Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Advies aan Thierry Baudet

  •  
15-02-2021
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
188 keer bekeken
  •  
48775843767_57d927e229_o

© cc-foto: Frans Peters

De wanhopige media doen waar ze goed in zijn, namelijk het verkopen van onzinnige sensatie om bij het volk hysterie aan te wakkeren
Beste heer Baudet,
Mijn naam is Osas, een 25-jarige jongeman uit Rotterdam die u en uw partij al enige tijd in de gaten houdt. Voor iemand die interesse toont in politiek en daar in het verleden ook actief in is geweest, is het onmogelijk om u te missen. Helaas moet ik daarbij zeggen dat ik u jaren geleden in een kwaad daglicht heb leren kennen, en daar tot op de dag van vandaag weinig aan is veranderd. Sterker nog, het lijkt alleen maar erger te worden. Dusdanig erger dat uw partij van binnenuit is gevallen, of een ‘coup’ zoals u zelf heeft gezegd.
Na de glorieuze overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen en de recente afkondiging van de kandidatenlijst, bleek de jongerenafdeling weer te zijn betrokken in een schandaal. In elk geval begon het daarmee, want sindsdien is er te veel gebeurd om op te noemen. Het was een uit de hand gelopen House of Cards-aflevering die maar niet ophield. Iedereen had er wat over te zeggen, maar het waren voornamelijk de ‘woke’ en politiek correcte heiligen die het hardst schreeuwden in hun poging om u en het FvD te verscheuren. Echter, toen Akwasi in een interview alle stekkers uit de laptop trok vanwege zijn ontevredenheid over het gesprek, was er nauwelijks wat van dergelijke verontwaardiging te horen.
Niet lang na het fiasco met de jongerenafdeling was het tijd voor een nieuwe House of Cards-aflevering; overigens pas het begin van het seizoen. In de meest recente aflevering zouden u en uw partijleden racistische en homofobe opvattingen hebben verspreid in een WhatsApp-groep. Dit gesprek was nota bene van vorig jaar! Daar kon ik me enigszins aan ergeren, want wat is er in godsnaam aan de hand met mensen die zich schaamteloos uitlaten op social media en daar maar al te graag hun bekrompen meningen rondspuien?
Enkele weken geleden maakte ik een soortgelijke situatie mee in een groepschat waarin ik mij bevond. Er werden talloze onzinnigheden verspreid, waaronder lage humor en tamelijk racistische memes. Mijn tolerantie voor humor is hoog, maar ik heb geen flauw idee wat de humor is van memes met teksten als “The KKK wants you!”, “Jewrassic Park”, “N-word pass” en zelfs een uitgeknipte foto van Hitler.
Geschokt door de berichten wist ik niet hoe ik moest reageren. Hoe ongemakkelijk! Hier moet ik wel aan toevoegen dat ik meer een persoon ben die dichtklapt in zulke situaties, in plaats van er fel tegenin te gaan. Wellicht ben ik gewoon een lafaard. Daarnaast bedacht ik me dat zowel het JFVD als FVD door zulke jongelui meerdere malen onder vuur is komen te liggen. Dat is niet alleen zonde, maar ook behoorlijk triest.
Desondanks heeft u er weinig aandacht aan besteed, terwijl leden van de partijtop als Theo Hiddema hier reeds voor hadden gewaarschuwd met het advies om de boel bij JFVD maar dicht te gooien. Waarom denkt u dat de PVV geen jongerenafdeling heeft? U was pas bereid om verantwoordelijkheid te nemen toen het schip al zinkende was, waarbij u zelfs leek te aarzelen tussen aan boord blijven of het schip te verlaten.
Waar ellende is, daar is verwarring. Zoals ik geschokt was door de berichten van mijn huisgenoten, zo was ik ook geschokt na het lezen van het artikel in Elsevier dat de chats openbaarde. Maar toen ik zag hoe al die zogenaamde journalisten u aanvielen met allerlei oppervlakkige vragen, besefte ik wat hier echt aan de hand was. De wanhopige media doen waar ze goed in zijn, namelijk het verkopen van onzinnige sensatie om bij het volk hysterie aan te wakkeren. Ze moeten aan een ‘juicy’ verhaal zien te komen, zelfs in deze tijden van crisis. Soortgelijke ‘journalisten’ hebben de crisis misbruikt en angst gezaaid om clickbait te genereren en aan hun verdienmodel te voldoen.
Maar goed, niets nieuws onder de zon dus. Voor een moment begon ik me zelfs af te vragen of u wel daadwerkelijk de uitspraken waarvan u wordt beschuldigd heeft gedaan. Denkt u serieus dat wij zwarte mensen een veel lager IQ hebben? En ziet u ons nog steeds als negers? Als u een dochter had, mag zij dan echt niet met iemand als ik thuiskomen?
Na hier veel over te hebben nagedacht, heb ik me erbij neergelegd dat ik er nooit achter zal komen; zelfs als u het allemaal zou ontkennen. Desondanks wil ik u erop wijzen dat, hoe intelligent en van goede afkomst u ook denkt te zijn, wij als mensen allen gelijkwaardig zijn. Onlangs heeft u op Instagram een foto gedeeld met de tekst: “In werkelijkheid zitten ze niet achter Thierry aan, maar willen ze jouw vrijheid afpakken. Thierry staat alleen in de weg.“ Hoewel dat wel eens waar zou kunnen zijn, is dit misschien passender: In werkelijkheid zitten ze niet alleen achter Thierry aan, maar eenieder die in de rol past als prooi voor hun cancel culture.
Ze zijn niet uit op jou, beste Thierry, maar ze willen je geloofwaardigheid afpakken. Jouw roekeloosheid en superioriteitsgevoel staan je wel in de weg.
Met vriendelijke groet, Osas Aghaku
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (19)

Visionair NL
Visionair NL18 feb. 2021 - 19:15

Goed stuk, genuanceerd, beschaafd, doordacht. Een verademing na al die bewogen emo-journalistiek.

Pater
Pater17 feb. 2021 - 4:32

Ik begrijp niks van Osas. Het is niet de schuld van Baudet, maar van de journalisten? Wat een onzin. Baudet is een racist met superioriteitswaanzin, wat valt daar nog over na te denken?

The Apple
The Apple17 feb. 2021 - 3:00

Waarom zou je Thierry Baudet een goed advies willen geven? Stel voor dat hij er naar luistert....! Laat die nou maar lekker zijn eigen glazen ingooien, want een vos verliest misschien wel zijn haren.... maar niet zijn streken.

Satya
Satya16 feb. 2021 - 9:23

Op dit platform wordt ook vollop plaats geboden aan racisme, de laatste week kon ik lezen dat Afrikanen niet toegerust zijn om in Nederland te leven, dat alles in Afrika op drama uitdraait. Dat soort mensen beseffen niet eens dat ze het ene mens meer waarde toekent op basis van afkomst en vaardigheden die daar volgens deze mensen standaard bijhoren. Dat brengt ook met zich mee dat je een ander mens op basis daarvan minder waarde toekent, je vindt dan die persoon dus minderwaardig.

1 Reactie
Pater
Pater17 feb. 2021 - 4:34

@Satya Aanvallen zonder namen te noemen, zonder relatie met het artikel. Volgens mij moet je méér gemodereerd worden.

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2021 - 9:03

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Satya
Satya16 feb. 2021 - 11:38

Nee daar hebben jullie medewerkers die genocide op Afrikanen willen, maar hé dat is anders.

Archie Bunker
Archie Bunker16 feb. 2021 - 8:33

FVD heeft de pech dat prive whatsapp berichten openbaar worden gemaakt. 100% zeker dat ook bij andere partijen foute "grappen" worden gemaakt (CDA lopik in JOVD app groep bijv.) Het zal toch niet zo zijn dat alleen cabaretiers "foute" grappen mogen maken?

4 Reacties
Zandb
Zandb16 feb. 2021 - 9:42

Archie Iedereen mag foute grappen maken, ik zou niet weten waarom. Het gaat er om wat je met die 'grappen' duidelijk wilt maken. Wanneer je politicus bent, dan moet je wel heel goed duidelijk maken, wat je met je grappen bedoelt. Ik kan de ironie of de grap niet inzien, wanneer er in een politieke discussie gesteld wordt, dat je niet graag ziet dat je zus met een neger thuiskomt. Zeker niet, wanneer je als leider van een politieke partij uitdraagt, dat je vindt dat Nederland en Europa dominant blank moeten zijn en blijven.

Archie Bunker
Archie Bunker16 feb. 2021 - 10:17

Zandb: Met grappen maken moet je voorzichtig zijn. Daarom kun je absurde grappen ook alleen maar maken binnen een besloten groep. Jij zegt dat je er de grap niet van kunt inzien. Grap was ook niet voor jou bedoeld. Ook niet voor mij,en ik kan er niet om lachen maar ik neem er verder ook geen aanstoot aan. Je hebt een punt als de grap zonder context in het partijprogramma zou staan.

adriek
adriek16 feb. 2021 - 10:41

In 2021 is het categoriseren van bevolkingsgroepen op (vermeende) intelligentie geen grap, en al helemaal geen wetenschap, maar gewoon hardstikke fout. Als een geschoold iemand als Baudet zoiets roept, zelfs (of juist) al is hij onder invloed van rode wijn of cocaine, geeft hij dingen van zijn ziel bloot die iedereen en vooral zijn volgers moeten kennen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot16 feb. 2021 - 11:13

' Daarom kun je absurde grappen ook alleen maar maken binnen een besloten groep.' Het standaard extreem rechtse laffe riedeltje: achteraf blijkt het altijd 'een grap' of 'niet zo bedoeld te zijn'. Zou Baudet ballen hebben dan zou hij gewoon erkennen dat zijn FvD een NSB 2.0 is.

Karingin
Karingin16 feb. 2021 - 8:05

Ik snap 't niet...is racisme nou opeens niet zo erg of zo...? Is 't raar dat daar verontwaardiging over is...? Als er nou íets de "cancelcultuur" rechtvaardigt, dan is 't wel dat lijkt me

Zandb
Zandb16 feb. 2021 - 7:08

En wat is nu het advies?

Joop Schouten
Joop Schouten16 feb. 2021 - 7:03

Mooie brief. Goed verwoordt.

1 Reactie
tomaatnet
tomaatnet16 feb. 2021 - 14:42

Goed verwoord.... Sorry= Voltooid deelwoord

Eric Minnens
Eric Minnens15 feb. 2021 - 21:52

Ik denk dat Baudet goed garen spint bij de media die zo hard achter hem aanhollen. Thierry in een kwaad daglicht? Dondert niet, licht is licht. Maakt niet uit hoe ze over hem spreken, als ze maar over hem spreken. Slechte reclame is ook reclame. Ratten genoeg die hem willen volgen.

Robert Follon
Robert Follon15 feb. 2021 - 21:17

Ik denk niet dat Thierry dit blog vaakt bezoekt om berichten te lezen die aan hem gericht zijn...

Windewaan
Windewaan15 feb. 2021 - 20:52

Ach er valt niet zoveel af te pakken. De geloofwaardigheid van de heer Baudet is reeds lang onder het nulpunt gezonken