Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

90-jarige Britse krijgt eerste Pfizer-coronavaccin toegediend

  •  
08-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een 90-jarige Britse vrouw is de eerste persoon die het Covid-vaccin toegediend heeft gekregen. Dinsdag werd Margaret Keenan ingeënt tegen het virus. Keenan, die volgende week haar 91ste verjaardag viert, noemde het vaccin ‘het allerbeste vroege verjaardagscadeau’.
Groot-Brittannië is het eerste westerse land waar het coronavaccin wordt verstrekt. De komende week worden de eerste ruim 800.000 doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin toegediend. Om net even na half 7 dinsdagochtend beleefde Keenan de primeur, de verwachting is dat eind december vier miljoen Britten zijn ingeënt. In eerste instantie zal het gaan om mensen boven de 80 jaar oud en zorgmedewerkers. De eerste fase van het Britse vaccinatieprogramma heeft als doel de meest kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen tegen het voor hen maar al te vaak dodelijke virus.
Margaret Keenan kreeg haar injectie in het academisch ziekenhuis in Coventry. Na afloop liet ze weten :
"Ik voel me zo bevoorrecht om de eerste persoon te zijn die tegen Covid-19 is ingeënt, het is het beste vroege verjaardagscadeau dat ik me kan wensen, want het betekent dat ik eindelijk kan uitkijken naar tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden in het nieuwe jaar nadat ik het grootste deel van het jaar alleen was."
Video niet te zien? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Piet Helmons
Piet Helmons8 dec. 2020 - 19:38

Zojuist bekend gemaakt: Nederland krijgt in Januari 2021 minder Pfizer vaccins en ze komen later. Ben benieuwd waar die vaccins dan wel naar toe gaan.

1 Reactie
adriek
adriek8 dec. 2020 - 20:33

Misschien zijn ze er gewoon niet. Grootschalige productie opstarten is best lastig. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat iemand anders meer betaalt (of betere vrienden in de directie heeft)

Sailor2
Sailor28 dec. 2020 - 14:10

Ontzettend knap van de Britten. Echt heel goed gedaan. Wat fantastisch dat ze de eerste zijn. Complimenten en felecitaties. Sneller dan Trump. Wat goed om de gangbare controle mechanismes aan de kant te schuiven. Hoe ontzettend inventief en pragmatisch. Hoe gelijkend op het land van Poetin.

Thuiszitter
Thuiszitter8 dec. 2020 - 11:56

Mooi , begin is er , over een week of vier hier ook. China , Rusland zijn ook begonnen. Er schijnt licht aan het eind van de tunnel.

Bouwman2
Bouwman28 dec. 2020 - 11:29

Ik dacht dat Koningin Ellsabeth II de eerste zou zijn, vanwege de voorbeeldwerking. Maar.... niet beginjnen met stokoude mensen. te rpikken. Want die verspreiden het virus niet buiten hun directe leefomgeving. Je zou moeten beginnen bij degenen die het wél verspreiden en er hevig door getroffen worden ook dus juist bij de meest actieven. Nou probeer dat idee maar eens te slijten, je wordt meteen voor hartvochtig versleten.

1 Reactie
adriek
adriek8 dec. 2020 - 20:34

We willen doden voorkomen. De meest actieven houden zich niet aan de regels, waarom zouden we die belonen voor slecht gedrag?

The Apple
The Apple8 dec. 2020 - 10:51

En nou maar hopen dat ze het overleeft, want anders krijgen we hier de discussie of ze dood is gegaan vanwege haar hoge leeftijd of aan het vaccin.

GoudenBergen
GoudenBergen8 dec. 2020 - 10:42

De Britten zijn er deze keer snel bij. Mevrouw Keenan is een moedige dame want een nieuw vaccin vormt toch een risico. Vier miljoen mensen inenten tot eind december lijkt veel, maar het VK heeft 65 miljoen inwoners. Als ze 60% daarvan willen inenten in, zijn ze in dit tempo tot augustus 2021 bezig. Petje af voor de farmaceutische bedrijven die zo snel werkende vaccins hebben ontwikkeld! We mogen ervan uitgaan dat antikapitalisten en tegenstanders van big pharma zich niet laten inenten.

2 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter8 dec. 2020 - 11:51

Risico ? welke dan ?

adriek
adriek8 dec. 2020 - 20:35

Er zijn haar al tienduizenden voorgegaan, de risico's zijn zeer beperkt, daarom duurt het zo lang.