Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Acteur Piet Römer overleden

  •  
17-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ROMER300.jpg
Nederland verliest een geliefd acteur en Amsterdam een ereburger
Acteur Piet Römer is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 83 jaar. Römer is de enige televisiester die zo veel is onderscheiden met een publieksprijs. Zijn bekendste rol speelde hij in de politieserie Baantjer als de knorrige rechercheur Jurriaan de Cock.
Römer speelde in zestig theaterproducties en zo’n twintig films. Film heeft hij nooit als zijn medium beschouwd. “Ze behandelen je daar als gebruiksvoorwerp”, zou hij geregeld gezegd hebben. Toch werd hij mede door de televisieseries waarin hij speelde geliefd bij het grote publiek. Voor zijn rollen in Baantjes, ’t Schaep met de 5 pooten en Stiefbeen en Zoon kreeg hij de Gouden Televiziering.
Ook voor zijn rollen op toneel sleepte hij prijzen binnen. Voor zijn rol in het toneelstuk ‘Bloesem van Seringen’ kreeg hij onder meer de Arlecchino-toneelprijs. Voor Baantjer kreeg hij de Bronzen Legpenning en ook leverde onder andere deze politieserie hem het ereburgerschap van Amsterdam op. Een prijs die hem veel waard was.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

MichelReiziger
MichelReiziger17 jan. 2012 - 12:55

Geen lijk...geen zaak.

Kolder
Kolder17 jan. 2012 - 12:55

Ondanks alles wat deze man gepresteerd heeft zal ik hem blijven herinneren als die leuke presentator van mijn jeugdprogramma 't Spant Erom. Vooral het tekenspel. Sterkte voor zijn familie.

JoopSchouten
JoopSchouten17 jan. 2012 - 12:55

Nu kan ik geen bakkie koffie meer met hem drinken in het koffietentje aan de Jan Hanzenstraat in Amsterdam-West. Bedankt voor die vele uurtjes van vergetelheid Piet.

BenJoosten
BenJoosten17 jan. 2012 - 12:55

Als De Cock was Piet Römer een van de favoriete acteurs van mijn vader. Nu zijn ze allebei dood. Niet dat het een met het ander te maken heeft, maar het was nu eenmaal het eerste wat ik dacht, toen ik dit las. En het kan nooit kwaad om aan iemand te denken die dood is, want daardoor leeft hij toch nog een klein beetje.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 jan. 2012 - 12:55

In vrede naar ik hoop, een fantastisch acteur..

witch11
witch1117 jan. 2012 - 12:55

De boeven krijgen nu vrij-spel , de warmoesrtraat is ook niet meer wat het eens was. rust zacht ouwe

Heileeuw
Heileeuw17 jan. 2012 - 12:55

Jammer..

msj_meijerink
msj_meijerink17 jan. 2012 - 12:55

Weer een held uit mijn jeugd heengegaan.

yggy
yggy17 jan. 2012 - 12:55

Zojuist hoor ik op de radio dat ter nagedachtenis aan Piet Römer RTL4 de laatste aflevering van Baantjes uit gaat zenden. Zonder reclameblokken neem ik aan ?

hallohierharry
hallohierharry17 jan. 2012 - 12:55

Icoon veel nederlandse films gezien dus vaak Piet op het witte doek. Vroeger als kind mochten we Stiefbeen en zoon kijken. Laatst nog wat afleveringen gezien en ook nog het Schaep met 5 poten. Een icoon blijft hij voor ons.

Artois
Artois17 jan. 2012 - 12:55

Er zijn van die momenten dat ik wens dat er een hienamaals is en dat Piet daar kan genieten van zijn goed glas wijn, met Ton Lutz kan bomen over toneel en kan dollen met Leen Jongewaard en Rien van Nunen. Piet, één van de rode draden in mijn leven. BEDANKT PIET!!!

eeweew
eeweew17 jan. 2012 - 12:55

Toch raar om je te bedenken dat ik waarschijnlijk in mijn leven van alle mensen die nu op tv zijn, en alle politici wel een overlijdensbericht in het nieuws zal zien. Als de mensen oud zijn en op een normale manier overlijden moet er dan ook niet al te veel aandacht aan besteed worden. Al zullen we de komende dagen zien hoe dit uit de hand gaat lopen. Het probleem met acteurs is dat niemand ze werkelijk kent, mensen kennen alleen maar de rollen die ze gespeeld hebben.

1 Reactie
keck66
keck6617 jan. 2012 - 12:55

Spelen wij allen niet gewoon een rol? :)