Joop

Rutte bij Buitenhof

  •    •  
10-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  

Meer over:

#video, politiek, rutte
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Jan Censuur
Jan Censuur11 jan. 2016 - 9:39

Terecht stelt Rutte dat de hardnekkige werkloosheid toch vooral aan de werklozen zelf ligt. Schande dat werklozen zich melden op de arbeidsmarkt waardoor de werkloosheidscijfers niet dalen. Mooi dat alleen mensen met werk er 5 miljard erbij krijgen en de rest niks. Schande ook dat de media en onderzoeksinstellingen de door VVD en PvdA genoemde te lage werkloosheidscijfers voor zoete koek hebben geslikt.

Uitgekleed
Uitgekleed10 jan. 2016 - 23:24

Herman Finkers sprak met ons af om nooit meer te zeggen " we zijn bang " Vanmogen geluisterd naar Buitehhof. In luttele minuten viel het woord bang en angst 12 keer. Toch uitgeluisterd ondanks alle platituden omdat Rutte in zijn woordenstroom l.l. Vrijdag in zijn wekelijkse onderhoud in éen vandaag, iets zei over het engelse optoppen van het salaris tot ik, dacht, het minimum. Kon het laatste woord niet goed verstaan omdat hij het gedeeltelijk inslikte. Gelukkig had een onzer interviewers het ook geghoord en vroeg naar dat engelse bijzondere systeen. Het schijnt dus te zijn dat laaggeschoolden daar aan het werk gaan met een klein salarisje wat door de overheid dan aangevuld wordt tot een minimum. Het gevolg hiervan is dat de instroom daar gelijk xaan de slag kan. Maar het kost de overheid wel een vermogen omdat iedereen het kriijgt eigen landgenoten en instroom. Nu wil Cameron daar een stop op zetten door het optoppen van de instroom salarissen uit te sluiten. Dat mag dan weer niet van de EU, zogenaamd om discriminatie te voorkomen. Op het vaste land willen de landen ook de salarissen van de laaggeschoolden beneden minimum salaris laten werken om de vluchtelingen snel werk te bezorgen. Hier nu mag er ook geen verschil zijn wat oneerlijke concurrentie oplevert met eigen landgenoten. Dus komen de vluchtelingen niet snel aan het werk vanwege hoge werkloosheid onder de laaggeschoolden. Duidelijk is dat Cameron gelijk heeft. Het is van de zotte dat de instroom hetzelfde salaris moeten hebben als eigen landgenoten. Indien wij hier een onvoorwaardelijk basis inkomen krijgen dan kan dat natuurlijk niet gelden voor de instroom. Maar dit verschil kan wel zorgen dat ze snel aan het werk komen. Eigen landgenoten met een O.B.I. kunnen bijverdienen in concurrentie met de instroom en waardoor de werkloosheid niet hoger maar lager wordt. Het principe dat geen discriminatie mag ontstaan is niet van deze tijd in de krankzinnige wereld. Met hetzelfde gemak wordt hier leeftijd discriminatie getolereerd.

overlever
overlever10 jan. 2016 - 19:18

4 minuten "Wij houden vast aan onze normen en waarden. Verworvenheden van het westen. Daar kan niemand iets aan veranderen." Daarom kunnen homo's gelukkig nog hand in hand lopen op straat. Vrouwen zich kleden op de manier die zij willen. Desnoods topless op het strand. Is er hier geen besnijdenis. Geen eerwraak. Wordt er niemand uitgehuwelijkt. Lopen er niemand in een niqaab. Kunnen vrouwen nog grote evenementen bezoeken zonder aangerand te worden. Vinden er geen georganiseerde aanrandingen en berovingen plaats... Woont en leeft Rutte continu in het torentje?

Nick Ros
Nick Ros10 jan. 2016 - 16:49

Daar zitten drie PVDA-ers, Marcia Luyten, Pieter Jan Hagens en Paul Witteman, die één VVD-er gaan interviewen. Die VVD-er een zekere Mark, kletst zich eruit of die Francisco van Jole heet.

Calimero.
Calimero.10 jan. 2016 - 14:29

>>>>>>>>>>>>>> citaat : voor het voorjaar hebben we de migrantenstroom getackelt .... mooie uitspraak van deze ultrarechtse antisocialist..... haha ht is al bijna voorjaar, ht zijn geen migranten maar immigranten en getackelt wil zeggen dat hij teveel op coach louis wil lijken. neppresident met neppraatjes.......... stoer doen want hij voelt zich wichtig in zijn nieuwe bybaan............///// weggaan naar mamma en niet meer terug ....

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh10 jan. 2016 - 14:48

Proost!

peterh2
peterh210 jan. 2016 - 13:50

Rutte lijkt niet te begrijpen dat mensen geen woorden willen maar daden. Het is makkelijk om te roepen dat dit 'walgelijk' is, maar wat gaat er nu daadwerkelijk veranderen?

johannes dree
johannes dree10 jan. 2016 - 13:41

Ik wil niet weten wanneer mark optreed, Ik wil niet horen of lezen wat hij te blaten heeft, Ik wil zijn tronie niet zien. Ik wacht geduldig totdat de 1000 euries bijgeschreven staan. (Onder andere!) Btw: hoe durft zo een landverkoper zich uberhaupt nog in het openbaar te laten zien?!?!?