Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanklaagster DSK zoekt publiciteit met lang en emotioneel interview

  •  
25-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-Nafissatou_Diallo_300.jpg
Een klassieke aanranding als in een film
Nafissatou Diallo, de schoonmaakster van het Sofitel hotel die Strauss Kahn beschuldigt van een seksueel misdrijf heeft haar hele verhaal, inclusief foto’s uit de doeken gedaan. Newsweek publiceerde maandag een uitgebreid interview met de 32-jarige oud immigrant uit Guinea.
Het is opvallend dat Diallo, die eerder zoveel mogelijk media aandacht vermeed, nu haar hele verhaal doet nadat rechters DSK op vrije voeten stelden omdat ze het verhaal van Diallo niet langer geloofwaardig vonden.
Op het moment dat Diallo de kamer van de topman betrad zou ze DSK niet hebben gezien totdat er plotseling een naakte man tevoorschijn kwam. Daarop zou ze ‘Oh, my God’ hebben geroepen. Ze verontschuldigde zich waarop DSK zou hebben gezegd: ‘You don’t have to be sorry’. Daarna zou hij naar haar borsten hebben gegrepen en ‘you’re beautiful’ hebben gezegd. De schoonmaakster die ook wel ‘Nafi’ genoemd wordt, zou daarop hebben gezegd dat ze niet van de actie gediend is en dat ze niet haar baan wil verliezen.
Veel van haar onthullingen tegenover Newsweek zouden nieuw zijn in tegenstelling tot wat ze aan de autoriteiten heeft verteld. Sommige details zijn nieuw zoals de uitgebreide dialogen tussen haar en DSK. Tegen vertrouwenspersonen in het ziekenhuis vlak na de aanranding zei ze dat DSK helemaal niet tegen haar heeft gesproken. Ook vertelt ze in het interview nieuwe feiten over wat ze gedaan zou hebben na de aanval. Een heikel punt in de rechtszitting waardoor haar verhaal niet meer geloofwaardig was volgens de rechters. De jonge vrouw wil nog altijd dat de oud-topman van het IMF achter slot en grendel komt.
Nafi laat het niet bij het ene interview. Maandag en dinsdagavond zendt ABC News ook een interview met haar uit. Volgen de advocaat van DSK is het ‘voor het eerst in de geschiedenis dat een aanklager een grote media campagne aangrijpt om een officier van justitie over te halen de aanklacht door te zetten tegen een persoon van wie geld wordt geëist.’ Lees meer bij The New York Times: Housekeeper details Strauss Kahn encouter
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

sanguei2
sanguei225 jul. 2011 - 11:54

Diallo's opties zijn waarschijnlijk beperkt. Haar advocaten willen geld verdienen, en dat heeft ze niet. Die advocaten verdienen niets aan de strafzaak.Ze verdienen alleen geld (oud-raadsman Shapiro een derde van het bedrag, voor Thompson zal het niet anders zijn) als ze schadevergoeding weten te krijgen van de civiele rechter. Daar is alles op gericht, en Diallo moet mee. Naar wie gaat dat geld van die interviews ? Ik vind het treurig dat zelfs de aanklager het via de media moest spelen. Je zou toch liever willen dat er zakelijk gewerkt wordt aan het krijgen van een veroordeling, en dat het vermeende slachtoffer discretie krijgt tot het niet anders meer kan. De voortdurend tegenstrijdige berichtgeving helpt ook niemand verder. De kranten vergeten dat verkrachting van een liegende oplichtster toch ook een verkrachting is. Het sterkste punt voor Vance kon nog wel eens zijn wat nu zijn zwakke punt lijkt: het gesprek van Diallo met die gevangen vriend. Ze zegt daarin niet alleen dat ze weet wat ze doet, en dat 'die kerel' genoeg geld heeft, iets wat ze al direct op de eerste avond van haar raadsman heeft gehoord, maar ze schijnt ook precies dezelfde beschrijving van de verkrachting te geven in dat gesprek. Als er goede aanwijzingen zijn dat ze meende niet afgeluisterd te worden, dan is dat wel heel sterk materiaal. Als ze wist dat ze afgeluisterd werd, dan maakt dat het nogal nonchalante "maak je niet ongerust, die kerel heeft genoeg geld" (dat overigens maar een samenvatting was door een vertaler) nogal vreemd.

ErnsTT2
ErnsTT225 jul. 2011 - 11:54

Inderdaad de verhalen zijn nieuw, en dudielijk van een betere ghostwriter als de eerste. Helaas staan ze hier en daar lijnrecht op eerdere verklaringen, waarmee alleen maar bevestigd word wat ik al gelijk dacht DSK is te Links en moest het veld ruimen voor de Ultra Rechtse lievelinge van Sarkozy...

Lucyfer
Lucyfer25 jul. 2011 - 11:54

Wel vreemd toch dat zij (overal) ongeloofwaardig wordt genoemd omdat ze niet consequent is geweest in haar verklaringen. Heeft die DSK niet gelogen dan??? Waarom is dat bij een machtig man met geld opeens niet van belang??

objectivist
objectivist25 jul. 2011 - 11:54

Ik heb de neiging haar t egeloven maar het is een schimmig spel aan het worden. De man heeft een reputatie en die werkt niet in zijn voordeel.

2 Reacties
kraai21
kraai2125 jul. 2011 - 11:54

Ze had 100.000 dollar op haar bankrekening, en haar vriend is een veroordeelde drugssmokkelaar. Ze belde hem dezelfde middag op. Haar masker van zedige moslima sneuvelde al na twee weken. Het is laksheid of onvermogen van de gevangenis en justitie dat ze het telefoongesprek dat in een Afrikaans dialect werd gevoerd niet gelijk hadden laten vertalen. Telefoongesprekken in de gevangenis worden altijd afgeluisterd. Over reputatie gesproken. Ik ga niet de hele discussie over schuld en onschuld opnieuw voeren, ik wacht de bewijsvoering wel af. En geloven, dat deed ik in de kerk, maar gezien dat ik ongelovig ben, ook daar niet meer.

Timoo2
Timoo225 jul. 2011 - 11:54

Juist wel Rob, juist wel. Via advocatuur kan zo worden bewezen dat schimmige madam zijn reputatie misbruikt om snel geld te verdienen. Advocaatjes zijn vieze mannetje, nietwaar?

AlbertHofmann
AlbertHofmann25 jul. 2011 - 11:54

Ze heeft de (zomer)tijd ook niet mee, alle aandacht gaat uit naar een idioot in Noorwegen. Kan ze niet iemand regelen die een link legt tussen Kahn en die idioot uit Noorwegen, krijgt het ten minste weer voldoende publiciteit.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT225 jul. 2011 - 11:54

Die soldaat in Noorwegen was alles behalve een idioot te noemen, het was een zeer doordacht en jaren van te voren uigedacht plan. Dat staat nu wel vast door alle beschikbare feiten.