Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

70 en alsnog zwerver

  •  
30-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
henk_300.jpg
Man met verzamelprobleem woont onder braamstruik
Hij is 70 jaar oud en sinds april dakloos omdat zijn verzamelwoede uit de hand liep. Nu woont hij langs de uiterwaarden van de Waal bij Druten, slaapt hij in de openlucht en eet hij uit vuilnisbakken.

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

nachtwacht2
nachtwacht230 jul. 2010 - 7:06

Indien ik niet beter zou weten,had ik Henk als uitzonderlijke freak benoemd hebben. Hier echter is sprake van verzamelwoede met een pathologische verbinding. Indien deze ondervonden overlast een uitzetting rechtvaardigde,had men evenwel voor vervangende ruimte en begeleiding,zodoende de oorzaak en remedie te toetsen. Het mag een belofte zijn,dat de toekomstige tijd meer van zulke onwenselijke misstanden regel blijken te zijn,als deze gevallen niet preventief ondersteuning krijgen. jk

HenkJansen2
HenkJansen230 jul. 2010 - 7:06

Weet eerlijk gezegd niet wat ik er precies van moet vinden. Niemand hoort op straat te leven, ook hij niet, maar het is duidelijk dat meneer "de signalen" van zijn vrouw, omgeving en de overheid ook niet ter harte heeft genomen.

Hanvander Horst
Hanvander Horst30 jul. 2010 - 7:06

In het interview met de zwerver van Druten komt een opmerkelijk detail voor: hij mag geen tent opzetten. Dan worden er maatregelen genomen. Met het handhaven zit het in Druten wel goed en men heeft hem kennelijk in het oog. Des te zuurder is dit persbericht over de omgang met de psychisch gestoorde naaste op de website van de gemeente: http://www.druten.nl/index.php?simaction=content&mediumid=2&pagid=109&rubriek_id=2153&stukid=9897 Handhaving en toezicht is de verantwoordelijkheid van wethouder M.H.T. Le Poutre van de dorpslijst Druten terwijl zorg en welzijn vallen onder ing. J.J.M. van Dongen van Welzijn Druten. Welzijn Druten is voor Groen en "lik op stuk". http://www.welzijndruten.nl/uploadedimages/Verkiezingsprogramma%20Welzijn%20Druten.pdf De Dorpslijst Druten daarentegen wil strak handhaven op hondenpoep, terwijl zij een tegenstander is van de paarse krokodil. Ook heeft deze lijst bepaalde bouwplannen. http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/DWK/20100224/DWK_DWK-1-28_100224_1.pdf Misschien dat de drs. en de ing. maandagochtend even de koppen bij elkaar kunnen steken.

rgeurtsen
rgeurtsen30 jul. 2010 - 7:06

Nederland oh nederland, hoe moet het met je zwakste inwoners>

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs30 jul. 2010 - 7:06

Hebben onze zwakste inwoners een auto en kunnen ze honden onderhouden? Die asociaal moet overigens heel snel leren om met zijn tengels van jonge vogeltjes af te blijven. Draai ze dan liever meteen hun nek om, want zodra jouw geur eraan hangt zullen de ouders ze mijden als de pest en hongeren ze dus langzaam dood.

paulvr2
paulvr230 jul. 2010 - 7:06

Vroeger werden mensen met psychische problemen geholpen, als het nodig was ook tegen hun wil. Deze meneer is niet de enige die wanneer het weer over enkele maanden omslaat uiteindelijk wel eens voor zijn afwijking met de dood zal moeten betalen. Ik heb er de afgelopen nog twee gekend die zo onnodig de dood vonden. We hadden ooit een zorgzame samenleving...

1 Reactie
Middenmoot
Middenmoot30 jul. 2010 - 7:06

Deze man heeft rechten. Als men hem gedwongen gaat opnemen dan tast je die aan. De man zegt zelf dat hij gelukkig is op deze plek, dus waarom hem niet gewoon met rust laten? Ook erg vreemd trouwens dat ie bij noodweer in een kliko gaat slapen terwijl ie een auto bij de hand heeft.