Wat betreft de voorspelde economische instorting van de UK denk ik dat het wel mee gaat vallen. De grote exodus van bedrijven is uitgebleven en er zijn zelfs bedrijven (Unilever) die expliciet voor de UK hebben gekozen. Je ziet het ook op de forex-handel en de beursactiviteiten. In eerste instantie werd er zenuwachtig gereageerd op elk Brexit-nieuws en zag je de volatiliteit pieken, maar na verloop van tijd is er weinig beweging meer te zien. De pound verliest langzaam maar zeker terrein ten opzichte van de Euro, maar zo langzaam dat ik eerder denk dat het een bewuste macro-economisch keuze is dan Brexit-paniek. Een goedkopere munt heeft namelijk voordelen in bepaalde economische situaties. De corona crisis is een enorme aanslag voor de Britten en dan vooral op de overheidsuitgaven. Maar daar doen we het Europees gezien niet veel beter. We hebben daarnaast ook nog eens samen de broek van de PIGS-landen omhoog te houden en die dans ontspringt de UK nu. Al met al een optelsom van plussen en minnen, maar al met al verwacht ik een kleine min dat ten opzichte van de corona klap wel eens verwaarloosbaar zou kunnen zijn.
De schade van een harde Brexit is groot voor de Britten. Maar ook de EU-landen zullen grote schade oplopen. En dan zullen percentages van economische schade verschillen, maar voor beide is de omvang enorm. Ook de EU betaalt een extreme prijs voor haar spijkerharde opstelling. Jammer dat het bedrog door de EU buiten schot blijft.
Hey homo trumpaticus, ik heb slecht nieuws voor je: je kunt roepen wat je wil, maar het wordt pas waar als je het kunt bewijzen. Dus kom maar op met de bewijzen voor bedrog.
@ Bert de Vries Wat is dat nu weer voor een antwoord op een terechte vraag..... Bewijzen a.u.b.!
Creatieve politici hebben nu alle vrijheid om economische schade naar keuze onder Corona of onder Brexit te registreren en het is vrijwel onmogelijk om hard bewijs te leveren.