Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Adverteerders VI trekken zich terug vanwege racisme Johan Derksen

  •  
18-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
358 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-06-18 om 18.59.09
Het sportprogramma Veronica Inside is al twee adverteerders kwijt als gevolg van het hardnekkige racisme van Johan Derksen in dat programma. Nog ten minste twee andere adverteerders willen met Veronica in gesprek.
Johan Derksen zorgt met grote regelmaat voor ophef door racistische en seksistische uitspraken in zijn programma. Afgelopen week was het weer zo ver. Presentator Wilfred Genee liet zien dat bij een Black Lives Matter-demonstratie één persoon verkleed als Zwarte Piet kwam opdagen om een tegengeluid te laten horen. Op de vraag wat Johan Derksen daarvan vond, antwoordde die: “Weten we zeker dat dat Akwasi niet is.”
Na de uitspraak werd door veel mensen aan Talpa, waar Veronica onder valt, gevraagd om het racisme van Derksen niet onbestraft te laten. Als reactie daarop liet Veronica weten niet van plan te zijn actie te ondernemen. Dat leidde tot een roep aan adverteerders om een boycot van het programma, die al snel werd onderschreven door voetballers als Memphis Depay en Eljero Elia, maar ook andere BN’ers als Arie Boomsma en Anouk.
De bedrijven die inmiddels hun banden met Veronica Inside hebben verbroken zijn Zespri en Gilette. Supermarktketen Albert Heijn laat weten geen sponsor te zijn, maar vanwege Johan Derksen niet langer reclamezendtijd in te kopen rondom het programma Voetbal Inside.
Bron: Nu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.