Han van der Horst sluit steeds zijn column af met een paar zinnen die me inmiddels de keel uithangen. Maar hij heeft wel gelijk. Het is me bang te moede of het nog wel goed komt.

Olav Meijer
Olav Meijer1 apr. 2022 - 11:41

Maar nee, het account is dus nooit meer hersteld. De adviseur is via een griffier bereikbaar geworden (die intussen ook weer is vervangen.....). Volgens de adviseur zijn de contacten "sporadisch maar goed". Wat niet weet, wat niet deert, zal wel het ethische uitgangspunt van haar werkwijze zijn.

Olav Meijer
Olav Meijer1 apr. 2022 - 11:29

Het zou je toch maar gebeuren als adviseur integriteit: een haperend e-mailaccount! Ben je direct vleugellam geworden, en dan maar blijven bidden dat er in de tussentijd (voor het herstel van het account, een langdurige, gecompliceerde operatie) ) niet al te veel integriteitsschendingen hebben plaatsgevonden.....