Een geweldig goede ontwikkeling, voor India, voor heel Zuid-Oost-AZië, en ook nog andere delen in de wereld. Van dit soort aardverschuivingen mogen er meer komen.
Zal homorechten ook geldig geworden zijn in de nabije toekomst bij al die andere oude Britse koloniën zoals Sri Lanka, Myanmar, Singapore, Maleisië enz.?. Ik hoop van wel. Taiwan wordt zeer waarschijnlijk in de nabije toekomst het allereerste land in Azië waarin het homohuwelijk zal worden toegestaan, misschien al vanaf mei 2019. Sowieso is deze zeer bijzondere ontwikkeling vandaag een grote stap vooruit, wat betreft alle inwoners van India en ook een groot voorbeeld voor de rest van Azië. Chapeau!.
Niet iedere aardverschuiving is een ramp. Trouwens; het valt me nog mee dat deze benaming niet als politiek niet correct geldt. Zou me niets verbazen toen eerder ook orkanen met uitsluitend vrouwelijke namen als politiek niet correct zouden zijn. Daarnaast is dit een druppel op een bloeiende plaat (die mag wel) daar er nog heel veel andere zaken in India niet deugen en deze wet in de praktijk onder de meeste burgers weinig zal veranderen op die in delen van steden waar meer ontwikkelde mensen leven na. Maar het begin is er. Nou nog kijken of het beklijft en doorzet op andere gebieden.
Fritz, Je hebt kennelijk een probleem met 'politiek correcte' termen. Wil je zeggen dat je ervoor pleit om homoseksuelen voortaan als 'flikkers' aan te duiden, want 'homoseksuelen' is een politiek correcte term en 'flikkers' duidelijk niet? Even voor de duidelijkheid: wat jij politiek correct lijkt te noemen - en ik geef toe dat politieke correctheid soms overdreven lijkt - is voor mensen die anders zijn dan jij een soort waarborg dat ze niet continu op hun anderszijn worden aangevallen en afgerekend. En ja, er zijn enorme problemen in India, maar wel fijn dat jij je als relatief onderontwikkelde burger in Nederland dan toch nog superieur aan een ander kunt voelen door op die problemen te wijzen.