Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Terreuraanslag Nice eist zeker 84 levens

  •  
14-07-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
nice147
Update vrijdag 15 juli, 7.00 uur:  Bij de terreuraanslag in het Franse Nice waarbij een vrachtauto op een feestvierende menigte inreed, is het dodental opgelopen tot 84. Onder de slachtoffers bevinden zich ook enkele kinderen. Dat hebben de Franse autoriteiten laten weten. Ook raakten enkele honderden mensen gewond, zeker achttien van hen verkeren in kritieke toestand.
In Nice werd feest gevierd vanwege Quatorze Juillet. Mensen hadden juist vanaf de drukke boulevard de vuurwerkshow bekeken, toen rond half 11 donderdagavond een witte vrachtauto op het publiek inreed. De Franse autoriteiten hebben bevestigd dat de dader zo’n twee kilometer lang ‘zigzaggend’ door de menigte reed met een snelheid van ruim 50 kilometer per uur. Uiteindelijk leidde het tot een schotenwisseling met de politie, waarbij de aanslagpleger werd gedood.
In de vrachtauto werden granaten en munitie aangetroffen, die zouden echter nep zijn geweest. Frankrijk beschouwt de aanslag, volgens regiobestuurder Christian Estrosi ‘het ergste drama in de geschiedenis van Nice’, officieel als een terreuraanslag. President François Hollande heeft de noodtoestand die sinds de aanslagen in Parijs geldt, met drie maanden verlengd. Extra bitter is dat vlak voor de aanslag bekend werd gemaakt dat de noodtoestand zou worden beëindigd.
The Guardian meldt dat op het lichaam van de dader een identiteitskaart is aangetroffen. De man zou een inwoner van Nice zijn, van Frans-Tunesische afkomst. Hij zou een bekende van de politie zijn, wegens diefstal en geweldsmisdrijven. Die berichten worden door een bron binnen de Franse politie bevestigd. Onduidelijk is nog of de man alleen handelde, daar wordt onderzoek naar gedaan. De aanslag is vooralsnog niet opgeëist.
Hollande zal vrijdag, na het noodberaad, Nice bezoeken. Hij heeft laten weten militairen naar Nice te zullen sturen om de politie te assisteren in hun werkzaamheden. Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft gezegd: ‘Het land is in oorlog met terroristen die ons willen raken waar ze maar kunnen, en die extreem gewelddadig zijn’.
Update 9:20 uur:  Nieuwszender BFMTV meldt op basis van politiebronnen dat er niets bekend was over een eventuele radicalisering van de dader. Hij was, zoals eerder al werd gemeld, wel een bekende van de politie, maar niet in beeld bij de inlichtingendiensten. Persbureau AFP meldt dat de man, geboren in Nice in 1985, de vrachtwagen enkele dagen geleden gehuurd had in de regio Provence-Alpes-Côtes d’Azur.
In de paniek die bij de aanslag ontstond, raakten veel mensen elkaar kwijt. De familie Banner raakte in het gedrang hun acht maanden oude baby kwijt. Op Facebook schreven zij een oproep: ‘Lieve vrienden van Nice, als iemand hem heeft gezien, neem alstublieft contact op’. Het bericht werd meer dan 20.000 keer gedeeld. Een uur later was het kind terecht, meldt de NOS. Hij was mee naar huis genomen door bezorgde mensen. Met een foto op Facebook van het jongetje lieten ze iedereen zien dat hij in orde was.
Op internet zijn beelden opgedoken van een moedige motorrijder, die tijdens de aanslag de vrachtauto tot stilstand probeert te brengen. De man ging naast de vrachtwagen rijden aan de bestuurderskant, waarna hij het voertuig probeerde te beklimmen. Zijn poging mislukte helaas. Het is onbekend hoe het met de heldhaftige man is.
Kort na de aanslag activeerde Facebook de zogeheten “Safety Check”, een functie op het sociale netwerk waar mensen in een rampgebied via een druk op de knop kunnen laten weten dat ze in orde zijn. Die status wordt op hun pagina weergegeven. Het is na Orlando en Istanboel de derde keer in vijf weken dat Facebook de functie heeft ingeschakeld.
Update 11:30 uur:  De Franse politie heeft de dader van de aanslag in Nice inmiddels geïdentificeerd als Mohamed Lahouaiej Bouhlel, een 31-jarige chauffeur uit Nice. Dat meldt Knack. Volgens de politie stond de dader bekend als wapengebruiker, maar niet als geradicaliseerde. In maart van dit jaar werd hij wel nog veroordeeld voor geweldpleging.
Update 13:00 uur:  Nu de identiteit van de dader bekend is, komen ook steeds meer details over de man naar buiten. Zo zou Bouhlel alleen wonen sinds een echtscheiding en een teruggetrokken leven leiden. Volgens buren was hij nauwelijks met zijn geloof bezig en brak hij het vasten tijdens ramadan vroegtijdig af.
Eerder op 14 juli: Aanslag op feestvierend publiek Nice
Feestende burgers in Nice zijn vanavond opgeschrikt door vrachtwagen die op het publiek zou zijn ingereden. Dat verklaren getuigen. Mogelijk is sprake van een terroristische aanslag. Op social media zijn videos te zien van publiek dat in paniek massaal wegrent.
Een aantal mensen, onder wie Nederlandse toeristen, twitteren over een aanslag waarbij geschoten zou zijn.  De autoriteiten bevestigen dat er een vrachtwagen op publiek zou zijn ingereden en adviseert mensen om binnen te blijven.
Heel Frankrijk viert vandaag het feest van de Franse federatie op ‘quatorze juillet’ (de eerste verjaardag van) de bestorming van de Bastille die het startschot was voor de Franse revolutie.
Update 23.40 uur: Mensen die nog in Nice zijn en die een veilig heenkomen zoeken kunnen via de hashtag #PortesOuvertesNice een plek om te schuilen vinden. Ook rijden taxis gratis rond om het gebied te evacueren.
Christian Estrosi, oud-burgemeester van Nice en president van de regionale raad Provence-Alpes-Côte d’Azur spreekt van ‘tientallen’ doden. Dat melden Franse media. Update 0.00 uur: Een bron van de politie meldt dat er 40 dodelijke slachtoffers zijn gevallen bij de aanslag:
Update 0.20 uur: Lokale overheid meldt dat het dodental is opgelopen tot 60 doden. President Hollande is inmiddels met zijn ministers samengekomen voor een crisisberaad.
Update 0.40 uur: De chauffeur van de vrachtwagen zou zijn gedood door de politie. Geruchten over een gijzeling lijken niet te kloppen.
Update 0.55 uur: Het dodental van de gruwelijke aanslag blijft maar stijgen. Inmiddels 73 doden bevestigd.
Update 1.07 uur: Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat de chauffeur van de vrachtwagen is geneutraliseerd. De politie onderzoekt of hij alleen handelde.
De vrachtwagen heeft mogelijk twee kilometer lang door en over mensen heengereden op de promenade:
Volgens Le Figaro zouden wapens en granaten zijn aangetroffen in de vrachtwagen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (253)

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon15 jul. 2016 - 17:32

Bij alle mondiale religieus gemotiveerde gewapende conflicten en religieus geinspireerde aanslagen is de Islam zwaar oververtegenwoordigd tov andere religies. Ook in landen en regio's waar het Westen niet heeft geintervenieerd. En dan nog ontkennen velen dat de Islam een onverdraagzame, intolerante en intrinsiek geweldadige religie is.

5 Reacties
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT15 jul. 2016 - 19:09

@Gadfly. "Ook in landen en regio’s waar het Westen niet heeft geintervenieerd" Zijn die er nog? Gaarne noem een paar landen die door de VS in de recente geschiedenis zijn "bevrijdt" en waar nu het leven voor de bewoners van zo'n land beter is. Zuid Soedan of zo? En het voor het land, waar interventie wel wenselijk was; Rwanda' liever niet, want geen strategisch belang. Een andere insteek, wanneer moslims dan zo verkeerd zijn, waarom zijn ze juist na Afganistan zo aktief geworden. De Yanks hebben van het MO 1 grote puinhoop gemaakt op twee manieren: de petrodollar heeft ik weet niet hoeveel moskees betaald en de arabelite koopt eigendommen in Europa etc, maar doet verder erg weinig voor de bevolking, zie daarom ook het binnenlandse SA terrorisme. De tweede reden ga ik niet opschrijven, zo'n inkopper. Mocht je het nog niet weten, deze wereld gaat om macht en olie.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon15 jul. 2016 - 20:01

@ MAXIMALE STUFI Landen waar Westen niet heeft geintervenieerd: Jemen, Mali, Centraal Afr Rep, Nigeria>Boko Haram.

MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT15 jul. 2016 - 20:27

@Gadfly. Jemen, Yank bondgenoot SA is daar nog aan het werk. Mali, de Fransen en oa. de Nederlanders zitten, de moslims daar wilde hun eigen zandbak (Azawad) maar dat mag natuurlijk niet! CAR en Nigeria zijn redelijk zelfvoorziend in het creeeren van eigen ellende, hebben ze de Amerikanen niet voor nodig. Maar daar gaat het niet over. Gaarne noem een land wat de Amerikanen sinds 9/11 hebben binnengevallen er waar het nu zoveel beter gaat. Desnoods mag je de droonaanvallen er ook bij betrekken.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon16 jul. 2016 - 7:05

@ MAXIMALE STUFI Westers ingrijpen in het MO heeft helaas niet tot het gewenste resultaat geleid. Dit heeft m.i. meer te maken met de oplaaiende strijd tussen Islamitische stromingen en het gegeven dat de Islam en democratie nu eenmaal moeilijk samen gaan. "As we speak" zijn we hier getuige van in Turkije. Maar mag ik jou een wedervraag stellen? Noem mij een aantal stabiele democratische Islamitische landen waar moslims en andere grote religieuze gemeenschappen vreedzaam coexisteren?

MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT16 jul. 2016 - 10:12

Op jouw wedervraag: Ik had ook voor gisteren niet Turkije genoemd, Erdogan is nu niet meteen een democratisch voorbeeld want ook de timing van 10/10/15 bomaanslagen in Ankara zijn te verdacht. Op deze site https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index kan je zien dat het verschil tussen de VS en Indonesie niet zo groot is, want Bush jnr had minder stemmen dan Gore. Ik kan hier erg kort over zijn, recente geschiedenis laat zien dat met interventie de situatie er meestal niet beter op wordt, en het meestal om (geo-) politieke, strategische, economische etc. redenen gaat, maar niet uit sociale, vredelievende, humane, etc. overwegingen. Verder zijn er tegenwoording zoveel sanctiemiddelen beschikbaar dat interventie helemaal niet nodig is.

Samarkand
Samarkand15 jul. 2016 - 15:08

Sluit en verbied alle moskeen voor 5 jaar en als er in die vijf jaar geen Islamitische terreur aanslag is geweest in de EU mogen ze weer open. Zo niet met vijf jaar verlengen. Is dit misschien een antwoord?

3 Reacties
BarendDeVries
BarendDeVries15 jul. 2016 - 16:38

Ja. dat is precies wat ISIS wil. Dat wij ook de gematigde moslims uitsluiten en ze richting ISIS duwen. Dat maakt de radicalen alleen maar sterker en de ellende groter. Je trapt zienderogen in de val.

arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 16:40

U scheert volledig ten onrechte alle Moslims over 1 kam.

Samarkand
Samarkand16 jul. 2016 - 8:15

@ BarendDeVries U gaat er, net als iedereen ervan uit, dat de zelfmoordaanslagen zullen stoppen, wanneer ISIS is verslagen. Nou zodra deze is verslagen, staat er wel weer een andere moslimorganisatie op om onze hoofden af te hakken, ironisch lijkt de Islam op een Hydra.

Mostafa
Mostafa15 jul. 2016 - 14:16

Doe je ogen open, zet je hersenen in je hoofd en leer van de feiten, laat je niet gek maken door mensen die per definitie de hele moslims haten, want als je alle moslims haat kom je nooit uit en je blijft in je eigen narigheid zwemmen! Maak dus zorgen over de ex-criminele en criminele moslims, moslims die vaak in aanraking met justitie komen bij diverse misdrijven, want deze zijn in staat om alles te doen en vooral als zij de moskeeën beginnen te bezoeken. Deze zijn gevaarlijk en niet de moslims die de wet, grondwet en respecteren, zich gezonde burgers te gedragen, school, stages, baan, families stichten....ect....en natuurlijk doen zij het goed volgend de 5 zuilen van de Koran.....1-bidden, 2Ramadan, 3 armen helpen, 4 geloven dat God voor iedereen is, Mohamed is de laatste profeet en hebben het volle respect voor de profeet Mozes ( van de Joden) en ook voor de profeet Jezus ( van de Christenen), 5 als het kan bezoeken Meka....dat zijn de gezonde moslims die overal op aard leven. Want, beste mensen, kun je mij vertellen wanneer heeft u gehoord dat een '' Imam'' heeft zelf een aanslag gepleegd en mensen heeft vermoord?? ik heb het nooit gehoord, altijd ex-boeven..bah...die smerige boeven...bah...gore criminelen....

6 Reacties
Flipje Tiel
Flipje Tiel15 jul. 2016 - 15:22

@Mostafa 15 juli 2016 at 16:16 Probeer het eens met een zesde zuil: Gij zult niet doden. Want met vier van die vijf van jouw schiet niemand wat op, behalve de aristocratie van Saoudi Arabië. Wat maakt trouwens iemand tot een "Imam"?

Mostafa
Mostafa15 jul. 2016 - 16:38

Mevrouw Tiel, Volgens de Bijbel staat de man boven de vrouw en volgens de Thora iedereen die geen jood is is een hond...alle die drie heilige boeken kennen de mooie verhalen en de slechte verhalen...je mag kiezen het is net een menu bij een restaurant die religie heet!! Als jij denkt dat de Bijbel bijvoorbeeld alleen '' Naasten liefde '' kent dan ga ik je uitlachen..

peterh2
peterh215 jul. 2016 - 18:17

[Volgens de Bijbel staat de man boven de vrouw en volgens de Thora iedereen die geen jood is is een hond…] Volgens mij is er niemand die de Bijbel of Thora wil verdedigen. Samen met de Koran op de brandstapel ermee...

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon15 jul. 2016 - 18:26

@ Mostafa De Koran en de Hadith bevatten toch echt veel meer haatdragende en geweldadige teksten in vergelijking met de kerngeschriften van andere religies. Gelukkig nemen de meeste moslims net als jij deze teksten niet letterlijk. Sommige stromingen in de Islam doen dit helaas wel.

Flipje Tiel
Flipje Tiel15 jul. 2016 - 18:32

@Mostafa 15 juli 2016 at 18:38 Grappig hoe jij je er altijd uit probeert te kletsen door naar iemand anders te wijzen. Bang om naar jezelf te kijken?

Nico de Mus
Nico de Mus15 jul. 2016 - 19:23

@Mostafa 15 juli 2016 at 18:38 Klets er maar omheen ,maar een feit is dat moslim terroristen het wel erg letterlijk nemen en ongelimiteerd zoveel mensen doden als mogelijk,om daarna als nuttige idioot te sterven. om naar allah te gaan ,een figuur die z.g.a. niet eens bestaat. amen

Voice
Voice15 jul. 2016 - 12:35

Ik vind de aan slag walgelijk. Heb het te doen met de slachtoffers. Er is echter niets aan te doen. Tenzij je buiten bep. lijnen gaat denken, nl wat de Amerikanen deden tijdens de WW2 met Japanners in Amerika. Dat zal niet gaan gebeuren, maar de vraag gaat worden wat gevaarlijker is. Als er niets gedaan wordt door de bestaande bestuurderspartijen/elite dan kan je er gif op in nemen dat: a. extreem rechts/links zal groeien b. dat mensen nog banger en argwanender zullen worden tegen 'buitenlanders/medelanders'. Hoeveel gevaar zal het opleveren als Le Penn aan het roer komt of andere extreemrechtse/extreemlinkse partijen? Die zullen een gevaar zijn voor het gehele land en niet alleen voor het gehele land maar mss ook wel voor alle buurlanden. Niet alleen voor moslims maar ook voor alle andere mensen. Dan zou het interneren van moslims mss beter zijn dan deze situatie op zijn beloop te laten. Het zijn imo helemaal geen leuke of goede gedachtes maar beter nu ingrijpen dan erger voorkomen of kom met andere ideeën. Ik heb geen andere oplossingen die het zouden kunnen oplossen, ik ben wel erg verontrust dat Le Penn de volgende verkiezingen gaat winnen en dan is er geen EU meer (dat vind ik niet erg, graag een EEG) maar wat zijn hun verdere inspiraties? Willen ze omdat het economisch slecht gaat, hun problemen gaan zoeken in het buitenland met expansiedrift of gaan ze moslims en anderen behandelen zoals de nazi's deden in WW2? Zegt u het mij maar.

4 Reacties
erikbos
erikbos15 jul. 2016 - 14:31

"Dan zou het interneren van moslims mss beter zijn dan deze situatie op zijn beloop te laten." Zeer slecht idee en tegen de principes van onze rechtsstaat. Mensen opsluiten omdat ze een bepaald geloof hebben is idioot. De oplossing zal toch echt moeten liggen om vanuit de moslimgemeenschap de extreme varianten te bestrijden. In Den Haag loopt nu een mooi project om moeders te leren omgaan met hun kinderen als ze dreigen radicaliseren.

Robert Follon
Robert Follon15 jul. 2016 - 15:15

[Dan zou het interneren van moslims mss beter zijn dan deze situatie op zijn beloop te laten.] Ik zou nog eerder pleiten voor het interneren van mensen met dergelijke ideeën.

Voice
Voice15 jul. 2016 - 18:14

Erikbos, dank voor je antwoord. Klopt wat u zegt. Maar met de oplossing van u of wat ze in Den Haag doen, is dat voor in de verdere toekomst mss een oplossing. Maar wat doet u met alle andere mensen die geradicaliseerd zijn of die niet geradicaliseerd zijn, maar flinke misdaden hebben begaan en door zich te offeren voor hun God, die misdaden vergeven wordt. Het is en blijft zeer gevaarlijk dat deze mensen in onze samenleving zijn, omdat we niet weten wie van hen er toe bereid is om zich eventueel op te offeren voor het 'goede' doel. Ik persoonlijk denk, dat Wilders hier weer een paar zetels extra door krijgt. Dat moeten we met ons allen toch helemaal niet willen. Imo een enorm dilemma, de rechtsstaat zoals u terecht zegt handhaven en dan over een jaar een PVV als 1 ste partij, is voor nl niet het ergste denk ik, maar als een groot land met heel veel macht, een partij aan de macht krijgt met gekke ideeën, dan is er imo een veel groter gevaar dan 'eventjes' de Grondwet buitenwerking stellen. Ik hoop, dat ik het allemaal fout mag hebben en dat Le Penn of Wilders het helemaal niet gaat halen of wel gaat halen maar niets doen waar u en ik mss bang voor zouden kunnen zijn. Dan is mijn voorstel totaal mensonwaardig, maaarrrrr als het wel zo zou zijn, dat de treinen naar het Oosten gaan rijden zoals menig 1 hier aanneemt, als Le Penn aan de macht zou komen, dan vind ik interneren van mensen vele male humaner dan ze dood te zien en met hen mss wel vele, vele mensen meer. Ik loop mss veel te hard van stapel en is het nog lang niet zover, maar ik kijk naar de opties die er zijn. Ik ben zelfs geen stemmer, heb dit al 14 jaar niet meer gedaan, wel stem ik bij referenda.

Donostia2
Donostia215 jul. 2016 - 19:50

U beschrijft het wat hoekig, maar in essentie heeft U het bij het rechte eind. Net als eerder in de geschiedenis zullen deze aanslagen uiteindelijk leiden tot segregatie, tot de scheiding tussen groepen binnen de samenleving. De ultieme consequentie is inderdaad interneringskampen, zoals die in Amerika waren voor de Japans Amerikaanse bewoners. De moslims van de Islamitische Staat hebben de oorlog verklaard aan het Westen, en roepen dagelijks op ons te vermoorden. Wanneer de vijand onder ons woont rest geen andere optie. En dat is een heel griezelig vooruitzicht. Heel veel Japanners woonden juist in Amerika om vrij te kunnen zijn. Net zoals heel veel moslims liever hier wonen dan in hun kalifaat.

Lo.wijk
Lo.wijk15 jul. 2016 - 11:43

Volgens IS zijn alle burgers verantwoordelijk voor de oorlogen op moslims in het MO, omdat die burgers stemden op regeringen en niet protesteerden toen die die oorlogen begonnen en lieten uitvoeren. Ze nemen niet in ogenschouw dat de meeste burgers dat uit onwetendheid deden, omdat de "elite" het er via de media altijd uit liet zien dat die oorlogen nodig zijn om die landen te verlossen van een dictator, en om er vrijheid en democratie te brengen. Ook nu gebeurd dat nog steeds.

1 Reactie
Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 12:47

Volgens die redenatie zijn alle moslims schuldig aan deze aanslagen.

MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT15 jul. 2016 - 11:39

Er zijn hier mensen die aanslagen zoals dit verdedigen, of struisvogelen want andere culturen zijn prima. Nu kan ik me de aanslag van Timothy McVeigh ook herinneren en deze had een gristelijke orgine, dus is het geen monopolie van de islam. Maar wat ik maar niet kan begrijpen is dat niet meer socialisten de fout bij de Amerikanen neerleggen, want die hebben de MO beerput opgetrokken. Is dat omdat vanwege de details- of micropolitiek waar ook de EU zo bekent om staat?. Of mag je niet meer naar het Oosten kijken want dat pakte toen niet zo goed uit? Of weer een compleet andere reden? Er moet een reden zijn waarom socialisten de Yanks niet vaker als schuldige worden aangewezen, want het wijzen naar Wilders wordt steeds belachelijker en contraproduktiever. En verder is dit een goed moment om de middelvinger te tonen, want met Incest Clinton of Silvio Trump gaat er weinig veranderen. Of is msm gewoon te sterk?

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 11:34

nadat Spanje zich na de grote treinaanslag in Madrid terugtrok uit Irak is er geen enkele aanslag meer geweest. zo kan het ook.. dwing je leiders de wereldoorlogen te stoppen..

5 Reacties
Common Sense
Common Sense15 jul. 2016 - 12:39

En als ik nu voorstander van oorlog ben en dezelfde middelen inzet?

arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 14:18

"zo kan het ook.. dwing je leiders de wereldoorlogen te stoppen.." Net als 1938 met Hitler Duitsland, gewoon negeren dat kalifaat of er vrede mee sluiten. Dan lost het problem zich vanzelf op. Toch?

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 15:57

@common sence dan mag jij als kanonnenvoer dienen zoals vele geconditioneerde lieden jou voor zijn gegaan.

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 15:59

@ArjenZH precies..wij hebben daar in het Midden-Oosten niks te zoeken. neokoloniale politiek doe je maar op je eigen grondgebied.

arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 16:39

@IkDus Je weet toch wel hoe het met Nazi Duitsland is afgelopen, toen we die in 1938 "met rust lieten"? Snap je de overeenkomst met het Khalifaat echt niet?

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 11:26

"Voor de overwinning op dit verschrikkelijke kwaad moeten alle krachten van de beschaafde wereld zich bundelen.'' Vladimir Poetin. De enige wereldleider die met een begin van een oplossing komt. De anderen komen niet verder dan banale uitingen van medeleven met de families blablabla.

3 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot15 jul. 2016 - 12:27

'banale uitingen van medeleven met de families ' Uiten van medeleven valt bij beschaafde mensen in de categorie: elementair fatsoen. Maar ja van iemand die Putin veren in zijn reet loopt te steken kan je zoiets ook niet verwachten.

Robert Follon
Robert Follon15 jul. 2016 - 15:17

[Vladimir Poetin. De enige wereldleider die met een begin van een oplossing komt.] Want? Vladimir gaat vrachtauto's verbieden of iets dergelijks?

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 16:01

poetin gaat na de wereldoorlogen in het Midden-Oosten zijn eigen oorlogen moeten voeren in de Kaukasus. Kadirov blijft niet altijd op z'n plek zitten.

Pietersen2
Pietersen215 jul. 2016 - 9:52

De oplossing tot een sterke beperking van dit soort zaken is vrij simpel Zonder geld geen aanslagen, traceer nu eindelijk 's die geldstromen en stop met die mislukte geo-politieke spelletjes We hebben zelf toegestaan dat er een fundament onder dubieuze organisaties is gelegd, die moet je dan ook weghalen. Anno 2016 wil onze politiek daar nog steeds niet aan. En ja, het volk, van hier tot het M-O laat zich makkelijk peopelen, dus willen we dit nog steeds niet

1 Reactie
ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 11:36

een vrachtwagen stelen en mitrailleurs kopen kost niet zoveel. eenlingen kunnen zichzelf prima financieren als ze kwaad willen doen

Lo.wijk
Lo.wijk15 jul. 2016 - 9:19

Het proxy-leger voor regime changes in het Midden Oosten toont hoe de "elite" zich arrogant vergiste toen ze zich verbeeldden dat ze jihadisten zouden kunnen beheersen om enkel hun wil te doen. De burgers betalen de prijs.

3 Reacties
Lo.wijk
Lo.wijk15 jul. 2016 - 9:44

Oeps, ik zag niet dat hetzelfde clipje al hierboven staat. Intussen is onlangs bekend geworden dat Hollande €10,000 per maand uitgeeft aan de kapper.

Robert Follon
Robert Follon15 jul. 2016 - 10:35

[Intussen is onlangs bekend geworden dat Hollande €10,000 per maand uitgeeft aan de kapper.] Ik denk ook dat de verontwaardiging hierover de aanleiding was om 84 mensen dood te rijden.

Lo.wijk
Lo.wijk15 jul. 2016 - 11:31

@Robert Follon Dat een z.g. socialist €10,000 p/m uitgeeft aan z'n haar toont wel aan hoe groot de afstand is tussen de "elite" en de rest van ons. En dus ook van de werkelijkheid. En wie is het allemaal begonnen? "Hillary Clinton USA created Al Qaeda" https://www.youtube.com/watch?v=NsZg_maF0ow Het was overigens just om de Sovjets Afghanistan binnen te lokken en zo hun Vietnam te bezorgen dat Al Qaeda werd opgericht, volgens Brzezinski in een interview met Le Nouvelle Observateur later. Maar de rest van wat Hillary daar zegt is wel waar.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 jul. 2016 - 8:50

Ik vind het vreselijk. maar toch een kanttekening: Het westen veroorzaakte de afgelopen 15 jaar 364 doden PER DAG in gebieden waar we geen zeggenschap over hebben en op basis van leugens. Al 15 jaar lang rouwen in de landen waar wij brand hebben gesticht tenminste 364 families om het verlies van hun vrouw, man, zoon, dochter, etc. IEDERE DAG WEER. En waarom?

16 Reacties
CJJelle
CJJelle15 jul. 2016 - 10:35

Doe even ondersteunen met een bron...

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete15 jul. 2016 - 10:38

Dat onze leiders vaak tegen de wil in van de westerse bevolking zich bemoeide met conflicten in het MO (vaak trouwens met goede bedoelingen) neemt niet weg dat we dat we begrip moeten hebben voor frusto's die slachtingen veroorzaken tussen gewone burgers. Misschien moeten ze in het MO beelden uitzenden van de massa demonstraties tegen de Irak oorlog; dat zijn namelijk de mensen die ze nu vermoorden. Laat ze aanslagen plegen op militaire complexen of op politici die oorlog preken. Maar goed, ik zal proberen mijn hoofd in schuld te laten hangen als mijn kinderen door een moslim fundi worden platgewalst.

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst15 jul. 2016 - 10:44

Waarom? Alllemaal machtspolitiek van alfamannetjes. Helaas worden worden mensen die part noch deel hebben aan het hele gedoe daar iedere keer weer het slachtoffer van. Dat gezegd hebbende, de nabestaanden van de slachtoffers hebben niets aan de mededeling dat het allemaal "onze" schuld is. Die meneer in de vrachtwagen had er ook voor kunnen kiezen bij een politicus de ruiten in te gooien. Maar dat geeft niet het gewenste effect.

erikbos
erikbos15 jul. 2016 - 10:50

"Het westen veroorzaakte de afgelopen 15 jaar 364 doden PER DAG in gebieden waar we geen zeggenschap over hebben" Als de Irakezen bij de strijd om de macht elkaar vermoorden is het toch echt de verantwoordelijkheid van de Irakezen zelf. Het zijn gewoon net als u en ik normale mensen die zelf kunnen beslissen over hun acties. De enige oplossing ligt ook in handen van de Irakezen zelf. Zij zijn degene die moeten besluiten om op te houden elkaar te vermoorden en elkaars verschillen te respecteren. Zoniet dan zal het moorden doorgaan met of zonder buitenlandse bemoeienis.

Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 10:52

"Het Westen" we gooien alles dus even op een hoop. En hoeveel doden heeft 'de islam' in die tijd veroorzaakt? Wat heeft dit uberhaupt te maken met mensen de 14/7 vieren met hun kinderen? Waarom trok de dader geen uniform aan en is hij tegen het leger van 'het westen' gaan vechten? Waarom als een .lafaard op een groep onschuldige mensen inrijden?

il viaggiatore
il viaggiatore15 jul. 2016 - 11:07

Simpel, olie, verkeerde religie, hun tronie staat ons niet aan. Er vlogen wat vliegtuigen in een paar wolkenkrabbers. Randdebielen die de macht hebben. Religieuze kneuzen die de macht over de bevolking willen hebben. Het is gewoon zo`n ingewikkeld conflict dat er niet 1 simpel antwoord is. Als oud-politicus zou U dat toch moeten begrijpen? Natuurlijk is het makkelijk om naar het Westen te wijzen, en het Westen heeft in mijn ogen gezorgd voor instabiliteit en is er mede schuldig aan. Maar als die mensen daar allemaal lieverdjes zijn. Waarom leven ze dan niet in vrede nu de Yankees weg zijn gegaan? Misschien moeten we ook constateren dat er een oorlog gaande is binnen de Islam. Misschien moeten we constateren dat door de opdeling van Sykes-Picot alleen een dictatuur als Assad en Khadaffi de vele stammen uit elkaar kan houden. Dat dit gepaard gaat met onderdrukking van de meest extremen moeten we maar mee leren leven. Dat het ongedaan maken van Sykes-Picot verdrag nog tot veel ergere situatie`s gaat leiden en er niemand die verantwoordelijkheid op zich wil nemen. Het probleem zit bij ons in de politiek. Rechts zitten de machtswellustelingen, en links zitten de dromers en de wereldvreemden. Daar tussen zit helaas maar weinig.

Nico de Mus
Nico de Mus15 jul. 2016 - 11:32

Hoort Kunduz daar ook bij? en die moordaanslagen tussen moslims onderling moeten die daar ook nog eens bijgeteld worden? en geef eens een bron van die aantallen.

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 11:38

@blokhuizen wat niet tot deze mensen wil doordringen is dat we al 15 jaar in oorlog zijn.

Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 12:49

@ikdus Wat niet tot jou wil doordringen is dat we al 1400 jaar in oorlog zijn.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 jul. 2016 - 13:41

En weer gaat vrijwel niemand in op de inhoud van mijn constatering. Weer wegkijken en wegkletsen van onze eigen westerse rol, die de oorzaak is van het vreselijke geweld. En bron? Wat dacht u van zelf even Googlen. Dan komt u een heel eind. Of is dat teveel gevraagd voor men weer eens reageert. Zelf het tegendeel heeft men niet proberen aan te tonen. Allemachtig...... Maar ja, een leven van een moslim is immers toch veel minder waard, toch? En wat is de oplossing? Een Fransman pleegt een aanslag, en vindt daarbij de dood, maar de Irakezen moeten worden gebombardeerd als straf. Je zal maar onschuldige Irakees zijn en je krijgt dat te horen van de Franse president...... Dat helpt wel bij het krijgen van een beeld van het westen. Daar word een mens vergevingsgezind van............

CJJelle
CJJelle15 jul. 2016 - 14:41

Ik heb uiteraard gegoogeld maar kom niet aan de cijfers die u stelt. U probeert met valse argumenten een punt te maken en dan vind ik het niet waard om er verder op in te gaan

erikbos
erikbos15 jul. 2016 - 14:41

@ Blokhuizen "En weer gaat vrijwel niemand in op de inhoud van mijn constatering. " Jawel hoor, maar de boodschap dat deze zwaar overtrokken is wil blijkbaar niet landen. "Weer wegkijken en wegkletsen van onze eigen westerse rol, die de oorzaak is van het vreselijke geweld." Want de Irakezen zijn al 15 jaar willoos en niet bij machte het moorden door hun eigen hand te stoppen?? Ja de VS hebben een gevaarlijke situatie gecreëerd. Maar de Irakezen hebben zelf de boel laten escaleren.

KnorretjeBig
KnorretjeBig15 jul. 2016 - 15:13

@Alfred Blokhuizen "En bron? Wat dacht u van zelf even Googlen." Dat heb ik in het verleden wel eens vaker gedaan met uw beweringen. En die kloppen dan niet eens weer zoals in dit geval. Maar ja dan hoor je niets meer van de heer Blokhuizen.

Nico de Mus
Nico de Mus15 jul. 2016 - 15:25

@Alfred Blokhuizen 15 juli 2016 at 15:41 Een constatering waar ik ook met google niet aan uitkom, en dan bedoel ik 364 per dag. en dan zijn het eigenlijk 1000 per dag want bij elke dode horen 3 (zwaar) gewonden. gewoon uit de duim hoor.

Robert Follon
Robert Follon15 jul. 2016 - 15:29

[En weer gaat vrijwel niemand in op de inhoud van mijn constatering.] Ik zie niet zoveel inhoud om op in te kunnen gaan. We weten alleen dat het vermoedelijk een Fransman van 32 is, in Tunesië geboren, 2 kinderen had, beschikte over een nogal kort lontje gezien zijn strafblad, geen blijk gaf van enkele religieuze of maatschappelijke betrokkenheid en dat hij diep in de schulden zat. En met de beste wil van de wereld zie ik geen logisch verband met 'het boze moorddadige westen' dat met deze geweldsspiraal begonnen zou zijn. Of ik moet de Amerikaanse/westers imperialistische clusterbombardementen van Tunis net even gemist hebben? Of zie je dit drama gewoon als een kans om je eigen agenda onder het voetlicht te brengen? Kan best, maar zeg dat dan eerlijk....

arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 16:49

@Blokhuizen "Een Fransman pleegt een aanslag, en vindt daarbij de dood, maar de Irakezen moeten worden gebombardeerd als straf. Je zal maar onschuldige Irakees zijn en je krijgt dat te horen van de Franse president" IS strijders bombarderen is echt niet hetzelfde als onschuldige Irakezen aanvallen hoor. Je vooringenomenheid is walgelijk stuitend.

David Ekci
David Ekci15 jul. 2016 - 8:39

http://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/14/kamer-protesteert-tegen-nieuwe-amerikaanse-anti-terreurwet-a1511621 Toch heel bijzonder dat de hele Kamer 1 front maakt tegen de Amerikaanse wet wat ervoor gaat zorgen dat ze flink gaan cashen vanwegen dit soort aanslagen. Het is zeer actueel nu. Wat gaat Frankrijk nu doen, gaan ze een factuur indienen bij de Tunesiche ambassade of sturen ze die even naar Ryaad, waar we de meeste financiers kunnen vinden van de haat religie die de laatste tijd zoveel slachtoffers maakt

1 Reactie
ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 11:39

bij Balkenende is logischer

Bert Vlierman
Bert Vlierman15 jul. 2016 - 8:37

Blijkbaar is het ongepast om objectieve vergelijkingen te maken, maar toch maar eens proberen: het wezenlijke verschil tussen de piloot die vanaf een hoogte van tien kilometer een bom op een marktplein laat vallen en de eenling die een vrachtwagen over een mensenmassa jaagt is de kwetsbaarheid van de dader. Waar de piloot zijn daad verricht tussen twee kopjes koffie door doet de chauffeur iets vergelijkbaars met de zekerheid dat hij omkomt. De wezenlijke overeenkomst tussen beiden is, dat ze in eigen kring als helden worden gezien. In dit licht bezien is het merkwaardig, om niet te zeggen onzorgvuldig, om elkaar te veroordelen. En toch is dat opiniegevecht de enige vorm waarin deze nachtmerrie wordt benaderd.

3 Reacties
thunderbird2
thunderbird215 jul. 2016 - 10:41

Om twee redenen een foute redenering. Ten eerste dropt die piloot die bom op een militair doel, (helaas gaat dat soms wel eens mis, maar de meeste bommen op marktpleinen komen toch echt van de grond). Ten tweede is de chauffeur ervan overtuigd dat ie een beter leven gaat krijgen dmv het martelaarschap, dus eigenlijk een egoistische daad.

Marri2
Marri215 jul. 2016 - 12:19

"Blijkbaar is het ongepast om objectieve vergelijkingen te maken..." Dat is helemaal niet ongepast maar dan moeten het echte en vooral objectieve vergelijkingen zijn. En die maak je natuurlijk in genen dele. Lees je bijdrage nog maar eens na en ga je dan schamen

Bert Vlierman
Bert Vlierman15 jul. 2016 - 22:39

Tsja, thunderbird en Marri, objectiviteit is moeilijk te verteren. Ik zit niet zo gauw in de hoek van die is goed en die is fout, dus laat maar.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon15 jul. 2016 - 8:35

Stuitend dat vele forumgenoten een zekere rechtvaardiging zien in dit soort afschuwelijke aanslagen door te verwijzen naar de rol van Frankrijk in het MO. "Frankrijk heeft dit over zichzelf afgeroepen, hadden ze zich maar afzijdig moeten houden in dit conflict" lijken zij te willen zeggen. Ook ontkennen velen het werkelijke probleem. Dit soort terreurdaden worden in de eerste plaats gepleegd door aanhangers van stromingen die zich baseren op de "ware islam".

1 Reactie
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon15 jul. 2016 - 8:41

Correctie: een aantal ipv vele

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2016 - 8:06

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 8:47

Goh je meent het.

SvenHoek
SvenHoek15 jul. 2016 - 8:56

Er is niets 'wannabe' aan deze terrorist.

geen-mening
geen-mening15 jul. 2016 - 9:49

Ik zeg al jaren dat dit super makkelijk kan en dat meer geld uitgeven aan beveiliging etc. totaal zinloos is. Als je echt wilt ben je gewoon niet tegen te houden. En kan het niet meer in een vliegtuig, wordt het, het vliegveld, kan het daar niet meer wordt het bij de controle post voor het vliegveld, kan het daar niet meer wordt het een supermarkt of de Ikea of weet ik het. Het enige zinvolle is informatie verzamelen met name binnen de milieus waar de daders vandaan komen en dat is heel lastig want die milieus hebben over het algemeen een broertje dood aan de staat en de politie en leven in hun eigen samenleving binnen onze samenleving waar binnen ze elkaar allemaal de hand boven het hoofd houden.

rbakels
rbakels15 jul. 2016 - 7:56

Ik moest meteen denken aan Karst Tates, die op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn een aanslag pleegde op Koninginnedag, gelukkig niet met een vrachtauto en met minder ernstige gevolgen. Sindsdien wordt er gezorgd dat geen halvegaren meer bij de optocht kunnen komen op Koninginne/Koningsdag. Wat mij verbaast is dat er nu wordt gezegd dat het onmogelijk was een dergelijke aanslag te voorkomen in Nice. Me dunkt dat die Boulevard des Anglais deugdelijker had moeten worden afgezet, desnoods met betonblokken, want er niet zo veel creativiteit voor nodig om te bedenken dat je daar een enorme ravage kon aanrichten door er hard met een voertuig door heen te rijden.

8 Reacties
hasp52
hasp5215 jul. 2016 - 8:09

Als het kalf verdronken is dempt men de put?

CJJelle
CJJelle15 jul. 2016 - 8:13

Welkom captain hindsight!

David Ekci
David Ekci15 jul. 2016 - 8:14

Een vrachtwagen is een massamoord wapen. Gaan we nu ook alle vrachtwagens op de weg verbieden?

ratio2
ratio215 jul. 2016 - 8:45

Het is symbolisch erger op 14 juli in Frankrijk, maar dit kan net zo goed op elke willekeurige mooie zomerdag in de Kalverstraat in Amsterdam of de Coolsingel in Rotterdam. Als je echt wil gaan beveiligen dan moet je veel verder gaan dan alleen op feestdagen. Er zijn simpelweg teveel zwakke plekken in een open pluriforme samenleving als de onze.

thunderbird2
thunderbird215 jul. 2016 - 9:02

Ik weet wel wat putten waar nog geen kalf in verdronken is. Hoe simpel denk je dat het is om op Schiphol een volgeladen startend toestel uit de lucht te schieten met een simpele SAM. Hoe eenvoudig de remmen van een trein met chemicalien of brandstoffen onklaar te maken. Wat dacht je van het opblazen van een LNG tanker ? Aanslagen zijn niet te voorkomen, echter, de kans dat ze gebeuren kun je wel substantieel verkleinen. Alle criminele dubbelpaspoorters meteen het land uitgooien is een mooi begin, en verder wat de Israelis doen.

BasVV
BasVV15 jul. 2016 - 10:08

Het probleem is dat je dan het hele land met betonblokken moet afsluiten. Overal in Frankrijk wordt op 14 juli groots uitgepakt met vuurwerk. Buiten dat. Dit is een geheel nieuwe vorm van terreur. Werkelijk niemand had dit verwacht. Je kunt er een creatieve denktank op los laten om alle mogelijke scenario's van aanslagen te bedenken. Maar dan nog niet kun je voorzien of en waar die plaats zullen vinden.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 jul. 2016 - 12:18

'en verder wat de Israelis doen.' Strak plan! Had je al eens bedacht waarom Israel al decennialang in staat van oorlog verkeerd? It takes two to tango..

thunderbird2
thunderbird215 jul. 2016 - 23:22

Ja Joe, omdat ze al decennia lang worden omringd door moslims die hen van de aarde willen wegvagen.

Phil2
Phil215 jul. 2016 - 7:54

Triest. Het is wel erg gemunt op Frankrijk... Of moeten we hier ook vrezen voor dergelijke aanslagen? Is de maatschappelijke kloof tussen 'happy haves' en 'disgrunted havenots' daar groter, dat ze navenant meer voeding geven aan de redeloze woede waarmee je dit soort aanslagen pleegt? Who knows? Je kunt begrijpen dat nog meer kanslozen toelaten tot een maatschappij waarbij de 'haves' vooral meer zullen willen verdedigen van wat ze al hebben, een 'ticking timebomb' is.

9 Reacties
hasp52
hasp5215 jul. 2016 - 8:12

En wat te denken van de kanslozen die door het beleid van dit kabinet zijn gecreëerd?

CJJelle
CJJelle15 jul. 2016 - 8:14

Begreep er geen donder van. Ik miste de Franse en Spaanse woorden door je tekst om het af te maken

Bernie2
Bernie215 jul. 2016 - 8:31

Ik denk dat zolang het Westen soortgelijke terreur (en erger) aanricht in moslimlanden en de verantwoordelijken daarvoor niet berecht, dit niet ophoudt. De balans is ver te zoeken, de uitverkoren blanke heerst. En zeker, Nederland- en andere Westerse landen komen ongetwijfeld als partij ook aan de beurt. Platte terreur of payback time?

Muxje3
Muxje315 jul. 2016 - 8:46

Het gaat niet om een strijd tussen de haves en have-nots, dat blijkt ook wel uit de achtergronden van vrijwel alle aanslagplegers.

Robert Follon
Robert Follon15 jul. 2016 - 8:56

Wat fijn toch dat er iemand was met de bereidheid om 84 mensen dood te rijden, teneinde iemand 1.300 km verderop de gelegenheid te bieden zijn punt te maken aangaande 'klassenstrijd'....

MarinusCalamari
MarinusCalamari15 jul. 2016 - 9:15

@Bernie Dat dit platte islamitische terreur is, is alleen nog niet duidelijk door mensen met islamofiele waandenkbeelden.

Zephyr2
Zephyr215 jul. 2016 - 9:46

Ach Bernie, wat een beperkt beeld op de wereld heb jij toch. Alsof blanken elkaar ook niet naar het leven staan en elkaar niet hebben vermoord. Kijk eens naar de recente geschiedenis van Europa. Alsof moslims, arabieren, aziaten elkaar niet vermoorden. Alsof alle ellende in Afrika en midden oosten slechts is ontstaan door bemoeienis van de uitverkoren blanke mens. Alsof al deze gebieden in grote welvaart en vrede zouden verkeren zonder deze bemoeienis.

Nico de Mus
Nico de Mus15 jul. 2016 - 9:58

@Bernie 15 juli 2016 at 10:31 !!de verantwoordelijken daarvoor niet berecht, dit niet ophoudt!! Geloof je nu werkelijk dat het geloof van de vrede dan stopt met aanslagen? Slaap jij maar lekker verder en geef het westen maar gewoon de schuld, wat een naiviteit.

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 11:44

Nederland stelt in de geopolitieke verhoudingen niks voor. zou Duitsland een prominente rol hebben in de neokoloniale oorlogen was het een ander verhaal. in de internationale context is Nederland een provincie van Duitsland. wil natuurlijk niet zeggen dat het hier niet kan voorkomen. maar Nederland op zich is geen "hot target"

Sjors Spruitje
Sjors Spruitje15 jul. 2016 - 7:37

Hoe hebben wij, het weldenkend, fatsoenlijk, goedopgeleid en Volkskrant lezend deel van de bevolking, ons toch zo kunnen vergissen door zo onvoorwaardelijk de kant van de islam te kiezen? Hoe kan het zijn dat die vreselijke Wilders toch eigenlijk gewoon gelijk heeft?

7 Reacties
CJJelle
CJJelle15 jul. 2016 - 8:15

Gelijk, gelijk.... Wat betreft de ideologie heeft hij gelijk. Zijn oplossingen en overige spinsels beletten zijn gelijk

arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 8:28

Wilders heeft helemaal geen gelijk, hij vliegt namelijk helemaal uit de bocht als hij alle Moslims op 1 grote hoop gooit. Dezelfde malloten plegen namelijk in Bagdad nog veel bloedigere aanslagen op mede Moslims.

Robert Follon
Robert Follon15 jul. 2016 - 8:40

[Hoe kan het zijn dat die vreselijke Wilders toch eigenlijk gewoon gelijk heeft?] Maar gelijk waarover? In 2007 waren het volgens Geert de lamlendige uitkeringstrekkers. Toen hij doorkreeg dat hij daarmee zijn eigen electoraat bedoelde, kregen we een Polenmeldpunt, daarna een 'kopvoddentaks', daarna saboteerde hij het begrotingsakkoord, daarna was het de schuld van respectievelijk Brussel, de Marokkanen, alle moslims, toen moest er een kongsie gesmeed worden met een antisemiet, daarna moest er worden opgekomen voor de Joden, daarna was alles weer de schuld van alle Marokkanen en nu ineens weer van Brussel. Volg jij het nog? Je kunt Geert wel op het schild willen hijsen, maar ontken maar eens dat dergelijke aanslagen in Nederland nooit zijn voorgekomen. En heel wellicht is dat wel dankzij de sociaaldemocratie en niet ondanks.

Thijsv2
Thijsv215 jul. 2016 - 9:14

ArjenZH, eh..., dan heeft ie toch gelijk?

peterh2
peterh215 jul. 2016 - 10:34

Wilders heeft gewoon gelijk, het zijn zijn oplossingen die onwenselijk zijn...

Okke2
Okke215 jul. 2016 - 10:58

Interresanter is hoe we ons -nu we onvoorwaardelijk voor de islam hebben gekozen en onvoorwaardelijk iedereen die het met ons oneens is extreem rechtse tokkies vinden- nu weer door deze discrepanties in ons wereldbeeld moeten wringen. genoeg inspiratie in deze draad te vinden. samengevat: De schuld van Frankrijk zelf! Hadden ze maar niet mee moeten doen met de oorlog in Syrie.

Dick3
Dick315 jul. 2016 - 12:06

Mensen met een boerenverstand oftewel een gezond verstand zien dit al jaren aankomen en zijn beter geschikt om ons te leiden dan de wereldvreemde huidige politici. Zoveel is inmiddels duidelijk.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 jul. 2016 - 7:35

Even de reactie van de Franse president en justitie doornemen: Het vreselijke feit: Aanslag met een Franse vrachtwagen met een Franse chauffeur uit Nice zelf. En ja, Tunesië was Frankrijk, zoals Suriname Nederlands was en de Antillen dat nog steeds zijn. Reactie: Weinig woorden van troost voor de nabestaanden! Noodtoestand verlengen Burgerrechten beperken Luchthaven zwaarder bewaken Grenzen zwaarder bewaken Reservisten oproepen IS zwaarder bevechten Heeft het geholpen? En.... zou het nu wel helpen helpen? Zouden ze voortaan niet eerst eens honderd keer nadenken voordat de Fransen vol overgave zichzelf in een oorlog storten, ver van huis, waar ze dagelijks vele tientallen onschuldige weduwen en wezen maken? De Laatste 15 jaar al bijna 2 miljoen!

10 Reacties
Common Sense
Common Sense15 jul. 2016 - 8:08

Zelden zo een domme reactie gelezen. Frankrijk was tegen de Irak oorlog, en de meest anti-Amerikaanse bondgenoot. Toch krijgt het de meeste aanslagen voor de kiezen. Het land heeft wel de meeste moslims. En onschuldige wezen en weduwen? Tsja, die Yezidi meisjes in slavernij zijn ook onschuldig.

brambo2
brambo215 jul. 2016 - 8:15

Je zou de 1000 jarige geschiedenis van de Islam er ook op kunnen naslaan in jouw zoektocht naar een verklaring.

CJJelle
CJJelle15 jul. 2016 - 8:16

Ach man een van de eerste speeches die hij gaf. We gaan de aanvallen op Irak en Syrie intensiveren... Dan ben je knettergek

Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 8:16

Heb jij eigenlijk wel enig fatsoen? Uit jouw reacties spreekt een bepaalde troimfantelijkheid, alsof jij je gelijk nog even wilt halen. Op zo'n avond als gister in Nice komen alleen maar gezinnen met kinderen af, mensen die niets met oorlogen te maken hebben. De dader wist dat en wilde zoveel mogelijk kinderen en vrouwen vermoorden. Het is een laffe daad van een lafaard en een moordenaar en u probeert daar uw politieke gelijk mee te halen?!?! Iemand die de mond altijd vol heeft over fatsoen, ik heb er geen woorden voor tenminste geen woorden die door de moderatie zouden komen.

arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 8:17

Jij vindt het wel een optie om het Kalifaat gewoon ongestoord zijn gang te laten gaan? Heeft met Hitler Duitsland in 1938 ook niet echt gewerkt hoor.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events15 jul. 2016 - 8:23

''Aanslag met een Franse vrachtwagen met een Franse chauffeur uit Nice zelf. En ja, Tunesië was Frankrijk'...'' Het was een moslim, Blokhuizen......Djzeezus!

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 jul. 2016 - 9:05

Apart dat niemand ingaat op mijn constatering, maar weer gewoon doorgaan met gif strooien. Ik ga niet eens in op de reacties met waarde oordelen. Die raken de kern van mijn betoog niet. Alleen CJELL heeft het echt begrepen: "Ach man een van de eerste speeches die hij gaf. We gaan de aanvallen op Irak en Syrie intensiveren… Dan ben je knettergek". De inwoners van Irak hebben er niets mee te maken. Het was een Fransman!

Nico de Mus
Nico de Mus15 jul. 2016 - 10:06

!!De Laatste 15 jaar al bijna 2 miljoen!!! Kun je me even een link geven waar jij die 2 miljoen vandaan haalt? En waarom vermeld je niet dat die ook moslim is,komt zeker weer niet van pas in deze eigenlijk onfatsoenlijke reactie.

erikbos
erikbos15 jul. 2016 - 10:07

" Heeft het geholpen? En…. zou het nu wel helpen helpen? " Ja het heeft al een heleboel mensen geholpen: Wel eens over nagedacht dat er ook veel mensen in Syrie en Irak zijn die erg blij zijn dat er nog landen zijn die IS proberen te stoppen? De Yezidi waren toch erg blij dat ze konden ontkomen van de berg Sinjar dankzij optreden van het westen in samenwerking met de Koerden. De Koerden in Kobani klaagden ook niet over de westerse steun om IS te stoppen. De burgers in Tikrit zijn volgends de NOS rapportage van gisteren ook erg blij dat IS verdreven is. Maar meneer Blokhuizen had al deze mensen gezegd: Sorry ik wil mijn handen niet vuil maken, dus sterf maar??

Okke2
Okke215 jul. 2016 - 11:04

de appeasement is strong in this one. Hadden de gealieerden ook beter niet tegen de nazis kunnen gaan vechten? Die bombardementen op London hadden gewoon voorkomen kunnen worden als ze eens een keer hadden nagedacht van te voren. en die getallen (2 miljoen) heb je daar een bron voor?

Ron Halkes
Ron Halkes15 jul. 2016 - 7:27

De Franse overheid zal ook deze waarschijnlijk door een gefrustreerde enkeling gepleegde aanslag gebruiken om de strijd tegen "terroristen" op te voeren. Nog meer gemilitariseerde politie ,nog meer geld naar de wapenindustrie,nog meer wapens geëxporteerd ,nog meer illegale aanvallen(op landen waar we niet om geven,waarbij 10.000den burgers omkomen),die nu juist de oorzaak hiervan zijn........ Het is een zelfversterkend cirkelbeweging. Exporteer wapens aan regimes e.d en val landen binnen met vele burgerslachtoffers als gevolg. Enkelingen in Europa zullen reageren wat je weer kan gebruiken voor nog meer legaal overheidsgeweld in verre landen etc.

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 7:19

En natuurlijk wee een schijnheilige reactie van Merkel. Gebazel over solidariteit met Frankrijk blabla. Maar ze vergeet dat ze door haar "politiek" wel bezig is de kans op dit soort aanslagen te vergroten. Ik kan er alleen maar woedend over worden.

6 Reacties
arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 8:16

"Maar ze vergeet dat ze door haar “politiek” wel bezig is de kans op dit soort aanslagen te vergroten" Is er dan enige aanwijzing dat het ging om een vluchteling? Wat had ze volgens jou moeten doen om dit te voorkomen?

Ben Joop
Ben Joop15 jul. 2016 - 8:20

Wat een onzin, het is het westerse imperialisme dat de vluchtelingenstroom (daar refereert u vast aan) en de terreurdreiging creeert. Haal de schellen van u ogen en trek u kop uit het zand: Wie zaait zal oogsten.

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 8:41

arjenZH, Of het een vluchteling was doet er niet toe. Het was een moslim. Wat wilders zegt: Geen moslim-immigranten meer, dat is wat Merkel had moeten doen. Dus WEL vluchtelingen, maar alleen christenen, atheisten en homo's. Maar is snap best dat jij dat om puur politieke redenen niet wilt accepteren.

Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 8:50

@Ben Joop Blaming the victim...dan weet je zeker dat je het gelijk niet aan je kant hebt.

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 11:57

@Albert Einstein wil het Midden-Oosten zuiveren van homo's, christenen, atheïsten. dat is wat ik uit zijn betoog begrijp. daar zullen het vast helemaal eens met je zijn.

arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 14:07

@Einstein "Wat wilders zegt: Geen moslim-immigranten meer" Deze man woonde al langere tijd in Frankijk. Dus ook de "oplossing" van Wilders had de aanslag helemaal niet voorkomen.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2016 - 7:18

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
Events, dear boy, events
Events, dear boy, events15 jul. 2016 - 8:19

''Het doet er dus niet toe dat het dit keer een Tunesische Fransman is.'' Zoals het er ook niet toe doet dat de terroristen van het vliegveld van Brussel, van Bataclan, van Charlie Hebdo, van het Joods museum in Brussel, de aanslagen in de Londense metro en de treinen in Madrid slechts één ding gemeen met elkaar hebben en met Mohammed Merah en Mohammed B? En met die moordenaar van dat Franse politie-echtpaar laatst? En met die figuur die vorig jaar, of twee jaar geleden alweer, het hoofd van zijn voormalige werkgever afzaagde? Dat kun je toch niet menen, Erwin? Het is allemaal een gevolg van het feit dat er een veel te grote aanwezigheid in West Europa is van de ''islam''. Ze zijn in de afgelopen 4 decennia op ongecontroleerde wijze in ware tsunami's binnen gegolfd, terwijl steeds duidelijker werd dat je niet ''ongestraft'' dergelijke aantallen vertegenwoordigers van culturen en een religie die totaal incompatibel is met westerse normen en waarden, kunt ''absorberen''. De EU zou eindelijk eens met maatregelen moeten komen die m.i. al minimaal 20 jaar ''overdue'' zijn: 1) Echte bewaking van de EU buitengrenzen; een moratorium voor onbepaalde tijd op de totaal uit de klauw gegierde ''asielverlening''. Kortom, een stop op de voortgaande islamisering door invasies van buitenaf. 2) Wettelijke maatregelen die erin voorzien dat Syriegangers hun westerse nationaliteit en paspoort verliezen, zodra ze afgereisd zijn naar Syrië of Irak of een ander islamitisch land waar ze gaan ''strijden''. Dit soort lieden moet ''terugkeer'' naar het westen onmogelijk gemaakt worden. 3) Vergelijkbare wetgeving om islamitische draaideurcriminelen hun westerse nationaliteit en paspoort af te nemen en uit te zetten naar hun land van oorsprong. Veel te vaak blijkt dat criminaliteit de ''stepping stone'' is naar radicalisering en terrorisme, ook hier weer bij deze 'vrachtwagenchauffeur'. Als dit allemaal ''geïmplementeerd'' is, heb je uiteraard nog geen enkele garantie dat er nooit meer een islamitische aanslag gepleegd wordt, maar je laat mensen wel zien dat er échte consequenties zijn bij afwijzing en haat tegen het westen. En hopelijk werkt dat op den duur preventief.

CJJelle
CJJelle15 jul. 2016 - 8:26

"Triest natuurlijk, maar hopelijk krijgen we niet weer dat gezeur over geradicaliseerde moslims." Knap hoor... "Het doet er dus niet toe dat het dit keer een Tunesische Fransman is. Alleen racisten zijn de hele dag bezig met hokjesdenken. Ze verdelen de samenleving in zwart en wit, in moslim en niet-moslim, in aanhangers van Ruud Gullit en tegenstanders van Ruud Gullit. " Een aanslag! en racisten verdelen de wereld in goed en slecht nogmaals knap hoor. Ah zielig hoor voor je dat zo'n zwaar leven gehad hebt.... net een GTST aflevering hier. "Laten we gewoon accepteren" Ok ik zal de volgende 10 aanslagen met gemiddeld 60 doden alvast accepteren die gepleegd zijn vanuit een ideologie, maar dat zullen we zeker maar niet benoemen, want anders gaat de witte man door racisme alles weer polariseren. Niet de opblaasmoslim, maar de witte man natuurlijk.

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 8:27

Erwin, "hopelijk krijgen we niet weer dat gezeur over geradicaliseerde moslims" Stel dat de neo-nazi's met enige regelmaat dit soort massa-slachtingen onder moslims zouden aanrichten, zou je dan ook zeggen dat de pro- of anti-fascisme-kaart niet WEER moet worden getrokken, en dat we gewoon moeten accepteren dat er in Europa een heleboel mega losers zijn?

David Ekci
David Ekci15 jul. 2016 - 8:34

Leuk geprobeerd meneer Lamme...... Vertel dat de slachtoffers hun familie maar

Okke2
Okke215 jul. 2016 - 11:08

"Triest natuurlijk, maar hopelijk krijgen we niet weer dat gezeur over geradicaliseerde moslims." Nou inderdaad, een beetje gevoel van balans zou ook wel eens fijn zijn. Het zijn maar 80 doden veroorzaakt door 1 geradicaliseerde moslim. Wat stelt het nou helemaal voor? Hier kunnen we gewoon prima net doen of er niks aan de hand is toch? Per jaar sterven er echt veel meer mensen aan de gevolgen van luchtweg infecties, daar staan toch ook de kranten niet vol mee?

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 12:02

wat heeft jouw persoonlijkheid te maken met rationele oorlogsvoering. ik ben persoonlijk ook een ultra-pacifist maar dit soort zaken heeft niks te maken met persoonlijke motieven. wat in Frankrijk gebeurd heet guerrilla-tactiek van in oorlog zijnde partijen. de motieven van de soldaten is niet ter zake doende.

Andy Capp
Andy Capp15 jul. 2016 - 7:13

In de tweede wereldoorlog werden toch ook mensen achter de linies gedropt om daar de boel te saboteren? Wij stellen ons dan altijd voor dat wij degenen zijn die gedropt worden, maar we hebben nu dus te maken met een vijand die de saboteurs achter onze linies dropt. We noemen ze terroristen -mede omdat ze de burgerbevolking aanvallen- maar dat verandert natuurlijk niets aan het principe. En zo raar is dat natuurlijk niet, want je kunt daar nou wel in de woestijn in een greppel gaan liggen met een kalasjnikov, maar dat zet geen zoden aan de dijk tegen een vijand met vliegtuigen en drones. Dus dan moet je wel wat anders verzinnen, als je ze wilt raken. Sommigen stellen het zo voor alsof hier een stelletje doorgedraaide religieuze fanaten achter zitten, maar ik denk dat het gewoon de mensen zijn die hier financieel beter van worden, die het vuurtje hebben opgestookt en brandende houden. Slimme jongens: onder de banier van vrijheid en democratie, hebben ze nu heel Europa omsingeld met vijanden. Of is Poetin geen vijand misschien?

2 Reacties
arjenZH
arjenZH15 jul. 2016 - 8:36

"maar ik denk dat het gewoon de mensen zijn die hier financieel beter van worden, die het vuurtje hebben opgestookt en brandende houden" En wie zijn dat dan volgens jou?

ikdus2
ikdus215 jul. 2016 - 12:06

dat wij een mind-set hebben van vijanden en vrienden anno 2016 is wat mij we verbaasd. we zijn nog steeds dezelfde barbaren uit de prehistorie

MarinusCalamari
MarinusCalamari15 jul. 2016 - 6:39

En het is altijd weer interessant om te zien dat dezelfde mensen die wel een link leggen tussen zwarte piet en slavernij, niet de link zien tussen het feit dat moslims gewoonlijk met de paplepel ingegoten krijgen dat ongelovigen lager zijn dan dieren en het verdienen om eeuwig te branden en dit soort aanvallen.

6 Reacties
Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 7:03

Dat is geen link, dat is gewoon een keiharde leugen. Het overgrote deel van de moslims is geen terrorist of radicaal. Het wordt hoog tijd dat Rechts dat eens gewoon toegeeft, want het hardnekkige ontkennen hiervan blokkeert als 15 jaar elke inhoudelijke discussie.

Donostia2
Donostia215 jul. 2016 - 7:15

Het heeft geen zin, Marinus. Hoeveel aanslagen er ook gepleegd worden, zowel in het Islam territorium als op andere plekken in de wereld, men heeft de gebruikelijke reactie's al klaar: - Dit heeft niets met de zuivere Islam te maken. - Het ligt aan de Westerse wereld - Het ligt aan Wilders, domrechts, discriminatie en racisme. - De grondwet verhindert ons maatregelen te nemen Ik heb ze alle vier nu al weer gelezen. Je kan de klok erop gelijk zetten. Het heeft geen zin om elke keer weer deze riedel tegen elkaar af te spelen. Het lijkt me dat we Islamitisch geweld maar moeten gaan zien als een natuurverschijnsel, om de zoveel tijd is er een aanslag. En voor de rest moeten we gewoon doorgaan met ons leven. In zoveel mogelijk vrijheid.

Nagus
Nagus15 jul. 2016 - 8:10

Arie Roos: het overgrote deel van de moslims is wel radicaal. Dat geloof is immers radicaal, hoe kunnen de volgelingen dat dan niet zijn. Daarnaast is er onder de moslims een groter potentieel aan terroristen dan onder bijvoorbeeld christenen. Dat kun je niet ontkennen.

MarinusCalamari
MarinusCalamari15 jul. 2016 - 8:12

Wat is een keiharde leugen? Dat het overgrote deel van de moslims gelooft in een hel waarin ongelovigen branden? Dat moslims ongelovigen standaard aanduiden met de term kafir, een woord wat connotaties heeft die ongeveer gelijkwaardig zijn aan een woord als nikker of sodomiet? Verder is het niet constructief dat je me woorden in de mond legt. Ik zeg namelijk helemaal niet dat het overgrote deel van de moslims gewelddadig is, Ik zeg dat haat voor/afkeer van ongelovigen een integraal onderdeel is van de islam, en dat het tamelijk logisch is dat deze haat bij tijd en wijle op deze manier tot bloei komt. Maar goed, als het je niet meer af kunt om met een tegenargument op mijn stelling te komen, kun je altijd nog een zelfbedacht stromanargument opzetten en dat in plaats daarvan aanvallen. Alles om je illusies aangaande islam in stand te houden.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 jul. 2016 - 9:07

'Dat het overgrote deel van de moslims gelooft in een hel waarin ongelovigen branden' Die hel kent men ook in het christendom dus what else is new?

MarinusCalamari
MarinusCalamari15 jul. 2016 - 12:32

Dat klopt, Joe, het Christendom is ook een van haat vergeven doodscultus. Het verbaasd me trouwens ook, dat veel van de zogenaamde moslimknuffelaars bij die religie geen probleem lijken te hebben om het te herkennen voor wat het overduidelijk is. Weet je wat trouwens wel fijn is aan het Christendom? Dat het in deze contreien aan het uitsterven is. Het zou goed zijn als dat met de Islam ook zou gebeuren. Islam heeft de westerse wereld

melvin84
melvin8415 jul. 2016 - 6:22

Wat is de oplossing? Als je als overheid de veiligheid van je burgers niet meer kunt garanderen dan krijg je opstanden. Ipv op rusland te focussen, die het westen niks heeft misdaan, moet men maatregelen nemen om te zorgen dat de fransen volgend jaar niet massaal op le pen stemmen. collapse of western socialism is anders onvermijdelijk. Om oorlog te voorkomen moet men een aparte islamitische staat in europa creeren en mrt volksverhuizingen naar het concept van pakistan/india en de joodse staat de europese moslims een plek geven waar recht gedaan kan worden aan de islamitische waarden. Alternatief....opstanden, populisme, burgeroorlogen. Dag pensioen, dag gezondheidszorg, dag veiligheid, dag toekomst aangezien we allemaal max 1 kind hebben.

3 Reacties
Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 7:15

U wilt de daders belonen met een eigen staat? En waarom moet die in Europa opgericht worden? Er zijn toch genoeg islamitische staten in de wereld, laat ze daar lekker naar toe gaan. Zelden zo'n laffe reactie gelezen..

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 jul. 2016 - 7:21

Een oud plan: https://www.bing.com/videos/search?q=de+tegenpartij+youtube&qpvt=de+tegenpartij+youtube&view=detail&mid=054B010728AB123C0E24054B010728AB123C0E24&FORM=VRDGAR

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 7:28

Waarom in Europa? Ik stel voor Australie, en dan alle niet-moslims uit Australie naar Europa laten TERUGKOMEN. Australie was maar geleend. Dan kan het "VERSCHRIKKELIJKE" puntensysteem in Australie meteen worden afgeschaft. Dat zal links toch toejuichen?

Nagus
Nagus15 jul. 2016 - 6:20

En de heer Koenders is geschokt. Hoe kun je hier nou door geschokt zijn. Iedereen met een beetje verstand dacht toch niet dat het na Belgie afgelopen zou zijn met dit soort aanslagen? Over een maand of 3 zijn we weer geschokt?

2 Reacties
peterh2
peterh215 jul. 2016 - 7:38

Sinds eind vorig jaar is het eerder elke maand: - Parijs - San Bernardino - Brussel - Orlando - Parijs opnieuw (agent en zijn vrouw) - Istanbul - Nice Mis ik nog iets? (dan tel ik aanslagen in Syrië en Irak niet eens mee)

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 jul. 2016 - 8:43

@Peterh Ja, u mist de bijna 2 miljoen doden die het westen heeft veroorzaakt door illegale oorlogen en drone aanvallen in lanen waar het westen niet eens mee in oorlog is. Dit is de afgelopen 15 jaar gebeurd en gaat nog steeds door. Dat zijn 365 doden PER DAG door onze westerse ingrepen.

MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT15 jul. 2016 - 6:19

Ik ga er vanuit dat er mensen zijn die mij haarfijn kunnen uitleggen waarom de EU cheerleader is van de Yanks, hoewel ik zelf alleen maar ellende uit die richting zie komen: oorlogen en daarmee in het kielzog terrorisme, broeikaseffect, cyberspionage, financiele crisis 2007-8. Het kan gewoon geen toeval meer zijn dat alles wat de Yanks aanraken in een puinhoop verandert, met als laatste hoogtepunten Nice en Zuid Soedan. Miischien is het een idee voor de EU om een meer neutrale positie in te nemen en de Russen en de Amerikanen wat gelijker te behandelen. Want het is gewoon lachwekkend om aan de ene kant een NAVO vergadering te houden in Warschau met als rode draad de zogenaamde Russische agressie en aan de andere kant vermoorden de Yanks meer dan 80 mensen in Nice.

3 Reacties
Haastig
Haastig15 jul. 2016 - 7:08

Yanks in Nice? Misschien moeten wel de Russische en Iraakse agressor verantwoordelijk houden, Rusland viel immers Afghanistan binnen, waardoor de VS zich er mee ging bemoeien, waardoor de Taliban gesteund werd, waardoor deze lang het land terroriseerde, waarna deze fundi islamiten de strijd openden met een massamoord op een hoge flat, waarna de VS zowel Afghanistan als regionale agressor Irak binnen viel, waarna na uit de regio terugtrekkend weer de maffe relie's de macht willen trekken en nu ook hier hun terreur verspreiden. Maar dat Rusland deed dat weer omdat het als beste wist hoe je de macht aan het gepeupel kon geven, dus eigenlijk is het gepeupel verantwoordelijk. Hoewel, die zij weer gecreëerd door God of hun ouders, dus het beste antwoord is dat God en ouders verantwoordelijk zijn voor deze daad.

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 7:32

Liever een goede buur dan een verre vriend.

MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT15 jul. 2016 - 8:30

@Haastig. Dat was idd erg Haastig. Het gaat natuurlijk in de eerste plaats om macht en de daarmee gepaarde energie. De Yanks zaten wat krap in de olie ten tijde van 9/11 en konden de 9/11 gelegenheid niet ongebruikt aan zich voorbij laten gaan. De interesse in het Midden Oosten droogde dan ook erg snel op toen de VS zelf weer naar richting zelfvoorzienend ging. En MO-wanorde in hun voordeel ging werken, want sindsdien heeft het momentum van de EU een flinke deuk opgelopen. Een ieder die niet wil/kan inzien dat op het moment de VS de boosdoender is, heeft zo'n dosis msm geconsumeerd dat het zien van feiten en het analyseren van gebeurtenissen wellicht alleen hersteld kan worden met een aanslag dichter bij huis.

jaacob100
jaacob10015 jul. 2016 - 6:09

Met mensen als Schoof aan het roer zullen we nooit in staat zijn afdoende maatregelen te nemen tegen dit soort gruwelijke zaken.

peterh2
peterh215 jul. 2016 - 6:05

Dit gebeurde dus in een land waar al een half jaar de noodtoestand van kracht is, meer bevoegdheden of middelen voor veiligheidsdiensten zijn dus niet de oplossing. Lees de verschillende fora nu af en je ziet een zorgelijke trend: weinig afschuw en verbijstering, meer bevestiging en woede na deze zoveelste daad. De reacties verharden en de 'oplossingen' daarmee ook. Meer en meer dringt het besef door dat dit geen incidenten zijn, dat dit inherent is aan de ideologische islam waar onze onbezonnen 'leiders' de oorlog aan verklaard hebben... Wil je dit echt stoppen dan zullen we toch in gesprek moeten gaan met deze substantiële stroming en tegelijk heel duidelijk moeten zijn naar alle moslims die hier al zijn: - IS accepteren als gesprekspartner en een 'wapenstilstand' sluiten, wij geen bommen meer op het midden oosten en zij geen aanslagen meer in het westen. - Terugtrekking alle westerse troepen uit moslimlanden. - Stoppen met wapenleveranties aan Saudi-Arabië en andere landen daar, geen staatsgreep als van Sisi in Egypte faciliteren. - Geen steun meer voor Israël, eventueel een blokkade om ze tot echte onderhandelingen met hun buren te dwingen en het geroofde land terug te geven. - Moslims in het westen trouw laten zweren aan de westerse normen en waarden, wie dat niet doet wordt streng in de gaten gehouden en waar mogelijk uitgezet. - Grenzen sluiten voor moslim migranten, specifieke uitzonderingen blijven mogelijk (politiek vervolgden, homo's, gezinnen met kleine kinderen, bejaarden). - Verbieden salafisme en uitzetten van de leiders van deze stroming en extremistische predikers. - Opsluiting van alle teruggekeerde Syrië-gangers, uitreizen is echt enkele reis. Met het risico dat mij nu 'treinen naar het oosten' verweten worden, kom zelf eens met iets beters? Deze vrachtwagen ging ook naar het 'oosten', ook al was het maar voor 2 kilometer...

13 Reacties
Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 6:12

[Meer en meer dringt het besef door dat dit geen incidenten zijn, dat dit inherent is aan de ideologische islam waar onze onbezonnen ‘leiders’ de oorlog aan verklaard hebben…] Onder welke steen heb jij de afgelopen 15 jaar gezeten ? Kan jij me ook maar 1 persoon opnoemen die ontkent dat dit soort aanslagen met de ideologische Islam te maken hebben ? Eentje is genoeg ...

JanB2
JanB215 jul. 2016 - 6:16

IS heeft een hele eigen ideologie. Iedereen die hun perverse interpretatie van de Islam niet deelt is de vijand die te vuur en te zwaard zonder compromis bestreden moet worden (met inbegrip van moslims die een gematigdere lijn voorstaan). Het kalifaat in Syrië en Irak is voor deze kolerelijers ook nog maar het begin. De ambitie gaat tot Spanje. Ik denk dat praten dan ook weinig zin heeft. Je levert dan bovendien ook een hele bevolking in Syrië en Irak (en wie weet waar later nog meer) uit aan een stel machtsgeile en kompleet gestoorde figuren. Dat zijn zaken waar je liever niet aan mee wilt werken. Hier past dan ook slechts bestrijden. Dat wordt overigens wel een verdomd harde dobber.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 jul. 2016 - 6:17

Ik zie zo al een paar generalisaties en ongrondwettelijke "oplossingen". Ik zie ook de invoering van de gedachtepolitie en de afschaffing van vrijheid van meningsuiting. Ik was het tot de alinea over Israël redelijk met u eens. Daarna ging het fout, want daarna bepleit u maatregelen die in juist dat land aan de orde van de dag zijn en waardoor er al 65 jaar oorlog is. De DDR was zo slecht nog niet, als ik u zo lees.

JanB2
JanB215 jul. 2016 - 6:19

PS Vind je het zelf ook niet wat te vroeg voor een kapitulatie?

peterh2
peterh215 jul. 2016 - 7:18

Over de steen waar ik blijkbaar onder gezeten heb: Hieronder nog stelt Jan "Voor alle duidelijkheid: deze aanslag heeft feitelijk niets met DE Islam te maken." Ik stel dat deze aanslagen alles met DE islam als religie te maken hebben, wat niet wil zeggen dat alle moslims bij voorbaat 'fout' zijn. Gelukkig is het merendeel van de moslims in het westen niet streng in de leer, vinden deze mensen de eigen toekomst belangrijker dan de letterlijke leer van hun geloof. Maar stellen dat dit "feitelijk niets met DE islam te maken heeft" is hetzelfde stellen dat ongelijke rechten voor homo's en vrouwen "feitelijk niets met DE katholieke kerk te maken heeft"...

MarinusCalamari
MarinusCalamari15 jul. 2016 - 7:34

@JanB De Islam is inherent pervers, zowel in haar beschouwing van ongelovigen (ondermensen die het verdienen om op sadistische wijze gemarteld te worden) als in haar beschouwing van gelovigen (hersenloze drones die zonder vragen door de hoepeltjes springen die het geloof stelt). Islamitisch extremisme is niets meer of minder dan het geweld in de praktijk brengen van wat al in het geloof besloten ligt. Gematigde moslims laten dat soort zaken over aan Allah, en dat is goed natuurlijk, maar hun gedachtegoed is in beginsel niet minder pervers. Ik ben niet voor het verbieden van welke vorm van islam dan ook, maar het is me wel duidelijk dat het probleem niet opgelost wordt voordat de facto de hele rotte kern uit dat geloof verwijdert wordt. zeg maar zo'n beetje in navolging van wat er gemiddeld genomen gebeurt is met het Christendom in Europa.

MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT15 jul. 2016 - 7:38

@Arie Roos Moslim terrorisme in / tegen de Westerse Wereld is van start gegaan nadat de proxy oorlog in Afganistan was gewonnen door de yanks en het daarop volgende vacuum. En met elke daarop volgende Yank-interventie is het steeds heviger geworden : https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Islamist_terrorist_attacks Het zal mij niets verbazen wanneer het zogenaamde defensieve systeem in Roemenie gewoon 360 graden draaibaar is.

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 7:40

"Moslims in het westen trouw laten zweren aan de westerse normen en waarden" Dat heeft geen enkele zin. Je kunt ze beter gesubsidieerd laten vertrekken als ze moeite hebben met zo'n eed, en dat zullen er heel wat zijn. Als het in het MO vrede is, wat is daar dan op tegen?

Robert Follon
Robert Follon15 jul. 2016 - 7:52

[Met het risico dat mij nu ‘treinen naar het oosten’ verweten worden, kom zelf eens met iets beters?] En daarmee is gelijk het motief achter je 'oplossing' helder, het gaat je helemaal niet om het verklaren of voorkomen van dergelijke aanslagen en het daarmee samenhangend leed. Het is gewoon een egocentrisch nonsens-verhaal.

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 8:56

Alfred, Die gedachtenpolitie bestaat hier al 30 jaar. Dat heeft ertoe geleid dat het zover kon komen. Zonder deze gedachtenpolitie zouden hier namelijk bijna geen moslims wonen, omdat de immigratie tijdens de regeerperiode van Janmaat zou zijn gestopt.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 jul. 2016 - 9:05

'kom zelf eens met iets beters? ' Misschien moet je de gedachte dat jij in je uppie de intelligentie in huis zou hebben om dit probleem op te lossen eens uitschakelen. Het getuigt nogal van zelfoverschatting dat te denken.

JanB2
JanB216 jul. 2016 - 0:23

De Islam is inherent pervers Een religie is zoals aanhangers die beleven. DE Islam bestaat dus niet.

JanB2
JanB216 jul. 2016 - 0:25

@ PeterH De Katholieke kerk en het katholicisme zijn 2 verschillende zaken. Je vergelijkt dus werderom appel met peren.

JanB2
JanB215 jul. 2016 - 6:05

Dader zou een bekende van de politie zijn geweest met een strafblad. Kortom: weer zo'n lamlul die nergens goed voor was.

4 Reacties
Nagus
Nagus15 jul. 2016 - 6:13

En waarschijnlijk geworven door een mastermind van IS die nu vrolijk de volgende aanslag weer plant.

Dewik2
Dewik215 jul. 2016 - 6:23

1 minute of fame

PocoPoco
PocoPoco15 jul. 2016 - 7:48

Precies, jammer dat hij andere mensen meesleurt in zijn eigen ellende.

MarinusCalamari
MarinusCalamari15 jul. 2016 - 8:34

Een lamlul die een religie vond die het mogelijk maakt om in één klap, (of liever minstens 84 snel op elkaar volgende doffe klappen) te compenseren voor heel zijn mislukte kloteleventje.

Bernie2
Bernie215 jul. 2016 - 5:50

Terreur of geestesziek, we weten het nog niet. Triest dat een imbeciel 10-tallen mensen meeneemt in zijn dodelijke haat. En dat notabene doet midden in een feestend volk dat uitbundig de val van een zo gehaat koningshuis viert. Als het om een aanslag door IS-strijders gaat is het duidelijk dat zij hun fysieke IS in Irak, Syrië of Libië niet nodig hebben om te scoren, evenmin als vuurwapens. Dit kunnen zij decennialang volhouden. Overal ter wereld. Dát is IS 2.0. Het wachten is nu op een serie ronkende tweets van haatzaaier Wilders, die ongetwijfeld opnieuw meters prikkeldraad spint aan de blanke zijde van terreur.

7 Reacties
EdjePedje
EdjePedje15 jul. 2016 - 6:34

Dat Wilders hier van "profiteert" is natuurlijk wel het allerergste. Triest dat een aanslag van door een moslim waarbij bijna 100 mensen zijn omgekomen onmiddellijk wordt gebruikt om te waarschuwen voor het grote gevaar Wilders. De man die geweld openlijk afkeurt en ook nog nooit heeft gebruikt.

Peter Smit2
Peter Smit215 jul. 2016 - 6:40

Dat je hier Wilders bijhaalt voordat hij iets gezegd heeft zegt alles over jouw manier van denken. Proberen een politiek punt te scoren over de ruggen van slachtoffers. Walgelijk!!

Bernie2
Bernie215 jul. 2016 - 7:11

Extreemrechts gaat hier natuurlijk in overdrive mee aan de haal. In Nederland, Frankrijk en elders in Europa. Wilders' militante voorhoede, de marcherende varkens van Pegida, worden uit Bulgarije van het stoere moslimjagen teruggeroepen voor nadere orders. Mark my words.

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 7:47

Het is vooral heel onlogisch. Alsof een kernramp aanleiding zou zijn om de milieubeweging te gaan demoniseren. Logica is nooit het sterkste punt geweest van links. Soms lijkt het of ze willen provoceren door volstrekt onredelijk te doen. Walgelijk. Een gevaar voor het westerse rationele denken.

Dale S
Dale S15 jul. 2016 - 7:48

Wilders zit niet achter de aanslag. Waarom hem erbij slepen? Wilders is een gevolg geen oorzaak. Leer dat toch eens.

Nagus
Nagus15 jul. 2016 - 8:03

Bernie, als het moslimterrorisme stopt, dan kan extreemrechts er ook niet mee aan de haal gaan. Ik hoor graag je oplossingen voor het stoppen van dit terrorisme.

Bernie2
Bernie215 jul. 2016 - 8:39

Nagus, er gaan gaan stappen aan vooraf denk ik. Je zou je moeten afvragen waar die felle terreur vandaan komt. Elders in dit item ventileer ik daar mijn mening over. Maar het komt erop neer dat in mijn optiek het Westen haar eigen terroristen kweekt. Door zelf op grote schaal terreur te zaaien in moslimlanden. Illegaal te moorden (oa. dmv. drones) En dan gaat het niet om 10-tallen zoals het westen nu overkomt, maar uiteindelijk om 100.000'en. Het Westen zou zich moeten herbezinnen op haar arrogante expansiedriften, belangen etc. wereldwijd en moslims (en hun staten) niet langer als hapklare underdogs te zien, maar als gelijkwaardige wereldbewoners. En pas dan zou een dialoog kunnen beginnen...

msj_meijerink
msj_meijerink15 jul. 2016 - 5:39

Vreselijk. Hoe ver raak je verwijderd van je menselijke waardigheid, als je dit soort dingen bekokstooft. Dit mobiliseert alleen gekken als Marine le Pen en Geert Wilders (en diens boevenbende), die nu nog meer 'bruin' gif zullen spuiten.

8 Reacties
peterh2
peterh215 jul. 2016 - 6:07

Volgens mij komt het echte gif uit een bepaald boek... Wilders en Le Pen zijn alleen maar het gevolg daarop.

PocoPoco
PocoPoco15 jul. 2016 - 6:14

"Dit mobiliseert alleen gekken als Marine le Pen en Geert Wilders " .. als dat het eerste is waar je aan kan denken, is het ernstig met je gesteld.

Dunya2
Dunya215 jul. 2016 - 7:07

Het is niet een vrome moslim die dit soort aanslagen pleegt, maar een buitenlandse crimineel/loser. Polarisatie door extreme groeperingen laat labiele mensen over de balans slaan.

Dunya2
Dunya215 jul. 2016 - 7:18

@peterh Dat gif komt niet uit een boek, maar uit mensen. Met jouw opmerkingen sluit je moslims uit, terwijl het gif samen bestreden moet worden door je niet tegen elkaar uit te laten spelen, want anders komt er meer verwijdering en dat brengt niet iets goeds.

Dopper2
Dopper215 jul. 2016 - 7:27

Aha, natuurlijk, dit is allemaal een groot complot om Le Pen en Wilders aan de macht te krijgen. Ik dacht al "waar blijft ie?" Valt me nog mee dat u niet meteen met Breivik op de proppen komt: 'Maar Breivik was ook geen lieverdje'.

CJJelle
CJJelle15 jul. 2016 - 8:30

Man man man.... Bang voor Wilders en Le Pen, terwijl die tegen dat zijn wat al maandelijks mensen aan het vermoorden is. Bizar.

peterh2
peterh215 jul. 2016 - 9:48

[@peterh Dat gif komt niet uit een boek, maar uit mensen.] Je bent zelf net zo goed onderdeel van het probleem met deze instelling: zolang moslims niet beseffen dat het probleem in de religie zelf zit zal dit nooit ophouden! Stel jezelf de vraag: wil ik een religie onderschrijven die in de kern zo gewelddadig en onverdraagzaam is? Waarom zeggen moslims niet massaal de islam vaarwel waar katholieken massaal de kerk verlieten na de misbruik schandalen? Het boek is de kern van het probleem...

Dunya2
Dunya215 jul. 2016 - 12:59

@Peterh "Je bent zelf net zo goed onderdeel van het probleem met deze instelling: zolang moslims niet beseffen dat het probleem in de religie zelf zit zal dit nooit ophouden!" Je vraagt het onmogelijke van mensen, die je niet zal overtuigen met jouw standpunt. Welke oplossing is dan wel realiseerbaar? Naar mijn idee: Ondanks de verschillen een eenheid vormen naar extremisten toe en die buitenspel zetten.

Al2
Al215 jul. 2016 - 4:50

Met de huidige politici zal er wel een maatregel komen dat inhoud dat alle trucks moeten voorzien van een automatische remcontrole zodra er iets wordt geraakt...

2 Reacties
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT
MAXIMALE STUDIEFINANCIERING GEBRUIKT15 jul. 2016 - 6:31

@Al, De EU werkt er aan, het is alleen nog een kwestie om de g-krachten wat fijner af te stellen: http://www.copernicus.eu/ De EU, kampioen van de details, maar niemand in Brussel / Straatsburg heeft een satelliet beeld van de wereld.

Albert Einstein
Albert Einstein15 jul. 2016 - 8:00

Ik weet wel een betere maatregel, een die die betrekking heeft op de chauffeur.

Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 4:37

Ja, dat hoofddoekjesverbod is een groot succes. Dat zouden we in Nederland ook moeten invoeren !

9 Reacties
Regnerus
Regnerus15 jul. 2016 - 6:04

Wat doen die linkse mensen toch hun best om steeds weer hun oliedomme reputatie te bevestigen....Het ligt aan een hoofddoekjes verbod....Tsjaaa

Flipje Tiel
Flipje Tiel15 jul. 2016 - 6:06

Ondanks dat verbod is een van de fijnste plekken van Europa volledig geïslamiseerd. Misschien heeft het te maken met kift voor de gelukkige Fransen die daar liepen, terwijl de daders alleen haat mogen voelen.

JanB2
JanB215 jul. 2016 - 6:09

Ondanks dat verbod is een van de fijnste plekken van Europa volledig geïslamiseerd. Ooit in Frankrijk geweest?

kassakijker73
kassakijker7315 jul. 2016 - 6:10

Er is een idioot met een vrachtwagen over kinderen heen gereden en jij begint over een fucking hoofddoekenverbod?

Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 6:15

Mijn post was wat kort door de bocht. Maar het is wel opvallend, dat juist Frankrijk het dichtst in de buurt komt van de door Wilders en consorten zo vurig gewenste blanke, joods-christelijke heilstaat, en tevens het land is waar verreweg de meeste aanslagen gebeuren. Het is niet alleen het hoofddoekjesverbod, natuurlijk. Het is ook het Recht tot Beledigen, dat door velen aan de rechterkant van het spectrum als belangrijker dan zuurstof wordt gezien. Ook dat recht is in Frankrijk het meest tot bloei gekomen, kijk maar naar een magazine als Charlie Hebdo. Of neem de noodtoestand ... Rechts Nederland zou ervan smullen dat de burgerrechten eventjes geparkeerd worden, zodat de politie naar hartelust zijn gang kan gaan.

Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 6:16

[Ondanks dat verbod is een van de fijnste plekken van Europa volledig geïslamiseerd. ] Misschien moet je het land eens bezoeken. Het is echt niet zo eng als jou blijkbaar is wijsgemaakt.

omaoeverloos
omaoeverloos15 jul. 2016 - 7:46

Toch heeft Arie gelijk, een seculiere staat met ook nog eens vrijheid van meningsuiting, dat moet wel terroristische aanslagen uitlokken.

Juppé🎗
Juppé🎗15 jul. 2016 - 7:48

Rare discussie. Het is hier (ik woon op 150km van Nice) nog steeds een van de fijnste en mooiste plaatsen op aarde. En we zijn hier niet geislamitseerd. Maar goed als we hen hun gang laten gaan en ons als fransen/europeanen beter haden aangepast zouden dit soort dingen hier niet zijn gebeurd.

Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 8:54

@Arie Roos Recht tot beledigen? Die mensen kiezen er zelf voor om beledigd te raken. En trouwens hoeveel mensen beledigd u wel niet? Hoeveel mensen heeft u al dom genoemd vandaag? Die mensen zouden u dus mogen vermoorden en dat zou dan volledig te verwachten zijn. U houdt er gevaarlijke gedachtes op na, u wijst naar Wilders maar vergeeft gewetenloze moordenaars..

Dewik2
Dewik215 jul. 2016 - 4:03

Ik ben woest op deze motherfuckers

JanB2
JanB215 jul. 2016 - 2:23

Daar gaan we weer. Ben bang dat het ook niet de laatste keer zal zijn. De richting waaruit dit afkomstig lijkt is uiteraard bekend. Hier helpen maar 2 zaken tegen. Meer en hardere repressie van de radicale Islam (defensie en veiligheidsdiensten gaan ons echt kapitalen kosten), zowel tegen individuen als landen die deze extreme Islam prediken en verspreiden (Saudi-Arabië moet echt worden aangepakt). Anderzijds mag hier in Europa geen voedingsbodem ontstaan voor jihadisme. Maar dat realiseer je niet met een xenophobe sfeer zoals die door Wilders cs wordt aangewakkerd. Maar goed, een deel van de rechtervleugel heeft de "analyses" hier natuurlijk alweer klaar. De leeghoofdigheid en het onvermogen om even door te denken druipen er vanzelfsprekend weer vanaf. Feitelijk zijn het daarmee handlangers van deze gesjeesde religriezels (want uit die hoek zal het toch wel komen). Ze verkondigen namelijk precies wat IS en andere jihadistische fanatici willen horen. IS wil namelijk niets liever dan een conflict tussen Islam en het Westen, en wel een totaal conflict waarbij hele bevolkingen zijn betrokken en tegen elkaar op worden gezet. En die rechtse sukkels trappen er als eerste in. Daar winnen we deze oorlog dus niet mee. Integendeel. Voor alle duidelijkheid: deze aanslag heeft feitelijk niets met DE Islam te maken (nadruk op DE). DE Islam bestaat namelijk niet, net zomin als HET christendom bestaat. Wie dit laatste echter boven zijn pet gaat raad ik aan niet te reageren. Hij of zij levert namelijk koren op de molen van dit soort relituig.

10 Reacties
nesje2
nesje215 jul. 2016 - 6:16

Wat dacht je van Denk ,Sylvana en consorten dat zijn de bruggenbouwers. Kijk op hun site wat daar reageert hele complot theorieen van voornamelijk tweede generatie Nederlanders. Over polariseren gesproken. wilders en Denk beide van het zelfde

Nagus
Nagus15 jul. 2016 - 6:24

Je praat tegelijk over hardere repressie en geen voedingsbodem voor jihadisme. Dat kan dus niet. Veel moslims zullen bij hardere repressie juist overgaan tot jihadisme.

EdjePedje
EdjePedje15 jul. 2016 - 7:00

Waarom wordt de schuld altijd bij de boodschapper (Wilders) neergelegd en niet bij de oorzaak? Zonder radicale Islam had Wilders gewoon een baan in één of andere groothandel gehad. Zijn politieke bestaansrecht wordt veroorzaakt door decennia wegkijken en verkeerd beleid. De voedingsbodem voor wat er speelt is niet gelegd door rechts, maar door christen democraten en links. De Islam is een geweldadige ideologie die nog nergens ter wereld in de gehele geschiedenis tot welvaart, vrijheid of vrede heeft geleid. Dat zal deze ideologie in Europa ook niet gaan doen. Wanneer IS niets liever wil dan een conflict, zal dat niet ophouden door de andere, laffe wang toe te keren. Als er iets duidelijk is geworden na > 40 jaar import van een vreemde cultuur, is het dat wel dat pamperen en begrip tonen niets positiefs heeft opgeleverd.

Dunya2
Dunya215 jul. 2016 - 7:23

"Ze verkondigen namelijk precies wat IS en andere jihadistische fanatici willen horen. IS wil namelijk niets liever dan een conflict tussen Islam en het Westen, en wel een totaal conflict waarbij hele bevolkingen zijn betrokken en tegen elkaar op worden gezet. En die rechtse sukkels trappen er als eerste in. Daar winnen we deze oorlog dus niet mee. Integendeel." Wijze woorden.

JanB2
JanB215 jul. 2016 - 7:37

wilders en Denk beide van het zelfde Helemaal hetzelfde zou ik ze niet willen noemen. Er zijn echter wel overeenkomsten.

JanB2
JanB215 jul. 2016 - 7:44

@ Nagus Alleen die moslims vooor wie de radicale Islam ook hun Islam is. Dat wordt een zure appel maar er zit weinig anders op. Ik verwacht echter dat het overgrote deel van de moslims zich echt wel rustig zal houden, wellicht zelfs in zal stemmen met de aanpak van radicale idioten. Er wordt in dat geval immers ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen hun Islam en die van de radicale idioten. Nu is dat nog anders. De Islam wordt vaak over één kam geschoren. Ook de gematigde moslims hebben daar last van, wellicht nog meer dan de radicalen voor wie een plaats in deze samenleving toch al een gepasseerd station is.

thunderbird2
thunderbird215 jul. 2016 - 11:05

Gelukkig hebben we grote denkers zoals jij... Je maakt echter een klein maar kardinaal foutje, er bestaat nl geen gematigde islam, er zijn hoogstens gematigde moslims.

JanB2
JanB216 jul. 2016 - 0:34

De Islam is een geweldadige ideologie die nog nergens ter wereld in de gehele geschiedenis tot welvaart, vrijheid of vrede heeft geleid. Gelul in de ruimte. Ooit van Al Andalus gehoord. Vast niet. Daar werd de basis voor de renaissance gelegd. Werken uit de klassieke oudheid werden daar bewaard en vermenigvuldigd. Zonder de moorse overheersing van Spanje hadden we wellicht nooit van Aristoteles, Plato en al die anderen gehoord. Rijk waren ze ook daar in Al Andalus. Het Al-Hambra is een van de vele getuigebnissen daarvan. Verder ligt de basis van de moderne algebra in de islamitische wereld (het woord algebra is in feite verbasterd Arabisch). Geen moderne wiskunde zonder het werk van Islamitische geleerden.

JanB2
JanB216 jul. 2016 - 0:35

Waarom wordt de schuld altijd bij de boodschapper (Wilders) neergelegd en niet bij de oorzaak? Wilders is één van de oorzaken.

JanB2
JanB216 jul. 2016 - 0:52

@ thunderbird Of ik een fout maak? Nee. Jij maakt echter een héle grote. Een religie is geen zelfstandige entiteit die los staat van zijn volgelingen. De volgelingen en de manier waarop die hun religie beleven bepalen niet alleen de religie, zij vormen hem in feite ook. Religie is geen tekst uit een boek. En dat is maar goed ook anders zouden we hier in Nederland in eerste plaats toch vooral van het Christendom af moeten zien te komen. Het Oude Testament staat namelijk vol met moord en doodslag. Naar uw criteria zou het Christendom daarmee een intrinsiek moorddadige religie zijn. Maar dat is toch écht meer de visie van een doorgedraaide jihadist die het in dit verband over "kruisvaarders" heeft. Dat u maar weet in welke categorie u uwzelf schaart met uw "visie".

Bagus
Bagus15 jul. 2016 - 1:39

In 1 woord afgrijselijk! Mijn gedachten gaan uit naar de dodelijke slachtoffers en allen die in Nice deze traumatische ervaring hebben moeten ondergaan.

BasVV
BasVV15 jul. 2016 - 1:26

Inmiddels 77 doden volgens de NOS. Maar denk ook eens aan de gewonden die misschien hun hele leven niet meer kunnen functioneren. Het is zo triest allemaal. En nergens voor nodig. Het enige wat er gebeurt is haat kweken. En daar slagen deze terreurmensen heel goed in.

malou3
malou315 jul. 2016 - 0:48

Niet te geloven dat we elkaar zo naar het leven staan..en daardoor het vanzelfsprekend vinden om willekeurige mensen doden, en ook op afschuwelijke wijze handelen t.o.v. de dieren.. Als je goed beseft hoe nietig onze kleine planeet is- just a grain of sand- en hoe ongelooflijk klein we zijn ten opzichte van het universum zou je denken dat we elkaar het leven nog zouden gunnen ...

4 Reacties
BarendDeVries
BarendDeVries15 jul. 2016 - 5:20

"Niet te geloven dat we elkaar zo naar het leven staan" Elkaar? Wie staat u naar het leven?

Andy Capp
Andy Capp15 jul. 2016 - 6:29

Nee joh, daar hebben we toch ons leger voor. "Wij" hebben de laatste tijd veel meer slachtoffers gemaakt met onze F-16's. Nou vinden wij dat natuurlijk een fantastisch goede zaak, maar daar is niet iedereen het mee eens.

Dopper2
Dopper215 jul. 2016 - 7:32

@ Andy Capp: als u de Franse Jean & Nathalie met de korte achternaam die daar over de promenade lopen gaat vergelijken met de IS-strijders die onze F16's in Syrië en Irak bestrijden, is er toch iets goed mis met uw denkwijze.

Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 7:39

@Andy Capp Daar is niet iedereen het mee eens omdat het niet waar is. Hoeveel doden zijn er precies gevallen met die F16s? En waren dat IS 'strijders' of waren dat onschuldige kinderen en ouders?

Opperrechter
Opperrechter15 jul. 2016 - 0:46

Het is een verwarde man. Heeft niets met de Islam te maken.

2 Reacties
Marri2
Marri215 jul. 2016 - 3:29

Of bedoel je te zeggen dat de man vanwege de islam verward is?

Visvijver2
Visvijver215 jul. 2016 - 5:20

Bron?

BasVV
BasVV15 jul. 2016 - 0:12

Het begint te gek voor woorden te worden. Wie doet zoiets nou. Voor zover ik het begrijp heeft de politie toch nog relatief snel ingegrepen. Je bent op van alles voorbereid. Maar dit gaat elke verwachting te boven.

arbeider3
arbeider315 jul. 2016 - 0:02

Haal Wilders en consorten de wind uit de zeilen en breek met de Islam.

2 Reacties
Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 4:38

Hoezo breken met de Islam ? Wat bedoel je daar precies mee ?

msj_meijerink
msj_meijerink15 jul. 2016 - 5:42

Oh, is nu (15 juli 2016, 7:40) al bekend dat dit bewust vanuit de islam is georganiseerd?

arbeider3
arbeider315 jul. 2016 - 0:01

Het aantal gedode mensen wordt alsmaar meer. Hoeveel haat moet je in je hebben, om dit kilometers lang vol te kunnen houden? Uit berichten uit de media, in de afgelopen decennia, komen daar alleen maar geestelijk gestoorde mensen en de zogenaamde gelovigen voor in aanmerking. Een belangrijk deel van de oplossing van dit soort problemen ligt voor de hand!

rechtsheeftvoorrang
rechtsheeftvoorrang14 jul. 2016 - 23:57

Gelukkig heeft het NIETS met de islam te maken.

10 Reacties
Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 4:40

Zucht, dit blijft vermoeiend. Rechts weet heel goed, de verreweg de meeste aanhangers van de Islam geen terroristen zijn. Maar ja, dat komt niet zo goed uit als je moslims wilt onderdrukken, dus volgen dit soort totaal mislukte pogingen tot humor. Waarom willen Rechtse mensen toch altijd zo graag laten zien dat ze verschrikkelijk dom zijn ?

JStokx
JStokx15 jul. 2016 - 6:06

Arie Verreweg de meeste moslims zijn geen terroristen, maar verreweg de meeste terroristen blijken moslims.

Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 7:06

JStokx, Zelfs als wat je hier stelt klopt, wat wil je er dan eigenlijk precies mee zeggen ?

Ron Halkes
Ron Halkes15 jul. 2016 - 7:32

Vraag me af of de katholieke kerk ook zo is bekritiseerd in de tijd van de IRA-aanslagen?

Tony Soprano
Tony Soprano15 jul. 2016 - 7:35

@Arie Uw "links is goed en rechts is fout" -mantra doet bij u elk empathisch vermogen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Gammana
Gammana15 jul. 2016 - 7:48

@Arie Roos Vermoeiend he, doet mij denken aan types als u die altijd 'daar moet een piemel in' opmerkingen maken, erg vermoeiend.. Wat verreweg de meeste moslims doen is totaal niet relevant. Verreweg de meeste nazis hebben nooit een jood vermoordt. Het gaat erom dat de islam mensen tot dit soort daden aanzet en daar krijg jij geen speld tussen, hoeveel je rechtse mensen ook wilt uitschelden en beledigen.

JStokx
JStokx15 jul. 2016 - 8:04

Arie Zegt dat niet genoeg dan? Terroristische aanslagen blijken niet evenredig verdeeld tussen alle religies en dat is een understatement. Of noem je het steeds toeval?

Tony Soprano
Tony Soprano15 jul. 2016 - 9:01

@Ron Halkes [Vraag me af of de katholieke kerk ook zo is bekritiseerd in de tijd van de IRA-aanslagen?] Deze vergelijking raakt kant noch wal. De IRA pleegde buiten de VK geen aanslagen, riep daar ook niet toe op. Daarbij had het Noord-Ierse conflict veel meer te maken met onafhankelijkheid en maar weinig met welk geloof dan ook. Maar goed, je bent nooit te oud om te leren.

rechtsheeftvoorrang
rechtsheeftvoorrang15 jul. 2016 - 21:22

Heel goed Arie daar zat ik op te wachten, het standaard roepen dat rechtse mensen dom zijn. je bent trouwens vergeten om me ook nog even uit te maken voor racist, islamofoob, rechtsextremist en PVV aanhanger. Niet vergeten hoor de volgende keer.

Ron Halkes
Ron Halkes17 jul. 2016 - 9:02

@Tony Soprano De katholieke kerk heeft had net zoveel of zo weinig te maken met de IRA-aanslagen als de Islam met deze aanslagen......

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper14 jul. 2016 - 23:41

Vreselijke gebeurteniseen, condoleances voor alleen nabestaanden, ben erg ongerust over de gevolgen dat dit zal hebben.

arbeider3
arbeider314 jul. 2016 - 23:15

Ik ga uit van een actie door een aanhanger van het vreedzame geloof.

1 Reactie
Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 4:42

Ik denk niet dat dit het werk van een Boedhist is geweest. Overigens, zelfs het Boeddhisme heeft gewelddadige kanten.

Nagus
Nagus14 jul. 2016 - 23:07

Het wordt nu wel eens tijd om IS met wortel en tak uit te roeien. Dit kan zo toch niet doorgaan. Hoeveel van onze eigen burgers moeten we nog opofferen om vluchtelingen uit het Midden-Oosten te redden.

6 Reacties
JanB2
JanB215 jul. 2016 - 4:13

IS roei je niet met wortel en tak uit door vluchtelingen in hun eigen sop gaar te laten koken. Dat levert namelijk een perfecte voedingsbodem voor radicalisering op. IS roei je uit door: - Vluchtelingen op te nemen op een geordende en gestructureerde manier (niet de puinhoop die men er nu van maakt) - Veiligheidsdiensten veel meer middelen te geven (middelen en rechten zijn echter niet per definitie hetzelfde) - Ter plekke in Syrië, Irak en Libië snoeihard van leer te trekken en geen middel ongebruikt te laten (nucleaire optie's uitgezonderd). Helaas echter is onder rechtse regeringen de europese defensie in de afgelopen 20 jaar nagenoeg uitgekleed, dus dit wordt een probleem. - Landen als Saudie-Arabië duidelijk maken dat er vanaf heden een paar megaton op hen gericht is met het uitdrukkelijke, en niet geheel vrijblijvende, advies om in de toekomst af te zien van het propageren van hun geperverteerde versie van de Islam en om zich niet meer op het internationale toneel te begeven (olie kopen we elders wel).

Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 4:43

Ehm ... hoe offeren wij eigen burgers op om vluchtelingen te redden ? Het is me volstrekt onduidelijk wat je hier bedoelt.

Gerry Jöris
Gerry Jöris15 jul. 2016 - 5:22

Goed lezen mijnheer/mevrouw. Deze aanslag zou gepleegd zijn door een verwarde man. Uw toon past niet.

JanB2
JanB215 jul. 2016 - 6:06

Goed lezen mijnheer/mevrouw. Waar heeft u dat gelezen dan?

Nagus
Nagus15 jul. 2016 - 6:12

@ Gerry Het gaat om een criminele frans-Tunesische man. Een onbetekend geradicaliseerd crimineeltje. Welke organisatie zet dit soort mensen in en stuurt strijders om dit soort idioten te werven? Juist: IS. Dat was in Belgie toch ook zo.

Tony Soprano
Tony Soprano15 jul. 2016 - 7:32

@Gerry Niks verward. Truck was gehuurd. Dit was een doelbewuste aanslag.

Lester2
Lester214 jul. 2016 - 22:53

De samenleving is echt aan het afbreken.

Common Sense
Common Sense14 jul. 2016 - 22:39

Weer een heldendaad, na een winkelcentrum en een groente en fruitmarkt in Irak aangevallen te hebben.

holyground
holyground14 jul. 2016 - 22:23

Goh....verrassend....zomaar een "incident". Hoe is het mogelijk hé? Dat verwacht je toch niet!? Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers. En wens ze sterkte in deze zware tijd.

BassievonToor
BassievonToor14 jul. 2016 - 22:02

Misschien moeten we maar een verbod op 'assault trucks' invoeren!

slopsma
slopsma14 jul. 2016 - 21:57

Triest, maar dit is de nieuwe werkelijkheid.

6 Reacties
Siphra Spier
Siphra Spier15 jul. 2016 - 2:10

Precies, wen er maar aan.

peterh2
peterh215 jul. 2016 - 4:55

Helaas ben ik het voor de verandering met je eens: je ziet bij het wakker worden de 'breaking news' icoontjes op je mobiel en je bent niet eens echt verrast meer... 9/11 was ongeloof en shock, dit is meer 'het is weer zover'...

Arie Roos
Arie Roos15 jul. 2016 - 6:18

Tsja, zolang de haatzaaiers in deze maatschappij vrij baan krijgen en zelfs worden toegejuicht ...

Tony Soprano
Tony Soprano15 jul. 2016 - 7:30

@Arie [Tsja, zolang de haatzaaiers in deze maatschappij vrij baan krijgen en zelfs worden toegejuicht …] heeft u er alle begrip voor kennelijk?

marius20452
marius2045215 jul. 2016 - 7:56

Arie Roos jij bedoelt natuurlijk met haatzaaiers rechts Nederland. Wegkijkers kijken of slechts naar een kant of sowieso de verkeerde kant op!

slopsma
slopsma15 jul. 2016 - 8:16

Arie Roos 15 juli 2016 at 08:18 Tsja, zolang de haatzaaiers in deze maatschappij vrij baan krijgen en zelfs worden toegejuicht … U bedoeld de ingevlogen haat imams? Ik vind dat ook onbegrijpelijk, dat die vrij baan krijgen in deze maatschappij, en zelfs worden toegejuicht. We zijn het zowaar een keer eens!