Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aantal kinderen in DNA-databank verdubbeld

  •  
08-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurtje_lijst.jpg
Profielen van 12.000 kinderen vastgelegd
De organisatie Defense for children trekt aan de bel, omdat volgens hen kinderen onterecht in de databank worden opgenomen.
Volgens Defence for Children wordt bij een meerderheid van de kinderen DNA afgenomen, terwijl er van lichte overtredingen sprake is, zoals een vechtpartijtje of fikkie stoken, zo meldt Trouw. In de wet is geregeld dat dat pas mag bij overtredingen waar minimaal vier jaar op staat.
‘In theorie kan voor brandstichting een flinke celstraf worden gegeven, maar in de praktijk valt het vaak mee en wordt alleen een taakstrafje opgelegd’, zegt een woordvoerder van Defense for Children.
De organisatie is niet per definitie tegen het afnemen van DNA bij kinderen, maar vindt wel dat de rechter of de officier van justitie moet kijken wanneer dat wel en niet moet gebeuren. Op dit moment wordt de privacy van de kinderen in ieder geval onvoldoende beschermd, zo vindt Defense for Children.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.