Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Activisten brengen Total in het nauw met hoax over moderne Ark van Noach

  •  
14-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifanten
Activisten zijn erin geslaagd om de aandacht te vestigen op de aanleg van een omstreden oliepijplijn in Oeganda en Tanzania. Via een gelikte video en tweets verspreidden zij het verhaal dat het Franse olieconcern Total van plan zou zijn om op grote schaal wilde dieren uit het gebied op te halen.
Olifanten, leeuwen en chimpansees zouden met een boot op zonne-energie naar Frankrijk worden gebracht. Ook lag er een uitgebreid plan voor de huisvesting van de dieren in Frankrijk. Zo zouden de leeuwen worden ondergebracht in de Rhônevallei.
Het plan, RéHabitat geheten, klonk sommige mensen zo overtuigend in de oren dat het oliebedrijf zich genoodzaakt zag het project officieel te ontkennen, meldt de Franse Huffington Post.
De aanleg van de pijplijn vanuit het westen van Oeganda naar de Tanzaniaanse havenstad Tanga is een aanslag op het leefgebied van de wilde dieren. Milieuorganisaties verzetten zich daarom al langer tegen het project waarbij 2.000 vierkante kilometer beschermde gebieden worden bedreigd.
Bekijk de video (met Engelse ondertiteling hieronder):
Geen video? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.