Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aboutaleb tikt korpschef Meijboom op de vingers

  •  
16-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aboutaleb_mic.jpg
Burgemeester laat per brief weten dat hij degene is die beslissingen neemt over eventuele ontslagen  
Toch een conflict over de strandrellen tussen de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en zijn korpschef Aad Meijboom. In een brief heeft Aboutaleb de politiebaas erop gewezen dat de burgervader degene is die bepaalt tegen welke personen maatregelen worden getroffen naar aanleiding van het uit de hand gelopen strandfeest in Hoek van Holland.
In een persoonlijke brief heeft Aboutaleb gisteren zijn ongenoegen kenbaar gemaakt over de aankondiging van Meijboom om op te stappen zodra er ontslagen vallen binnen zijn korps, zo schrijft NRC. Collega-burgemeesters uit de politieregio hebben een kopie van de brief ontvangen.
Aboutalebs mededeling is een herhaling van eerder gemaakte afspraken die, aldus bronnen in en rondom het stadhuis, “door Meijboom kennelijk niet zijn begrepen”. Morgen debatteert de Rotterdamse gemeenteraad over de conclusies en aanbevelingen van het onderzoeksrapport van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT).

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.