Joop

Actiegroep dumpt asbest op toekomstige locatie windmolens

  •  
25-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15246608715_7b398a4511_z
Een anonieme actiegroep heeft vermoedelijk toekomstige locaties voor windmolenparken in Groningen en Drenthe vervuild met asbest. Dit meldt RTV Noord. Uit een boodschap die werd aangetroffen bij een stuk landbouwgrond in Meeden valt op te maken dat er meerdere plekken zijn besmeurd:
"Komende zomer, rond oogsttijd, worden de landbouwpercelen in Groningen en Drenthe, van Delfzijl tot Coevorden, bekend gemaakt die ook een behandeling hebben ondergaan. (…) Deze groene schandvlekken zullen niet te saneren zijn gezien de omvang/diepte en vormgeving van de verontreiniging."
Deze tekst suggereert dat de groep al meer landbouwgronden heeft vervuild of van plan is dat te gaan doen. De eerste melding stamt al uit december. Vanaf komende maandag wordt de komst van een windmolenpark in de gemeente Midden-Groningen behandeld bij de Raad van State. Hoewel die gemeente tegen de komst van windmolens is, ligt de verantwoordelijkheid bij de rijksoverheid. LTO Noord, dat opkomt voor de land- en tuinbouwsector zegt tegen RTV Noord dat er “een ernstige grens is overschreden.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (52)

punt2
punt227 jan. 2019 - 8:34

Zonder de foute manier van actievoeren goed te keuren heb ik wel enig begrip voor de bewoners die een bewuste keuze hebben gemaakt om op een rustige plek te willen wonen, met alle voor en ook nadelen van dien, Die worden geconfronteerd met de bouw van windmolens voor hun deur met alle verschrikkelijke overlast die dit met zich mee brengt. Het is niet voor niets dat deze windmolens niet in het Oosterpark worden geplaatst. Zonder ook maar enige invloed kunnen uitoefenen wordt er van boven af besloten dat deze mensen die verschrikkelijke overlast maar moeten aanvaarden. Nogmaals de manier waarop verdient de grootste afkeuring !!! Maar het lijkt wel of dat er op geen enkele andere wijze nog geluisterd kan worden naar de tegenstanders van deze verplichte zware overlastgevende krengen.

3 Reacties
M7
M727 jan. 2019 - 13:23

" .....de tegenstanders van deze verplichte zware overlastgevende krengen..... " Hoezo ? Ik woon vlak in de buurt van een parkje en nooit ergens last van. Iedereen heeft de mond vol van co2 reductie , stilleggen van kolencentrales , maar hoe we dan wel electriciteit zullen gaan opwekken ? Als het aan u ligt dus niet met windmolens in een goeddeels leeg gebied in Drenthe/ Groningen . " NIMBY " gedrag heet dat...

punt2
punt227 jan. 2019 - 17:11

@M er is voldoende ruimte in de diverse parken in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven of Maastricht... toch staan daar geen windmolens. Waarom dan wel voor de deur bij de bewoners die nu protesteren? Zou te maken kunnen hebben met Nimby gedrag waar jij het over hebt. Waarom wel overlast bezorgen bij deze mensen?

Joe Speedboot
Joe Speedboot28 jan. 2019 - 19:48

'Het is niet voor niets dat deze windmolens niet in het Oosterpark worden geplaatst.' In de stad is veel minder wind.

Rechtse Bal2
Rechtse Bal226 jan. 2019 - 15:52

over 10 jaar melden zij zich bij de Daniel de Hoed Kliniek; weten we meteen wie de daders waren. De eigenaars van de stukken grond zijn daar dan waarschijnlijk al geweest.

Arjgev
Arjgev26 jan. 2019 - 13:32

Is er op joop dan helemaal niemand die verstand heb van asbest, en hoe je er ziek van kan worden? Mensen bestempelen als terrorist is echt te belachelijk voor woorden. in een gemiddeld bos of natuurgebied komt 100tallen meer asbest voor dan op landbouwgrond. Maar gewoon wat schreeuwen en bangmaken zonder ergens verstand van te hebben is veel makkelijker.!

3 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen26 jan. 2019 - 16:52

Blijkbaar wisten die milieu-terroristen dat niet, want waarom zouden ze er dan anders mee hebben lopen strooien? Omdat ze dachten dat het mest was?

LaBou
LaBou 26 jan. 2019 - 21:41

"in een gemiddeld bos of natuurgebied komt 100tallen meer asbest voor dan op landbouwgrond." Je bedoelt op deze manier? https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/26/illegaal-saneren-en-dumpen-avonturiers-op-de-asbestmarkt-a1614298

Ozon
Ozon27 jan. 2019 - 7:46

Arjgev Ik weet niet om wat voor een asbest het gaat, maar ik vermoed niet de nette platen die vele huishoudens nog op hun schuur hebben liggen.

vdbemt
vdbemt26 jan. 2019 - 11:58

Dan vraag ik me af: zouden ze deze actie uitgevoerd hebben terwijl ze in van die gifwerende pakken met helmen en maskers rondliepen? Vast niet, want dat valt nogal op. Dan hebben die actievoerders er vooral hun eigen gezondheid mee. Enorm kankerverwekkend.Het is verschrikkelijk fijn, klein spul dat bijna overal langskomt, een mondmaskertje volstaat niet. Slim hé, die actievoerders.

1 Reactie
M7
M727 jan. 2019 - 15:57

Nou, Asbest is in Nl veel voorkomend , mn op de daken van oudere landbouwschuren Volstrekt ongevaarlijk , zolang je er maar niet in gaat boren of zagen . Maar dat hebben die sukkels daar in Drenthe vast wel gedaan , met gevaar voor eigen gezondheid . De boeren op wierland deze rotzooi gedumpt is , weten er wel raad mee / worden daar niet koud of warm van

Piet de Geus
Piet de Geus26 jan. 2019 - 9:54

De stap van gele hesjes naar gele linten is kennelijk nogal klein.

5 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen26 jan. 2019 - 16:48

Een van de meest absurde pogingen om zaken die niets met elkaar te maken hebben met elkaar te associëren die ik hier ooit ben tegen gekomen. En dat van iemand die altijd de bek vol heeft over samenzweringstheorieën.

Piet de Geus
Piet de Geus26 jan. 2019 - 18:30

"Een van de meest absurde" En absurdisme is niet aan jou besteed, anders zou je nooit meer met droge ogen in de spiegel kunnen kijken.

HM van der Meulen
HM van der Meulen26 jan. 2019 - 20:58

Piet begrijp weer eens niet wat er fout is: hij is tegen hesjes en hij is tegen linten en als ze allebei geel zijn, dan is dat toch reden genoeg om daar een overeenkomst in te zien? Ik zal verder maar geen commentaar leveren op het taalgebruik, want ik weet tenslotte wat hij bedoelt: "Wat je zegt ben je zelf." Ik herinner me dat nog van vroeger, van het schoolplein. Toch wel vertederend.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde26 jan. 2019 - 21:50

Volksverzet. Die associatie maakte ik ook. Of dat nu door die linten of door het moedwillig in gevaar brengen van anderen (en zichzelf) om hun standpunt over vergroening duidelijk te maken.

Piet de Geus
Piet de Geus26 jan. 2019 - 22:55

"hij is tegen hesjes en hij is tegen linten en als ze allebei geel zijn, dan is dat toch reden genoeg om daar een overeenkomst in te zien?" De overeenkomst is dat ze allebei geel zijn. Iedereen is verder geheel vrij daar zijn associaties bij te bedenken. Zo werkt dat met een voorzet: je tikt hem in, je schiet hem het parkeerterrein op of je jongleert wat met de bal. Wat blijft is dat het kennelijk geel is wat er bruist. "van vroeger, van het schoolplein" Dat moet wel de kleuterschool geweest zijn.

Bernie2
Bernie226 jan. 2019 - 9:37

Dat actiegroepen met hun achterban razend zijn op overheden omdat over hun hoofden mogelijk de zwaar ongewenste windmolens komen snap ik verdomd goed. Maar of het doel ook terreurmiddelen heiligt? Dacht het niet en dat kan natuurlijk qua burgerlijke ongehoorzaamheid anders. Asbest is een evident zwaar kankerverwekkend goedje en dat zet je niet in om je punt kracht bij te zetten. Een interessante klus voor justitie. Wat is de volgende move van de onverlaten, een gifgasaanval?

1 Reactie
punt2
punt228 jan. 2019 - 11:49

een wegblokkade?, gele hesjes? een rode sjaal? zeg het maar ... deze mensen worden niet gehoord, tegen hun wil worden er over hun hoofden dingen besloten waar ze het niet mee eens zijn maar waartegen ze op geen enkele manier kunnen protesteren of het kunnen tegenhouden. Geen enkele zeggenschap over wat er gebeurt..alle terechte bezwaren worden overruled

TwoTone
TwoTone26 jan. 2019 - 8:46

Op de Veluwe moeten er ook nog 120 komen. Urk is ook al bedorven. Volgens sommigen valt over smaak niet te twisten. Krijg licht het idee dat toch echt de meesten het lelijk vinden.

4 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer26 jan. 2019 - 9:28

Lelijkheid lijkt mij niet een erg goed argument.

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 jan. 2019 - 17:35

'Krijg licht het idee dat toch echt de meesten het lelijk vinden.' Alsof dat soort mensen daar verstand van hebben. Kijk even naar het gemiddelde interieur en je weet genoeg..

TwoTone
TwoTone26 jan. 2019 - 19:59

@tom en joe: grappig , religie heeft door de eeuwen altijd voor “poverty en poorness” gezorgd. De huidige klimaatplannen zorgen voor ? U raadt het al....... De aarde en de natuur kunnen zo mooi zijn, daar knapt een mens van op. Er is geen enkele reden om de aarde lelijk te maken, ook niet met windmolens.

Bert Jansen2
Bert Jansen230 jan. 2019 - 10:53

Net zo lelijk als al die molens uit de 17e eeuw.

Joop den Uil
Joop den Uil26 jan. 2019 - 7:36

dat wordt dik betalen als ze gepakt worden

jantje
jantje26 jan. 2019 - 1:09

Ik woon in betreffende dorp en ben het er ook niet mee eens dat er windmolens zo dicht op de huizen worden geplaatst. We wonen in een vogeltrek gebied. Maar ook vlinders, lieveheersbeestjes en ander grut trekt hier langs. Die te bouwen windmolens zullen boven in de toppen rode lampen krijgen. Ze zullen waarschijnlijk Bij Assen al te zien zijn voor degene die richting Veendam rijdt. Het is crimineel wat de anonieme actievoerders nu uitvoeren en ik heb ze via een andere bericht aangesproken op hun gedrag. Want de rekening wordt wel doorgevoerd naar de bewoners van Midden Groningen. En daar zitten we niet op te wachten.

JanB2
JanB226 jan. 2019 - 0:39

Kan het me levendig voorstellen. Als er niet naar je wordt geluisterd dan grijp je naar meer radicale middelen. De maat is op een gegeven moment wel vol zo langzamerhand. Zeker in Groningen. Die paar truttuge windmolentjes doen namelijk ook geen ene moer af aan de CO2 uitstoot. Maar ze verneuken wel een heel gebied. En men dramt maar door. Er is op dit moment zelfs al sprake van windmolens in natuurgebieden!!. Met goedkeuring en vergunning van een overheid die uit volslagen nitwits bestaat, jarenlang geen flikker heeft uitgevoerd op het punt van CO2 uitstootreductie en nu ineens hip gaat liggen doen en overal van dit soort wanstaltige objecten laat plaatsen. Nederland is straks kompleet vergeven deze onzin. Onzin? Onzin ja!!! De grootste windmolens leveren namelijk een vermogen van maximaal 8MW. Met dit in gedachte bij deze een overzicht van de bestaande nederlandse elektriciteitscentrales, inclusief hun elektrisch vermogen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_elektriciteitscentrales_in_Nederland Ik zou zeggen trek je conclusie's. Van lieden wie dat niet lukt wens ik geen commentaar of reactie!! Om in de totale stroombehoefte van Nederland te voorzien moet je groots denken. Reserveer daarom dunbevolkte gebieden zoals de Flevopolder voor deze horizonvervuilers. Of ga anders de zee op (wat België bijvoorbeeld doet). Maar nee, in Nederland laten we het weer volledig over aan de private sector en de achterkamertjes (voor de gelegenheid gemeubileerd met klimaattafeltjes). Met als gevolg dat je straks waar je ook kijkt van dit soort mosterlijke objecten in je blikveld krijgt, die, als puntje bij paaltje komt, bij lange na niet in staat zullen zijn om ook maar een significant deel van de stroomvoorziening voor hun rekening te nemen maar wel de bevolking op de zenuwen werken. Windenergie gaat 'm namelijk NIET worden. Althans niet op deze manier. Een veldje vol asbest is dan werkelijk peanuts. Het klimaat kent 2 grote menselijke bedreigingen: lieden als Trump die alles ontkennen en lieden zoals Klaver die gespeend van ieder realiteitsbesef en technische kennis geld (maar vooral ook tijd) verkwanselen aan maatregelen die geen zoden aan de dijk zetten maar zich op basis daarvan wel een moreel gelijk toekennen waar ze inhoudelijk geen recht op hebben. PS Bij deze nog een prachtig voorbeeld van wat ons te wachten staat: http://www.prodeon.nl/wind/projecten/?SECTION_ID=19&ELEMENT_ID=49 Je zou zo onderhand een "cultuurkamer" in willen stellen zodat je bestuurders die deze aantasting van het (cultuur) landschap goedkeuren ter verantwoording kunnen worden geroepen.

14 Reacties
JanB2
JanB226 jan. 2019 - 1:02

PS Voor paranoide lieden die in het bovenstaande een oproep tot geweld menen te zien (er zijn veel van dat soort geestelijk minder begaafden tegenwoordig): ik toon slechts in die zin begrip voor de groningse actiegroep dat ik me kan voorstellen dat er mensen zijn die in hun wanhoop tot dit soort daden komen (vroeger begreep men dit zo, tegenwoordig moet je dat expliciet vermelden). Gewoon omdat ik mensenkennis heb. Iets dat de gemiddelde van de realiteit afgedreven (lokale) politicus of nooit heeft gehad of ergens tijdens het hielenlikken naarboven is kwijtgeraakt. Was er namelijk wél sprake geweest van overleg en dialoog met de bevolking (dat is iets anders dan voor de bühne een lullenpot organiseren en vervolgens je eigen zin doen) dan was dit nooit zover gekomen.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks26 jan. 2019 - 9:18

"Een veldje vol asbest is dan werkelijk peanuts" Ik kan me voor het grootste deel vinden in de strekking van je verhaal maar de flauwe manier van wegkijken als mensen serieus over de schreef gaan stuit me tegen de borst. Op windmolens valt veel aan te merken maar op mensen die willens en wetens anderen in serieus gevaar brengen door kanker verwekkende rotzooi te verspreiden valt nog veel meer aan te merken. Hoe 'gelijk' ze ook hebben deze actie staat gelijk aan poging tot zware lichamelijke mishandeling (mogelijk de dood tot gevolg hebbende) of zelfs poging tot doodslag.

Tom Meijer
Tom Meijer26 jan. 2019 - 9:32

JanB, je praat recht wat behoorlijk krom is en je hebt er nogal wat woorden voor nodig.

toshiba
toshiba26 jan. 2019 - 10:30

rechtse kletspraat in optima forma wederom van jou kant. [ Die paar truttuge windmolentjes doen namelijk ook geen ene moer af aan de CO2 uitstoot.] de energieopwekking is volledig schoon in tegenstelling tot fossielen die door verbranding co2 uitstoten. dus elke windmolen die een fossiele verbranding overbodig maakt, draagt per definitie bij aan co2 vermindering. [Er is op dit moment zelfs al sprake van windmolens in natuurgebieden!!.] regelrechte leugen. is wettelijk ook niet toegestaan. en veel natuurgebieden in NL kennen ook europese bescherming. dus liegt keihard [Met goedkeuring en vergunning van een overheid die uit volslagen nitwits bestaat, jarenlang geen flikker heeft uitgevoerd op het punt van CO2 uitstootreductie en nu ineens hip gaat liggen doen en overal van dit soort wanstaltige objecten laat plaatsen. ] Ja lang leve RECHTSE partijen zoals vvd en cda die al sinds de jaren tachtig !!! elke vorm vna verduurzaming blokkeren. hadden die partijen niet naar idioten en de telegraaf geluistert hadden we nu veel minder kosten en jij een lagere energierekening. dus schrijf je klacht naar RUtte oke [De grootste windmolens leveren namelijk een vermogen van maximaal 8MW. ] eentje wel maar zet eens een windpark neer in de noordzee en die produceren vervolgens meer dan een centrale. daarnaast gaat duurzame energie om meerdere bronnen. windmolens zijn ingeschaald tot max 20% van tot behoefte. overig komt uit geo, water, besparing etc. [Reserveer daarom dunbevolkte gebieden zoals de Flevopolder voor deze horizonvervuilers. HAHAHAHAHA SUKKEL. daar staan al immens veel windmolens. en ja we gaan de zee op. we hebbgen al 2 windparken in de Noordzee staan domme ongeiformeerd rechtse blater. en de derde komt er aan [Maar nee, in Nederland laten we het weer volledig over aan de private sector en de achterkamertjes ] in belgie doen ze dat ook en dit is wat rechts toch zo graag wilt? marktwerking. ondetussen draaien windmolens zonder subsidie. kan je van kernenergie niet zeggen. Klaver plannen worden volop gesteund door nu al meer dan 60 economen. top economen. de nederlandse bank, het centraal planbureau, plan bureau voor de leefomgeving. als er eentje geen verstand van zaken heeft dan zijn het mensen zoals jij. vooral dus op rechts die niet kunnen rekenen en visieloos lopen te kwaken. ergo sum je domheid wordt alleen overtroffen door je totale gebrek aan kennis en feiten

JanB2
JanB226 jan. 2019 - 18:53

@ Toshiba Ik heb gezegd dat mensen die het niet lukt conclusies te trekken uit de lijst met vermogens van de nederlandse centrales niet hoeven te reageen. Wie met molens loopt heeft namelijk geen spreekrecht in deze. Er zijn al genoeg charlatans actief op het gebied van duurzaamheid. Met schuim op de bek bereik je niets. En qua onkunde ben je een even grote bedreiging voor het klimaat als Trump.

JanB2
JanB226 jan. 2019 - 18:56

@ Tom Als er iets behoorlijk krom is dan is het wel de windmolenmanie die ons moet gaan verlossen van onze CO2 uitstoot. Meer hoef ik niet te zeggen (althans dat hoop ik voor je, ik had je tot nu toe niet gerekend tot die lieden aan wie “the bloody obvious” moet worden uitgelegd).

JanB2
JanB226 jan. 2019 - 19:06

@ Brenda Asbest wordt zwaar overschat als risicofactor. Alleen wie onbeschermd regelmatig in een omgeving verkeert waarin fijn verdeelde asbestvezels in grote hoeveelheden ronddwarrelen loopt gevaar op asbestose of longkanker. Daarbij moet je dan denken aan verwerking van spuitasbest in de scheepsbouw, mensen die in de asbest verwerkende bedrijven (algemeen) werken of (vroeger) pal ernaast wonen en al of niet het afval uit de asbestindustrie gebruikten om hun oprit te verharden. Het gevaar van asbest is groot en zeer reeel. Alleen wordt het vaak overdreven.

JanB2
JanB226 jan. 2019 - 19:08

@ toshiba PS Rechtse prietpraat wederom? Volgens mij heb je dan nog nooit een reactie van me gelezen. Ik die van jou ook niet trouwens. Wil ik ook zo houden.

Archie Bunker
Archie Bunker27 jan. 2019 - 7:15

Los van de opwekking van windenergie, moet de achterliggende infrastructuur de fluctuaties in vraag en aanbod kunnen opvangen. Dat worden zeer kostbare en tijdrovende projecten. https://www.rvo.nl/sites/default/files/2018/04/Workshop%20inpassing%20wind%20op%20zee%20op%20land%20vervolgroutekaart_TenneT.pdf

the dude
the dude27 jan. 2019 - 7:30

Klopt in grote lijnen maar onze politiek wil daar niet aan want het domme electoraat dat alleen al begint te kwijlen al het woord "klimaat" valt moet worden gevoed met deze nieuwe religie. Maar mijn vrienden in Meeden die opeens hun landhuis onverkoopbaar zien worden omdat er op een paar honderd meter windmolens met tiphoogte van over de 200 meter worden gebouwd kunnen nergens terecht...

JanB2
JanB227 jan. 2019 - 9:22

@ Toshiba - De stand op zee van 2018: België (met een kustlijn die nauwelijks naam mag hebben) 1248 MW, Nederland 957MW. - Totaal opgestelde capaciteit in de Flevopolder 1182MW (door maar liefst 641 "kleine" shitmolentjes). Niet eens voldoende om de grootste kolencentrale van Nederland te compenseren! - Totaal opgesteld vermogen in 2020 op de Noordzee: 14486 MW. En wel door België, Nederland, Duitsland, Denemarken, GB en Noorwegen SAMEN. Dat is ruim onder de behoefte van Nederland ALLEEN! Over ongeïnformeerd gesproken!!! Maar goed, mafkezen genoeg die denken dat ze met 1 flutmolentje de wereld redden. Messiascomplex?

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks27 jan. 2019 - 11:27

@JanB "Asbest wordt zwaar overschat als risicofactor" Ik ben genoegzaam bekend JanB met de risico's van asbest en wat jij hier doet is het verhullen en vergoelijken van de risico's op een zelfde manier als waarop NRA-lieden betogen dat wapens de VS alleen maar veiliger maken. Inderdaad neemt het risico toe met de blootstelling maar dat laat onverlet het willens en wetens blootstellen van derden aan asbest door deze actie misdadig is. Dat valt op geen enkele manier goed te praten.

JanB2
JanB227 jan. 2019 - 23:44

@ Brenda Nee. NRA lieden zijn voor het bezit en dragen van wapens tot in alle uithoeken van de samenleving: in de publieke ruimte, in de huiselijke sfeer, op de werkvloer etc.Als je de NRA zijn gang laat gaan dan zijn wapens niet te ontlopen. Dit hoopje asbest is wel degelijk te ontlopen. Niemand hoeft daar te zijn, iedereen kan er minstens 100 vandaan blijven. Asbest in de woonomgeving is heel wat anders. Vandaar ook dat ik ooit van leer ben getrokken toen mijn buurman een of andere beun de haas de asbest platen van zijn garage liet verwijderen op een ochtend. Waarbij dus pal naast mijn oprit platen werden gebroken en vermorzeld om afgevoerd te worden "naar België". Het was zo afgelopen! Maar dan hebben we het over asbestvezels in een directe woonomgeving (vooral door het ter plekke ondeskundig verwerken van asbest platen (zeg maar in stukken breken zonder enige voorzorgsmaatregelen)). Ook een risico voor de kleinkinderen van de buren die in de voortuinen spelen trouwens. Dus dat is wat anders. Wat betreft deze weilandjes hebben we het gewoon over een no-go zone. Althans, totdat de troep is opgeruimd. Hoeft voor niemand een probleem te zijn behalve voor lieden die hier tegen de wil van de bevolking een beetje groen hadden willen doen door er een windmolentje neer te zetten.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks31 jan. 2019 - 19:18

@JanB "Wat betreft deze weilandjes hebben we het gewoon over een no-go zone. Althans, totdat de troep is opgeruimd" JanB vindt het normaal dat willekeurige burgers 'no go zones' inrichten door asbest te verspreiden. Best jammer voor domme onschuldige mensen die daardoor in gevaar komen. Zo dom dat ze niet begrepen dat dit een no go zone was. Jammer JanB, je zegt best veel zinnige dingen maar dit soort goedpraten van misdadig gedrag siert je niet.

Mohawk2
Mohawk225 jan. 2019 - 22:42

Dit zou ik nu een klassiek gevalletje van terrorisme willen noemen...

2 Reacties
ton14024
ton1402426 jan. 2019 - 10:10

klassiek? eerder modern, want achterlijk.

Bert Jansen2
Bert Jansen230 jan. 2019 - 10:55

[eerder modern, want achterlijk.] Kortom vroeger was terrorisme veel beter, want slim?

Frans Kwakman
Frans Kwakman25 jan. 2019 - 21:09

Dit is toch van een andere orde dan een blokkade op de snelweg. Ronduit misdadig.

the dude
the dude25 jan. 2019 - 20:56

Ken de mensen daar redelijk en een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen maar dit is echt over the top en niet goed te praten.

3 Reacties
Bert Jansen2
Bert Jansen225 jan. 2019 - 21:35

Een kat in het nauw?

ton14024
ton1402426 jan. 2019 - 10:21

BJ Een mens in het nauw maakt terroristen?

Bert Jansen2
Bert Jansen226 jan. 2019 - 21:02

in het nauw?

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks25 jan. 2019 - 20:46

Wat een misdadig tuig, geen enkel excuus voor mogelijk. Je gelijk proberen te halen door anderen in gevaar te brengen deugt nooit. Dat dit tuig stevig aangepakt mag worden.

Tom Meijer
Tom Meijer25 jan. 2019 - 20:36

Opzettelijke vergiftiging. Deze smeerlappen dienen als criminelen behandeld te worden.

1 Reactie
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks25 jan. 2019 - 20:46

Deze smeerlappen ZIJN criminelen.