Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

50 doden bij aanslag op homoclub Orlando tijdens Gay Pride

  •  
12-06-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
opd
Dit bericht wordt aangevuld, updates onderaan
Een onbekende schutter heeft vannacht een aanslag op een nachtclub in Orlando Florida gepleegd en zou nog steeds mensen gijzelen in het gebouw. De man zou om zich heen hebben geschoten in de populaire homoclub, waar het vanwege het Gay Pride weekend in Orlando zeer druk was, waarbij tot wel 20 mensen gewond zouden zijn geraakt. Veel mensen wisten via de nooduitgangen het gebouw te ontvluchten, maar de schutter heeft zich in het gebouw gebarricadeerd met een onbekend aantal (gewonde) gijzelaars. Mogelijk draagt de schutter ook een bomgordel.
Op dit moment is nog niet duidelijk of het om een of meerder schutters gaat en of er dodelijke slachtoffers zijn gevallen.
Update 11.05: Bij nachtclub Pulse is een luide knal gehoord. Volgens de politie gaat het om een gecontroleerde explosie.
Update 11.50 uur: De politie spreekt van een ‘mass casualty situation’. Dat betekent dat er veel mensen gewond en/of gedood zijn bij de aanslag. Momenteel wordt een persbriefing voorbereid.
Update 11.55 uur: Volgens de politie in Orlando is de schutter gedood.
Update 13.30 uur: De politie heeft bevestigd dat er twintig dodelijke slachtoffers zijn van de aanslag van afgelopen nacht. Ook zijn er meer dan 40 gewonden. De schutter is gedood na een vuurgevecht met de politie. Hij was gewapend met een handpistool en een automatisch wapen. Ook zou hij een ‘verdacht apparaat’ op het lichaam of bij zich hebben gehad. De man zou meerdere gijzelaars gevangen hebben gehouden voordat hij door de politie werd gedood. De FBI beschouwt het incident als een daad van ‘domestic terrorism’ en doet momenteel onderzoek naar de identiteit en motieven van de dader.
Update 15.20 uur: Volgens CBS News is de verdachte de Amerikaanse Omar Mateen, geboren in 1986.  De politie heeft de identiteit van de schutter nog niet bevestigd. Een persconferentie van politie en FBI is zojuist uitgesteld.
Update 16.15 uur: De politie heeft bevestigd dat de schutter inderdaad Omar Mateen heet en dat homohaat waarschijnlijk een rol speelt bij de motivatie voor deze aanslag. Bij de aanslag zijn 50 mensen vermoord en 53 anderen raakten gewond.
Update 20.00 uur: President Barack Obama heeft het Amerikaanse volk toegesproken na de meest dodelijke schietpartij ooit. Hij noemde het een bijzonder hartverscheurende dag, vooral ‘voor al onze vrienden en landgenoten die lesbisch, homo, transgender of biseksueel zijn’. Obama zei verder dat het duidelijk is dat deze daad er een van terreur en een van haat is.
Homohaat Mir Seddique, de vader van de terrorist , gelooft niet dat de daad van zijn zoon religieus is van aard. In een interview met  NBC News vertelde Seddique dat homohaat een mogelijk motief is. Een paar maanden geleden zou Omar Mateen woest zijn geworden na het zien van twee mannen die stonden te zoenen. Mir Seddique heeft excuses aangeboden voor de daden van zijn zoon en zegt er niets van te hebben geweten.
Volgens de ex-vrouw van Omar Mateen was hij ‘niet erg religieus’ en had hij een instabiele persoonlijkheid. Hij zou zijn vrouw tijdens hun korte huwelijk meermaals hebben geslagen, verklaart ze aan the Washington Post.
Update 20.30 uur: De politie in Santa Monica, California heeft een man aangehouden met wapens, munitie en explosieven in zijn auto. Dat meldt de LA Times. De man gaf aan onderweg te zijn naar de Gay Pride festiviteiten in West Hollywood. Op dit moment lijkt er geen verband te zijn met de aanslag in Orlando. De FBI heeft het onderzoek overgenomen.
Update 20.40 uur: Terreurorganisatie IS heeft via haar perskanaal Amaq de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Orlando opgeëist, dat meldt Reuters.
Update 21.30 uur: Schutter Omar Mateen kwam twee keer eerder in aanraking met de FBI , in 2013 en 2014. De eerste keer zou hij dreigende, extremistische taal hebben uitgeslagen naar een collega en de tweede keer zou hij hebben opgeschept over zijn banden met een Amerikaanse terrorist die een zelfmoordaanslag pleegde in Syrië. De FBI deed onderzoek na beide incidenten maar vond niets substantieels. Mateen kon eerder deze week dan ook gewoon een wapenwinkel binnenlopen en een handpistool en een automatisch wapen aanschaffen, met vergunning om een verborgen wapen te dragen.
Update 22.30 uur: Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat massamoordenaar Omar Mateen directe banden had met IS of een andere terreurorganisatie, dat Amerikaanse officials die nauw betrokken zijn bij het onderzoek laten weten aan Reuters.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (311)

Okke2
Okke213 jun. 2016 - 16:05

Gelukkig gaan onze Turkse AKP / Erdogan vrienden ook respectvol met de zaak om: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3638055/50-perverts-killed-bar-Homophobic-headline-Turkish-newspaper-website-strong-ties-country-s-President-Erdogan.html?ito=social-twitter_mailonline "'Death toll rises to 50 in bar where perverted homosexuals go!'"

poeslief
poeslief13 jun. 2016 - 11:55

Religie = idealisme dat er een God is. Atheïsme = idealisme dat er geen God is. Democratie = idealisme dat wij allen evenveel waard zijn. Dictatuur = idealisme dat er baas boven baas is. Kapitalisme = ideaal dat geld boven alles stelt, geld God maakt = Mammonisme. Communisme = ideaal dat dictatuur v/h proletariaat verheerlijkt. De grote gemene deler qua aanhangers van al deze “religies” is dat zij allen zeker weten dat hun ideaal/visie de enig juiste is, en zonder uitzondering vergeten dat zij, met hun afwijkende idealen voorop te stellen, precies dat doen wat zij hun tegenstanders consequent verwijten, exclusief verwijtend wijzen naar die ander en nimmer naar zichzelf. Wel makkelijk! Zolang jij anderen de schuld in de schoenen schuift hoef je nooit jezelf een spiegel voor te houden.

2 Reacties
Common Sense
Common Sense13 jun. 2016 - 20:11

Realisme = god bestaat niet, maar het is een verdomd handig middel om de massa eronder te houden, en macht en rijkdom te verwerven ten koste van de ongeneeslijk dommen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen13 jun. 2016 - 21:34

Religie = waanbeeld dat er een God is, geen idealisme Atheïsme = besef dat er geen God is, geen idealisme Democratie = idealisme dat wij allen evenveel invloed hebben, niet dat we evenveel waard zijn. Dictatuur = afgedwongen in plaats van gegunde acceptatie dat er baas boven baas is, geen idealisme. Kapitalisme = realisme dat helaas niet iedereen geneigd is tot wederkerigheid en dat er dus een rekenmiddel nodig is voor geleverde goederen of diensten Communisme = waanbeeld van mensen die denken dat je met 5 broden en 2 vissen de mensheid kunt voeden..

MarinusCalamari
MarinusCalamari13 jun. 2016 - 11:10

"En met het christelijke westen mag je het ook vergelijken" Homoseksuelen werden in het "christelijke Westen" vervolgt tot in de tweede helft van de twintigste eeuw. Wat langer geleden werden ze hier ook gewoon met de bijbel in de hand afgemaakt. Vaak in sadistische openbare showexecuties. Een van de belangrijkste redenen waarom het in het christelijke westen goed toeven is, is omdat het christendom hier is gereduceerd tot een tandeloos stervend monster.

6 Reacties
MarinusCalamari
MarinusCalamari13 jun. 2016 - 11:11

goed toeven is voor LHBT-s/en...

mulligan
mulligan13 jun. 2016 - 13:30

Vandaar dat we hier nu nog slechts goddeloze potenrammers hebben.

cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 17:27

Neen, het kristendom is kristelijker en humanistischer geworden. Het klinkt contradictoris, maar ik hoop dat de islam minder islamitisch wordt, en meer humanistisch.

MarinusCalamari
MarinusCalamari14 jun. 2016 - 7:57

@mulligan Het punt is dus dat het tegenwoordig heel erg meevalt met potenrammers. Vermoedelijk ook omdat goddeloosheid je niet echt een motief geeft om iemand af te tuigen over iets waar je verder geen last van hebt.

mulligan
mulligan14 jun. 2016 - 17:51

De meeste potenrammers hebben hun inspiratie nooit uit religiositeit gehaald, maar enkel uit balorigheid, de 'lol' om grotendeels weerlozen in elkaar te rammen. En, geloof me, die zijn er nog steeds, hoor.

MarinusCalamari
MarinusCalamari15 jun. 2016 - 7:24

@mulligan Gelooft u maar wat u wilt, maar de feiten wijzen uit de homohaat heel duidelijk gelinkt is met bepaalde religies.

Geert5
Geert513 jun. 2016 - 10:57

De vader van de moordenaar gelooft niet dat zijn zoon zijn walgelijke moordpartij uit religieuze overwegingen heeft gepleegd maar vanwege homohaat. Uhhhh...Ok. Alternatief: homohaat op basis van de achterlijke ideeen die zijn religie( de islam) aanhangt mbt homo's?

1 Reactie
cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 17:23

De vader van de moordenaar heeft zelf reclame gemaakt voor de jihadies van de taliban. Een mooi staaltje taqiyya. Meneer vader van de moordenaar is ook naar de VS gekomen in de tijd dat de VS nog bondgenoot was van de jihadi's (moedjahedin), toen die jihadi's tegen de USSR en de communisten vochten. Nooit, maar dan ook nooit moet het westen de Islam voor politieke doeleinden gebruiken. Laat dit de trieste les zijn uit het hele gebeuren.

Ulltrafox
Ulltrafox13 jun. 2016 - 10:07

Mmmm. Dus het was een man die in Amerika was geboren maar met Afghaanse wortels. En dito Religie uit dat gebied. Afvalligheid is een doodzonde in dat soort gebieden. Blijkbaar heeft de Amerikaanse vrijheid van leven en laten leven geen enkele invloed op dit soort types. En dat maakt me vrezen voor het geweld wat ons nog te wachten staat. Wat ik merk is dat dit soort daden weer een voorbeeld zijn voor anderen om hetzelfde te doen. Het triggerd een nieuwe aanslag. Alsof ze een kick krijgen van de media aandacht. In dit opzicht gaat ook de vergelijking met Breivik mank. Want ik zie nog niet er sindsdien ook een serie aanslagen gepleegd zijn gebaseerd op zijn motieven. Maar wat ik wel zie is dat de wereld nu overspoelt wordt door een hele reeks islamitische aanslagen waarvan het einde nog zoek is. Ik blijf daarbij van mening dat hiermee is aangetoond dat het asielbeleid niet alleen failliet is, maar ons ook nog opzadeld met een onoplosbaar terreurprobleem. Ik lees ook berichten dat dit soort voorvallen nu weer vooral worden aangegrepen om het wapenbezit te becritiseren. Maar ook in landen waar wapenbezit verboden is ben je voor gekken niet veilig. Dat weten ze Alphen aan de Rijn en in Noorwegen inmiddels ook. Als je een wapen wil, dan kan je er altijd aan komen. Ik zou pleiten voor een vrij wapenbezit voor burgers. Waarom? Omdat je tenminste terug kan schieten op deze gekken.

Nick Ros
Nick Ros13 jun. 2016 - 10:03

֎ Frank Lenssen, in jou kerkelijk schrijven van 13-06-2016, schrijf jij in feite dat een wereld zonder geloof en/of ideologie, een wereld zou zijn met een minimum aan problemen en ellende. Zelfs Breivik koppel jij met een geloof en/of ideologie. Het zijn die oude stoffige boeken, als o.a. de bijbel en de koran, die voor al die ellende zorgt.

Sardar2
Sardar213 jun. 2016 - 9:14

Een homofighter met wortels in islamitische Afghanistan, het land van meeste homo’s en jongeren seksindustrie. Alsof men eigen beeld wilt bestrijden.

7 Reacties
EricDonkaew
EricDonkaew13 jun. 2016 - 10:06

Is dat zo? Heb je daar bronnen van?

rechtdoorzee
rechtdoorzee13 jun. 2016 - 10:29

bidar 11:14 Kunt u uw beweringen over Afghanistan onderbouwen met feiten? Ben zeer benieuwd welke bronnen u raad pleegt ?

OlavM
OlavM13 jun. 2016 - 13:11

@ bidar: Bekend is dat veel vechtersbazen daar er heel jonge vriendjes op nahouden. (Daarover heb ik eens een TV-programma gezien). Maar verwonderlijk is dat niet. Een land als Marokko heeft ook al lange tijd bekend gestaan als "homoparadijs". (Misschien nog wel, dat weet ik niet). Iets soortgelijks zie je in de VS. Een heel preutse officiële moraal, maar de meest uitgebreide porno-industrie ter wereld. Deze uitersten compenseren elkaar en houden elkaar in evenwicht.

Sardar2
Sardar213 jun. 2016 - 15:02

@ OlavM 13 juni 2016 at 15:11 Waar de traditie van gescheiden mannen en vrouwen gelegenheden heerst, dus degelijk binnen conservatieve islamitische gemeenschappen, is homorelatie een doodnormale kwestie. Een ander issue die homoseksualiteit versterkt is maagdelijkheid kwestie bij meiden. Daardoor is er een brede anale seks traditie onder jongens en meiden aanwezig. Waar zoiets al breed aanwezig is, de overschakeling naar homorelaties is een zeer korte stap en dat vindt structureel plaats bij jonge ongetrouwde mensen, en volgt hen vaak tot latere leeftijd. In Iran tijdens shah was het aanzienlijk minder dan islamitische republiek! Het is geen verwijt maar een feit voor bijna alle conservatieve en gesloten gemeenschappen waar sharia heerst. Dit is iets heel anders dan porno en porno-industrie. Islam biedt al genoeg rechten aan mannen om met meer (4) vrouwen te trouwen. Bij Sjiieten is ook tijdelijke trouwen voor mannen onbeperkt een optie. De rechten van vrouwen wordt ontzien en bestrijd islam de prostitutie pertinent. Ik zeg altijd; er is al een structurele prostitutie aanwezig in islam, daarbuiten hoeven ze niet een tweede hebben!

Sardar2
Sardar213 jun. 2016 - 15:05

@ EricDonkaew 13 juni 2016 at 12:06 @ rechtdoorzee 13 juni 2016 at 12:29 Eigen observatie is het meeste geldige. Ik kom toch zelf uit deze gemeenschappen. Lees ook mijn reactie op OlavM.

cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 17:45

U heeft waarschijnlijk gelijk, Bidar, nochthans worden er regelmatig homo's opgehangen in Iran. Hoe verstoppen die talloze mensen dan homoseksueel gedrag zonder door de politie gesnapt te worden. Corruptie?

Sardar2
Sardar213 jun. 2016 - 19:07

@ cockpol 13 juni 2016 at 19:45 Zoals altijd de armen zijn de pineut! Men kan makkelijk het regelen om vrij zijn werk doen en niet opgepakt worden. Politie sluit ook vaak zijn ogen, als maar er geen politiek bedreven wordt.

JvHout2
JvHout213 jun. 2016 - 8:28

In ieder geval verbod op salafisme in de gehele westerse wereld. Beter nog een verbod van alle stromingen die gebaseerd zijn op de ware islam. Al het moslimextremisme is hierop geinspireerd.

2 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jun. 2016 - 15:00

De ware islam verbieden? Wat is volgens U de ware islam? En hoe zou dat verbod eruit moeten zien? Hoe ziet U überhaupt het vrijheidsbegrip voor de mens in het algemeen? Ik vrees dat dat de vrijheidsleer volgens JvHout is. Daar pas ik voor, dan weet U dat alvast.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon13 jun. 2016 - 17:31

@ frank lensen Met de ware islam bedoel ik de meest zuivere vorm van de Islam waarin de teksten van de Koran en de Hadith letterlijk worden nageleefd. Stromingen zoals b.v. het Salafisme die zich uitsluitend baseren op deze geschriften zonder ruimte te bieden aan interpretatie. In Nederland zou heel concreet, zoals verschillende politici propageren,een verbod kunnen worden ingesteld op Salafistische groeperingen. Overigens zouden wat mij betreft subiet alle religies verboden mogen worden. Zou de wereld een stuk prettiger maken. Dit is de enige vrijheid die ik zou willen inperken. Maar het staat u uiteraard vrij om op te komen voor religies, ook met middeleeuwse denkbeelden. We leven immers in een vrij land!

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jun. 2016 - 8:24

Ik zie weer veel onmachtig geneuzel over het gevaar van religekkies. Kennelijk is het ridiculiseren van geloof een verklaring van je eigen noblesse, denkkracht, en mannelijkheid, men herhaalt elkaar op de manier waarop kroeglopers van middelbare leeftijd pochen over het aantal vrouwen dat ze geneukt hebben. Kinderpraat. Verstandiger zou zijn om eerst eens te kijken waarom mensen tot zulke daden overgaan, zonder meteen alles vanuit je eigen obsessie in kaart te brengen. Het bewijs dat zulks tot niets leidt, anders dan vervelende clichégeneuzel, dat ligt in deze thread besloten. (Overigens mis ik in dit debatje de moordpartij door de Nordische Ariër Anders Breivik, die vermoedelijk enige persoonlijke kritiek op islamitische immigranten had, en daarom maar een groot aantal kinderen en adolescenten afknalde - maar ja, als je de misvatting huldigt dat alle 1.500.000.000 moslims homohaters zijn, en je haat zelf die moslims ook, dan praat je misschien niet zo ontspannen over die Breivik, die op zijn beurt nogal veel zag in onze eigen Geertje en diens fascistenpraatjes. Toch zou vanuit een sociologisch oogpunt een beschouwing van 'Orlando' en 'Utoya' buitengewoon leerzaam kunnen zijn; men zou er ook nog het mythische drama 'Keulen' bij kunnen betrekken, en aldus een intrigerend beeld krijgen van de toestand in de wereld, om met G.B.J. Hiltermann te spreken.) _______ Kolderiek is de immer terugkerende troop van die islam als 'de religie van de haat'. Van de 1.500.000.000 belijdende moslims pleegt een minieme fractie misdaden. Dat is waar. Of ze daarmee handelt in de geest van 'de ware islam', dat laat ik aan theologen over, hoewel elke leek hier op Joop dat zeker meent te weten. Nou ja, kletsmajoors heb je overal. Ik ken inmiddels nogal wat moslims die de daden van de radicalinski's ondubbelzinnig veroordelen, en niet één van hun geloofsgenoten die stilzwijgend ermee instemt, of zelfs maar verzachtende woorden inzetten. (Er is bijzonder veel grondeloos gelul op het internet, van de kant van zelfbenoemde experts, activisten, en 'journalisten', die volgens mij nooit buiten de deur komen.) ______ Nu een kernpunt: er werden schandelijke daden gepleegd in naam van de radicale islam. De aanslagen op het WTC, het Pentagon, en 'Flight 93', alsmede Londen, Parijs, Madrid, en andere terreuracties liggen nog vers in het collectieve geheugen. Áls, ik benadruk: áls de verklaringen van de daders of hun medestanders authentiek zijn (d.w.z. dat de aangegeven motieven oprecht waren, en dat er geen onbekende partijen op de achtergrond waren die het allemaal op touw gezet hadden), dan kunnen wij, in het westen, ons afvragen: wat is toch de oorzaak dat er kennelijk zo een grenzeloze haat jegens ons gegroeid is, daar in (vooral het) Midden-Oosten? Ach. Er zijn zo wat acties van datzelfde westen, 'wij' dus, geweest. Gedurende een jaar of veertig al. We hebben onze hobbies, zogezegd. We bombarderen op gezette tijden een land aldaar terug naar de middeleeuwen. We vernietigen hele infrastructuren (scholen, ziekenhuizen, hele steden als het even kan, en heilige plaatsen ook, om de spierballen te laten rollen). We slachten talloos vele burgers af, die ons niets misdaan hebben. Mannen, vrouwen, kinderen, en we schrikken ook al niet terug voor verkrachting en marteling, of voor het inzetten van verboden wapens (napalm). Veel van die mensen verbranden levend onder al die westerse pret, net als die piloten in die kooien van IS. Het gaat ons om geld, olie, en territoriale invloed. De motieven voor die oorlogen verzinnen we zelf, en ook al is vóór aanvang van zo een geplande massamoord bekend dat die motieven leugens zijn, dat deert ons niet. Daarnaast destabiliseren we constant hele regio's. Want eigenlijk vinden we dat die nooit autonoom mogen worden, ze zijn van ons, zo denken we in onze demonische wanen van hebzucht. Alles, de hele wereld, is van ons. Als we afstand zouden doen van die zware neurose, dan zou onze welvaart een fractie minder kunnen worden, en dat willen we toch niet met z'n allen? Dit alles lijkt in alle opzichten op de manier waarop het land waarvan we vinden dat het niets fout kan doen, de U.S.A., ontstaan is. Religieuze vluchtelingen met achtervolgingswaanzin en dubieuze figuren van allerlei laag allooi (inclusief moordenaars die op de vlucht waren voor de wet) gingen Noord-Amerika koloniseren. Men verklaarde de inheemse bevolking, de Indianen, tot 'Untermenschen', ongedierte, en moordde die bevolking dus met een gerust hart uit. Er was veel land, er waren veel natuurlijke hulpbronnen. Je mocht derhalve zoveel land stelen als je wilde, zover als het oog reikte. Wanneer je eenmaal de eigenlijke bewoners naar de Eeuwige Jachtvelden geholpen had, dan was je opeens hereboer, zonder er een steekje arbeid voor geleverd te hebben, afgezien van wat schietpartijen in de naam van God. Die mentaliteit is er nog steeds, in het westen. Nu richt ze zich op het Midden-Oosten. Zijn we zo naïef dat we geloven dat die moslims aldaar ons bedanken voor al onze inzet en onbaatzuchtige hulp? Dat er niemand van hen doorslaat, gek wordt omdat hij wellicht zijn hele familie verloren heeft, en verhaal zou kunnen komen halen? Ik vraag de moslim- en islamhaters alhier eens de wandaden over en weer met elkaar te vergelijken, in termen van aantallen slachtoffers, wreedheid, duur en intensiteit, en af te zien van kindervragen als: welke God is de beste God? Het antwoord zou pijnlijk kunnen zijn, mensen.

30 Reacties
Doppert2
Doppert213 jun. 2016 - 8:29

Geen enkele god is goed en die ja-bak van Breivik kennen we ondertussen wel.

MarinusCalamari
MarinusCalamari13 jun. 2016 - 8:36

Als je kijkt hoe homo's in islamitische landen behandeld worden, dan is de conclusie dat het overgrote deel van de moslims homo's haat vooral ook logisch. Verder kan ik me wel vinden in je onbedoelde implicatie dat rechts-extremisme en islam veel van elkaar weg hebben. Tenslotte vraag ik me af wat er anti-imperialistisch is aan het over de kling jagen van 4 dozijn in de VS amper geëmancipeerde homo's. Niet zoveel lijkt me, dus lijkt het me meer voor de hand liggen dat de oorzaak van deze misdaad gezocht moet worden in de religieuze gekwetstheid die de man ervoer bij het aanschouwen van flikflooiende mannen. AKA het gebruikelijk motief van Abrahamitische misdaden tegen de nichterigheid.

JvHout2
JvHout213 jun. 2016 - 8:58

"welke God is de beste God?" De beste god is geen God of Allah. Vader en zoon Bush werden geinspireerd door het christelijk geloof en ligitimeerden het ingrijpen in het M.O. mede op hun overtuiging. Moslimextremisten baseren hun handelen op de "ware islam". Kortom religie is de voornaamste bron van alle hedendaagse ellende in de wereld.

JvHout2
JvHout213 jun. 2016 - 8:59

Legitimeerden

ToBeOrBecome
ToBeOrBecome13 jun. 2016 - 9:03

Ik schaam me voor je antwoord. Goed is goed, fout is fout. Soms is dat overduidelijk. Zoals bij deze misdaad die ruim 50 onschuldige mensen het leven kostte. Dat je een ellenlang epistel nodig hebt om de kronkel te maken naar het "hand in eigen boezem steken" is geen teken van een krachtig betoog maar van een zielige en bovendien onjuiste analyse. Als jij wilt geloven dat deze aanslag voortkomt uit "Irak" en "Afghanistan" en "Syrië" en "Israël" en "Palestina" etc. etc. en niet uit een fundamentele deadwish voor alle homoseksuelen waar dan ook ter wereld door dan toch een deel van de moslims dan mag dat vanwege de vrijheid van meningsuiting. But how wrong can you be?!

voxpopuli2
voxpopuli213 jun. 2016 - 9:08

Breivik is hier een misplaatste vergelijking , objectief gezien is de daad van breivik geinspireerd door de obsessie die hij had over de invloed van bepaalde partijen en overheidsdiensten die "zijn" land lieten overspoelen door moslims. Zijn slachtoffers waren daarop geselecteerd en lid van die partij. Deze moordpartij is gepleegd in een besloten club waar de slachtoffers bestonden uit homosexuele mensen , wat een geaardheid is , en geen keuze. De motieven van deze gek laten zich helaas alleen maar raden , maar gezien zijn achtergrond en religie blijkbaar geinspireerd door bijbelse of koraanse teksten. Een areligieus type braakt dat soort onzin niet uit op het door de dader gepleegde telefoontje naar 911 U haalt er weer van alles bij van slaven tot indianen tot machtsgrepen in het midden oosten en wilders zelfs .. te zot voor woorden. Dit soort massamoorden zijn abject en uw opmerking : " Zijn we zo naïef dat we geloven dat die moslims aldaar ons bedanken voor al onze inzet en onbaatzuchtige hulp? Dat er niemand van hen doorslaat, gek wordt omdat hij wellicht zijn hele familie verloren heeft, en verhaal zou kunnen komen halen?" is zeker niet van toepassing op deze man die geboren is in amerika en zijn ouders waren gevlucht voor het islamitische terreurbewind in afghanistan.

Peter_K2
Peter_K213 jun. 2016 - 9:15

Wat een lang verhaal. Ik ken een korter verhaal: in een groot aantal islamische landen staat de doodstraf op LGBT. Dat is nu eenmaal de sharia. Zou deze sharia niet de oorzaak van deze aanslag kunnen zijn?

Ramaek2
Ramaek213 jun. 2016 - 9:18

Ja Frank, Inderdaad, laten we eens beginnen met tegen elkaar vertellen dat god niet bestaat. Stoppen met het brainwashen van kinderzieltjes, dat zou pas een goede stap in de goede richting zijn.

omaoeverloos
omaoeverloos13 jun. 2016 - 9:21

"welke God is de beste God?" Tja, ze blijken allemaal het slechtste in mensen naar boven te kunnen halen, maar als ik moet kiezen dan maar John Fromm van het Cargo geloof.

shrew
shrew13 jun. 2016 - 9:24

Je hebt het alleen over aanslagen. Hoe staat het met homohaat binnen de islam? Vergelijk dat is met het seculiere westen? En met het christelijke westen mag je het ook vergelijken en met het Joodse Israel. Vergelijk de anti-homo wetgeving van de islamitische landen eens met de homo-beschermende wetgeving in het westen. Wat valt je op? En ja dan mag je het ook vergelijken met wat de SGP wil wat er met homo's gebeurt. Zet die verschillen ook meer eens duidelijk op een rij.

Herr Vorragend
Herr Vorragend13 jun. 2016 - 9:25

https://www.youtube.com/watch?v=h57I1wWA1aw Dit dus. Het is weer tenenkrommend hoe velen hier de schuld leggen bij de vrije wapenverkoop in de VS of hoe dan ook ontkennen dat het iets met islam te maken heeft.

Okke2
Okke213 jun. 2016 - 9:38

De daders van al die aanslagen zijn meestal geen 'buitenlanders' die " verhaal zou kunnen komen halen" , het zijn veelal homegrown moslims geboren uit migranten. dat is 1, daarnaast zijn de daders van die aanslagen net zo schuldig aan het westers beleid als de slachtoffers, in beide gevallen miniem, je betaald belasting en dan gaat de regering daarmee een oorlog voeren ergens in een ander land, dat geld ook voor de daders van Bataclan, of voor deze jongen, hij heeft met zn eigen salaris belasting betaald wat gebruikt word voor bommen op Syrie. net zo schuldig als een willekeurig ander persoon aan dat beleid. In geen enkel land zijn er referenda om te kijken of men een oorlog wilt.

janwijn
janwijn13 jun. 2016 - 9:49

Een goede analyse Frank, maar ik ben er zeker van dat die bij de Geenstijlers die zich ook op dit forum bewegen, niet door de van haat dicht geslipte hersencellen zal binnendringen.

LisanneW
LisanneW13 jun. 2016 - 9:51

U begon zo goed, daarna gaat U helaas zelf ook over op clichés. Veel woorden om de schuld bij de USA (olie belangen) de leggen.

rechtdoorzee
rechtdoorzee13 jun. 2016 - 9:52

@Frank Lenssen Goedemorgen Cliff Clavin U doet u avatar eer aan: langdradig en ik weet het beter. Natuurlijk moet Geertje er bij worden gehaald en krijgen we weer wat geschiedenisles. Maar wat in vredesnaam bedoeld u met "welke god is de beste god" en" Het antwoord zou pijnlijk kunnen zijn,mensen"? Mvg Rechtdoorzee

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jun. 2016 - 10:11

Ik zie een aantal reacties, die onderling sterk uiteenlopen. In elk geval: dank daarvoor. Het moge duidelijk zijn dat ik me er niet in kan vinden. Een verhaal is niet slecht omdat het ellenlang is. Integendeel: met het in enkele zinnen afdoen van de moordpartij in Orlando als een bewijs voor de slechtheid van de islam (of God in het algemeen) kom je er niet, helemaal niet. Het verhaal is ingewikkeld, en reductionisme om onszelf alleen tot slachtoffer van die boze moslimfundamentalisten te verklaren, dat is ontoereikend en staat los van de realiteit. De mislukte maar catastrofale oorlogen in Afghanistan en Irak spelen een rol in de hele geschiedenis van de recente terreur. Wie dit ontkent, is een wegkijker, die ook liever niet wil weten wat er zoal misdaan wordt om zijn eigen welstand (energiegebruik, b.v.) te garanderen. Het is geen weg-met-ons-mentaliteit om vast te stellen dat het westen onder leiding van de U.S.A. ordinaire rooftochten pleegde en pleegt. Een echte vent ziet dat onder ogen; een laffe consument wil dat niet doen. Want het is alleen maar lastig, eigenlijk. Liever tonen we onze edelheid in dwaze discussies over Zwarte Piet, of ethnisch profileren. Wat zijn we toch goed, hè? (Als de hele wereldbevolking op het door heel veel westerlingen gewenste consumptie- en welvaartsniveau zou willen leven, dan bestond de wereld zelve niet lang meer.) Nee, we lopen liever mee in optochten over Charlie Hebdo, en uiten onze afschuw over Orlando, en Keulen ook nog. Natuurlijk zijn de aanleidingen voor die ontzetting reëel (hoewel Keulen nog altijd een mysterie is). Maar als je zó een goed mens bent, die zó begaan is met al die slachtoffers en nabestaanden, dan ben je het aan je zelf verplicht om je hand ook in eigen boezem te steken - bijvoorbeeld door je af te vragen waarom je de Irak-invasie kritiekloos, of zelfs welwillend aanvaard hebt, en niét de straat op ging, toen. Betekenen die honderdduizenden burgerdoden dan niets voor je? Dan ben ik zo vrij te stellen dat de doden in Orlando ook niets voor je betekenden, ook al produceer je nog zo veel krokodilletranen. Wat is dat voor westers vrijheidsbegrip, zeer fanatiek beleden, dat het koelbloedig vermoorden van zoveel Irakezen, Gazanen, en anderen rechtvaardigt? In dit licht bezien kan men er alleen zeer cynisch over denken: dat vrijheidsbegrip is louter op hebzucht en egoïsme gebaseerd, en nergens anders op.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer13 jun. 2016 - 10:52

Frank wat is er zo moeilijk qua duiding om een verschil te maken tussen religie en politieke ideologie van de islam. Om een verschil te maken tussen wat moslims doen en de doctrine. De dualisme verschillen tussen dat deel van de koran uit Mekka (religieus) en Medina (jihadistisch). Een christen fundi stuurde me een tijd terug de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=C9sYgqRtZGg Bill Warner is waarschijnlijk net zo een christen fundi maar zijn analyse van de islam trilogie is best interessant. Geen uitspraken over moslims, slechts analyses van documenten. Frappant is dan te horen dat bijna tweederde van koran, hadith en siri teksten gaan over hoe om te gaan met ongelovigen en een derde over de jihad. Ben het eens met Warner dat dat het enige voor mij belangrijke is aan de hele islam. Waar sta ik als ongelovige; hoe kijken ze tegen mij aan, welke denkwijze, benadering, houding mag ik verwachten? Hoe een moslim dient te bidden, zich zelf moet reinigen, zijn eten bereidt is totaal irrelevant voor mij.

poeslief
poeslief13 jun. 2016 - 11:00

@JvHout "Kortom religie is de voornaamste bron van alle hedendaagse ellende in de wereld" Mensen zijn de voornaamste bron van alle hedendaagse ellende in de wereld. vHout, ieder ideaal is als een religie. Communisme, kapitalisme, pacifisme, neo-liberalisme.....allen beloven 'de oplossing' tegen allerlei ellende te zijn, en hun aanhangers zijn gelovigen, per se. Het is niet God, in alle namen, die hier aanslagen pleegt, zelfs geen profeet, en ook niet geloofsboeken, enkel Aardlingen die men mens noemt. En niet Salafisme maar Wahabisme is de grote islamitische agressie motivator, net als dat 'democratie brengen' de grote atheistische agressie motivator is geworden.

truusbeek2
truusbeek213 jun. 2016 - 11:00

Frank Leg mij eens uit wat een homoclub te maken heeft met de westerse wandaden TEGEN de islamitische landen. Trouwens de vader van deze dader was gevlucht voor de wandaden van de Taliban niet van de Amerikanen

cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 11:05

Ik dacht het wel, deze aanslag gaat politiek gerecupereerd worden, het is 1) ofwel een gek, 2) ofwel de schuld van het gemak waarmee elke gek in Amerika wapens kan kopen, 3)ofwel is het een religieus geïnspireede aanslag. Het lijkt er zo op dat het een mengeling is van de drie bovenstaande factoren. Maar het kan niet gek genoeg of de islamaplogeten zoals meneer Lensen vinden de ware oorzaak van de moordpartij. Het is geen van de drie bovenstaande factoren. Het is uit frustratie met de abjecte oorlogspolitiek van het Westen, dat die arme zoon van een migrantenfamilie 50 homo-latino's (ook migranten) afknalde. Proficiat meneer Lensen, u overtreft mijn verwachtingen. Het is natuurlijk the usual suspect, wij de westerlingen die het gedaan hebben, wij zijn allemaal Brevik, massamoordenaars en PVV'ers.

Bram Emanuel
Bram Emanuel13 jun. 2016 - 11:43

"Van de 1.500.000.000 belijdende moslims pleegt een minieme fractie misdaden." Dat is simpelweg niet waar. Als ze de kans krijgen worden homo's, overspeligen of islam-beledigaars door bloeddorstige massa's afgeslacht of gestenigd. Voor beeldmateriaal hoeft u niet hard te zoeken op youtube.

shrew
shrew13 jun. 2016 - 11:56

Dus Frank, arabieren en andere moslims hebben een hekel aan homo's vanwege westerse bommen en rooftochten. Dan is er toch iets goed mis met hun moreel kompas.

omaoeverloos
omaoeverloos13 jun. 2016 - 12:00

Ja, Frank, toch begrijp ik het niet wanneer je stelt dat het eigenlijk een logische reactie is dat deze man tot zijn daad kwam en dat we allemaal medeverantwoordelijk zijn. Homo's worden al meer dan 1000 jaar door de religiuezen beschimpt, bespuugd, getreiterd, gediscrimineerd, gefolterd en vermoord. Wanneer dus een homo zou vinden dat dit nu wel eens genoeg was en een bloedbad in een kerk, synagoge of moskee zou aanricten zijn dat alle aanhangers van deze religies daar schuldig aan omdat ze nooit geprotesteerd hebben?

Okke2
Okke213 jun. 2016 - 12:29

Frank Lenssen 13 juni 2016 at 10:24 Volgens jou logica Frank hebben die slachtoffers en nabestaanden van Anders Breivik het er toch ook wel zelf naar gemaakt.

Mark Huysman
Mark Huysman13 jun. 2016 - 12:38

[Trouwens de vader van deze dader was gevlucht voor de wandaden van de Taliban niet van de Amerikanen] Is dat zo? Ik lees dat de vader gevlucht is in de jaren 80: dus voor het progressieve pro-sovjet regime dat er toen zat en dat ondermijnd werd door de voorlopers van de Taliban. Die gesteund werden door de VS, weet je nog?

Tuck'R
Tuck'R13 jun. 2016 - 13:34

Was te verwachten dat Frank Lenssen zich weer omslachtig in allerlei bochten zou wringen om maar niet toe te hoeven geven dat dit de zoveelste aanslag van een moslim op de westerse beschaving is. Vervelend als het gelijk van je debat tegenstanders weer keihard bewezen wordt.

OlavM
OlavM13 jun. 2016 - 13:50

@ Frank Lenssen: Jouw verhaal kan ik grotendeels onderschrijven. Toch komen we er daarmee niet helemaal. Dit soort gebeurtenissen is altijd het resultaat van een lange, ingewikkelde kluwen van oorzaken en gevolgen, zowel op maatschappelijk en politiek, als op individueel niveau. Zeker horen daarbij diepe. negatieve gevoelens over het vaak niets ontziende optreden van westerse militairen in gebieden als het Midden-Oosten. Maar dat is toch maar een deel van het verhaal. Een andere voedingsader vormen extremistische interpretaties van de islam, die mede als gevolg van het zojuist genoemde, zich steeds verder hebben kunnen verbreiden. Internet is daarvoor een effectief vehikel gebleken. Ook persoonlijke omstandigheden spelen natuurlijk een rol. Het is inmiddels duidelijk dat de vader van deze dader homohaat in zijn opvoeding heeft meegegeven. (”Niet de dienaars van God, maar God zal de homo’s straffen”, e.d.). De dader blijkt helemaal niet echt religieus te zijn geweest. Het is dus veeleer een “hate crime” dan islamistische terreur. De IS haalt hij er, zoals het er nu naar uitziet, ter rechtvaardiging bij. Verder blijkt de dader veel frustraties te hebben opgelopen, en was hij gewelddadig tegen de vrouw met wie hij slechts vier maanden gehuwd is geweest. Deze ex heeft hem beschreven als een man die van het padje was geraakt. Zeker moet ook de bizarre situatie in de VS wat betreft het wapenbezit worden genoemd, met die idiote, machtige NRA. (Al ontkennen sommigen hier dit verband). Praktisch iedereen kan er aan wapens komen. Echte controle is er nauwelijks. De dader heeft legaal zware aanvalswapens kunnen kopen. President Obama heeft al meermalen (steeds na zo’n massamoord) geprobeerd tot strakkere regulering te komen, maar de Republikeinen gaan er steeds dwars voor liggen. (Dat doen ze met zowat alles wat van de zijde van de president en de Democraten komt). Het is ook niet toevallig dat juist in de geweldscultuur van de VS veel seriemoordenaars voorkomen, die overigens bijna altijd witte mannen zijn. Nu maar hopen dat de Amerikanen zo zeer hun gezond verstand bewaren, dat ze ongeleid projectiel Trump niet als president kiezen. (Wat me gelukkig onwaarschijnlijk lijkt).

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jun. 2016 - 14:42

Dank aan iedereen die de moeite nam om te antwoorden. Ik ben er nooit op uit om zoveel mogelijk instemming te krijgen, kritiek en tegenstand zijn me net zo lief. De enige vereiste wat mij betreft is: laat een reden of motief zien voor je repliek; wie het alleen bij Godwins of jij-bakken laat doet vooral zichzelf tekort. Als ik alles bijeen neem zie ik dat wat ik vooral wilde beklemtonen: het gaat om immens ingewikkelde problemen van een heel lange adem. Dat houdt in dat geen enkele 'verklaring' in één zin gegeven kan worden, zoals: - alle geloven zijn verderfelijk, en God is een slechterik (waaruit zou dat moeten blijken? Iemand kan in naam van elke God, of elke figuur uit Game Of Thrones, of een bedorven sperzieboon een massamoord plegen - en bovendien 'vergeet' men gemakshalve alle goede dingen die religie de mensheid bracht; mensen zijn niet vanuit zichzelf goed, of vrijgevig, of welwillend, of zelfs maar heel sociaal en opofferingsgezind. De evolutietheorie volstaat hier als minimaal verklaringsmodel in het geheel niet, al denken zichzelf verlicht noemende geesten van wel - die hebben Darwin of Wilson niet gelezen, wél beschouwen ze Dawkins als een genie, soort van popheld). Oh, ik kijk niet neer op atheïsten, hoor, integendeel, ik respecteer ze net zo goed als alle anderen die door hun daden laten zien dat ze het goede nastreven - dat is tolerantie, vind ik. - de dader van 'Orlando' was een homohater, daarom deed hij wat hij deed, en IS werd erbij gesleept, later. - de dader van 'Orlando' was een radicaal islamist, en die homobijeenkomst kwam hem goed van pas. - de dader van 'Orlando' had niets kunnen uitrichten als de wapenwetten van de U.S.A. niet zo extreem libertair zouden zijn. - de dader van 'Orlando' was een 'lone wolf' die diep gestoord was, en verder niks. - de dader van 'Orlando' was slechts lid van een militante voorhoede van datgene wat eigenlijk alle moslims willen, op de lange duur. - het was een missie om Trump aan het presidentschap te helpen, links- of rechtsom. Al deze verklaringen zijn op zichzelf, of in wisselende combinaties voorbijgekomen, en ik vind ze allemaal onzinnig. ______ Want ik denk dat géén van de islamisme-gerelateerde terreurdaden van de voorbije decennia los gezien kan worden van het harde, en onaangename feit dat het westen al onthutsend lang erop los moordt, martelt, bombardeert, en steelt, in landen waar de islam de vigerende godsdienst is. Al eens getracht je in te leven in een gemiddeld Irakees gezin, zo anno 2002, dat in diepe vrees beseft dat 'ze' er weer aan zullen komen, om dood en verderf te zaaien, oliebelangen veilig te stellen, het nog maar kort herbouwde land opnieuw terug te bombarderen richting middeleeuwen, kortom: om talloze menselijke existenties te vernietigen, onder valse pretenties en beloftes, en met valse, bijeengelogen motieven? Dat de chef van die moord-expeditie zelf een fundamentalistisch christen is, die zijn eigen God als grote inspirator aanvoert om dat te doen wat hij doet? Als je dat inleven lukt, dan begin je je misschien te realiseren dat de moslims in het Midden-Oosten (en elders!) niet zo heel tuk zijn op die frequente 'bezoeken' vanuit het hebzuchtige westen; en dat het niet zo edele, maar wél heel menselijke motief van wraak de kop opsteekt. Ik vind het niet fraai dat zekere mensen 'Orlando' voor hun eigen doelen inzetten: de één ziet er alleen ziekelijke homohaat in, de ander alleen IS-geïnspireerde moordlust jegens niet-moslims, en weer een ander maakt zijn eigen cocktail van motieven. Persoonlijk, als christen, interesseert me het bitter weinig in naam van welke God wat voor wandaden gepleegd worden. Allah is niet inherent slecht, en God is dat ook niet. Dat hebzuchtige, hoogmoedige, dan wel gestoorde mensen God inzetten om hun misdaden te legitimeren, dat is tragisch, en een 'magic bullet' om deze criminele motiveringen de wereld uit te helpen heb ik niet bij de hand. Maar we mogen best wel eens kijken of we zelf zo loepzuiver van hart, ziel, en geweten zijn als we zelf graag willen geloven, en zoals onze leiders (Bush père et fils, Balkenende, Blair, maar ook Wilders, le Pen, Petry, en hun kompanen) ons dat voorspiegelen.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jun. 2016 - 14:45

@ OlavM (15:50u) - dank voor je reactie, helaas zag ik haar te laat. Ik kom er na het avondeten nog op terug. Groet, Frank.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 jun. 2016 - 23:05

Breivik was leider van een organisatie die echter alleen in zijn fantasie bestond. Zeker geen volgeling, ook niet van de heer Wilders. Van Breivik kun je leren wat een psychopatische narcist vermag als hij in staat is gemakkelijk aan wapens te komen.

Bobby Byrd
Bobby Byrd13 jun. 2016 - 8:19

Radicalen hangen mij de strot uit.Ik maak daarbij geen onderscheid tussen fundi-moslim malloten en pvv-ers. Een pot nat. Allemaal de weg kwijt en gevaarlijk voor de maatschappij.

6 Reacties
cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 11:16

De waarheid heeft haar rechten. Volgens mij is de PVV geen anti homo partij, voor zover ik weet was de voorganger en inspirator van het PVV populisme, nl. Pim Foruin, de grootste relnicht die je zich maar kunt indenken. De Islam is wel degelijk fanatiek anti-homo en schrijft de doodstraf voor. Dat kan van ,het huidige kristendom niet gezegt worden. Het doden van Homo's is niet direkt een actiepunt van het kristendom.

MP3
MP313 jun. 2016 - 12:03

Kun je mij een voorbeeld noemen waarbij een PVVrt in 1 keer meer dan 50 moslims neer maaide?

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jun. 2016 - 14:58

Wilders heeft banden met AfD en FPÖ, om er twee te noemen, en wel degelijk spelen anti-homosentimenten bij die gevaarlijke schertsfiguren een rol. Dus als Wilders ballen had, had hij daar afstand van genomen - maar de man heeft die niet, figuurlijk gesproken. Het is me überhaupt een groot raadsel dat naïevelingen van allerlei pluimage iets zien in ultrarechts. Die figuren handelen constant tegen hun eigen beloftes in, en zijn totaal niet geïnteresseerd in vrouwenemancipatie, of het lot van eenzame ouderen, of de zorg in het algemeen, of in sociale woningbouw. Forget it. Ze hebben één mantra dat ze wél trouw aanhangen en uitvoeren: een diepe, zieke haatcampagne tegen buitenlanders, moslims, en vluchtelingen. Daarom vind ik zelf de aanhangers van al die ultrarechtse clubs niet fris onder het petje, en dat is misschien het grootste eufemisme dat ik ooit gebruikt heb.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten13 jun. 2016 - 16:38

''Daarom vind ik zelf de aanhangers van al die ultrarechtse clubs niet fris onder het petje, en dat is misschien het grootste eufemisme dat ik ooit gebruikt heb.'' Daarom is het alleen maar vreemd, nee, zelfs bizar dat u zich in de meest wonderlijke bochten wringt om Islam niet langs dezelfde maatlat te hoeven leggen.

cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 18:15

Beste meneer Lensen, mag ik nogmaals benadrukken dat de oprichter van de FPÖ een gekende homoseksueel was. U lijkt in uw mooi staaltje van cognitieve dissonantie in zware paniek te zijn geraakt. U zoekt de schuldigen overal, maar niet waar ze zitten. Wat de Amerikaanse buitenlandse politiek betreft, die heeft er wel mee te maken. De talloze doden die in het Midden-Oosten vallen, zijn echter uiteraard voor de grote meerderheid door de islamieten onderling veroorzaakt, en dat heeft meer te maken met de strijd tussen shia's en soenies, en nog andere geo politieke factoren, waaronder de strijd tussen taksfiri's en andere liberalere soeni's. Als u een kristen bent, dan bent u er zo eentje van mea culpa, mea maxima culpa. Ik haal mijn inspriratie ook uit het kristendom (en het humanisme), maar ik tap wel uit een héél ander vaatje.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jun. 2016 - 19:42

@ Cockpol - de geaardheid van de oprichter van de FPÖ is volkomen irrelevant, en ik hoef er trouwens niet op gewezen te worden, hoor. De ultrarechtse partijen zijn doortrokken van een bijzonder enge, naargeestige nostalgie naar een wereld die nooit bestaan heeft, en daarin past een vrouw achter het aanrecht, en een man behoort niet op mannen te vallen. Dat zijn algemene overeenkomsten, die partijbreed gelden. @ A.M. Heupscheuten - langs welke meetlat zou ik de islam moeten leggen? Ik ben christen, en ken een aantal heel vriendelijke en tolerante moslims. En geen homohatende en moordlustige muzelmannen. Ik denk dat dat komt omdat ik in de werkelijkheid sta, en niet in de curieuze parallelle wereld van het internet en diverse roddelmedia. Daarentegen heb ik nog nooit een tolerant en mild PVV'er ontmoet, die enig begrip en respect voor moslims en vluchtelingen kon opbrengen. Integendeel: ultrarechtse mensen komen op mij over als mannelijke kleuters van tussen 40 en 50 jaar, enorm gestagneerd in hun ontwikkeling, impulsief, en ogend als stampvoetende kleuters (naar het beeld van Wilders zelf). Hun vrouwen zijn kijvende wijven, roddelziek, en niet zelden al te dol op een glaasje smerige roséwijn. Dus zult U nu ongetwijfeld begrijpen dat ik niets op heb met meetlatten en criteria die alleen gebruikt worden door mensen die hun leven in de vluchtigheid van 'de media' doorbrengen, en daarom permanent bloot staan aan roddels, geruchten, leugens, onwetendheid, gebrek aan historisch besef, en een ziekelijke hang naar mythevorming en bloedige krijg.

Erik.M
Erik.M13 jun. 2016 - 8:14

En dat allemaal komt van een sprookje,waar wij voor buigen,hoe idioot zijn we eigenlijk?

13 Reacties
Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 8:27

Hoe idioot zijn we eigenlijk? Zo idioot dat we voor allerhande "sprookjes" buigen: Wat voor de één een sprookje is, is dat voor de ander namelijk niet. En we zullen op de een of andere manier een vorm moeten vinden om samen te leven. Als we niet buigen voor bepaalde sprookjes, dan ontstaan namelijk dit soort aanslagen. Ik bedoel: De dader heeft blijkbaar niet kunnen buigen voor het "sprookje" van de homofilie.

JvHout2
JvHout213 jun. 2016 - 8:35

@ Zand Hoe kunt u nu een religie vergelijken met een geaardheid. Religie is een keuze. Ik vind uw argumentatie ongepast.

voxpopuli2
voxpopuli213 jun. 2016 - 8:37

@zandb u suggereert dat openlijke homofilie in combinatie met de "sprookjes" niet kan omdat dat geweld uitlokt ? In de VS is er een verregaande vrijheid van meningsuiting, die een stuk verder gaat dan hier. Juist het toegeven aan de druk gebaseerd op helemaal niets wat een kern bevat van realisme is abject en fout. De betreffende idioot heeft zijn geweld gelegitimeerd met zijn ideeën ingeprent door zijn opvattingen over goed en kwaad gebaseerd op zijn sprookjesboek. Dit soort activiteiten zorgt er voor dat een seculiere revolutie plaats gaat vinden. Of juist een christelijke revolte.

HetNieuweTwentseRos
HetNieuweTwentseRos13 jun. 2016 - 9:03

@Zandb "Als we niet buigen voor bepaalde sprookjes, dan ontstaan namelijk dit soort aanslagen." En wat is uw voorstel? Buigen voor sprookjes?

shrew
shrew13 jun. 2016 - 9:30

Snap niet wat je bedoelt zandb. Ik buig niet voor de homohaat in de Bijbel en de Koran en ik kan toch prima samenleven met christenen en moslims zonder dat ik een aanslag op ze pleeg.

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 10:25

Beste mensen; Wat ik bedoel is dit: De dader kan niet buigen voor wat HIJ als het sprookje van de homofilie beschouwt. In de context gezien, had jullie dat kunnen weten.

MP3
MP313 jun. 2016 - 10:32

Je maakt er zoals gewoonlijk weer een heerlijke kronkel van, Zandbak. Je neemt de vrijheid op een absurde wijze aan de haal te gaan met de overpeinzing van Huh? Is je recht, maar wel erg vermoeiend steeds.

MP3
MP313 jun. 2016 - 10:34

Maar goed, misschien moet ik wel bekennen die drang tot associatief denken wel te herkennen. Het is echter wel fijn voor ons allemaal die drang wat te beheersen misschien?

truusbeek2
truusbeek213 jun. 2016 - 11:03

zandb "Als we niet buigen voor bepaalde sprookjes" buigen voor dit idioot geloof vindt u dat nu echt U zegt hier iets waar dus een aardig deel van de bevolking bang voor is dat wij ons moeten schikken naar een geloof van een minderheid, dat kunt u toch niet menen.

arno consu
arno consu13 jun. 2016 - 11:20

@ZB, "Op de een of andere manier een vorm moeten vinden om samen te leven". Leven?

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 11:40

MP; ik neem de vrijheid om de overpeinzing van Huh in een ander perspectief te plaatsen zodat het wat menselijker wordt. Ik ervaar het perspectief van Huh als gevaarlijk eng in de dubbele zin van het woord. Ik ben er niet direct om de snelle behoeftes van mensen te bevredigen. Dat zou wel erg manipulatief zijn, vind ik.

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 13:58

Inderdaad, Truus, dat meen ik niet en daarom zeg ik dat ook niet. Misschien moet u de zin die er op volgt, er ook bij betrekken. Buigen voor bepaalde sprookjes betekent dan ook niet, in mijn visie, dat je alles accepteert. Maar wel dat iedereen - dus ook homo's of moslims - vrij is binnen de grenzen die de rechtsstaat stelt. NvBild: Ik ben reuze benieuwd naar uw alternatief, als we dan niet samen kunnen leven!

cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 18:37

Zandb, we moeten in ieder geval nadenken en handelen op het vlak van migratie, want de islam is nu al zo moeilijk te hanteren binnen onze vrije samenleving. Of je dat nu graag hebt of niet, maar zo kan het toch niet verder. Of de PVV wordt na elke aanslag groter, of we stellen de mensen gerust dat de islamitische demografische factor binnen de perken blijft.

Minoes2
Minoes213 jun. 2016 - 7:43

De mens is in staat tot alle kwaad. En indien de mens kwaad wil en/of kan is het wel zo gemakkelijk als de drempel zo laag mogelijk gehouden wordt.

3 Reacties
MarinusCalamari
MarinusCalamari13 jun. 2016 - 8:25

De mens is in staat to alle kwaad, en dogmatische religie is een uitstekend middel om eventuele bezwaren om dat kwaad in de praktijk te brengen uit de weg te ruimen. Mensen zijn namelijk niet geneigd tot alle kwaad, en als je dan toch een buslading homo's wil omleggen, een kattenvrouwtje levend wil verbranden of het het hart van een man kloppend en wel uit zijn borst wil rukken, dan is religie vaak een prima rechtvaardiging. Met god aan je zijde hoef je je mooie hoofdje namelijk niet te breken over de morele implicaties van je misdaden.

MP3
MP313 jun. 2016 - 10:38

Leuk tegeltje, maar ik geloof er niet zo in. Niet iedereen heeft dezelfde inborst. Bepaald neigingen moeten in je zitten of niet. Je kunt relatief kalme, vreedzame mensen wel forceren door bedreiging en dergelijke inderdaad iets laten doen wat diep verborgen zat. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen.

cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 11:07

Geld, sex en macht kunnen ook wel een motief zijn meneer Marinus.

Neill Page
Neill Page13 jun. 2016 - 7:42

Het wordt echt tijd dat we de rol van religie in onze samenleving gaan herzien, dit kan toch niet langer zo doorgaan. Normale mensen zijn hun leven niet veilig omdat anderen er voor kiezen een totalitair fascistisch gedachtengoed aan te hangen. Misschien moeten we religie verbieden in de openbare ruimte of op zijn minst accijns over heffen, religie is het vergif wat verantwoordelijk is voor 99% van de problemen in de wereld, weg ermee.

4 Reacties
Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 8:34

Neill: We moeten de rol van de religie herzien? Hoezo? We kennen immers de regels van de rechtsstaat. We hoeven alleen die regels maar te handhaven. Ieder mens is vrij te geloven wat hij wil - al is het in een god, al is het een religie - maar moet rekening houden met het feit dat een ander ook die vrijheid heeft. Wat hebben andere regels voor zin, als dat ook weer oplevert dat mensen zich er niet aan houden? We kunnen beter onze energie richten op het handhaven van de huidige regels, dan dat we in de val trappen onze vrijheden te offeren. De geschiedenis laat ons in alle gevallen zien, dat het middel erger was dan de kwaal!

Sardar2
Sardar213 jun. 2016 - 9:00

@ Neill Page 13 juni 2016 at 09:42 [de rol van religie in onze samenleving gaan herzien] Wil je een nieuwe profeetschap aankondigen? Dat is de enige manier om de islam als religie te voorzien van tegenwind! Of wil je het politiek oplossen? Ik durf niet op die laatste ingaan… Het stinkt als men begint een religie politiek op te lossen, net zoals met religie zou willen de politiek te voorzien van repliek!

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon13 jun. 2016 - 11:15

Mee eens. Laten wij eens een start maken met het aan banden leggen van de rol van religie in het onderwijs. Geen bijzonder onderwijs en kinderen leren om zelf kritisch na te denken en niet te indoctrineren met onbewezen en achterhaalde levensbeschouwingen.

cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 11:21

Het stinkt nog veel meer als de religie ook en in gelijke mate politiek is, zoals hat al 1400 jaar het geval is. Zoals u weet kent de Islam geen scheiding van kerk en staat, het kristendom wel.

msj_meijerink
msj_meijerink13 jun. 2016 - 7:24

Dat betekent: - het onderzoek van de FBI deugde 2x niet - dit soort acties zijn onvoorspelbaar Ik denk dat beide waar zijn, wat een vreselijke schok moet zijn voor de zich arrogant superieur voelende Amerikanen. De FBI kan toch alles (in hun beleving). Dus: - nog meer wapenverkoop - nog meer paranoia - nog meer doden

Mostafa
Mostafa13 jun. 2016 - 7:23

Tuig heeft geen kleur, cultuur of religie, het kan je buurman zijn. Niet zo lang geleden, bij een schietpartij in een historische Afro-Amerikaanse kerk in het Amerikaanse Charleston werden ten minste negen doden gevallen. De schutter was een blanke man, meldt de politie aan persbureau Reuters toen. Volgens het hoofd van de lokale politie vloeit zijn daad voort uit gevoelens van haat.

2 Reacties
Neill Page
Neill Page13 jun. 2016 - 9:01

Haat die aangewakkerd werd door religie..religie=haat.

HetNieuweTwentseRos
HetNieuweTwentseRos13 jun. 2016 - 9:11

Hoezo heeft tuig geen cultuur of religie? Er vanuit gaan dat deze man niet geestesziek is, past deze daad blijkbaar in zijn belevingswereld. En die wereld wordt voor een groot deel door cultuur en/of religie gevoed. In dit geval is het blijkbaar (weer) de religie, die zijn belevingswereld zo heeft beïnvloed, dat degene tot deze barbaarse daad is gekomen.

Nick Ros
Nick Ros13 jun. 2016 - 6:55

‘Etnische profilering is àltijd fout’. Dus controle van de politie is een 'must'.

Doppert2
Doppert213 jun. 2016 - 6:42

"Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat massamoordenaar Omar Mateen directe banden had met IS of een andere terreurorganisatie, dat Amerikaanse officials die nauw betrokken zijn bij het onderzoek laten weten aan Reuters." During the attack, Mateen called 911 to pledge allegiance to the ISIS terror group and mentioned the Boston Marathon bombers, according to a U.S. official. (bron: cnn.com) Dus, wat is het nu? Wel of niet? Trouwens geen directe banden met IS lijkt me een nog veel slechtere case voor de moslims. Dat houdt nl. in dat zelfs op het oog gematigde moslims ineens kunnen 'ontploffen'. Dan gaat het niet om een geradicaliseerde moslim, maar gewoon een doorsnee achterlijke moslim met heel veel onverwerkte frustraties. En daar lopen er volgens mij nog veel meer van rond.

1 Reactie
MP3
MP313 jun. 2016 - 10:43

Toch bijzonder dat mensen uit dergelijke "risicolanden" een onderdak aangeboden kregen in het land van de grote Satan.

slopsma
slopsma13 jun. 2016 - 6:33

Hij was werkzaam als (gewapende) beveiliger. eens temeer reden om zorgvuldig te screenen, zeker met dubbele nationaliteit!

3 Reacties
Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 8:44

slopsma: Natuurlijk moet je goed screenen. Maar als er geen aanleiding is om iemand te weren - en een tweede paspoort is dat duidelijk niet - dan kun je screenen tot je een ons weegt. In onze wetgeving moet je altijd nog voordat iemand iets werkelijk doet moeten kunnen bewijzen dat hij iets van plan is. Dat is blijkbaar nog niet zo makkelijk. Anders waren er duidelijk wel veel en veel en veel minder aanslagen en bankovervallen en moorden en aanrandingen en verkrachtingen en kindermisbruik .................. Zelfs in de ergste politiestaat slaagt men er niet in om zulke zaken te voorkomen; integendeel. Als men al iets voorkomt, dan kost dat zoveel meer slachtoffers dat dat het middel veel en veel erger is dan de kwaal.

peterh2
peterh213 jun. 2016 - 10:06

[slopsma: Natuurlijk moet je goed screenen. Maar als er geen aanleiding is om iemand te weren – en een tweede paspoort is dat duidelijk niet – dan kun je screenen tot je een ons weegt.] Over een paar jaar en een aantal aanslagen verder is preventief screenen van iedereen met een dubbel paspoort gewoon staand beleid, wen er maar aan...

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 11:43

peterh: Iedereen wordt gescreend. Dus ook als je een dubbel paspoort hebt. Ik had gedacht dat u daar al wel aan gewend was.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2016 - 6:27

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
poeslief
poeslief13 jun. 2016 - 9:13

@timwitten "Die gek................uit naam van Isis." Jij verklaart iemand voor gek, maar al zijn woorden neem je serieus? Werkelijk? Is volgens mij volledig in tegenspraak met elkaar. En daarnaast; er zijn landen die in andere landen binnenvallen om democratie te komen brengen, met hun legers, drones, bommen, particuliere beveiligers...........maar in die gevallen hoor ik niemand zoals jij verklaren dat democratie een gevaarlijke, achterlijke en agressieve religie is........ nou maak dat de kat maar wijs.

MP3
MP313 jun. 2016 - 10:54

Poeslief Iemand kan oprecht, niet liegend, vertellen dat hij zich laat inspireren door een krankzinnige religie, ja. Of wil je beweren dat de originele Islamvariant die IS aanhangt psychologisch te kwalificeren valt als zijnde gezond?

voxpopuli2
voxpopuli213 jun. 2016 - 6:18

Vermoedelijk komt er straks naast een no-fly list voor bepaalde afkomst of religies ook een no-gun list voor diezelfde groep. En uiteraard verdere restricties op immigratie. En mochten mensen denken dat homohaat de reden is , dat klopt , want zowel de bijbel als de koran qua predikers zijn rabiaat tegen homo's Geen idee waarom maar het schijnt zo te moeten

1 Reactie
cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 11:25

Religies willen families met veel kinderen. Gelovige gezinnen baren veel gelovigen. Homo's krijgen doorgaans geen kinderen, dus minder gelovigen. Dat zal wel een van de redenen zijn.

Freeman2
Freeman213 jun. 2016 - 5:53

Deze man heeft als bewapende bewaker jarenlang gewerkt en is minstens 3 keer door FBI geïnterviewd voor zijn werk. FBI denkt dat er geen verband is met moslimterrorisme. Kun je de waarheid accepteren?

1 Reactie
MP3
MP313 jun. 2016 - 10:50

Dat is inderdaad onthutsend. Het kan hier net zo goed gebeuren. Sommigen zijn nu eenmaal erg goed in het veinzen, liegen, anders doen voorkomen, het opzetten van een pokerface.

Bernie2
Bernie213 jun. 2016 - 5:39

Inwoners van Orlando van Orlando geven nu gul hun bloed aan de ruim 50 mensen die het bloedbad -al dan niet zwaargewond- overleefd hebben. Natuurlijk. Maar is het niet wrang, is het niet akelig zuur dat juist homo's bij de deur van de bloedbank weggetrapt worden? Eventuele soa versus full metal jacket om de gevaarsetting maar even te duiden? Om te janken natuurlijk. Niet dat het in Europa -bijvoorbeeld Nederland- in voorkomend geval veel beter geregeld is. Homo's moeten hier het meisje aan de balie van het bloedafgiftepunt plechtig beloven dat ze minstens 1 jaar lang geen seks (....) hebben gehad om te kunnen doneren.

1 Reactie
MP3
MP313 jun. 2016 - 10:52

"Niet dat het in Europa -bijvoorbeeld Nederland- in voorkomend geval veel beter geregeld is" Je kunt het wrang noemen maar blijkbaar is het nodig. Wat is volgens jou beter dan? Dat we onbekommerd een risicogroep bloed laten doneren met alle gevolgen van dien?

Mary Jane
Mary Jane13 jun. 2016 - 5:39

Het lijkt me vrij logisch dat iemand die psychotisch is en uit Afghanistan komt andere taal uitslaat dan iemand die psychotisch is en uit de Achterhoek komt. Mensen die stemmen horen in hoofd, horen die stemmen ook altijd in hun eigen taal spreken. Dat kunnen bijbelteksten zijn, teksten uit de koran of de woorden van hun overleden vader. Het is niet aan te bevelen dat dat soort mensen zomaar een winkel in kunnen lopen om zichzelf wapens aan te schaffen, ongeacht wiens stem ze horen.

Pietersen2
Pietersen213 jun. 2016 - 5:34

Wat hebben de meeste van extreem rechts, gereformeerden, oost-europeanen en moslims gemeen? Niet hun open mind tav anderen in ieder geval...

peterh2
peterh213 jun. 2016 - 5:34

Opvallend inderdaad hoe met het woord islam bijna niet gebruikt, het is nu 'homohaat' omdat toevallig een homobar is die het doelwit was? Is de hoek waaruit dit kwam echt nog verrassend of is het een dusdanig pleonasme dat men het daarom niet meer benoemd? Je kunt dit soort zaken niet meer 'downplayen' in het internet tijdperk, wegstoppen werkt alleen maar averechts.

Minoes2
Minoes213 jun. 2016 - 4:53

Iemand vindt altijd wel een aanleiding om te doen wat hij/zij wenst te doen.

3 Reacties
peterh2
peterh213 jun. 2016 - 5:34

Daar hebben ze inderdaad een boek voor...

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen13 jun. 2016 - 5:56

Zo is dat. Het heeft dus geen zin om te praten over de aanleiding van handelen, wel over de oorzaak achte de wens zo te handelen.

Neill Page
Neill Page13 jun. 2016 - 6:56

lekkere dooddoener weer...dit is de zoveelste aanslag van religie maar blijft u maar gewoon komen met algemeenheden.

SvenHoek
SvenHoek13 jun. 2016 - 4:51

Voor iedereen die zegt dat het Trump goed uitkomt. Wat zegt veel over jullie beeld van de Democraten. Zullen we het daar eens over hebben?

2 Reacties
Lagonda2
Lagonda213 jun. 2016 - 7:28

Heel scherp! Ga je geen antwoord op krijgen, hoor. Objectieve introspectie is niet echt een hobby van mensen die denken dat ze altijd gelijk hebben.

truusbeek2
truusbeek213 jun. 2016 - 8:11

de absurde stellingname van Trump ten aanzien van moslims gemist?

Bagus
Bagus13 jun. 2016 - 3:55

Het lijkt een volkomen 'krankzinnige', want willekeurige moord op mensen, die de dader niet peroonlijk kent. Het is in elk geval een daad van 'ontmenselijking' van de slachtoffers wat ook het motief van de dader moge zijn geweest Zo'n daad van 'ontmenselijking' van de slachtoffers volgt doorgaans op identificatie (wie is de 'vijand'), stereotypering (bijv. homo's zijn 'onnatuurlijk/zondig') en gaat aan het feitelijke geweld vooraf. Natuurlijk kan ik mij inleven in het verdriet van vrienden en familie. Als de dader niet echt psychiatrisch gestoord is, dan is het geweld een gevolg van opgebouwde haatgevoelens. Als deze Omar Mateen werkelijk uit naam van IS zijn geweld heeft gepleegd, dan komt die haat niet uit de lucht vallen, maar komt hij hoogstwaarschijnlijk voort uit gevoelde vernedering (dat is geen empathie, maar echt een gevoel van vernedering) voor wat de VS zijn volk/land - Afghanistan- en mensen elders in het MO heeft aangedaan/aandoet. Vlg het leerstuk van de "jihad" is geweld geoorloofd als de islam (en islamitische waarden) worden bedreigd. Het wordt dan als defensief geweld gezien. Merkwaardig is dan wel dat de familie van Omar kennelijk Afghnistan ontvlucht is voor het geweld aldaar, hoogstwaarschijnlijk van de fundamentalistische Taliban. Ik neig er dan ook toe om aan het geweld (ook) een heel persoonlijk element toe te schrijven: latente en gefrustreerde homo-erotische gevoelens die in geweldadigheid (zie de uitspraak van de vrouw met wie hij 9 maanden getrouwd zou zijn) zijn uitgemond. Wat ook de motieven van Mateen zijn geweest, destabilisering van de samenleving waarin hij (en andere terroristen) leeft (leven) is het onvermijdelijke gevolg daarvan. En ik vind het zeer legitiem en niet getuigen van gebrek aan empathie voor de slachtoffers om de zeer ernstige gevolgen van deze daad (niet alleen voor de VS, maar wereldwijd) uitdrukkelijk in de beschouwing te betrekken. Wat dat voor de VS zo kort voor de presidentsverkiezingen betekent, laat zich niet moeilijk raden. God bless America!

4 Reacties
Bagus
Bagus13 jun. 2016 - 6:57

Ik schreef o.a. [... (zie de uitspraak van de vrouw met wie hij 9 maanden getrouwd zou zijn) ...] De info over Meteen's gewelddadigheid tijdens een kort huwelijk van enkele maanden in 2009 komt van zijn toenmalige echtgenote. Zie: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4319011/2016/06/12/Wat-was-het-motief-van-Omar-Mateen.dhtml

ATM2
ATM213 jun. 2016 - 8:43

@Bagus Gezien de leeftijd van de dader en het feit dat hij in de US is geboren lijkt het mij aannemelijker dat zijn ouders uit Afghanistan zijn gevlucht voor de Russische bezetting dan dat zij voor de Taliban zijn gevlucht, die in de 80er jaren nog helemaal geen prominente invloed hadden in Afghanistan.

Bagus
Bagus13 jun. 2016 - 11:03

@ ATM Dank! Je hebt natuurlijk gelijk.

Peter_K2
Peter_K213 jun. 2016 - 13:35

@ATM 13 juni 2016 at 10:43 Het maakt vrij weinig uit of mensen uit die landen vluchten voor partij A of partij B. Voor het overgrote deel staan alle partijen uit die landen enorm ver van ons af, en zij staan in grote getale achter de sharia met zijn doodstraf voor homofielen.

Dewik2
Dewik213 jun. 2016 - 0:48

Laat ik het woord maar noemen waar iedereen omheen draait : moslimterorisme En waar komt in Orlando de oproep vandaan om homos te doden ? Drie maal raden.

5 Reacties
Doppert2
Doppert213 jun. 2016 - 6:05

ik heb ook geprobeerd dat woord te gebruiken en ben al twee keer geband. Proficiat, dat het u wel gelukt is.

Casparus2
Casparus213 jun. 2016 - 7:05

Last ik dan maar 1 naam noemen:Breivik.

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 7:45

Tja, als een Breivik zich gesteund weet door zijn geloof, wat zegt dàt dan van "geloof"? En als u denkt dat ik het verschil tussen niet zie: Elk geloof dat iemand er niet van kan weerhouden om een terroristische aanslag te plegen, of dat toelaat dat je racistisch bent, discrimineert, je als hooligan misdraagt of dat er exorbitant rijke mensen zijn en schandalig armen, dat deugt niet.* Voor een nog juister begrip: Ik beschouw "het geloof" als een "individueelste" keuze van een "individueelste" mens. * Nog even weer voor Haastig: Ik vind dus dat het zo is!

shrew
shrew13 jun. 2016 - 9:35

Dat Breivik zich door een geloof liet inspireren maakt de homohaat onder moslims niet minder erg.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen13 jun. 2016 - 21:22

[Voor een nog juister begrip: Ik beschouw “het geloof” als een “individueelste” keuze van een “individueelste” mens.] Dat is nogal naief. Er zijn uitzonderingen, mensen in problemen door verslaving of ziekte o.i.d. die op volwassen leeftijd in kwetsbare omstandigheden door ronselaars gelokt de individuele keuze voor geloof maken. Voor de rest worden mensen ongelovig geboren, en dat blijven ze altijd, behalve wanneer ze tijdens hun jeugd door ouders, kerk, school, madrassa of wat dan ook tot een geloof worden geïndoctrineerd. Dat kun je echt niet een individuele keus noemen.

Machielse93
Machielse9313 jun. 2016 - 0:32

Vind het toch wel weer bijzonder dat in zijn hele statement Obama het woord moslim, islam of religie niet noemt. Hoe anders was dat bij zijn statement van vorig jaar: https://www.youtube.com/watch?v=c9oem60eU6M Dat vind ik toch jammer en een gemiste kans. Inderdaad koren voor de molen voor Trump.

1 Reactie
Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 8:01

Helaas bewijst de door u geplaatste link alleen maar het tegenovergestelde van wat u beweert. Nergens gaat Obama in op de motieven van en de achtergrond van de dader. Integendeel. Hij noemt heel terloops en in zeer algemene zin het woord "hatecrime", 't is wat..... En hij stipt aan dat er mensen zijn die moeite hebben met verschillende rassen, oei, oei, oei.....

Buzzer
Buzzer12 jun. 2016 - 23:02

Heden ten dage roepen in Denemarken islamitsche predikers nog steeds dat overspelige vrouwen gestenigd moeten worden, homo s verdienen zeker de dood: http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/article/detail/2722495/2016/06/02/Door-deze-onthullingen-wijst-Denemarken-imams-die-haat-prediken-de-deur.dhtml Zou toch wat zijn als onze dominees en pastoors dit soort geluiden vanaf de kansels naar de volk over zouden dragen.

5 Reacties
Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 8:05

Buzzer: U benadert dat verkeerd, vind ik. In Nederland mag namelijk NIEMAND oproepen tot haat en geweld. En dat lijkt me op zich ook niet zo verkeerd. (In Nederland mag ook niemand iets "zo maar" uit een winkel meenemen. Het gebeurt desondanks nog wel eens.)

truusbeek2
truusbeek213 jun. 2016 - 8:22

Zandb mag ik u verwijzen naar de uitspraken van imam Khalil El Moumni.

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 10:32

Truus, dat mag u.

cockpol
cockpol13 jun. 2016 - 11:35

Zandb, de Islam roept op diverse plaatsen op tot haat. Hoe blind kan je zijn. Die heilige geschriften kunnen niet verboden worden, om begrijpelijke redenen. Maar het blijft een probleem. Ik hoop enkel maar dat de moslims onderling werk maken om dit probleem aan te pakken, en ik hoop dat hun theologen er dringend iets aan doen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen13 jun. 2016 - 21:16

Dit soort dominees en pastors bestaan gewoon. Er wordt alleen nooit over bericht. Hier een voorbeeldje uit duizenden. https://www.youtube.com/watch?v=IQ3kjZHyGEY

Nailles
Nailles12 jun. 2016 - 22:57

Vooral opvallend in diverse media qua berichtgeving is het vèèl omzichtiger, eigenlijk niet wensen tebbenoemen, zelfs bewust nalaten, en zonder het te benoemen op voorhand al bestrijden ervan (zoals via vader), feit dat het wèèr om een grote islamistisch geïnspireerde massamoord gaat, waar in geval van de witte raaf Breivik meteen van de daken door dezelfde media werd geschreeuwd dat het een extreem-rechts geïnspireerde massamoord betrof. Waarom toch?

9 Reacties
Arie Roos
Arie Roos13 jun. 2016 - 6:52

De media doen dat, omdat het nog helemaal niet zeker is. Maar ja, het is me wel vaker opgevallen dat waarheid en werkelijkheid volstrekt ondergeschikt zijn in het wereldbeeld van het rechtschmenschje ...

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 7:28

U overdrijft enorm. Waarom toch.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus13 jun. 2016 - 8:03

@ Nailles - ik denk dat het er nog meer om gaat heeft hij zich alleen laten inspireren door IS en dacht hij (kort door de bocht) dat wil ik ook. Dat ga ik hier toepassen. (dat is nauwelijks te bestrijden door veiligheidsdiensten). Of was er sprake van concrete contacten, of erger, aansturing en/of hulp (dat zouden veiligheidsdiensten moeten kunnen zien).

truusbeek2
truusbeek213 jun. 2016 - 8:14

RtL nieuws was gisteravond om 19.30 zeer terughoudend. stuurde op homofoob Journaal was om 20.00 wat opener over religie en IS connectie/ sympathie.

Nailles
Nailles13 jun. 2016 - 9:24

@Arie Één dag na de aanslagen van Breivik stond in de subkop op Joop al: "Gearresteerde verdachte extreem-rechts en bewonderaar van Wilders …" Politiek ideologisch garen spinnen gaat voor alles blijkbaar. En het was geen uitglijder. Er werd in de navolgende dagen tot op de dag van vandaag een verantwoordelijkheid bij rechts-populistische partijen als de PVV van Wilders gelegd terwijl het om een ook door Wilders verafschuwde e.a. extreem-rechtse, zelfs nationaal-socialistische terrorist ging. Dat de geweld in alle gevallen veroordelende Wilders door Breivik als een inspiratiebron genoemd werd is hetzelfde als dat islamistische terroristen n.a.v Bataclan, Brussel, e.a., en nu dus Orlando de Islam als geheel, de Koran, andere moslims die en hen en hun daden verafschuwen als inspiratie opvoeren naast islamistische inspiratoren. Je zult mij, ondanks stevige kritiek (die ik ook op Wilders en z'n PVV heb) nooit horen zeggen dat de Islam, de Koran, en de moslimgemeenschappen als zodanig vanwege door hen gedeeld gedachtegoed verantwoordelijk zijn voor islamistische terroristen.

Dick3
Dick313 jun. 2016 - 9:45

Omdat het hypocrieten zijn, niets meer en niets minder.

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 10:37

Nailles; u overdrijft alweer enorm. Waarom? Toen waren er allerlei reacties in allerlei toonaarden. Net als nu. In uw verwijt aan Joop, maakt u het helemaal bont: De feiten werden op Joop juist weergegeven. Net als nu Joop de feiten keurig weergeeft, overigens.

MP3
MP313 jun. 2016 - 11:07

@ Zandbak Nailles heeft gewoon gelijk. HIj is trouwens erg genuanceerd, niet opgevallen? Mij viel het ook op dat media er omzichtig mee omgingen. Natuurlijk kan een dergelijke actie van een individu voortkomen uit meer dan factor(Islam). De persoonlijkheid, leefsituatie, etc zijn ook variabelen. Maar in dit geval lijkt het onvermijdelijk te concluderen dat de variabele homohaat door religie geinspireerd DE doorslaggevende trigger is geweest.

Nailles
Nailles13 jun. 2016 - 11:56

@Zandb Volgens jou zijn dan, analoog aan Breivik t.a.v. rechts populisme en Wilders, vanwege door islamistische terroristen genoemde inspiratie de Islam, de Koran, en de moslimgemeenschappen als zodanig vanwege door hen in opzichten gedeeld gedachtegoed, dus verantwoordelijk voor het islamistisch terrorisme. Daar denk ik dan anders over.

LodeHere
LodeHere12 jun. 2016 - 22:41

De man werkte al 7 jaar als bewaker.

cornelis36
cornelis3612 jun. 2016 - 22:36

Gelukkig heeft het -zoals gewoonlijk- niets met Islam te maken.

5 Reacties
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten13 jun. 2016 - 7:36

Neh, betreft een psychisch gecompromitteerde een lone wolf met een grote sociale achterstand. Kan iedereen overkomen.

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 8:23

Inderdaad, Heupscheuten, u bent sarcastisch. Maar volkomen ten onrechte: Als u geboren was als deze man, de persoonlijkheidsstructuur van deze man zou hebben, meegemaakt hebt wat deze man heeft meegemaakt, dan had het niet anders gekund dan dat u deze aanslag pleegde. Het feit dat u deze reactie hier plaatste is het resultaat van alles wat er, vanaf dat er ooit sprake was van een begin gebeurd is en heeft uiteindelijk noodzakelijk geleid tot de reactie die u plaatste; iets anders was niet mogelijk geweest want dan zou er iets anders gebeurd hebben moeten zijn.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten13 jun. 2016 - 10:48

Excuses, het is wel geplaatst. Kijk even naar boven naar @Herr Vorragend 13 juni 2016 at 11:25

MP3
MP313 jun. 2016 - 11:10

"Als u geboren was als deze man, de persoonlijkheidsstructuur van deze man zou hebben, meegemaakt hebt wat deze man heeft meegemaakt, dan had het niet anders gekund dan dat u deze aanslag pleegde." Serieus? Waarom? Talloze mensen zijn beschadigd geraakt in het leven , doen nooit zoiets.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten13 jun. 2016 - 13:43

''Maar volkomen ten onrechte: '' Kijk even naar naar het filmpje waar Herr Vorragend aan refereert en dan zal u zien dat mijn sarcasme volledig terecht is, hoe graag u ook zou willen dat het anders was.

rechtdoorzee
rechtdoorzee12 jun. 2016 - 22:22

Triest, maar wanneer je ziet wat er leeft onder de extremistische moslims was dit te verwachten. Ben bang dat het hier niet bij zal blijven. Ook in ons land werd een oproep gedaan om homo,s van een flat af te gooien. Als er dan geen actie wordt ondernomen, moet je niet gek opkijken dat er individuen zijn die ook daadwerkelijk iets gaan doen.

5 Reacties
Mary Jane
Mary Jane13 jun. 2016 - 5:43

En als je ziet hij sommige mensen steeds weer klaar staan om de moslims de schuld te geven, dan moet je niet gek opkijken dat er individuen zijn die ook daadwerkelijk iets gaan doen. Triest, maar wanneer je ziet wat hier leeft onder PVV-ers, dan kun je dat verwachten.

Doppert2
Doppert213 jun. 2016 - 6:09

En deze man lijkt dan in zijn dagelijkse leven nog niet eens een extremistische moslim te zijn. Dus zelfs onder gematigde moslims lijkt het bon ton. Ondertussen lijken we in Nederland te wachten op de eerste ernstige slachtoffers van het bekogelen van bussen in Almere, Haarlem en Zaandam. Dat mag je ook gerust aanslagen uit een bepaalde hoek. Maar owee als de religie noemt die hier niet genoemd mag worden.

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 7:34

Nou, rechtdoorzee, dan zouden criminele Marokkanen al ik weet niet hoe vaak door de knieën geschoten moeten zijn....... Of wilde u beweren dat er "actie is ondernomen" tegen Wilders?

rechtdoorzee
rechtdoorzee13 jun. 2016 - 10:20

Mary Jane 7:43 Moslims de schuld geven ? -Het was een moslim die dit deed, daar heb ik geen deel aan. -Ik spreek over extremistische moslims. Triest , als iemand aan de andere kant van de wereld iets verschrikkelijk doet, dan krijgen mensen die er niets mee van doen hebben de schuld

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten13 jun. 2016 - 13:57

''En als je ziet hij sommige mensen steeds weer klaar staan om de moslims de schuld te geven'' Ja , het was nu eenmaal geen marsmannetje dat gelooft in het vliegende spaghettimonster dat de aanslag pleegde. Het was een moslim die koketteerde met extremisme. Niet zo moeilijk natuurlijk, daar islam in de basis nogal extreem is.

LodeHere
LodeHere12 jun. 2016 - 22:11

Ik vermoed dat er in het vervolg wel wat "Saturday night specials" zullen worden gedragen in de broekzak of het handtasje bij zulke gelegenheden... heel elegant en nauwelijks zichtbaar: "Saturday Night Special RIP?" http://www.thetruthaboutguns.com/2012/01/robert-farago/saturday-night-special-rip/ Dat "rest in peace" zal wel niet lang meer duren, ik verwacht een wederopstanding.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen13 jun. 2016 - 5:36

En dan maar hopen dat de eigenaren van die kleine elegante wapentjes genoeg hebben geoefend en koelbloedig genoeg zijn om goed te richten. Anders krijgen we ook nog een paar slachtoffers door 'friendly fire'.

Robert Follon
Robert Follon13 jun. 2016 - 5:58

[heel elegant en nauwelijks zichtbaar] Je kunt er elkaar - heel elegant - in een dronken bui mee voor elkaars kop schieten. Een buitengewoon veilig idee. [Dat “rest in peace” zal wel niet lang meer duren, ik verwacht een wederopstanding.] Ja, wederopstandingen zie je wel vaker na een 'mass shooting'. Terugkomen uit de dood gaat het helemaal worden anno 2016 na de wederopstandingen in 2013, 2014 en vorig... Wacht, oh nee, toch niet.

Wesseling2
Wesseling212 jun. 2016 - 21:43

Ik vind het opvallend dat vele reaguurders van alles er bij halen: De VS, Wilders, andere religies, Trump, wapenwetten. Alles wordt erbij gehaald om de waarheid maar niet te hoeven zien.

3 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen13 jun. 2016 - 5:32

De waarheid is (voor zover we nu weten) dat een door godsdienst geïnspireerde gestoorde een bloedbad heeft aangericht. De reden dat er van alles wordt bijgehaald is dat dit soort incidenten wordt gebruikt om alle aanhangers van die godsdienst zwart te maken.

Zandb
Zandb13 jun. 2016 - 8:16

Wesseling: De waarheid is dat hier iemand iets gedaan heeft wat niet mag. En de een benadert dat zo en de ander zus. U hebt blijkbaar de behoefte om vast te stellen dat dit een "zie je wel feit" betreft waarmee u de oorzaak, de islam, wilt aantonen. Maar wie dit als een "zie je wel feit" beschouwt, als het om andere oorzaken - wapenwetten, Wilders, andere religies of Trump en wat iemand nog meer zou willen verzinnen - die spreekt niet de "waarheid"? U snapt toch zelf ook wel, dat het zo niet werkt.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten13 jun. 2016 - 14:03

''De reden dat er van alles wordt bijgehaald is dat dit soort incidenten wordt gebruikt om alle aanhangers van die godsdienst zwart te maken.'' Ik denk dat je zo langzamerhand niet meer van incidenten kunt spreken. Het karakter van islamitisch wangedrag en terrorisme is tamelijk structureel.

Piet de Geus
Piet de Geus12 jun. 2016 - 21:42

Uiteraard was ook deze dader weer bekend bij de politie en andere diensten. Wat zijn big data toch ontzettend handig als je achteraf iets op wilt zoeken...

1 Reactie
peterh2
peterh213 jun. 2016 - 5:29

Het punt is niet dat er te weinig informatie is, het is alleen niet mogelijk om op basis van deze informatie preventief te handelen. Er waren genoeg zorgen over deze man bleek wel, maar wat had men dan moeten doen? Preventief opsluiten? Hoeveel andere moslims moet je dan ook opsluiten?

Lagonda2
Lagonda212 jun. 2016 - 21:35

Niet te geloven dit. Islamitisch geïnspireerde aanslag, in en uit naam van ISIS en Allah, en dan met droge ogen de schuld neerleggen bij 't wapenbeleid van die stomme Yanken. Werkelijk. Bataclan, anyone?

1 Reactie
MP3
MP313 jun. 2016 - 11:38

Ik kan overal een hamer kopen waarmee ik iemand de hersens in kan slaan. Blijkbaar vertrouwen we erop dat klussers niet opeens om zich heen gaan slaan door wat voor frustratie dan ook.

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 jun. 2016 - 21:30

[ In een interview met NBC News vertelde Seddique dat homohaat een mogelijk motief is.] Oh, het homohaat. Sommige mensen hebben dat nou eenmaal. Geen idee waar ze het vandaan halen. De daders van Bataclan haatten dan weer vooral harde rockmuziek en gezellige terrasjes. En ze waren voetballofoob. Nu ik het toch daarover heb: Frankrijk heeft wel redelijk strenge vuurwapenwetten. Toch konden die daders in Bataclan hun gang gaan. Dus waarom dit geweld nou in Orlando ineens zou worden veroorzaakt door het Amerikaanse wapenbeleid? Alles om het maar niet te hoeven hebben over de man die de trekker overhaalde.

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst12 jun. 2016 - 20:57

Alwéér een verwarde man.

panterarosso65
panterarosso6512 jun. 2016 - 20:49

cynisch dat veel mensen meteen meer bezig zijn met of en hoeveel trump er aan heeft ipv de dader en zijn motieven

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick12 jun. 2016 - 19:50

Volgens Amerikaanse media belde Mateen voor zijn terreurdaad naar alarmnummer 911. Hij zou hebben geroepen dat hij trouw zwoer aan Islamitische Staat (IS).

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 jun. 2016 - 19:46

[...gelooft niet dat de daad van zijn zoon religieus is... ...vertelde Seddique dat homohaat een mogelijk motief is...] Ha ha ha, en waar zou dan toch die homohaat vandaan komen? Laat me 1 hint geven, een gen voor het misselijk worden van het zien van kussende mannen bestaat niet...

2 Reacties
panterarosso65
panterarosso6512 jun. 2016 - 21:48

van zijn, taliban steunende, vader?

MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 22:24

Paps veegt als eerste het straatje van de religie schoon. De toewijding is bijna bewonderenswaardig te noemen.

Meta Foor
Meta Foor12 jun. 2016 - 19:25

als de dader(s) inderdaad een bomgordel droeg, is het voor mij geen twijfel meer uit welke hoek deze aanslag weer eens kwam. Wordt er nou nooit eens daadkrachtig tegen op getreden ? of vanuit de ''achterban'' ?

Pietersen2
Pietersen212 jun. 2016 - 19:10

fijn, die religies

Mark Gh
Mark Gh12 jun. 2016 - 18:58

Verschrikkelijk. Ik kan echt niet begrijpen dat iets iemand tot zo'n daad kan brengen.

1 Reactie
Benillup
Benillup13 jun. 2016 - 3:48

Komt door her etnisch profileren en achtergesteld op de arbeidsmarkt. Omdat ze zo zielig zijn.

SvenHoek
SvenHoek12 jun. 2016 - 18:37

Volgens CNN heeft hij zelf 911 gebeld en zich solidair verklaard met ISIS. http://edition.cnn.com/2016/06/12/us/orlando-nightclub-shooting/index.html

Okke2
Okke212 jun. 2016 - 18:21

Ik gokte dat het een neonazi massamoordenaar was, blijkt het toch een moslim, ai ja, ongeveer van hetzelfde laken en pak.

1 Reactie
janwijn
janwijn12 jun. 2016 - 23:28

Inderdaad, beide extreem rechts.

bob b.
bob b.12 jun. 2016 - 18:10

Ook al was hij christelijk of joods geweest dan nog had zijn religie er niet toegedaan. Niet voor een verstandig mens in ieder geval. Alleen als je vooropgezette meningen debiteert is dit natuurlijk weer een geschenk uit de hemel. Maar waarom zou je een persoon die zoiets doet willen herleiden tot zijn religie? Ik denk dat het enige doel daarvan is om je eigen belangrijkheid te onderstrepen. Zo van:"zie je wel, ik had het toch gezegd." In mijn ogen is dat een vorm van misbruik. Want wat moet je met die 'wijsheid' ? Lost dat het probleem op? Maakt dat de pijn van de nabestaanden minder? Of betekent dit dat je je nu alle moslims als moordenaars gaan zien? Alleen een zieke geest die uit is op nog meer geweld dat zijn stelling kan bewijzen is trots op zo'n voorspelling. En dat is werkelijk te pervers voor woorden.

7 Reacties
MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 21:49

Het legt de vinger op de zere plek, namelijk dat de kern van abrahamitische openbaringsgodsdiensten wordt gevormd door een diepe haat voor alles wat niet in het beperkte wereldbeeld van de aanhangers past. Het is niet zo moeilijk te begrijpen hoor.

De nuance
De nuance12 jun. 2016 - 21:52

Zou het niet zo kunnen zijn dat bepaalde (stromingen) binnen religies en/of culturen meer onorthodox zijn en het er daarom wel toe doet? Ik heb uit nieuwsgierigheid eens de reacties op Marokko.nl op dit bericht gelezen en moet bekennen dat ik ben geschrokken van de haat jegens homo's in die reacties

il viaggiatore
il viaggiatore12 jun. 2016 - 21:59

Een verstandig mens hangt geen religie aan.

Ramaek2
Ramaek212 jun. 2016 - 22:26

"Ook al was hij christelijk of joods geweest dan nog had zijn religie er niet toegedaan" Aangezien vele aanslagen uit naam van religie worden gepleegd is dit wel degelijk relevant. Zo kunnen we inzage krijgen naar de bron van deze sympathisanten die deze aanslagen plegen. "Maar waarom zou je een persoon die zoiets doet willen herleiden tot religie" Dat komt omdat je graag zijn motief wilt weten, daarom wil je dit herleiden. We beginnen nu ook dergelijke patronen te zien met een bepaalde religie en aanslagen. "Want wat moet je met die wijsheid? Lost dat het probleem op? " Ja, problemen los je op door ze bij de kern aan te pakken, daarom is het van cruciaal belang te weten waar deze kern ligt, en dat begint bij het benoemen van alle zaken en dus ook achtergrond/religie. "Of betekent dit dat je alle moslims als moordenaars gaat zien? " Nee, maar het geeft wel aan dat er voor moslims in de koran aanleidingen zijn om moordenaar te worden of uit naam van deze religie te doden, en daar moeten we voor waken. Er is een gezegde, Voorkomen is beter dan genezen. Groetjes

cornelis36
cornelis3612 jun. 2016 - 22:41

Vreemde woorden van U over een moord op 50+ mensen. "Ook al was hij christelijk of joods geweest dan nog had zijn religie er niet toegedaan. " Het IS juist de zogenaamde religie die hier de oorzaak van is begrijp dat nu eens.

rechtsheeftvoorrang
rechtsheeftvoorrang12 jun. 2016 - 23:01

nou bob de la bob,je hebt recht geluld wat krom is. gefeliciteerd met je gemoedstoestand en welterusten.

Sjefke_Erdogan
Sjefke_Erdogan13 jun. 2016 - 4:00

Als dit soort blinde correctheid ook veel onder overheidsdiensten voorkomt is het geen wonder dat die moslimterroristen onder de radar kunnen opereren. Ze slagen er zelfs niet in om moslimterrorisme te zien als een gevolg van islam als een moslimterrorist op een berg lijken, tussen de Allahu Akbars door zelf zegt moslimterrorisme te plegen wegens islam. En er zijn er bij de terwijl een moslimterrorist hun keel staat door te zagen met een bot mes, nog steeds excuses staan te gorgelen voor islam. Jij lijkt me ook wel zo'n figuur.

voxpopuli2
voxpopuli212 jun. 2016 - 18:00

Een tweede actie is inmiddels verijdeld.. Zie : zondag 12 juni 2016, 18:54 ’Aanslag op homofestival verijdeld’ © EPA De politie in Los Angeles heeft zondagmiddag een zwaargewapende man opgepakt die naar eigen zeggen onderweg was naar een homofestival in de stad. Agenten die de auto van de man onderzochten tijdens een controle, troffen daar explosieven, verschillende geweren en een camouflageoutfit aan. De verdachte is meegenomen naar het bureau. De arrestatie volgt enkele uren nadat een 29-jarige Amerikaan het vuur opende in een homoclub in Orlando. Bij de aanval vielen tientallen doden en raakten veel mensen gewond. Source: this just went out to top LA law enforcement officials. Suspect w/ assault weapons, camo arrested in WeHo. pic.twitter.com/9pfBt72spK— Robert Faturechi (@RobertFaturechi) June 12, 2016

voxpopuli2
voxpopuli212 jun. 2016 - 17:56

Geweld wederom tegen homo's, zoals altijd met religieuze motieven, christelijk of islam één pot nat. Zoals in Duitsland op een "nette" manier, en her en der grof gewelddadige acties.

1 Reactie
rechtdoorzee
rechtdoorzee12 jun. 2016 - 21:33

Islam, Christendom een pot nat, lekker generaliseren weer

truusbeek2
truusbeek212 jun. 2016 - 17:55

Volgens vader van moordenaar (rtlnieuws)heeft het niets met zijn geloof te maken maar was de dader homofoob. Tja hoe zou dat nu komen?

1 Reactie
Buzzer
Buzzer12 jun. 2016 - 21:04

De vader weet wel beter dan dat, hij zal het alleen niet toegeven dat zijn zoon gewoon een moslim extremist is of liever was.

TheHun
TheHun12 jun. 2016 - 17:41

Natuurlijk komen er weer de reacties over het wijdverbreide wapenbezit in de VS. Dat zal uiteraard een rol spelen, des te minder wapens in de wereld, des te minder slachtoffers. In die zin zie ik het liefste alle wapens de wereld uit. Maar het argument is me daarnaast ook te makkelijk. Ik ben nl. nog nooit een wapen tegengekomen met een hekel aan ongelovigen, homo's of sociaal-democraten.

2 Reacties
cornelis36
cornelis3612 jun. 2016 - 22:44

Heel juist.

MP3
MP313 jun. 2016 - 11:57

Ontneem je hen de wapens die ze nu vrijelijk kunnen kopen gaan ze messen gebruiken of iets anders. Of slaan ze je de hersens in met stenen.

JanB2
JanB212 jun. 2016 - 17:19

Wanneer is de volgende knalpartij? Want het is in de VS niet de vraag of die komt maar waar en wanneer. Dat bij deze schietpartij mogelijk jihadistische motieven in het spel zijn doet daar niets aan af. In een land waarin vuurwapens voor iedere mongool vrij te koop zijn en waar een hele cultus omtrent vuurwapenbezit bestaat zijn dit soort zaken all in the game. Bloedbaden als dit zijn als het ware een keuze. Deze schutter had het makkelijker dan welke terrorist dan ook. Aan wapens komen was geen probleem (het automatische wapen dat hij ook bij zich zou hebben gehad misschien uitgezonderd), en er uitgebreid mee oefenen ook niet. Sterker nog, door zich zwaar te bewapenen en zich te bekwamen in het neerschieten van alles wat los en vast zit heeft de man in het oog van sommige kringen in de VS zelfs de schijn gewekt de perfecte "american citizen" met het hart op de juiste plaats. Dát pakte dus verkeerd uit. Alweer!

7 Reacties
JanB2
JanB212 jun. 2016 - 17:37

PS Altijd weer die onnauwkeurige berichtgeving over de technische aspecten van vuurwapens hier in Nederland! Nimmer aflatende bron van misverstanden en daaruit voortvloeiend gelul in de ruimte! De schutter had GEEN automatisch wapen maar een half-automatische variant van de AR-15. Dat is een groot verschil. De automaat is niet vrij verhandelbaar, de half-automaat daarentegen is in zowat elke amerikaanse gun-shop voor iedere idioot te koop. Volkomen legaal. Ermee schieten en trainen is ook geen punt. En gezien het grote aantal slachtoffers is de schutter wat dat laatste betreft nogal ijverig geweest.

Marcella Rijen
Marcella Rijen12 jun. 2016 - 20:59

Gelukkig maar dat in Europa wapens niet legaal te koop zijn want voor je het weet zou je in Parijs, Londen of Madrid ook zulke aanslagen hebben.

Buzzer
Buzzer12 jun. 2016 - 21:10

In Frankrijk is de verkoop van automatische wapens verboden: http://infofrankrijk.com/forums/topic/vuurwapens/ Toch vielen daar meer dan 120 doden, dat er extreem islamitische motieven in het spel zijn doet er juist alles toe.

Benillup
Benillup12 jun. 2016 - 22:04

Alle vuurwapens worden op naam genoteerd, alles komt uit het ilegale circuit.

JanB2
JanB213 jun. 2016 - 16:00

@ Benillup Ook met een wapen dat op naam staat kun je een bloedbad aanrichten. Een suicidale schutter maakt het ook niet uit dat zijn wapen te traceren is.

JanB2
JanB213 jun. 2016 - 16:03

@ Springen en Buzzer Er is ook een zekere James Wesley Howall (zeer islamitisch klinkende naam) aangehouden met een heel arsenaal in zijn auto. Hij had kennelijk met de intentie om van de gay-pride in Los Angeles een onvergetelijk event te maken.

JanB2
JanB213 jun. 2016 - 18:32

Het woordje "met" moet weg in bovenstaande reactie.

richarrd
richarrd12 jun. 2016 - 17:00

Een behoorlijk laffe daad weer van een verliezer die anderen verantwoordelijk stelt voor z'n eigen tekortkomingen.

vanschendel2
vanschendel212 jun. 2016 - 16:47

@Marinus: Best wel ziek om Wilders hierbij te slepen. Of heb ze dat zelf niet door?

4 Reacties
Marcella Rijen
Marcella Rijen12 jun. 2016 - 21:01

Dat klopt wel aan zijn zijde van het politieke palet.

MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 21:53

Er is niets zieks aan hoor, het is gewoon een constatering.

Tuck'R
Tuck'R13 jun. 2016 - 5:28

Was al benieuwd of na wederom een aanslag uit islamitische hoek iemand er bij gebrek aan argumentatie Wilders bij zou slepen. Zoals gewoonlijk word ik weer op mijn wenken bediend.

MarinusCalamari
MarinusCalamari13 jun. 2016 - 10:33

Greet en consorten komen over het algemeen alleen op voor homorechten als het toevallig in het anti-Islam straatje past. Dus wat dat betreft is voor hen deze aanslag vooral ook goed nieuws, dus de krokodillentranen kunnen ze wat mij betreft voor zich houden.

IloveIsrael
IloveIsrael12 jun. 2016 - 16:45

Jezus gebood inderdaad naastenliefde.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 jun. 2016 - 16:42

[De FBI beschouwt het incident als een daad van ‘domestic terrorism’ en doet momenteel onderzoek naar de identiteit en motieven van de dader.] Wat een overbodige actie. Het motief is te vinden in de beschrijvingen van de val van Sodom en Gomorra, in het relevante sprookjesboek van de dader.

Ryder
Ryder12 jun. 2016 - 16:05

De NRA zal wel weer zeggen dat alle Amerikanen een wapen moeten/mogen dragen want dat is veiliger voor het land. Natuurlijk voel je medeleven met de slachtoffers, maar het ongebreidelde wapenbezit in het land geeft steeds meer te denken.

11 Reacties
slopsma
slopsma12 jun. 2016 - 16:51

Zal best, maar ik voel er ook steeds meer voor om een wapenvergunning aan te vragen. Net de beelden gezien uit Tel Aviv, en als je dan op zo,n terras zit zou je willen dat je een wapen had om je te verdedigen.

masturwasbeer
masturwasbeer12 jun. 2016 - 16:53

Iemand met een wapen had hem uit kunnen schakelen. Wapenbezit is prima!

LodeHere
LodeHere12 jun. 2016 - 17:04

Als enkele mansen een wapen bij zich hadden gedragen daarbinnen was de dader meteen uitgeschakeld geworden. Om geen wapenbezit toe te staan in een land waar burgers die nog niet hebben is uiteraard het beste. Maar daar waar bijna iedereen thuis wel een of meerdere wapens heeft is het een gecompliceerde zaak. Want de criminelen hebben toch wel wapens met de overdaad daaraan in dat land, dus dan zouden de burgers zich niet meer kunnen verdedigen. De politie moet vaak van ver komen, aangezien dat land zo enorm groot is. Het is daar niet zoals hier, waar de politie in 10 minuten ter plekke is. Dit was in een stad, maar als het ergens anders gebeurd was zou het wel een tijd kunnen duren voordat de politie er is.

Johannes Partikulier
Johannes Partikulier12 jun. 2016 - 17:12

Reageerders op Joop.nl zullen wel weer zeggen dat de motieven van deze dader, naar inmiddels gemeld een sympathisant van IS, en zijn afkeer van homo's helemaal niets met islam te maken heeft . Natuurlijk voelen we mee met de slachtoffers, maar denkt u niet dat het tijd wordt te onderkennen dat de grondslag voor dit soort aanslagen gevoed wordt door de immer agressievere islam? Zou daar niet eens iets meer tegengas aan gegeven mogen worden?

Wesseling2
Wesseling212 jun. 2016 - 17:49

De bad guys krijgen hun wapens toch wel

JStokx
JStokx12 jun. 2016 - 19:51

Als iemand eerder terug had kunnen schieten in plaats van dat er moest worden gewacht op de politie...

RoBru
RoBru12 jun. 2016 - 21:07

"If guns are outlawed, only outlaws will have guns". Maar los daarvan, het staat in de Amerikaanse grondwet, dus wijziging is moeilijk, en met zo veel wapens in omloop ook vrij zinloos.

ATM2
ATM212 jun. 2016 - 21:32

Ook in Europa is het, met 1000€ op zak, een klein kunstje om semi-automatische wapens te kopen. Niet in de winkel, maar voor kwaadwillenden alom verkrijgbaar.

Buzzer
Buzzer12 jun. 2016 - 23:11

@LodeHere u kunt toch wel bergijpen dat er bij de ingang gecontroleerd wordt op wapens hoop ik? Alcohol en wapens gaan niet goed samen

EricDonkaew
EricDonkaew13 jun. 2016 - 7:38

@Masturwasbeer: Iemand met een wapen had hem uit kunnen schakelen. Wapenbezit is prima! --------------------------- Dus jij bent ervoor om mensen met een wapen een dancing, discotheek of bar toe te laten? Daar komt uiteindelijk veel meer ellende van.

hugo bergveen
hugo bergveen13 jun. 2016 - 9:25

@masturwasbeer en de andere voorstanders van bewapening: er was een bewapende politieman aanwezig die bijbeunde als bewaker. Die zag alleen kans de man even tegen te houden. Tot zo ver de effectiviteit van wapens in het tegenhouden van massamoordenaars. Natuurlijk haalt een strengere wapenwet niet meteen alles van de straat en worden criminelen er ook niet door tegengehouden. Het effect van strengere wetgeving is hopelijk dat er in de samenleving dieper over het vuurwapenprobleem wordt nagedacht.

ikdus2
ikdus212 jun. 2016 - 15:46

de mondiale oorlog is nog steeds in hevig aan het woeden. tijd voor een rechtvaardige en realistische vredesonderhandelingen

4 Reacties
Sfinx2
Sfinx212 jun. 2016 - 16:43

Precies op basis van gelijkwaardigheid, solidariteit en en andere naïeve kretologieen

hugo bergveen
hugo bergveen12 jun. 2016 - 16:44

Met wie?

RoBru
RoBru12 jun. 2016 - 17:00

Hoe was deze schutter met wie in oorlog? Hoe kunnen 'rechtvaardige en realistische' onderhandelingen met wie dit soort incidenten voorkomen? Leg jij bij een terroristische aanslag door (vermoedelijk) een moslim meteen de link met wereldwijde conflicten en/of de VS bemoeienis met het midden-Oosten?

Nagus
Nagus12 jun. 2016 - 17:03

Dat kan niet met geloofsaanhangers. Zij vinden zichzelf immers superieur.

Jan de Kort
Jan de Kort12 jun. 2016 - 15:45

Het begint met de dag toch steeds duidelijker te worden wat een enorme f*cked up society de VS is. Ze hebben daar echt hele grote problemen. Een corrupt politiek systeem, geen onafhankelijke media, veel armoede, volle gevangenissen, hele bevolkingsgroepen die door politici tegen elkaar worden opgezet, eindeloze en self perpetuating wars on drugs en terrorism, big pharma, wall street, big oil, big food, etc. En dat vindt zich dan een voorbeeld voor de rest van de wereld...

4 Reacties
Gaitj
Gaitj12 jun. 2016 - 16:28

Och, voor extremistisch moslimgeweld kun je ook in Europa terecht. De vrije verkoop van automatische wapens in de VS maakt het natuurlijk wel veel makkelijker voor iemand die kwaad wil.

Nagus
Nagus12 jun. 2016 - 16:51

Dat hebben we hier ook. Door de immigratie is er geen eenheid meer. We lijken geen gedeelde waarden meer te hebben. Dat resulteert in haat naar elkaar. Daarnaast importeren we de burgeroorlogen van elders. Dat de toekomst er somber uitziet is duidelijk.

voxpopuli2
voxpopuli212 jun. 2016 - 17:22

Maar wat heeft dat met deze bloedige aanslag op onschuldige mensen die gay pride vieren te maken ?

Lagonda2
Lagonda212 jun. 2016 - 18:03

En dat is de reden dat een aanhanger van ISIS vijftig homoseksuelen vermoordt?

MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 15:35

Oh, het lijkt toch een moslim te zijn. Ook niet echt verrassend natuurlijk gezien de homohaat in die kringen.

7 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen12 jun. 2016 - 16:23

Fijn he, dat het een (Amerikaan van) moslimorigine is. Isis heeft bijval getwitterd, nog fijner. Je hoeft geen moslim te zijn om homohater te zijn; rednecks, born-again christians, keuze genoeg. Zelfs Trump heeft voor zijn doen uiterst terughoudend gereageerd; zullen wij dat dan ook maar doen?

Leowieke
Leowieke12 jun. 2016 - 16:50

Homo hatende moslim dus

mulligan
mulligan12 jun. 2016 - 18:33

Eerlijk gezegd vind ik uw beide reacties ook niet bepaald verrassend.

MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 21:58

Ik ging er, (ws. net als Trump en zijn ingehouden reactie) er in de eerste instantie vanuit dat het een Christengekkie zou zijn. En nee, je hoeft geen moslim (of christen) te zijn om homo's te haten, maar het helpt wel enorm in mijn ervaring.

mulligan
mulligan12 jun. 2016 - 23:43

Voor alle duidelijkheid: Ik richtte mijn reactie op MarinusCalamari, die in twee reacties tijd een volledige ommezwaai van 180º maakte van "Ik denk dan gelijk: christelijke naastenliefde in actie" naar "Oh, het lijkt toch een moslim te zijn. Ook niet echt verrassend natuurlijk gezien de homohaat in die kringen." En dat even later " no big deal" noemt. Tja. De helft van de wereldbevolking schofferen is natuurlijk ook maar klein bier.

MarinusCalamari
MarinusCalamari13 jun. 2016 - 8:12

Van Christendom naar Islam, is geen "volledige ommezwaai van 180 graden" hoor. Het zijn nauw verwante religies die erg op elkaar lijken, ook wat betreft homohaat De reden waarom ik voor een christelijke dader ging, is simpelweg omdat er in Florida veel meer homohatende christengekkies dan moslims zijn. Dat en nog een paar ander zaken zoals MO. Van Christendom naar Islam is goed beschouwd dus een relatief kleine stap. Dus inderdaad no big deal. Verder is het feit dat de helft van de wereldbevolking e.o.a. vorm van het abrahamisme aanhangt vooral ook een indicatie van het feit dat deze groep religieuzen geen middel schuwt om de eigen religie te verbreiden. Ik heb er dus geen enkel probleem mee om de religies en hun aanhangers te schofferen, nee.

mulligan
mulligan13 jun. 2016 - 13:34

Zoals u er geen problemen mee heeft iedereen die iets gemeenschappelijks heeft erop aan te spreken. U beseft dat u, net als christenen en moslims, eerst en vooral mens bent? En dat er dus ook heel eenvoudig een drogreden te verzinnen is waarom het nauwelijks verassend is dat iemand als u een dergelijke daad heeft gepleegd? Immers, andere zoogdieren zie je dit soort dingen niet zo vaak doen.

korheiden
korheiden12 jun. 2016 - 15:27

MarinusCalamari, ik las elders dat de FBI deze man verdenkt van 'jihadistische sympathieën', dus zal hier wel geen sprake zijn van christelijke naastenliefde. Gezien zijn Arabisch klinkende naam is het mogelijk een radicale aanhanger van de religie van de vrede.

richarrd
richarrd12 jun. 2016 - 15:20

Dat één persoon zoveel ellende kan aanrichten, dat is erg verontrustend.

1 Reactie
hjager
hjager12 jun. 2016 - 17:24

Je bedoeld die nep-profeet?

2C
2C12 jun. 2016 - 15:03

Verschrikkelijk. De combinatie van de vrije wapenverkoop in de VS en jihadistisch extremisme (volgens het laatste nieuws) leidt tot deze geweldadige uitwassen. Het zal helaas koren op de molen zijn van Donald Trump.

3 Reacties
shrew
shrew12 jun. 2016 - 16:26

Ja trump daar moeten we ons nu mee bezig houden. 50 homo's doodgeschoten. Jammer voor die homo's maar vooral omdat trump dat stemmen oplevert. Doe eens normaal. Trump heeft ze niet doodgeschoten.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 jun. 2016 - 17:15

[ Het zal helaas koren op de molen zijn van Donald Trump.] Dat zou kunnen, maar het moet nog blijken, het omgekeerde kan ook werkelijkheid worden. Een flink deel van de Trump aanhang droomt ervan dit type aanslagen zelf op zijn conto te kunnen schrijven. Die groep zal op twee manieren reageren, het kamp dat jaloers wordt op deze dader, en dus enthousiast wordt van de islam-immigratiestop van Trump, en het kamp dat meer aan het verwezelenlijken van doelen denkt en na deze aanslag inziet dat een islam-immigratiestop contraproductief is voor hun eigen "God hates faggs" beweging. Hoe dat uitpakt weten we nu nog niet.

De nuance
De nuance12 jun. 2016 - 22:04

50 dodelijke slachtoffers en je maakt je druk over politiek gewin voor trump.......

Rootman2
Rootman212 jun. 2016 - 14:58

Het blijkt opnieuw dat ultrarechts en de jihadisten eigenlijk elkaars handjes vast kunnen houden. Die duivelschen flikkers, etc. etc. Dit onderwerp gaat maximaal gebruikt worden in de verkiezingstijd.

2 Reacties
shrew
shrew12 jun. 2016 - 16:28

Ik mag hopen dat dit in de verkiezingen een onderwerp is. Lijkt me nogal belangrijk. 50 homo's zijn doodgeschoten omdat ze homo zijn. Als dat geen issue is tijdens de verkiezingen dan zijn ze niks waard.

Rootman2
Rootman213 jun. 2016 - 6:51

Onzin. In Parijs ging het om rockmuziek. Abortusklinieken waren ook doelwit. Zelfradicaliseerders zoeken blijkbaar graag een signatuuronderwerp om hun razernij op te richten. Dat maakt homos wel kwetsbaar omdat ze hun zaak als mascotteonderwerp voor ´westerse waarden´ laten misbruiken. Zijlstra kwam er ook weer mee gisteren in buitenhof.

JStokx
JStokx12 jun. 2016 - 14:35

Dodelijkste schietpartij uit de Amerikaanse geschiedenis. Hiermee gaat Trump veel stemmen winnen.

4 Reacties
SvenHoek
SvenHoek12 jun. 2016 - 16:11

Omdat de democraten niet met oplossingen komen?

truusbeek2
truusbeek212 jun. 2016 - 17:48

Svenhoek. Omdat de dader een moslim was! Op cnn werd aangegeven dat hij telfonisch gemeld dat hij grote sympathie had voor ISIs en de Boson daders.

Demotje
Demotje12 jun. 2016 - 20:03

Natuurlijk hoop ik dat trump wint en de elite een toontje lager gaan zingen. Maar ik zie dat ze liever niet op deze manier de stemmen in de schoot geworpen krijgen.

Nagus
Nagus12 jun. 2016 - 21:31

Trump kan wel misbruik maken van het feit dat de schutter geregistreerd staat als Democraat.

Phil2
Phil212 jun. 2016 - 14:29

Volgens Radio 1 meer dan 50 doden! Onvoorstelbaar. Koren op de Trump molen... ongetwijfeld. Ik zou zeggen, als mensen weet hadden van de radicalisering van deze kl..tzak, dan vervolging in stellen, en na een eventueel lange gevangenisstraf onverwijld het land uitzetten.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen12 jun. 2016 - 16:29

Ik denk dat Trump donders goed weet dat hij ook geen afdoende oplossing kan bieden. Voor het gemak gaan we er van uit dat de moslimachtergrond van de dader zijn homohaat heeft ingegeven, maar ik denk dat er heel wat christelijke volbloed blanke Amerikanen in hun hart een dankgebedje prevelen voor de straf die de gruwel in het oog des Heeren heeft getroffen. Ik stel voor ons te beperken tot afschuw en medeleven.

shrew
shrew12 jun. 2016 - 16:30

Trump trump trump. Er zijn 50 homo's gedood. Niet door trump. Hou eens op over trump!

il viaggiatore
il viaggiatore12 jun. 2016 - 14:27

50 doden worden er inmiddels gemeld. En dat alleen omdat de schutter een paar maanden geleden een zoenend stel op straat zag wat hij in zijn kleine hersenen niet kon verwerken. Wat is de wereld toch intolerant geworden.

ATM2
ATM212 jun. 2016 - 14:18

Omar Mateen is een zoon van Afghaanse vluchtelingen. De stelling in de eerste reacties dat dit christenfundamentalistisch is lijkt mij behoorlijk bezijden de werkelijkheid. Intolerant Jihad terrorisme ligt meer voor de hand,

Overdeweg
Overdeweg12 jun. 2016 - 14:15

NOS: Amerikaanse media melden dat de schutter een Amerikaan is met Afghaanse ouders, de 29-jarige moslim Omar Mateen uit Port St. Lucie. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

Willem D2
Willem D212 jun. 2016 - 13:27

Volgends de FBI waarschijnlijk Islam gemotiveerd.....

Machielse93
Machielse9312 jun. 2016 - 12:59

Achterlijk schietgraag volk heeft men daar ook. Ze hebben nog een lange weg te gaan daar.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete12 jun. 2016 - 12:14

Weer een gelovige waarschijnlijk. Het gebeurd gek genoeg nooit andersom; een homo die een kerk of een moskee inloopt om aldaar de goegemeente af te knallen. Het zijn toch echt elke keer weer gelovigen (en ook de scherpslijpers van de seculiere idealen) die het niet kunnen hebben dat de werled zich niet voegt naar de doctrines van hun geloof/ ideaal. Dat schijnt zo frustrerend te zijn dat je gaat moorden.

Bernie2
Bernie212 jun. 2016 - 12:12

Triest, net zo triest als al die andere slachtpartijen. En het is allemaal mogelijk in een federatie waar eigen wapenbezit en eventueel gebruik ervan geolied gesublimeerd wordt. Waar je bij de aankoop van een pakje zeepsop een assault weapon krijgt. Hoera, hoezee. Waarmee je de buren, joden, moslims, je moeder, zusje of wat maar te haten valt, kapot kunt schieten.

1 Reactie
marius20452
marius2045212 jun. 2016 - 17:20

Zoals in Frankrijk?

voxpopuli2
voxpopuli212 jun. 2016 - 12:10

Bron : newyork daily News, A terrorist opened fire inside a popular Orlando gay club near closing time early Sunday leaving "approximately" 20 people dead and 42 others wounded, according to authorities. The 2 a.m. attack was “well organized and well prepared," said local cops as FBI officials painted the attack as domestic terror. The shooter, who was not from the Orlando area, may have had “leanings” toward radical Islam, Special Agent Danny Banks revealed. Cops found the lone gunman and multiple victims dead inside the Pulse nightclub about four hours after the closing time bloodbath that sparked a tense standoff with police.

voxpopuli2
voxpopuli212 jun. 2016 - 11:47

Uit naam van God of andere godheden, Allah , etc worden meer moorden en wreedheden begaan dan uit naam van satan. Eigenlijk raar dus dat Satan niet wat meer geëerd wordt.. Tenminste als dit een religieus geïnspireerde slachting is

1 Reactie
MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 16:27

Als je de Bijbel er op naslaat heeft Satan 10 mensen gedood, en nog in opdracht van God ook. Overigens is het vrij duidelijk dat de schrijvers van de meeste bijbelboeken de duivel niet zagen als de verpersoonlijking van het kwaad, maar meer als openbare aanklager die bij god in loondienst was.

voxpopuli2
voxpopuli212 jun. 2016 - 10:45

Bizar weer , er loopt blijkbaar daar nogal wat moorddadig volk rond die anti homo anti abortus acties uitvoeren met geweld. Alhoewel er hier ook een bomgordel schijnt te zijn gebruikt, wat weer nieuw is in deze. Al met al bizar

1 Reactie
richarrd
richarrd12 jun. 2016 - 13:38

Het gaat met alle waarschijnlijkheid om een jihadist.

MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 10:14

Even kijken, massaslachting onder homo's in conservatief Florida, oftewel de ontstoken blinde darm van Amerika. Ik denk dan gelijk: christelijke naastenliefde in actie.

33 Reacties
Common Sense
Common Sense12 jun. 2016 - 11:50

Tante Betje zei er ook al iets over, maar ik denk dat het verstandig is gewoon even je mening voor je te houden aleer je beschuldigingen gaat uiten.

Rick2
Rick212 jun. 2016 - 12:49

AK47, bom? Ik denk eerder die andere 'religie'. Wacht maar eens af.

Herr Vorragend
Herr Vorragend12 jun. 2016 - 12:54

Goh Marinus niemand weet nog de achtergrond behalve jij. Last van een ontstoken onderbuik ?

dordtenaar2
dordtenaar212 jun. 2016 - 13:00

Een iets te vlugge reactie misschien?

RoBru
RoBru12 jun. 2016 - 13:14

Mee eens.We weten nog niet of het een religieuze achtergrond heeft. Maar het lijkt erop dat (streng) christelijke opvattingen een rol hebben gespeeld. Overigens, als iemand om religieuze redenen een moord pleegt op een afvallige (in enig opzicht), is dat dan ook een zogenaamde 'hate crime'?

Kellhus
Kellhus12 jun. 2016 - 13:17

Een schutter met de naam 'Omar Mateen' is verantwoordelijk voor dit bloedbad. Klinkt me eerder in de oren als 'die andere vervelende religie'. Ik hoop dat u niet teleurgesteld bent.

allertvs
allertvs12 jun. 2016 - 13:27

Fout gedacht

Dick3
Dick312 jun. 2016 - 13:27

Ik denk: het ruikt als, lijkt op, is ook.. "Police said the gunman, who was shot dead, was believed to be in his 20s was not a local man, while the FBI believe he may have 'leanings to radical Islamic terrorism'

Piet de Geus
Piet de Geus12 jun. 2016 - 13:32

"Ik denk dan gelijk: christelijke naastenliefde in actie." Ik zou zeggen: rustig afwachten tot welke christelijke kerk Omar behoorde.

Wesseling2
Wesseling212 jun. 2016 - 13:34

"christelijke naastenliefde in actie. "? Typisch. of zou de waarheid toch weer eens anders zijn?

Bobbygee78
Bobbygee7812 jun. 2016 - 13:55

Think again.

Donostia2
Donostia212 jun. 2016 - 13:56

Wat een vooroordelen weer. De dader is een Amerikaan van Afghaanse afkomst. Het is verstandig het oordeel even uit te stellen, totdat de ware toedracht helder is.

Nagus
Nagus12 jun. 2016 - 14:02

Voorlopig lijkt alles toch weer in de richting van die andere religie te wijzen.

truusbeek2
truusbeek212 jun. 2016 - 14:04

Ik denk dat nu de naastenliefde uit een andere hoek kwam maar u heeft gelijk er zijn meerdere groeperingen in Amerika die een dergelijke idioot kunnen voortbrengen.

Sfinx2
Sfinx212 jun. 2016 - 14:07

Niet Christelijke naastenliefde maar een van vrede en liefde overlopende aanhanger van de islam heeft zijn barmhartigheid en warmte getoond.

Haastig
Haastig12 jun. 2016 - 14:08

Dat zou inderdaad voor de hand hebben gelegen, maar het is vermoedelijk toch een radicaal islamiet.

HarryD2
HarryD212 jun. 2016 - 14:13

Ik denk dat u verkeerd gedacht heeft; het lijkt uit de liefde van de islam te komen, tijdens de bezinning van de ramadan nog wel

Bram Emanuel
Bram Emanuel12 jun. 2016 - 14:32

Yep, dat borrelt waarschijnlijk meteen uit uw onderbuik. Maar misschien is het verstandig eerst even te wachten tot er meer bekend is.

panterarosso65
panterarosso6512 jun. 2016 - 14:42

of zoals het er nu uitziet islamitische naastenliefde

RoBru
RoBru12 jun. 2016 - 14:47

OK, wellicht geen christen, maar het blijft religie, altijd gevaarlijk...

wibra2
wibra212 jun. 2016 - 14:49

Ik denk bij zo'n reactie, waarom meteen zo'n vooroordelen ...

Gideon ن
Gideon ن12 jun. 2016 - 14:51

Da's dan verkeerd gedacht, de dader blijkt een islamitische Afghaan.

Gringo2
Gringo212 jun. 2016 - 15:02

Ik vermoed dat Omar, naar ik heb begrepen geboren uit Afghaanse ouders, niet heel erg Christelijk is.

Zephyr2
Zephyr212 jun. 2016 - 15:05

Ja Marinus een christelijke extremist uit Afghanistan met de bijbelse naam Omar.

Johan512
Johan51212 jun. 2016 - 15:10

U heeft bijna gelijk alleen jammer dat Omar Mateen een moslim is van Afghaanse komaf.

Ayomide
Ayomide12 jun. 2016 - 15:24

Nee hoor. Blijkt moslimnaastenliefde in actie te zijn...

SvenHoek
SvenHoek12 jun. 2016 - 15:27

Helaas mis gegokt. Het is moslim naaste liefde.

Bobby Byrd
Bobby Byrd12 jun. 2016 - 15:35

Fundi moslim-gekkie deze keer. Een pot nat.

MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 15:46

Speculeren =/= beschuldigen.

MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 16:02

@Kellhus: ik duidt islam nog wel eens aan met de frase "Christendom 2.0". Het zijn wat mij betreft slechts verschillende stammen van dezelfde ellende. Dus de teleurstelling valt wel mee. Ik zou me persoonlijk trouwens drukker maken om de priapismes waarmee Greet-minnend NL vanavond naar bed gaat.

Dick3
Dick312 jun. 2016 - 16:13

HarryD 12 juni 2016 at 16:13 "nog wel?" U heeft blijkbaar weinig kaas gegeten van geschiedenis.

MarinusCalamari
MarinusCalamari12 jun. 2016 - 16:21

Het christendom linken dan gewelddadige homohaat is niet echt een vooroordeel te noemen. Hetzelfde geld voor islam natuurlijk, maar ik gokte dus verkeerd in deze. No big deal.

Stella3
Stella312 jun. 2016 - 18:24

U bent behoorlijk aan het profileren...