Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Activisten projecteren Palestijnse vlag op Euromast

  •  
19-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3838 keer bekeken
  •  
euromast

© Beeld: Extinction Rebellion

Op de Euromast was woensdagavond anderhalf uur de Palestijnse vlag te zien. Activisten van Extinction Rebellion projecteerden de kleuren van de vlag op de Rotterdamse uitkijktoren, meldt het AD. Daarna werd de actie op last van de politie beëindigd. Maandagavond was de Palestijnse vlag ook al te zien op de Domtoren in Utrecht.

Het AD schrijft: “Aanleiding voor de projectie waren de aanvallen van het Israëlische leger op doelen in de Gazastrook, die volgen op de terreurdaden van Hamas in Israël. Volgens Extinction Rebellion kunnen ‘onschuldige burgers geen kant op, terwijl Israël ze dag in dag uit bombardeert’. ,,Dit gebeurt allemaal terwijl de Nederlandse overheid vierkant achter Israël blijft staan", schrijft de actiegroep in een persbericht. De klimaatactivisten roepen de Nederlandse overheid op gehoor te geven aan een oproep van de Spaanse minister Ione Belarra, die vindt dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vervolgd moet worden voor oorlogsmisdaden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.