Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

Hoe de Keulse aanranders overal mee wegkwamen

  •  
13-01-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
polizei
Criminele bendes opereerden vanuit Duitse azc's en de politie legde hen geen strobreed in de weg
Als crimineel gedrag geen consequenties heeft, is het dan raar dat criminelen steeds brutaler worden? Dat is de vraag die naar voren komt na een uitgebreide analyse van de gebeurtenissen in de Duitse Nieuwjaarsnacht door Der Spiegel. Het Duitse dagblad interviewde daders en slachtoffers, sprak met politie en las interne rapporten waarin al veel eerder alarm werd geslagen over de criminele bendes die Duitse steden onveilig maken.
Het beeld van een spontane geweldsorgie, georganiseerd door hitsige vluchtelingen, blijkt geheel niet te kloppen. Wel zien we een langlopend en groeiend probleem van criminele bendes, die zo goed als straffeloos kunnen opereren vanuit Duitse asielzoekerscentra. Het probleem begint al aan de poort. Waar asielzoekers in Nederland binnen 8 dagen uitsluitsel krijgen over hun aanvraag (indien geen verder onderzoek nodig is), kent Duitsland geen wettelijke verplichting om een asielaanvraag binnen een bepaalde periode af te handelen. Volgens de Duitse overheid duurde het in 2014 gemiddeld 11,1 maanden tot er een bindende uitspraak gedaan werd. Aangezien alle asielzoekers een tijdelijke verblijfsvergunning en onderdak krijgen in afwachting van de beslissing , kon een situatie ontstaan waarbij criminelen uit landen als Marokko, Algerije en Tunesië elkaar vonden in Duitse azc’s. Er gaan dus vaak maanden overheen voordat blijkt dat deze mannen geen vluchteling zijn en geen recht hebben op asiel.
Veelplegers Het tweede probleem is het zwakke optreden van politie en justitie. De politie heeft niet de capaciteit om de bendes adequaat te bestrijden, en daarnaast maken de methodes die de criminelen hanteren dat vervolgen moeilijk is. Doordat ze in groepen opereren en de buit vaak onmiddellijk doorgeven aan een handlanger, kunnen ze vaak glashard ontkennen bij de diefstal betrokken te zijn. Slechte communicatie tussen de politie enerzijds en de overweldigde instanties die verantwoordelijk zijn voor registratie van asielzoekers anderzijds, zorgen er vervolgens voor dat ook veelplegers tussen de mazen van de wet doorglippen.
Uit de reconstructie van Der Spiegel blijkt dat meerdere verdachten van de diefstallen en aanrandingen met Oud en Nieuw inmiddels weer op vrije voeten zijn. Een man die aangehouden werd met beelden van aanrandingen op zijn telefoon, werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Een jongen die op heterdaad werd betrapt op diefstal, werd veroordeeld tot één week jeugddetentie met aftrek van voorarrest en is ook weer vrij. De brutaliteit van de verdachten die grijnzend in de camera kijken terwijl ze glashard liegen over waar ze waren met Oud en Nieuw, wijzen op een gevoel van onaantastbaarheid, opgedaan in de Duitse praktijk. Het is zeer goed mogelijk dat deze straffeloosheid heeft geleid tot escalatie en de excessen van Keulen en Hamburg, waarvan talloze vrouwen het slachtoffer werden. De politie, die volgens ooggetuigen werkeloos toekeek terwijl vrouwen werden aangerand, ligt zwaar onder vuur.
Knokploegen De historische erfenis van Duitsland maakt dat zaken als etnische registratie erg gevoelig liggen, maar bij de opsporing en bestrijding van criminaliteit zijn een goede identificatie en registratie van verdachten onontbeerlijk. Door het falen van politie en justitie kan de middenstand in bepaalde wijken van grote Duitse steden het hoofd nauwelijks boven water houden, vanwege de vele inbraken en overvallen. Een winkelier vertelt in de reportage hoe er geen vrouwen meer in zijn zaak durven komen omdat ze niet veilig zijn voor grijpgrage handjes. Een begrijpelijke maar zorgwekkende reactie daarop is de oprichting van burgerwachtorganisaties en zelfs knokploegen, die voor ogen hebben om het recht in eigen hand te nemen. Nog een taak voor de politie die al handen tekort komt.
Er is dus vooralsnog geen enkel bewijs dat vluchtelingen bij de grootscheepse berovingen en aanrandingen betrokken waren. Wel zijn vluchtelingen in Duitsland gedwongen om in asielzoekerscentra samen te leven met deze criminelen wiens daden nu misbruikt worden om vluchtelingen zwart te maken.
Het is zeer onwaarschijnlijk dat criminele bendes van Noord-Afrikaanse afkomst ook in Nederland opereren vanuit asielzoekerscentra. Asielaanvragen van jonge mannen uit landen als Marokko, Algerije en Tunesië zijn in de praktijk zo goed als kansloos. Nadat een asielaanvraag binnen de acht proceduredagen is afgewezen, krijgt een afgewezen asielzoeker hoogstens nog vier weken onderdak ter voorbereiding op het vertrek. Indien dat vertrek niet vrijwillig gebeurt, wordt de asielzoeker uitgezet.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (84)

indebanvanhet
indebanvanhet15 jan. 2016 - 21:22

Het kan zijn dat het in Keulen voornamelijk Noord-Afrikaanse criminelen betrof, maar het gaat niet alleen om Keulen: http://www.volkskrant.nl/buitenland/ook-aanrandingen-in-finland-zwitserland-en-oostenrijk~a4220954/ Dus, linkse kerk, niet te goedgelovig graag.

indebanvanhet
indebanvanhet15 jan. 2016 - 21:11

Worden die ook teruggenomen door hun thuislanden of komen ze in de bed/bad/broodregeling? Trouwens, los van deze golf aan Marokkaanse criminelen zijn in de afgelopen vijf jaren zowat alle winkels al overvallen in mijn buurt in Amsterdam-West. Dus dit kan er toch ook nog wel bij?

Sjarel Darkema
Sjarel Darkema15 jan. 2016 - 9:27

Wederom faalt hier een Europese overheid qua uitvoering van haar diensten. Men houdt zich liever bezig met het bespioneren van de normaal functionerende werkende burgers, daar valt nog wat te halen, dit kost geld. Voor veel mensen uit landen waar mensen in leger kleding met een mitrailleur aan de schouder op elke hoek van de straat staan, is de politie hier in het Westen een lachertje. Zeker als ze ook nog gewoon staan toe te kijken. Dat zijn mensen uit dictatuur gewoon niet gewend. Ze zijn gewend om een klap met een kolf van een geweer te krijgen als ze niet willen luisteren, vooral geen goed gesprek. Niet dat ik voorstander ben van geweld integendeel. Maar deze mensen hebben wel een strak en helder beleid nodig, anders vraag je gewoon om dit soort ellende. Vaak komt het voor mij haast over alsof dit hele gebeuren bewust door de overheden gecreëerd wordt om maatschappelijke onrust te veroorzaken. Kan aan mij liggen hoor. Maar ze weten het zogenaamd allemaal zo goed als het op bepaalde regelgeving aankomt. O wee als je een paar wietplantjes in de tuin hebt, zit te bellen achter het stuur of als je zonder winterbanden rijdt in December. Dan weten ze het zo goed en krijg je na de preek ook nog een prent mee. Heel helder, het kan dus wel. Daar irriteer ik me nog het aller meest aan, die onzinnige prioriteiten die de Europese overheden in Europa tot in den treuren willen blijven hanteren terwijl daardoor veel belangrijkere zaken buiten schot blijven, omdat ze niet genoeg mankracht hebben. Kan je zien hoe vastgeroest en bang ze bovenin geworden zijn voor verandering. Ken je prioriteiten en handel daar na, dan kan er veel van dit worden voorkomen.

1 Reactie
Sjarel Darkema
Sjarel Darkema15 jan. 2016 - 9:30

Europese overheden in Europa...

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2016 - 9:17

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Arie Roos
Arie Roos14 jan. 2016 - 11:17

[Dapper dat u in het pre-Keulen-tijdperk uw nek uitstak om uw ervaringen als azc-medewerker te delen.] Ik heb die post eens opgezocht, maar ... wat was er nu precies zo dapper aan ? Vrijwel alles wat er in stond was al een hele tijd bekend.

ReneeHefferman
ReneeHefferman14 jan. 2016 - 18:08

Dank je?

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 19:00

"Vrijwel alles wat er in stond was al een hele tijd bekend." Maar nog niet bij de tuinman van het azc.

johannes dree
johannes dree14 jan. 2016 - 6:09

Er wordt vaak gesteld dat er op feitelijkheden ge-(be)oordeeld dient te worden. Dit is terecht een waarachtige opmerking. Als we dan echter tot onze choquering concluderen dat de feitelijkheden (die eigenlijk alleen aangedragen kunnen worden door de autoriteiten, waar info samen dient te komen) verdoezeld, afgeschermd en NIET verstrekt worden door diezelfde autoriteiten, waar blijf je als belastingbetalende burger dan? Nóg schokkender is het feit dat we zelfs al jaaaaren belazerd en voorgelogen zijn!

2 Reacties
Zandb
Zandb14 jan. 2016 - 9:32

En nóg schokkender is het feit dat we zelfs nog jaaaaren belazerd en voorgelogen zullen worden. Ten eerste omdat de waarheid niet bestaat en omdat niet alles zich laat vaststellen als een feit. En ten tweede omdat mensen keuzes maken (en inderdaad ook bewust of onbewust verkeerde). Daarom kennen we een scheiding der machten. Daarom kennen we het principe dat de staat zich niet bemoeit met religie en andersom. Daarom hanteren we in een rechtsstaat "het recht" met "onafhankelijke" rechters. Daarom is er een vrije pers. Daarom is er een artikel als hierboven dat uitlegt waarom bepaalde mensen onzin beweren. Daarom zijn er mogelijkheden, moeten er voor iedereen mogelijkheden zijn, om misstanden aan de kaak te stellen. Daarom bestaan verkiezingen waar iedereen zijn of haar eigen partij kan stichten en zich verkiesbaar kan stellen. Daarom is er een grondwet. Waar blijf je als belastingbetalende burger dan? Het antwoord lijkt me duidelijk: Geen PVV stemmen.

johannes dree
johannes dree14 jan. 2016 - 11:12

Zandb. Gezien uw laatste regel; Dáár hebben wij een verschil van mening én conclusie.

rbakels
rbakels14 jan. 2016 - 5:25

Gelukkig ben ik niet verkracht (ik ben een man, en groot van stuk) maar ik ben meermalen skachtoffer geweest van zakkenrollers. De laatste keer toen ik naar vuurwerk keek op een nieuwhaarsfeest. Ik merkte meteen toen ze mijn portemonnaie pikten, maar ik een dichte menigte in het donker ben je kansloos. De dief heeft waarschijnlijk mijn beurs meteen aan een handlanger doorgegeven. Het voorval vond trouwens plaats in Saigon, op het grote Tet feest. Ouderen zullen zich nog het Tet offensief herinneren.

2 Reacties
rbakels
rbakels14 jan. 2016 - 5:26

Ook de Keulse daders schijnen anoniem ontkomen te zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 jan. 2016 - 10:47

'nieuwhaarsfeest' Was dat bij Dick Advocaat?

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst13 jan. 2016 - 23:22

"Het beeld van een spontane geweldsorgie, georganiseerd door hitsige vluchtelingen, blijkt geheel niet te kloppen. Wel zien we een langlopend en groeiend probleem van criminele bendes, die zo goed als straffeloos kunnen opereren vanuit Duitse asielzoekerscentra." De orgie is dus niet georganiseerd door al dan niet hitsige vluchtelingen, maar door criminele bendes. Maar in beide gevallen zijn de afzonderlijke individuen terug te vinden in Duitse azc's. Hoe moet een gewone sterveling dat onderscheid dan kunnen maken. De aard van het beestje zal niet op hun voorhoofd geschreven zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2016 - 22:18

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
ReneeHefferman
ReneeHefferman14 jan. 2016 - 0:14

Die noemen we beide gewoon asielzoekers.

ReneeHefferman
ReneeHefferman14 jan. 2016 - 0:41

Eigenlijk meer correct: 'asielzoeker' zolang men in procedure zit en pas 'vluchteling' of 'statushouder' na toewijzing van de asielaanvraag. Nu begrijp ik dat je niet echt een antwoord zocht op je vraag, natuurlijk....;-) Maar ik erger me de laatste tijd wel mateloos aan het gemak waarmee elke asielzoeker direct 'vluchteling' wordt genoemd. Hiermee wordt direct de indruk van 'zielig' gewekt, waardoor het hele debat wordt vervuild.

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 2:48

"Maar hoe weten we dan het verschil?" Is dat echt zo moeilijk? Door aan de buitengrens te controleren wie er binnenkomen: kom je uit Syrië dan mag je de procedure in, kom je uit bijvoorbeeld Marokko dan is daar geen enkele reden voor omdat je asielverzoek kansloos is. "En waarom mocht dat onderscheid eerst niet worden gemaakt?" Dat onderscheid mocht niet alleen gemaakt worden maar dat moest gemaakt worden. Alleen hebben de Grieken er een zooitje van gemaakt en iedereen die beweerde Syriër te zijn zo snel mogelijk met een papiertje over de grens verder Europa in gebonjourd, zoals ze al hun problemen op Europa afschuiven. Terwijl het echt had volstaan om een Syrische tolk in te huren en die iedereen die claimde Syriër te zijn wat vragen in de eigen taal te laten stellen om de meelifters eruit te schiften. Zo moeilijk is dat niet en het probleem was bovendien bekend: Syrische vluchtelingen lieten nota bene zelf weten dat de wachttijden en de capaciteitsproblemen bij de grenzen werden veroorzaakt doordat slechts ongeveer de helft van de mensen die daar opdoken Syriërs waren en de rest uit andere landen kwam. Hoe dom moet je zijn om dat te negeren en iedereen blind een papiertje te overhandigen? Of hoe onverschillig: donder de grens maar over en wij zijn er als Grieken van af. "En hoe worden we geacht die groepen te noemen vanaf nu? Echte vluchtelingen versus neppe vluchtelingen?" Wat dacht je van vluchtelingen en lieden die proberen op de vluchtelingenstroom mee te liften en die dat dankzij gebrekkige controle aan de buitengrens nog lukt ook? Nogmaals: er is geen enkele grond om hen binnen te laten en reeds bij het intakegesprek op de Griekse eilanden had besloten kunnen en moeten worden om ze niet op de boot naar Piraeus maar op de boot retour naar Turkije te zetten. "Het duizelt mij." Ik heb zo'n vermoeden dat je dat wel vaker overkomt.

Arie Roos
Arie Roos14 jan. 2016 - 7:39

[Maar hoe weten we dan het verschil?] Door onderzoek. - [En waarom mocht dat onderscheid eerst niet worden gemaakt?] Dat onderscheid wordt al heel lang gemaakt. Sterker nog, dat onderscheid hoort gewoon bij de normale asielprocedure in Nederland. Kennelijk heb je je een beetje laten misleiden door de "open grenzen" agitprop van rechts, anders zou je dat wel geweten hebben.

Arie Roos
Arie Roos14 jan. 2016 - 10:49

[Ik denk dat dit komt door het onnavolgbare gedraai, gespin en gekronkel van het linkse smaldeel, dat wanhopig probeert de werkelijkheid aan te passen aan het wenselijke wereldbeeld.] Misschien moet je toch eens naar het linkse smaldeel luisteren. Uit je posts blijkt dat je een heleboel basiskennis mist; als je wat meer linkse bronnen zou hebben gebruikt, dan zou je deze dingen wel gewoon weten, en niet zo dom overkomen.

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 10:51

"Ik denk dat dit komt door het onnavolgbare gedraai, gespin en gekronkel van het linkse smaldeel, dat wanhopig probeert de werkelijkheid aan te passen aan het wenselijke wereldbeeld." Ik heb de afgelopen weken toch vooral triomfalistisch gekrijs gehoord van extreemrechts dat meende zijn wereldbeeld bevestigd te zien in berichtgeving waarvan je op je klompen kon aanvoelen dat die niet klopte. Want hoeveel verstand moet je nou helemaal hebben om te snappen dat mensen die provocerend roepen dat ze Syriërs zijn en netjes behandeld moeten worden omdat ze door Merkel zijn uitgenodigd en die demonstratief hun papieren verscheuren omdat ze toch wel nieuwe krijgen, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen Syrische vluchtelingen zijn? Zelfs als daar boefjes onder zitten zouden die zich wel gedeisd houden om de kansen om hun gezin over te laten komen niet te verknallen.

Hans Beek
Hans Beek13 jan. 2016 - 21:17

Lees ik het nu goed: De duitsers dwingen vluchtelingen samen te leven met criminelen in azc's? Dus de Duitsers weten dat migranten criminelen zijn maar vangen ze desondanks op in asielzoekerscentra? Dat is pas menslievendheid en wilkommenscultur! Gelukkig zijn onze asielzoekers exhte vluchtelingen want dat heeft pechtold immers gezegd en dan is t waar? ( is hij trouwens ziek want ik hoor de laatse tijd zo weinig vanhem:-)) Stel je voor dat die betogers tegen azc's gelijk hadden zeg.....O nee, dat kan niet want dat is tokkietuig en racistisch , xenofoob , wit en boos burgervolk. Die moeten niet zo zeuren en wat menslievender en empathisxher zijn.

4 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 2:56

"Lees ik het nu goed: De duitsers dwingen vluchtelingen samen te leven met criminelen in azc’s?" Uiteraard lees je het niet goed. Kennelijk heb je de desillusie dat je alle asielzoekers op een criminele hoop kon gooien nog niet verwerkt. Het is me ook wat dat je jubelfeestje met zo'n knal ten einde komt. "Dus de Duitsers weten dat migranten criminelen zijn maar vangen ze desondanks op in asielzoekerscentra?" Nee sufferd, de Duitsers moeten het werk van de Grieken opknappen. Doordat de Grieken iedereen die aan de grens verscheen blind een papiertje gaven moeten de Duitsers achteraf gaan schiften wie terecht asiel aanvraagt en wie op de asielzoekersstroom mee is komen liften. Waaronder voor een deel criminelen, net zoals terugkerende Belgische jihadisten die in Parijs tekeer gingen ook deels misbruik hebben kunnen maken van die route. "Stel je voor dat die betogers tegen azc’s gelijk hadden zeg…..O nee, dat kan niet want dat is tokkietuig en racistisch , xenofoob , wit en boos burgervolk." Waar je zelf onder valt heb je in ieder geval wel goed begrepen. Nu nog even de desillusie dat je ergens wel gelijk had verwerken. Sterkte ermee.

Hans Beek
Hans Beek14 jan. 2016 - 9:15

@Piet: Niet zo schelden pietje. Ik werk al jaren in dit werkveld en de nationaliteit vaststellen van personen zonder papieren is ondoenlijk. Jouw elders geopperde idee om tolken dat de laten doen lijkt logisch, en dat is het ook, maar helaas is een verklaring van een tolk geen overtuigend bewijs. Al tientallen jaren speelt dit probleem. Nog afgezien daarvan, je denkt toch niet dat turkije personen terugneemt omdat wij zeggen dat het geen vluchtelingen zijn? Ook de landen van herkomst nemen trouwens slechts mondjesmaat mensen terug zonder documenten.

Arie Roos
Arie Roos14 jan. 2016 - 9:15

[Dus de Duitsers weten dat migranten criminelen zijn maar vangen ze desondanks op in asielzoekerscentra?] Het hele probleem is volgens mij nu juist dat de Duitsers niet weten welke migranten criminelen zijn ...

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 11:01

"de nationaliteit vaststellen van personen zonder papieren is ondoenlijk" Dat is aan de buitengrens ook helemaal niet nodig. Je hoeft slechts vast te stellen dat het geen Syriërs zijn en dat ze dus geen recht hebben op een vrije doortocht. Daartoe volstaat een taaltest en is geen overtuigend juridisch bewijs nodig. Net zomin als er bewijs nodig is om mensen in Ceuta en Melilla aan de andere kant van het hek te houden. En net zomin als de Britten bewijs nodig hebben om mensen niet de kanaaltunnel in te laten gaan.

PietManeo
PietManeo13 jan. 2016 - 18:54

Weer een nieuwe frame: de asielzoekende daders in Keulen zijn geen vluchtelingen zijn maar "criminele bendes" want "echte vluchtelingen" doen zoiets niet. . Lijkt me het "no true scottsman" argument. Person A: "No Scotsman puts sugar on his porridge." Person B: "But my uncle Angus likes sugar with his porridge." Person A: "Ah yes, but no true Scotsman puts sugar on his porridge." . Der Speigel baseert haar reconstructie op een twintigtal arrestaties bestaande uit voornamelijk asielzoekers uit noord-afrika en in mindere mate uit syrie. Dat is gezien de honderden verdachten niet bijster veel. Het is beter af te wachten wie er verder nog gearresteerd worden.

Van der Wal
Van der Wal13 jan. 2016 - 18:35

Het zijn precies dezelfde mensen die een maand geleden nog wel alhier als vluchteling werden aangemerkt door Links. Er werd zelfs regelmatig gezegd dat die mensen het hier wel zouden komen halen. Toch, Andy Cap, en Van Brummelen? mooi dat ze nu vluchteling blijven. Moet je je frames maar beter uitzoeken.

Hans Beek
Hans Beek13 jan. 2016 - 18:12

Wat doen we met jonge mannen uit algerije, marokko etc die een vals syrisch paspoort hebben...? ( nb: niemand weet waar een geldig syrisxh paapoort aan moet voldoen). Maar goed, een geruststelling dat t noord afrikaanse bendes zijn.

1 Reactie
ReneeHefferman
ReneeHefferman13 jan. 2016 - 23:27

Nu weet men waarschijnlijk wel waar een geldig Syrisch paspoort aan moet voldoen, maar laten er nu vele duizenden echte, nog lege, paspoorten zijn veroverd door IS, inclusief juiste stempels etc. Via Facebook zijn vele advertenties te vinden voor paspoorten, o.a. via links op de fb pagina 'Syriërs in Nederland'. De links zijn soms vermomd als pagina's voor juridische bijstand. Even zoeken dus. Ook zijn er diploma's te krijgen en huwelijkspapieren (handig voor 'gezinshereniging'). Met DHL binnen 48 uur bezorgd, telefonisch te bestellen via een telefoonnummer in Turkije. Ga maar eens kijken, je lacht/schrikt je dood.....

crumb2
crumb213 jan. 2016 - 18:08

Nou…ik ben gerustgesteld. De imitatie asielzoeker krijgt dus nog 4 weken onderdak en eten, en daarna wordt ie verzocht om te vertrekken. Vertrekt de imitatie asielzoeker niét vrijwillig, dan wordt hij/zij uitgezet. Hoerá ! Nog 1 vraagje : hoe weten de uitzetters waar de imitatie asielzoeker zit, wat kost zo’n uitzetting, wie gaat dat betalen, en hoe lang duurt het voordat de imitatie asielzoeker weer terug is ? Sorry, dat waren dus 4 vragen.

3 Reacties
ReneeHefferman
ReneeHefferman13 jan. 2016 - 23:16

1. Je bedoelt waarschijnlijk wie de imitatie-asielzoeker is ipv 'waar 'ie zit'? Dat weet de uitzetter niet, die bepaald niet wie echt is of niet, dat doet de IND. 2. De kosten van een uitzetting? Dat kost dus 4 weken opvang (de 'vertrektermijn' genoemd) en mijn uurloon (vroeger dan, ik werk er nu niet meer) 3.Jij en ik betalen dat. 4.Die was nooit weg. Met uitzetting bedoelt men namelijk uitzetting uit het asielzoekerscentrum. De 'uitgezette' is dus niet weg, maar zoals men dat noemt 'MOB' (met onbekende bestemming).

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 23:53

"ik ben gerustgesteld" Dat zijn er wel meer die hun grote mond niet bevestigd zien door de feiten. Dachten ze een keertje beet te hebben (wat prematuur maar voor de afdeling fact free doet dat er niet toe) en glipt het als zand tussen hun vingers weg.

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 8:24

"2. De kosten van een uitzetting? Dat kost dus 4 weken opvang (de ‘vertrektermijn’ genoemd) en mijn uurloon" Nee, dat zijn de kosten voor het herstellen van het Griekse falen. Een uitzetting achteraf is duur, weigeren bij binnenkomst kost het uurloon van een Syrische tolk bij de inschrijfbalie op de Griekse eilanden die als gezamenlijke buitengrens fungeert. In plaats van een papiertje en een ticket voor de boot naar Piraeus verstrek je een afwijzing en een kaartje voor de boot naar Turkije. Dat laatste kost voor die paar km slechts enkele euro's.

Calimero.
Calimero.13 jan. 2016 - 18:08

/////////////////////////////// citaat Criminele bendes opereerden vanuit Duitse azc's en de politie legde hen geen strobreed in de weg............... ////////// en hoe zal dat nou komen ? door de neo liberalen die zo graag een grensen loze society wilden ! geen paspoort, geen douane, geen papieren............... iedereen mag over de grens lopen en op jacht gaan naar mobielen en dames ............. door de schengen is het zo gekomen en de liberalen geven geen thuis ............. ;;;;;;;;;;;; jammer smile''''''''''''''

5 Reacties
Mark Gh
Mark Gh13 jan. 2016 - 19:07

Uh, nee. Dat gaat niet op. Schengen betekent immers niets meer dan het opheffen van de binnengrenzen - de buitengrenzen hadden dicht moeten zitten. . Wat wel mis ging was het uitnodigingsbeleid van Merkel en de onmacht van de gehele politiek om te accepteren dat wat in gang was gezet niet houdbaar was.

Hank Nozemans
Hank Nozemans13 jan. 2016 - 19:36

Er zitten volgens mij een paar toetsen vast op je computer. Regelmatig even met een kleine kwast schoonmaken helpt dit soort problemen voorkomen

RoBru
RoBru13 jan. 2016 - 19:51

De logica ontbreekt in deze reactie nog meer dan anders, dus ik zet mijn tanden er even in: . 1. De politie legde bendes geen strobreed in de weg, en dat komt door de neoliberalen? 2. Het zijn (alleen?) de liberalen die een grenzeloze maatschappij willen? 3. Het ligt aan liberalen dat er geen douane is, dat mensen geen paspoorten en papieren hebben? 4. De jacht naar mobielen en dames is niet strafbaar? 5. Omdat gelegenheid geboden wordt is het dus eigen schuld, alsof je een kort rokje aandoet en zo gelegenheid biedt? 6. Deze misdaden liggen aan Schengen? Je mag van mij best een hekel hebben aan (neo-)liberalen en een mix van slecht Nederlands en onnodig Engels wil ik best lezen, maar iets van een argument of een betoog zou leuk zijn. . Maar als ik je goed begrijp wil je - Schengen en de grenzen terug, en - de neoliberalen weg, en dan hebben we geen probleem meer zoals twee weken geleden in Keulen...

Hans Beek
Hans Beek13 jan. 2016 - 20:06

//// Natuurlijk mag iedereen over de grens lopen want iedereen is welkom en de wereld is van iedereen)))))))>>>>< Bovendien kunnen de grenzen sowieso niet dicht volgens samson, pechtold en andere linkse denkers. Dus wat bedoel je.. Ironic grin and smile)))))

ToBeOrBecome
ToBeOrBecome13 jan. 2016 - 21:18

En daar gaan we weer: Blaming, Framing and Shaming...

Tijgernoot2
Tijgernoot213 jan. 2016 - 18:02

Ik ben geen fan van mensen die eigen rechter spelen, maar als er geen recht gedaan wordt, snap ik de beweegredenen wel. Het zal je dochter maar zijn die wordt opgeofferd op het multiculturele altaar.

Mark Gh
Mark Gh13 jan. 2016 - 16:59

Ok, dus het zou allemaal niet gebeurd zijn als er minder minder minder Marokkanen in Duitsland waren geweest? . ;)

mees.
mees.13 jan. 2016 - 16:53

Zoals ik helemaal in het begin al zei...het zijn criminele bendes,hebben ze al jaren problemen mee,niets met recente vluchtelingen te maken,vorig jaar in Keulen speelden ook dat antanzen al grootschalig,vanaf 2011 al overigens,aanranden met als doel diefstal,je raakt als vrouw in de war en ze kunnen zo je tas en telefoon stelen En de Bundes Deutscher Kriminalbeambter,Fiedler ook al.... Polizei:Kriminnelle Clans missbrauchten Flüchtlinge Der nordrhein-westfälische Landesvorsitzende des Bundes Deutscher Kriminalbeambter,Fiedler,hat angesichts der Ereignisse von Köln beklagt,dass kriminelle Clans Flüchtlinge für ihre Zwecke missbrauchen. In der "Mitteldeutschen Zeitung"sprach er von arabischen und nordafrikanischen Tätern. Diese Banden seien ohne Papiere und Aufenthaltsgenehmigungen unterwegs um Flüchtlinge für ihre Kriminellen Zwecke zu akquirieren,wie illegales Glücksspiel,Rauschgift-,Raub- und Diebstahldelikte. Vor solchen Banden müssten Fhlüchtlinge geschützt werden.

1 Reactie
Hans Beek
Hans Beek13 jan. 2016 - 22:02

Dus ze hebben al jaren last van criminele noord afrikanen...? Erg stigmatiserend van u! Los daarvan zitten ze in asielzoekerscentra dus ik als blanke xenofobisxhe racist snap het niet meer... Er zijn dus twee migrantenstromen: 1- de zielige vluchtelingen die door 8 veilige landen lopen en dan met welkomgezang , applaus en bloemen worden ontvangen en 2- de criminelen die via.....eeeh, ja , hoe komen die dan binnen en hoe zien we het verschil?

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2016 - 16:49

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
paul2
paul213 jan. 2016 - 18:45

Perfecte reactie. Het lijkt een stoer stuk ,maar er staat feitelijk dat dit gebeurde omdat de fout bij de politie lag . Holleeder zou blij zijn als dit een valide argument bij zijn verdediging was.

Meta Foor
Meta Foor13 jan. 2016 - 16:44

dus een Somerset Maugham situatie: u bent niet geregistreerd , dus bestaat u niet , dus kunnen we u ook niet vervolgen voor misdaden. We kunnen dan ook veel niets verwachten als de 400.000 van Samsom opgevuld zijn

AndereBoeg
AndereBoeg13 jan. 2016 - 16:39

Feit is gewoon dat met het binnenhalen van de vele vluchtelingen, men ook veel culturele problemen binnenhaalt.

Albert Einstein
Albert Einstein13 jan. 2016 - 16:33

Als nog niet is vastgesteld of iemand recht heeft op asiel, hoe kun je dan onderscheid maken tussen vluchtelingen en criminele bendes? Het zijn allemaal mensen die met dezelfde stroom hierheen komen. De oproep om deze stroom te stoppen blijft evengoed terecht.

3 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 18:24

Ook al klets je aantoonbaar voortdurend uit je nek, ook al geven de feiten je keer op keer ongelijk en is wat je uitkraamt infaam en abject, het blijft evengoed terecht... Je lijkt wel op dat melkmuiltje dat net weer bij DWDD zat en excuus maakte dat hij de feiten had verdraaid maar vooral hoopte dat dat 'de discussie' niet zou verhinderen. Lees: zijn standpunt niet ongeloofwaardig zou maken. Helaas voor hem en helaas voor jou: dat is wel het geval.

Albert Einstein
Albert Einstein13 jan. 2016 - 19:41

Piet, "Infaam en abject" Was het niet de grote politicus Bram Moskowitz die zich daar ook zo druk over maakte? Helaas voor jou is politiek niet iets voor kleinburgerlijke moraalridders, maar voor realisten. https://www.youtube.com/watch?v=Gxwjjl_w5Lo

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 8:26

Om realist te worden moet je eerst je school afmaken. En waarschijnlijk op het schoolplein nog heel wat klapjes krijgen zodra je de neiging vertoont je mond te openen.

JE1946
JE194613 jan. 2016 - 16:27

-----Asielaanvragen van jonge mannen uit landen als Marokko, Algerije en Tunesië zijn in de praktijk zo goed als kansloos.--- Daarom gaan ze de illegaliteit in. Ze hebben genoeg (plekken bij) kennissen etc.

EricDonkaew
EricDonkaew13 jan. 2016 - 16:23

Goed stuk, mijn complimenten. Hier ben ik serieus wat wijzer door geworden.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jan. 2016 - 16:23

Ik hoop dat er een redelijk en compleet beeld van datgene wat er gebeurd is in Keulen gemaakt kan worden. Dat is in feite dezelfde wens die gisteren door Claire Schut geuit werd (vermoed ik). Voordat je ergens iets van vinden kan, moet je toch echt feiten, bewijzen van ernstige misdrijven bij de hand hebben. Ik begrijp dat er ernstige incidenten geweest zijn; maar datgene wat gebracht wordt is diffuus en niet werkelijk duidelijk. Ik zal er snel bij zijn om mijn scepsis ten aanzien van een massale en doorgeorganiseerde aanrandingspartij te laten varen, als er een consistent en consequent feitenrelaas ligt. Ik vind dat dat nog niet het geval is. Nu zal ik wel op modder kunnen rekenen, alsof ik aanranding een vergeeflijk herendelict zou vinden. Dat is niet zo, en laat die modder maar komen hoor, onder de indruk zal ik niet zijn. Ik zou het erg vinden als vluchtelingen ten onrechte meegezogen worden in het kielzog van wat kennelijk Noord-Afrikanen (de Mahgreb wordt genoemd) gedaan hebben, die al langer in Duitsland zijn. Even erg zou ik het vinden als op basis van een massale internetopwinding uiteindelijk onschuldigen veroordeeld worden voor aanranding of erger. Tenslotte wil ik wijzen op iets dat ik heel verontrustend vind, en wat op diezelfde Spiegel-site staat, een opinie van Sascha Lobo: http://www.spiegel.de/netzwelt/netzpolitik/koeln-und-die-folgen-eskalation-des-social-nationalismus-kolumne-a-1071780.html

8 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jan. 2016 - 16:24

Eh, ja: het moet Maghreb zijn.

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 jan. 2016 - 16:41

[ Voordat je ergens iets van vinden kan, moet je toch echt feiten, bewijzen van ernstige misdrijven bij de hand hebben] - Volgens blijft u, tegen beter weten in, hopen dat het nooit heeft plaatsgevonden. [Ik zal er snel bij zijn om mijn scepsis ten aanzien van een massale en doorgeorganiseerde aanrandingspartij te laten varen, als er een consistent en consequent feitenrelaas ligt.] - Ben u ook altijd zo genuanceerd en consequent als het bijv. om Pegida gaat? [Nu zal ik wel op modder kunnen rekenen, alsof ik aanranding een vergeeflijk herendelict zou vinden.] - Nee hoor. Ik geloof direct dat u aanranding ten zeerste afkeurt. Maar u kan het allemaal nog niet geloven, lijkt het wel. - [Ik zou het erg vinden als vluchtelingen ten onrechte meegezogen worden in het kielzog van wat kennelijk Noord-Afrikanen etc] - Tja. De slechten verknallen het weer eens voor de goedwillenden. Maar realiteit is dat de toch al wankele support uit Duitsland nu wel heel erg onder druk wordt gezet.

Nick Ros
Nick Ros13 jan. 2016 - 17:11

Frank. "Die Eskalation des Social-Nationalismus". Nou daar kun je op wachten, nu ZIJ zijn begonnen en het 39-45 syndroom niet meer bestaat.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jan. 2016 - 17:14

@ Andreas Kappen (17:41u) - hoop ik dat het nooit heeft plaatsgevonden? Natuurlijk doe ik dat. Want dan is er op die dag veel minder menselijk lijden in Keulen en elders geweest. Niemand die goed bij zijn hoofd is zal toch hopen dat het allemaal wél heeft plaatsgevonden? Laat diegene zich maar melden, met zulk een verklaring van negatieve hoop, zeg ik maar. . Kan ik het allemaal nog niet geloven? Dat is niet de juiste vraag. 'Geloven' op basis van nog steeds mistige verslaggeving is niet slim, en 'geloven' is ook niet genoeg om op stel en sprong links en rechts te gaan veroordelen en straffen. Of ziet U dat anders? . De juiste vraag is: wil ik het geloven? Het antwoord is: neen, en ik zal dan ook teleurgesteld als de voorvallen inderdaad zo erg zijn als wordt gesuggereerd. Dat betekent helemaal niet dat ik een 'wegkijker' ben. Waar ik zelf bepaald tegen ben, is wat her en der geinsinueerd wordt: dat de mensen die het allerergste nu al voor totaal waar en onomstotelijk bewezen houden, 'goede mensen' zijn, en dat twijfelaars 'slechte mensen' zijn. Dat is natuurlijk onsmakelijk en ontoelaatbaar.

arno consu
arno consu13 jan. 2016 - 17:59

Er zijn vele manieren om te bagataliseren. Dit is er een van.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jan. 2016 - 18:48

@NvdBild (18:59u) - mocht U het tegen mij hebben, kunt U dan ook er precies bij zeggen waar en hoe ik bagatelliseer? Dat interesseert me zeer. Voor het overige: als ik door de nieuwe layout ten onrechte meende dat U mij bedoelde, gelieve deze post als niet geschreven te beschouwen.

ATM2
ATM214 jan. 2016 - 7:46

Als het Noord-Afrikanen die al langer in Duitsland zijn is het hele verhaal nog veel droeviger. Zij hebben ruim de tijd gehad om kennis te nemen van de heersende moraal en wetgeving maar doen gewoon waar ze zelf zin in hebben. Lekker voorbeeld voor de wel goedwillende vluchteling !

omaoeverloos
omaoeverloos14 jan. 2016 - 8:13

Meneer Lenssen wil nu ineens de feiten op tafel, meer dan 500 aangiften van aanranding en roof zijn voor hem niet genoeg, terwijl hij, als er in Geldermalsen wat met rotjes gegooid wordt, meteen zijn oordeel klaar heeft. Tja.

Donostia2
Donostia213 jan. 2016 - 16:21

Helder, duidelijk stuk. Ik ben blij met deze meer realistische verandering van Joop. Mijn vraag blijft natuurlijk wel hoe Duitsland, Zweden, Finland en Zwitserland deze bendes gaan bestrijden. Het blijft lastig om collectief gepleegde misdrijven met de huidige Westerse wetgeving te bestrijden. Ik heb al eerder de twee scooterrijders die een mevrouw doodreden genoemd, die vrijkwamen bij gebrek aan bewijs wie nu feitelijk de scooter bestuurden. Dit geldt nog meer wanneer groepen van 10 tot 20 gezamenlijk misdrijven plegen. Over de strafmaat is hier al genoeg gezegd. Mijn standpunt is dat een veelpleger die vastzit in ieder geval voor de duur van zijn detentie niet kan veelplegen. Wat mij wel trof is dat de Duitse politie geschokt was over het gebrek aan respect. In 2016?

Hell You
Hell You13 jan. 2016 - 16:19

Mannen die zich superieur wanen .. Gewoon simpel mannen..verder niks geen cultuur, etniciteit, huidskleur...opleidingsniveau..rijk of arm .. De sprinkhanenplaag van de wereld. Gruwel en abominatie.

2 Reacties
PierreHeelsum
PierreHeelsum13 jan. 2016 - 17:08

In uw optiek is de beste plaats voor de man vermoedelijk in een spermabuisje, veilig geïmmobiliseerd in vloeibare stikstof.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 18:26

"Mannen die zich superieur wanen" En met ieder woord dat je uit je toetsenbord rammelt wanen ze dat meer.

Jan Pieter2
Jan Pieter213 jan. 2016 - 16:08

OK het gaat dus niet om vluchtelingen maar om criminele bendes met Noord-Afrikaanse achtergrond die vanuit AZC's opereren. We zijn er uit. De vluchtelingen worden door criminele bendes zwart gemaakt maar waren in Keulen niet bij de aanrandingen betrokken. In Zweden, Zürich en andere Duitse steden uiteraard ook niet. De Duitse bevolking is nu ook opgelucht te weten dat AZC's klaarblijkelijk een broeinest zijn van Noord-Afrikaanse bendes. Een gerust stellende gedachte en het bewijs dat "wir schaffen das" heeft gewerkt. Gaan we nu vh vluchtelingen probleem een semantisch taalspel maken?

deVrolijkeCynicus
deVrolijkeCynicus13 jan. 2016 - 15:58

Aha! Het zijn niet de asielzoekers die het gedaan hebben maar de criminele bendes die vanuit de asielzoekers centra opereren. Nou, dat is een hele opluchting. Eigenlijk is het de schuld van de Duitse politie en ambtenaren.

1 Reactie
Zandb
Zandb13 jan. 2016 - 17:33

Als je hier werkelijk iets aan wil doen, helpt het enorm de omstandigheden waaronder dit soort dingen gebeuren goed in kaar te brengen. Als u zoiets wilt zien als een poging om maar iedereen behalve de vluchtelingen de schuld te geven, dan doet u dan toch....

slopsma
slopsma13 jan. 2016 - 15:47

Goed stuk, alleen die laatste zin he. In de praktijk worden er zo weinig mensen echt uitgezet! Ik werk op schiphol en ik zie daar misschien 4 a 5 mensen per week uitgezet worden. De rest krijgt natuurlijk gewoon opvang in de vorm van b, b en b.

Kolok
Kolok13 jan. 2016 - 15:40

Vluchtelingen uit Marokko? Heb ik iets gemist, is daar oorlog?

Ab Zout
Ab Zout13 jan. 2016 - 15:38

'Wel zijn vluchtelingen in Duitsland gedwongen om in asielzoekerscentra samen te leven met deze criminelen wiens daden nu misbruikt worden om vluchtelingen zwart te maken'. En hoe noemen we criminelen die in asielzoekerscentra wonen? Juist ja, asielzoekers. Feit is dus dat het overgrote gedeelte van de criminelen uit (bv) Keulen, asielzoekers zijn. Het wordt trouwens wel steeds erger... Nu krijgt de politie, de politiek en ondefinieerbare ´criminelen´de schuld. Waarom is het toch zo moeilijk om gewoon te accepteren dat deze berovingen/verkrachtingen etc door asielzoekers zijn gepleegd?

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen14 jan. 2016 - 10:43

'En hoe noemen we criminelen die in asielzoekerscentra wonen? Juist ja, asielzoekers. Feit is dus dat het overgrote gedeelte van de criminelen uit (bv) Keulen, asielzoekers zijn. Mooi dat je het woord 'feit' gebruikt. je weet tenminste dat het woord bestaat. Nu nog wat het betekent.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 15:33

Het heeft twee weken geduurd, maar gelukkig doet Der Spiegel haar werk wel in plaats van met 'opinies' te strooien.

6 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jan. 2016 - 17:07

Dat is zo, Piet, over Der Spiegel, bedoel ik. Men probeert ten minste licht in de duisternis te brengen. Zoals ik schreef vind ik het gebrachte beeld nog onvoldoende voor zware maatregelen. Kennelijk weten Duitse politici meer dan ik, omdat ze voor ingrijpende sancties pleiten - of is het zo dat ze ook weinig weten, maar de oren laten hangen naar wat 'het volk' vindt? Niet ongebruikelijk bij dat slag mensen, zeg ik erbij. Ik hoop dat meer media aan waarheidsvinding gaan doen inzake deze kwestie.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 19:20

"Zoals ik schreef vind ik het gebrachte beeld nog onvoldoende voor zware maatregelen." Sterker nog: het beeld vraagt helemaal niet om zware maatregelen maar simpelweg om het eindelijk eens fatsoenlijk handhaven van bestaande wet- en regelgeving. Van de meest simpele controle aan de buitengrenzen (is iemand die als Syriër asiel aanvraagt wel Syriër of spreekt hij Marokkaans of Algerijns of Pakistaans dialect?) tot het na decennia ellende eens aanpakken van de kleine criminaliteit rond het station van Keulen. De Keulse politie zou eens langs kunnen komen in Amsterdam om te informeren hoe het Bulgarenteam zakkenrollerij, winkeldiefstal en dergelijke gericht aanpakt. Ook van de aanpak van de top 500 veelplegers kunnen ze het nodige opsteken.

Hank Nozemans
Hank Nozemans13 jan. 2016 - 19:39

Dan ben ik wel benieuwd wanneer het wel tijd is voor zware maatregelen??

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 0:00

Beter opletten Nozemans: er zijn al genoeg maatregelen tegen verkrachters en dieven beschikbaar. En waar ze als georganiseerde bendes opereren zijn er nog meer maatregelen beschikbaar. De 'zware maatregelen' die er niet zijn, zijn maatregelen waarbij je hele bevolkingsgroepen in het wilde weg schuldig kunt verklaren. Daar hebben onze oosterburen namelijk niet zulke fijne ervaringen mee.

Hank Nozemans
Hank Nozemans14 jan. 2016 - 11:13

Beter opletten de Geus, ik stelde de vraag niet aan u, maar aan dhr. Lenssen, Bovendien gaat u er zomaar vanuit dat ik niet op de hoogte ben van de huidige mogelijkheden.

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 15:32

"ik stelde de vraag niet aan u, maar aan dhr. Lenssen" Wat dacht je ervan om dan de woorden van Lenssen waarop je reageert te citeren? Met het nieuwe CMS is dat de enige manier om dat duidelijk te maken.

peterh2
peterh213 jan. 2016 - 15:25

Interessant artikel, goed dat dit soort berichten nu ook hier verschijnen. . De conclusie dat ".. vooralsnog geen enkel bewijs dat vluchtelingen bij de grootscheepse berovingen en aanrandingen betrokken waren." is te kort door de bocht. De beschreven criminelen zijn tenslotte ook vluchteling in de juridische zin van het woord (totdat hun aanvraag afgewezen is in ieder geval).

1 Reactie
ReneeHefferman
ReneeHefferman14 jan. 2016 - 0:30

Het is andersom. Ze zijn vooralsnog geen vluchteling, maar asielzoeker. En krijgen pas de status van vluchteling als hun aanvraag tot asiel is toegewezen.