Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Achter de grote bruine ogen van Wopke Hoekstra, gaapt de leegte

  •  
26-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Het was zaterdagavond een rijk gevulde politieke cabarettafel in het satirische programma Spaanders (BNNVARA). Te gast was onder meer Wopke Hoekstra. Patrick Lodiers wees hem erop dat Nederland nog altijd kampt met toenemende armoede, een fikse wooncrisis en veel mensen gebruik moeten maken van de voedselbank. Vooral dat laatste weet Hoekstra alles van, zo had zijn oudste kind thuis de hele bank volgekruimeld met een Liga, waarna de demissionair minister van Financiën in alle vroegte in de weer moest met de kruimeldief. Zo kwam het plots heel dichtbij. En toen moest hij nog naar het voetbalveld met zijn kinderen.
Hoekstra krijgt ook regelmatig het verwijt krijgt dat hij, bijvoorbeeld tijdens de campagne, zijn gezin overal bij de haren bij sleept. Daar krijgt Hoekstra zelf weinig van mee, daarvoor is hij veel te druk met zijn gezin. Hij had zaterdag overigens ook zijn vrouw meegenomen. Doordeweeks is zij druk als huisarts, maar in het weekend kan ze mooi koffie serveren. Mevrouw Hoekstra maakte van de gelegenheid gebruik om duidelijkheid te scheppen over wat haar echtgenoot drijft. Niets: ‘Hij lijkt misschien een hele mysterieuze man, en daar schuilt dan een hele wereld achter, maar nee, dit is het. Achter die grote bruine ogen, gaapt de leegte.’
Ook aan tafel zat FvD-leider Thierry Baudet, die direct duidelijk maakte dat de Algemene Politieke Beschouwingen van afgelopen week er helemaal niet zijn geweest. Dat het overal op tv te volgen was, betekent volgens hem niet dat het waar is. Het gebouw dat je zag is ook helemaal niet de Tweede Kamer, dat is gewoon helemaal nagebouwd. Totale gekte, aldus Baudet: ‘Iedereen gaat daarin mee.’
Baudet werd ook nog om de oren geslagen door de andere tafelgast, oud-politicus Jan Terlouw, vanwege zijn Holocaust-ontkenningen. Volgens Terlouw is Baudet er een meester in om met volkomen oeverloos gewauwel iedereen weg te sturen van ook maar enige boodschap van betekenis. Iets waar Baudet direct een voorbeeld van gaf.
Tussendoor was er nog even tijd om te kijken naar pandemieprofiteur Sywert van Lienden, die thuis voor zijn gezin zijn eigen troonrede hield. Hij heeft immers ook wat miljoenen te verdelen. Terlouw stak niet onder stoelen of banken wat hij daarvan vond: ‘Wat een klootmongool.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Break on through
Break on through27 sep. 2021 - 1:30

Heb het gezien. Hilarisch stukje. Hoekstra, de vertegenwoordiger van het groot kapitaal, word mooi weggezet.... Vind de andere tafelgenoten ook sterk neergezet hoor. Top! :) Vind het spelelement minder.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -26 sep. 2021 - 16:00

Wopke is geen zalm, geen jager en helemaal geen kok. Wopke is gewoon wopke die delegeert aan zijn immense apparaat en bidt dat het goed komt.

Tom Lucassen
Tom Lucassen26 sep. 2021 - 13:16

Hoekstra, de Nijenrode bal pur sang.

1 Reactie
Jozias2
Jozias226 sep. 2021 - 16:13

Beste Tom, Sinds wanneer is iemands opleiding een diskwalificatie? Volgens mij heeft Hoekstra in leiden gestudeerd en niet aan Nyenrode. Wim Kok overigens weer wel….,

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl26 sep. 2021 - 12:59

01:50 - 02:00 -- Heerlijke televisie. Echt feest. Mijn eerste ervaring met dit programma was een korte.

HarrieV2
HarrieV226 sep. 2021 - 11:22

Als je mij vraagt iets te noemen waar Hoekstra/het CDA voor staat is het enige wat mij zo te binnen schiet het korten van de WW duur. Nu ook niet direct iets wat je van een christelijke partij zou verwachten. Voor de rest geen flauw benul. Vraag me dan ook af hoe lang Hoekstra daar aan het roer blijft staan. Nu niet de indruk dat ze met hem de wedstrijd zullen winnen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin26 sep. 2021 - 16:26

Het niet verhogen van het minimumloon wat het CDA eerst wel nodig achtte. Met dank aan zijn sponsor lobbyisten.

Eric Minnens
Eric Minnens26 sep. 2021 - 11:21

Met alle respect Joop, BNN/VARA, maar dit ga ik allemaal niet bekijken. Wéér zo'n show- resp. praatprogramma, waarin de amusementswaarde de boventoon voert. Ik heb trouwens allang geen tv meer, zie alleen fragmentjes via internet, ruim voldoende.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt26 sep. 2021 - 13:02

Maar is dit niet een fragmentje via internet? (Je hoeft niet alles te bekijken. Je kunt er zelf een fragmentje uitpikken)

Eric Minnens
Eric Minnens26 sep. 2021 - 15:27

@vdbemt "fragmentje" Ga ik nog doen, al geeft JohnVKR hieronder mij weinig hoop. Heb alleen het begin gezien, met Henk Krol, en dacht toen: Nee hé...

JohnVKR
JohnVKR26 sep. 2021 - 10:59

‘Hij lijkt misschien een hele mysterieuze man, en daar schuilt dan een hele wereld achter, maar nee, dit is het. Achter die grote bruine ogen gaapt de leegte.’ Dit leek me inderdaad spot on. Het beste fragment uit het Spaanders-cabaret tot nu toe. Verder is het allemaal nogal voorspelbaar, met als dieptepunt van ideeënloosheid de dronken Sigrid Kaag van vorige week. Maar misschien zijn mijn verwachtingen gewoon te hoog. Van het Spaanders-cabaret verwacht ik namelijk inhoud, geen kopie van de inhoudsloze grappen en grollen van de TV-Kantine. Maar dat laatste is wat het Spaanders-cabaret tot nu toe wel is. En dat is jammer.

1 Reactie
hetklopt
hetklopt26 sep. 2021 - 15:20

Ik kijk niet meer. Eerste aflevering helemaal uitgezeten (misschien wordt het nog wat), tweede aflevering niet tot einde kunnen volhouden. Bittere tegenvaller voor mij.