Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Aanslag verijdeld op politiebureau Parijs

  •  
07-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FRANCE-POLICE-SHOOTING

© 2016-01-07 11:35:13 A French police officer redirects traffic at the Boulevard de Barbes in the north of Paris on January 7, 2016, after police shot a man dead as he was trying to enter a pol

In het 18e arrondissement in Parijs is donderdag een man neergeschoten bij een politiebureau. Dat meldt onder meer La Libération. Het lijkt erop dat de man van plan was een aanslag te plegen op het politiebureau: hij droeg een bomgordel en had een mes in het hand. Dat bevestigt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
La Libération meldt dat de man is overleden, NOS bericht dat dat nog niet duidelijk is: hij zou met een robot worden onderzocht.
De politie heeft omwonenden opgeroepen binnen te blijven, ook nabij gelegen scholen houden de kinderen binnen.
Donderdag was het precies een jaar geleden dat gewapende mannen een aanslag pleegden op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. Volgens een ooggetuige zouden twee of drie schoten gelost zijn. La Libération meldt één of twee gewonden.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Spelchecker2
Spelchecker27 jan. 2016 - 22:08

De Franse politie is na Charlie en Batclan erg zenuwachtig en trigger happy. Weten we zeker dat het slachtoffer geen elektricien was die in het politiebureau een stopcontact moest aanleggen?

3 Reacties
Tony Soprano
Tony Soprano7 jan. 2016 - 23:30

Een electricien met een nep-bomgordel?

Hank Nozemans
Hank Nozemans8 jan. 2016 - 7:36

Ik denk eerder dat het de kok was, met dat vleesbijltje.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten8 jan. 2016 - 8:07

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het een imam was die de agenten een cursus "omgaan met multiculturaliteit " kwam geven.

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 19:32

De dader is een Marokkaan: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/doodgeschoten-aanvaller-parijs-blijkt-20-jarige-marokkaan

Meta Foor
Meta Foor7 jan. 2016 - 18:00

het blijven amateurs he ... nu weer een bot mes en een nepbom; wanneer komt er meer professionalisme en ervaring ? profislamisme om het zo te omschrijven

3 Reacties
Hank Nozemans
Hank Nozemans7 jan. 2016 - 21:40

Het is inderdaad gelukkig weer amateurisme. Maar als je heel politiek incorrect de organisatie gaat bekijken, dan is Bataclan ook behoorlijk amateuristisch. Met een beetje meer voorbereiding hadden ze toch meer schade kunnen aanrichten. Kijk naar Breivik, die heeft in z'n eentje door goede organisatie helaas meer doden op zijn geweten dan die idioten van de Bataclan met z'n drieën. Dat gebrek aan opleiding werkt niet alleen tegen ze op arbeidsmarkt.

peterh2
peterh28 jan. 2016 - 11:31

[Probeert u nou hier te beweren dat blanke Europeanen beter zijn in terroristische aanslagen dan lichtgetinte mensen uit het Midden-Oosten?] . Dat weten we niet omdat blanke Europeanen vrijwel niet dit soort aanslagen plegen. De enige was Breivik en die was inderdaad wel een stuk professioneler dan deze incompetente nep-terrorist. Ook de aanslagen in Parijs zijn deels mislukt: bij het Stade de France had men veel 'succesvoller' kunnen zijn als men wat intelligenter te werk was gegaan. . Ik zou me als IS rot schamen om met zo'n prutser met een nep-gordel geassocieerd te worden...

ATM2
ATM28 jan. 2016 - 11:51

Zo vreemd is het niet hoor. Hoe verder je afzakt naar het zuiden en oosten (en dat begint al in Nederland) hoe minder bedreven men is in organiseren. Alles gaat op emotie en impulsief. nadenken over consequenties over hun handelen zit er niet echt ingebakken zeg maar.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2016 - 16:07

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
jia
jia7 jan. 2016 - 18:39

Een echte moslim doet zoiets niet...

Hank Nozemans
Hank Nozemans8 jan. 2016 - 7:33

Lees het nog eens, zou ik zeggen.

Nailles
Nailles7 jan. 2016 - 12:37

Fons Burger rekent er alvast op dat het om een door Front National of Pegida ingehuurde aanslagpleger met valse islamitische identiteit gaat maar dat ook in dit geval, zoals oudejaarsnacht Keulen, niet in de grote media opgepikt zal worden. Tijd dat Fons, vroeger zo groot in de journalistiek en uitgeverswereld, samen met z'n grote oude vriend die hem hier op Joop de ruimte geeft hun licht gaan ontsteken en de wereld de werkelijkheid tonen.

CJJelle
CJJelle7 jan. 2016 - 12:32

Wel grappig dat hoe erg je je best ook doet geen etniciteit te vermelden, de quizvraag toch niet moeilijk is...

Kolok
Kolok7 jan. 2016 - 12:26

Gelukkig is de Parijse politie voorbereid op dit soort terreur, hulde.

deVrolijkeCynicus
deVrolijkeCynicus7 jan. 2016 - 12:25

Volgens mij zijn er een paar details vergeten in dit bericht.