Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter spreekt racistische agent vrij

  •  
28-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
apen
Een Belgische agent die op zijn Facebookpagina zwarte mensen met apen vergeleek, is vrijgesproken  van racisme en xenofobie door de correctionele rechtbank in Gent. Hans V. plaatste een flink aantal hatelijke uitspraken op Facebook, waaronder een foto van rellende zwarte jongeren in Baltimore, vergezeld van een foto van apen en de tekst:
apenpost
"Zoek de verschillen… die apen kan je nog iets aanleren … die zwarten uit de jungle niet."
Zijn baas, de Gentse korpschef Filip Rasschaert, vond de uitspraken niet door de beugel kunnen en het Gentse parket was het daarmee eens. Maar de rechter oordeelde bizar genoeg dat er niet voldoende bewijs was:
"De afbeeldingen – hoe verwerpelijk ook – kunnen zelfs als humoristisch beschouwd worden. Het is niet met zekerheid bewezen dat de beklaagde wilde aanzetten tot racisme. Hij ontkende dat ook en wilde naar eigen zeggen ook alleen maar zijn kritische mening uiten over bepaalde allochtonen. Beklaagde is wel onvoorzichtig geweest, zeker omdat hij als politieman herkenbaar was."

Meer over:

leven, racisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.