Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aangifte tegen Van Aartsen

  •  
09-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-VanAartsen_burgemeestersketting300.jpg
Burgemeester en politie Haaglanden zouden vertrouwelijke informatie aan AD hebben gelekt
Advocaat Michel van Stratum heeft aangifte gedaan tegen burgemeester Van Aartsen van Den Haag en de politie Haaglanden, zo meldt de NOS vrijdagmiddag. De twee partijen hebben vertrouwelijke politie-informatie en persoonsgegevens gelekt naar het Algemeen Dagblad, zegt de advocaat.
De zaak komt voort uit een kort geding dat Van Stratum eerder had aangespannen tegen het AD, aldus de NOS. De krant had ten onrechte geschreven dat één van zijn cliënten vuurwapengevaarlijk zou zijn. Bij de behandeling van de zaak zei het AD dat de informatie afkomstig was van een naaste medewerker van Van Aartsen en de politie. Voor Van Stratum is dat reden om aangifte te doen. 
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

schrijverazazel
schrijverazazel9 sep. 2011 - 13:31

Ja, ja zo gaat de burgermeesters tegenwoordig om met gevoelige info de ene vernietigt het ten tijde dat de rechtzaak nog loopt en de ander flikkert het gewoon opstraat

RobvanKan
RobvanKan9 sep. 2011 - 13:31

Ach, in de grootste bouwput van Nederland, Almere, is de burgemeester toevallig de enige landelijke politica wier naam in de schaduwboekhouding van Koop Tjuchem voorkwam. Dus Jozias kan rustig slapen vannacht. Toch maar weer eens de gekozen burgemeester opnieuw gaan pushen.

ElChe
ElChe9 sep. 2011 - 13:31

Deze burgemeester draait zich in allerlei bochten om zijn ongelijk maar niet te hoeven toegeven. Wellicht lijdt hij aan een extreme vorm van hoogmoedswaanzin. Als je in een bedrijf als bestuurder zoveel fouten maakt, had je al lang ontslag gehad. Alle fouten die gemaakt zijn en waar deze burgemeester eindverantwoordelijk voor is, zijn zo heftig dat er maar één conclusie kan worden getrokken. Deze burgemeester is soft, waardeloos in zijn ambt en niet geschikt. Als Aartsen maar een klein beetje eer zou hebben, zou hij per direct opstappen. Wat mij betreft gaat die art 12 procedure in en wordt het OM gedwongen tot vervolging over te gaan. Tevens dient door de gemeenteraad wederom de discussie te worden gevoerd of het vertrouwen in Aartsen niet moet worden opgezegd. Overigens verbaasd het mij dat de VVD top zo stil blijft en niet probeert Aartsen tot aftreden te brengen. Als een partijtop zo stil blijft, houdt dat in dat zij achter Aartsen staat en zijn falen en disfunctioneren goedkeurt. Helaas hebben we dit soort zaken al vaker gezien bij de VVD jegens haar burgemeesters.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai9 sep. 2011 - 13:31

Wat ik heb begrepen gaat het om het volgende: Er zou informatie zijn gelekt over C. N., de broer van de Haagse Trees 'La Signora' N., eveneens cliënt van de advocaat. Het AD schreef in juli dat de vrouw een spil zou zijn in een cocaïnenetwerk van de Italiaanse maffia. Dat mag natuurlijk niet, maar slaap er persoonlijk niet echt slecht door. De advocaat haalt er misschien juridisch voordeel uit maar persoonlijk is het gewoon gangsters die niet veroordeeld willen worden voor coke handel..

[verwijderd]
[verwijderd]9 sep. 2011 - 13:31

Wat een kansloze actie !! Kijk maar Utrecht, daar zit een burgemeester die veel meer op z'n kerfstok heeft nog gewoon op z'n plek.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer9 sep. 2011 - 13:31

"Kijk maar Utrecht, daar zit een burgemeester die veel meer op z'n kerfstok heeft nog gewoon op z'n plek." Huh. Ik beb blijkbaar iets gemist. Roept U maar! Maakt niet uit wat als het maar tegen is.

JoopSchouten
JoopSchouten9 sep. 2011 - 13:31

Politieinformatie doorspelen aan een landelijk dagblad? Oeps... Ik ben benieuwd of en hoe Jozias van deze haak weet los te kronkelen.

1 Reactie
politiekistuig
politiekistuig9 sep. 2011 - 13:31

Dat gaat helemaal goedkomen het is tenslotte een politicus Ambtenaar krijgt de zak en van aartsen word over vier jaar commessaris van de koningenin in zuid holland omdat het zo'n beste peer is .

[verwijderd]
[verwijderd]9 sep. 2011 - 13:31

Nee. Dit kan niet waar zijn. VVD-ers doen dat soort dingen niet. Jorritsma doet geen rare dingen. Dales ook niet. Verver ook niet. Dus van Aartsen ook niet. Het idee alleen al.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa9 sep. 2011 - 13:31

Alléén de Marokkanen die rare dingen doen!