Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Actie tegen poffertjes op multicultifestival: te populair

  •  
15-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-15-om-12.30.18
Ophef in de Australische hoofdstad Canberra: de poffertjes op de voedselfestivals zijn zo immens populair, dat er rijen van wel 50 meter lang voor de kramen ontstaan.
Ene Matthew Archer stoort zich daar wel zo enorm aan, dat hij een petitie is gestart om de poffertjes, de Dutch Pancakes , op de festivals te verbieden. Samen met nog zo’n publiekslieveling, de chips-on-a-stick. Volgens Archer zijn de lekkernijen een gevaar voor de algehele veiligheid op het festival.
"Het multiculturele festival is niet weg te denken van de culturele kalender van Canberra. Al jarenlang komen hondderdduizenden mensen samen om het multiculturele fundament van ons land te vieren, maar nu zijn er bepaalde elementen die de sfeer van het festival verpesten. […] Ik stel voor dat deze kramen de komende jaren van het festival worden verwijderd, voor de veiligheid van de bezoekers en om hen te helpen uit hun comfort zone te stappen en ook eens andere culturen te omarmen."
Helaas voor Archer krijgt hij niet echt veel bijval. De anti-poffertjespetitie blijft steken op 47 medestanders.
Bron: AD Cc-foto

Meer over:

humor, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.