Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanrander Rosa Timmer gearresteerd

  •  
29-07-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
club.jpg
Politie verspreidt foto, man meldt zich, wordt ingesloten
De politie is achter de identiteit van de man die columniste Rosa Timmer van Dagblad van het Noorden enkele weken geleden bij een bezoek aan café Het Pakhuis in Groningen in het kruis greep.De dader meldde zichzelf kort nadat de politie zijn portret had verspreid. Hij is ingesloten. Timmer had de foto zelf gemaakt en op verzoek van agenten in handen gesteld van de politie.
Ik loop in een zomerjurkje met blote benen door een mensenmassa in een café in Groningen. Het is druk en er wordt geduwd en gehannest om me heen. Mensen schuiven langs elkaar, een elleboog tegen een tiet, een bil tegen een buik. Niks verontrustend. Zo gaat dat als het druk is. Ineens voel ik dat het mis is. Een grote hand gaat achterlangs onder mijn rok door en grijpt in mijn kruis. Dat is niet best. Het overkwam mij vorige week. Erger nog, het overkomt elk weekend heel veel vrouwen en meisjes. 
Zo’n foto verspreiden is een erg zwaar middel. De politie is hiertoe overgegaan in samenspraak met de officier van justitie. (…) Ik ben niet de enige die met de politie heeft gepraat. Ook allerlei mensen in mijn directe omgeving zijn uitgebreid gehoord.
Schermafbeelding_2015-07-29_om_13.17.50
De belangrijkste reden om de column te schrijven was voor Timmer dan ook:
Ondertussen zit de man nog steeds elke avond in een ander café op zijn kruk. Wachtend tot uw dochter langskomt.
Daar is nu in ieder geval tijdelijk een eind aan gekomen.
CC Foto: James Jin  

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.