Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aangespoelde engel in Indonesië blijkt ordinaire sekspop

  •  
03-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-05-03-om-13.58.00
In zijn column van dinsdag in de Volkskrant schreef Bert Wagendorp:
"De menselijke geest zit simpel in elkaar: als hij onvoldoende feiten tot zijn beschikking heeft, slaat hij aan het fantaseren. Zo zijn we aan godsdienst gekomen (…)."
De column van Wagendorp ging over de gelekte onderhandelingsstukken van het TTIP-verdrag tussen de VS en Europa, maar in Indonesië gebeurde het onlangs met iets heel anders, schrijft de BBC. Daar stonden de bewoners van de Banngai-eilanden voor een raadsel toen er plotseling een bijzonder wezen aanspoelde. Het werd ontdekt door een lokale visser die het meenam naar zijn huis, waar zijn familie uiteindelijk maar één conclusie kon trekken: er was een jonge engel aangespoeld. En ze huilde.
De eilandbewoners ontfermden zich over de engel, kleedden haar aan, gaven haar een hoofddoek, maakten foto’s van haar, vertelden over hun ontdekking en voor ze het wisten, belandde hun engel op internet.
Vervolgens kreeg de plaatselijke politie er lucht van en besloot een kijkje te gaan nemen om te voorkomen dat er onrust zou ontstaan over het aangespoelde goddelijke wezen.
Het geloof in de zogeheten ‘bidadari’, een soort spirituele engel, is groot in Indonesië. En omdat de lokale bewoners van de Banngai-eilanden geen internet hebben, hadden ze geen idee dat het ook wel eens iets anders kon zijn. En dat was het. Hun hemelse verschijning bleek een ordinaire sekspop. Hemels was ze dus wel, maar op een volstrekt andere manier dan de lokale bevolking ooit had kunnen vermoeden.
Het is overigens niet de eerste keer dat een seksspeeltje voor een mystieke verschijning wordt aangezien. In 2012 moest een Chinees televisiestation excuses aanbieden nadat het een reportage had gemaakt over een lokale boer die een reuze lingzhi paddestoel had gevonden. Lingzhi betekent letterlijk ‘de goddelijke paddestoel der onsterfelijkheid’. De vondst van de man bleek bij nader onderzoek echter een siliconen seksspeeltje te zijn.
 

Meer over:

kijk nou, wereld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.