Joop

Aanslag op de persvrijheid

  •    •  
12-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1345 keer bekeken
  •  
persvrijheid
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Liquidfriend
Liquidfriend13 mei 2022 - 10:27

Een heel goede tekening zo van de Cartoonist met die Davidster zonder de stripes van de Israëlische vlag. De kogel kwam vanuit Israël. Geen twijfel toch? Stel je eens voor dat journalist Shireen Abu Akleh in de vuurlinie getroffen werd door een kogel van de Vrijheidsstrijders van Hamas. Dat kan toch niet. Onmogelijk.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman13 mei 2022 - 21:36

[Stel je eens voor dat journalist Shireen Abu Akleh in de vuurlinie getroffen werd door een kogel van de Vrijheidsstrijders van Hamas. Dat kan toch niet.] Dat is inderdaad uitgesloten. De journalisten die de moordaanslag mee hebben gemaakt hebben immers verklaard dat er op die plek helemaal geen vuurgevechten tussen Israël en Palestijnen plaatsvonden. Het was een gerichte aanslag wat ook bevestigd wordt door beelden vlak na de moordaanslag. De mensen die probeerden Shireen te helpen werden ook beschoten. De Palestijnen hebben geen enkel belang bij het neerschieten van een Palestijnse journalist die de werkelijkheid van de criminele Israëlische bezetting laat zien. Israël heeft daar wel belang bij. Bovendien heeft de apartheidsstaat een reputatie als het gaat om het doodschieten van journalisten. Sinds de eeuwwisseling heeft het regime meer dan 50 journalisten om het leven gebracht en zijn er verschillende aanslagen gepleegd op media-gebouwen.

JaapBo
JaapBo12 mei 2022 - 21:18

Eerst moorden, en er dan over liegen. Het apartheidsregime is moreel failliet!

Hansje6
Hansje612 mei 2022 - 16:09

Weerzinwekkend, en zolang Palestina niet meewerkt aan een onafhankelijke autopsies (oa onderzoek welke kogel) zal de waarheid van dit drama altijd verbergen blijven.

3 Reacties
JohnVKR
JohnVKR12 mei 2022 - 17:47

@Hansje6 Je bedoelt te zeggen: zolang Israël niet meewerkt aan een onafhankelijk onderzoek. De Palestijnen vragen, zoals wel vaker, ook hier om een onafhankelijk internationaal onderzoek. Zoals gebruikelijk weigert Israël onafhankelijke internationale onderzoeken omdat ze hun oorlogsmisdaden verborgen willen houden. Israël 'onderzoekt' namelijk altijd zichzelf, dat kunnen ze als de beste, en de resultaten van die onderzoeken krijgen we uiteraard bijna nooit te horen omdat de internationale gemeenschap nooit om de resultaten vraagt. Het domste wat de Palestijnen zouden kunnen doen is meewerken aan een zogenaamd gezamenlijk Israëlisch/Palestijns onderzoek dat alleen maar een 'cover up' tot doel heeft.

r v b
r v b13 mei 2022 - 7:24

Als een Israelier in Nederland een moord begaat, vragen we dan ook Israel om het te onderzoeken? Natuurlijk niet.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 mei 2022 - 10:51

Israël heeft geen enkel belang bij een onpartijdig onderzoel waarbij de resultaten niet gemanipuleerd kunnen worden.