Joop

Jinek toont wat er ook mis is met Keulen

  •  
06-01-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
Jinek
Een kwartier lang praten zonder het over seksueel geweld te hebben
In de talkshow Jinek ging het dinsdag over het seksueel geweld tijdens Oudejaarsavond in Keulen. Met aan tafel journalist Wierd Duk, correspondent in Duitsland voor onder meer het AD. Tenminste zo werd dat aangekondigd. Het opvallendste was echter dat het gesprek daar helemaal niet over ging. Geen seconde kwam het onderwerp seksueel geweld ter sprake. Dat is toch wel vreemd. Iedereen is geschokt door wat een groot aantal vrouwen die Oudejaarsavond wilden vieren overkwam en niemand wil het er over hebben. Er kwam even een fragment voorbij van een slachtoffer dat vertelde wat haar was overkomen maar ook daar werd amper op gereageerd. Er werd niet gesproken over waarom het seksueel geweld plaatsvindt, wat er tegen gedaan kan worden, wat de impact er van is op het leven van de slachtoffers.
Er werd – heel vreemd – ook niet gesproken over soortgelijke incidenten elders. Ja, even viel het Tahrir-plein want die beelden zijn de wereld overgegaan. Maar massale aanrandingen van vrouwen vinden helaas vaker plaats tijdens festiviteiten. Zo werden in november 12 serveersters aangerand tijdens een Oktoberfest in Alkmaar. De handtastelijkheden van de dronken bezoekers liepen zo de spuigaten uit dat de serveersters spontaan het werk neerlegden en vertrokken. Het incident heeft de landelijke media niet gehaald en er is geen golf van verontwaardiging losgebarsten.
Het gebrek aan massale verontwaardiging en aandacht speelt bijvoorbeeld ook de feministen parten die wijzen op het vele seksuele geweld tijdens het jaarlijkse San Fermin festival in Spanje, waar veel toeristen op afkomen. Pas nadat er dit jaar een Britse vrouw was aangerand door zes mannen , werd een protestdemonstratie georganiseerd.
Of denk aan de #zeghet campagne die onlangs op sociale media werd gevoerd om het probleem van verzwegen seksueel geweld aan de kaak te stellen. Een initiatief dat overigens op veel hoon en wantrouwen werd getrakteerd, reacties die vaak klinken als seksueel geweld ter sprake wordt gebracht. Je zou er met gemak 15 minuten over kunnen vullen aan tafel bij Jinek.
Maar nee, het enige waar het bij Jinek aan tafel over ging was over de daders, een stokpaardje van correspondent Duk zo bleek. Althans hun etnische afkomst want de daders zijn – nog – niet gepakt. Duk, die in zijn stukken en commentaren graag een alarmistische toon aanslaat over migratie, werd gevraagd wat de gevolgen zijn. Het zou van invloed zijn op het denken over vluchtelingen. “En de cultuur en mentaliteit die ze meenemen. Ze hebben hier misschien niets mee maken maar het is wel een symbool van het exploderen van de multiculturele samenleving.” Het exploderen van de multiculturele samenleving, kennelijk galmde het vuurwerk nog na in zijn hoofd. Let wel, hij begint dus over vluchtelingen, ook al hebben ze er niets mee te maken. En hij rechtvaardigt dat ook nog. Als dat journalistiek is dan moet Wilders volgend jaar niet alleen tot Politicus van het Jaar maar ook tot Journalist van het Jaar uitgeroepen worden.
Ik durf de stelling aan dat de enige reden dat Keulen hier groot nieuws is en tot discussies leidt, de – vermoedelijke – afkomst van de daders is. Hun huidskleur, hun wortels en als het even kan hun religie. Kortom, alles wat hen onderscheidt van de witte commentatoren. Want daardoor kon er de hele tijd vrijuit gesproken worden over bevolkingsgroepen als probleem, het stokpaardje van racisten, xenofoben en een fors aantal conservatieven.
Het gesprek bij Jinek verliep volgens de vaste patronen die we inmiddels kunnen dromen. Het onheilspellende commentaar van Wilders werd voorgelezen. Gaan we het hier ook krijgen? Duk: “Het probleem as such bestaat natuurlijk gewoon in de grote steden.” Het deed me denken aan de ‘Parijse toestanden’ die we een paar jaar terug volgens de talkshows zeker zouden gaan krijgen maar die natuurlijk nooit kwamen. Borrelpraat. Duk had het over no-go area’s in Duitsland, ook zo’n heerlijke mythe, waar ‘etnische bendes’ geen enkel respect hebben voor de politie. En ik maar altijd denken dat gebrek aan respect voor de politie het kenmerk is van iedere bende, ongeacht hun etnische achtergrond. Maar voor mensen die geobsedeerd zijn door etniciteit heeft álles met etniciteit te maken. Dat wil zeggen: al het goede met hun eigen etniciteit en al het slechte met die van anderen.
Het ging er ook nog even over dat Duitse media terughoudend zijn met het vermelden van de etnische achtergrond van verdachten. “Ze zijn daar minder ver dan hier,” constateerde Jinek. Ze vergat het woordje heen. Want als je het een kwartier over Keulen hebt zonder het over seksueel geweld of de slachtoffers te hebben – die door Duk werden neergezet als ‘onze vrouwen’ – maar alleen maar over etnische afkomst, dan ben je ver heen.
Het is helaas een veelvoorkomend verschijnsel, dat alleen niet optreedt als de verdachten wit zijn. De gewapende mannen die een gebouw bezetten in Oregon worden niet gezien als vertegenwoordigers van een etnische groep, de lui die aanslagen plegen op abortusklinieken worden niet gezien als vertegenwoordigers van een religie. En terecht, want dat zijn het ook niet.
Moet je de – etnische – achtergrond van verdachten dan verzwijgen? Nee, dat hoeft zeker niet. Toen Haren werd gesloopt bij het Project X werd gewoon vermeld dat er veel studenten onder waren en dat ze veelal uit Groningen kwamen. Maar geen talkshow die het ging hebben over Groningers of studenten as such.
Verklaar mensen niet schuldig aan dingen waar ze part noch deel aan hebben. “Ik weet dat je niet kan generaliseren,” zei Jinek. Om het vervolgens een kwartier lang te doen. Als je weet dat je het niet kan doen, waarom doe je het dan toch? Ben je dan dom, slecht of beide? In ieder geval ben je dan niet geïnteresseerd in wat er werkelijk gebeurd is, alleen maar in hoe je het zelf graag wilt zien.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (233)

robvaniren
robvaniren17 feb. 2016 - 5:54

"Als je weet dat je het niet kan doen, waarom doe je het dan toch? Ben je dan dom, slecht of beide? - "" Wel, simpel meneer, omdat er generaliseren (ze deugen allemaal niet) en generaliseren(misschien is er toch iets in hun cultuur dat wij slecht onderkennen in onze gelijkheidsideologie) bestaat.

robvaniren
robvaniren17 feb. 2016 - 5:49

Ergo: we hebben een probleem: seksuele intimidatie. Sommige mensen vinden dat we dat eerst eens moeten oplossen, voor we de pretentie in ons hoofd halen, er nog meer problemen bij te nemen.

Freeman2
Freeman215 jan. 2016 - 11:00

Jinek is een typische show van en voor egotrippers en monomaan gestelden. Wat voor zinvols kun je daar verwachten?

Yogi Bear
Yogi Bear14 jan. 2016 - 20:32

Intussen is "Keulen" blijkbaar de nieuwe norm geworden.. En bedankt. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/11/neue-sexuelle-gewalt-polizeiberichte-vom-10-und-11-januar-2016/

Jan Pieter2
Jan Pieter212 jan. 2016 - 1:34

"Duk had het over no-go area’s in Duitsland, ook zo’n heerlijke mythe, waar ‘etnische bendes’ geen enkel respect hebben voor de politie." Ik pak er zomaar een kwoot uit van FvJ. Zonder probleem kan ik vele voorbeelden noemen van feitelijk no-go-areas in het hedendaagse Duitsland. Duisburg-Marxloh, niet zover over de grens net achter Venlo in het Ruhrgebied is een mooi voorbeeld van zo'n no-go-area, zeker 's avonds. Overdag in de drukke hoofdstraten is het nog net te doen. "Drei Familienclans kontrollieren Marxloh Die meisten Mitglieder der kriminellen Großfamilien im Duisburger Stadtteil sind jung und vorbestraft. Ein geheimes Polizei-Papier belegt, wie sie sich in dem Viertel verhalten und welchen kriminellen Geschäften sie nachgehen. Der Problemstadtteil Duisburg-Marxloh wird derzeit von drei libanesischen Großfamilien kontrolliert, die abhängig vom Anlass gegen oder miteinander agieren. Hinzu kommen kleinere kriminelle Gruppen, die mit Drogen handeln, und Personen, die der Rockerbande Hells Angels nahe stehen. Das geht aus einem streng geheimen Lagebild der Polizei über die Kriminalitätsstrukturen in der sogenannten No-Go-Area Marxloh hervor, das unserer Redaktion vorliegt. Der 21 Seiten starke "Erfahrungsbericht Nord" des Polizeipräsidiums Duisburg gewährt erstmals Einblicke in die Welt der Organisierten Kriminalität in Marxloh und in die Clanstrukturen der kriminellen Großfamilien. Polizeiintern werden die Banden auch als "Street Corner Society" bezeichnet, weil sie sich oft in großen Gruppen auf den Straßen zeigen, um ihre Stärke zu demonstrieren. Nirgends in NRW ist diese "Kriminalitäts-Kultur" derzeit so stark ausgeprägt wie in Marxloh. Diese Großfamilien erkennen die Polizei als Autorität nicht an, heißt es in dem Lagebericht. " http://www.rp-online.de/nrw/staedte/duisburg/duisburg-drei-familienclans-kontrollieren-marxloh-aid-1.5434151 Zijn er meer no-go-areas in Duitsland? Jazeker ik heb zelf een tijdje in Köln gewoond en zou daar ook 2-3 voorbeelden kunnen noemen van wijken waar de Politie 's nachts alleen komt met ondersteuning soms zelfs alleen met SEK ondersteuning. Dat zijn trouwens ook typische migranten wijken. "In ieder geval is FvJ niet geïnteresseerd in wat er werkelijk gebeurd is, alleen maar in hoe hij het zelf graag wilt zien." De karaktermoord op Jinek vind ik in deze niet opportuun en overbodig. FvJ laat zich hier van een kant zien die je niet verwacht van een eindredacteur van Joop.nl.

De nuance
De nuance10 jan. 2016 - 22:06

In de het tv programma Cojones ging het zaterdag over het seksueel geweld tijdens Oudejaarsavond in Keulen. Met op het podium Erik van Muiswinkel, columnist voor onder andere de Vara. Het opvallendste was echter dat het gesprek daar helemaal niet over ging. Geen seconde kwam het onderwerp seksueel geweld ter sprake. Dat is toch wel vreemd. Iedereen is geschokt door wat een groot aantal vrouwen die Oudejaarsavond wilden vieren overkwam en niemand wil het er over hebben. Van Muiswinkel gebruikte het onderwerp echter om rechts Nederland te feliciteren met de gebeurtenissen in Keulen en bracht het uiteraard als een pyrrusoverwinning. Helaas geen woord over de slachtoffers, daders, laat staan oplossingen, helaas..het wordt weer als middel gebruikt om 'groepen' tegen elkaar op te zetten

Bert Vlierman
Bert Vlierman10 jan. 2016 - 16:36

Je kunt Jinek zonder voorbehoud dom noemen, en dus incompetent. Jinek hecht overduidelijk meer gewicht aan haar profiel, opgetut als een narcistische kerstkrans, dan aan de kwaliteit van het gesprek. Ze is daarin trouwens niet de enige presentator in Hilversum. Deze mensen zouden eens moeten kijken naar een willekeur debatprogramma op de Duitse tv. Neem bijvoorbeeld Anne Will. Gewoon een jurk of pantalon, hooguit een kettinkje en verder alleen maar bekwaamheid. Maar dat laatste dan in een mate die geen van haar gasten de ruimte biedt om het debat te ontsieren met kletskoek. Zo hoort een tv-debat te zijn. Een tv-debat en geen personaliteitshow.

1 Reactie
Bob Moon
Bob Moon10 jan. 2016 - 19:55

Ze hecht blijkbaar niet aan haar profiel daar ze vrij duidelijk van zich heeft laten horen iz vluchtelingen dat ze zich om hen bekommerd . Dat laatste staat namelijk haaks op wat velen denken te kunnen verwachten van haar.

Piet Paniek
Piet Paniek10 jan. 2016 - 12:18

Wow, wat een poging tot karaktermoord om aan het einde de vraag te stellen of Jinek "dom, slecht of beide" is. Jinek is in ieder geval geïnteresseerd in wat er werkelijk is gebeurd en kijkt daarbij niet naar hoe ze het zelf graag wil zien. Jammer dat dit niet gezegd kan worden over Van Jole.

Joseph32
Joseph3210 jan. 2016 - 11:04

Eigenlijk is het betoog van van Jole het toppunt van wegkijken. Als je het over de oorzaak hebt dan ben je in zijn ogen fout.

1 Reactie
Sanne5
Sanne514 jan. 2016 - 15:23

Volledig mee eens.

schleborsjki
schleborsjki9 jan. 2016 - 7:03

Is er al beeld?

Hermant
Hermant8 jan. 2016 - 22:12

Jinek toont wat er ook mis is met Keulen, ja en wat precies? Heb noch het programma gezien noch dit artikel aandachtig gelezen, maar wat moet er precies verduidelijkt worden aan de vertoonde misdragingen. Het is duidelijk dat in sommige gebieden het respect voor vrouwen beduidend minder is dan in Europa. De heer Van Jole heeft zich in de discussie met de heer Duk gedragen als een driftig kleutertje dat zijn gelijk moest halen. Dit heb ik dan weer wel aandachtig beluisterd, en ik moet eerlijk zeggen dat hij wel erg naief is met zijn gelijk hebberigheid. Zoals we met zijn allen in Europa wel naief te noemen zijn, waarbij er dan weer een aantal PVV ers zijn die als reactief/agressief te kenschetsen zijn

indebanvanhet
indebanvanhet8 jan. 2016 - 21:40

Je vergeet nog, Jole, de voorkoming van soortgelijke taferelen als in Keulen door de Finse autoriteiten in Helsinki, waar zo'n duizend Irakezen beneveld klaar stonden in de stationstunnels. Ook heeft men daar sinds dit jaar voor het eerst met seksuele agressie in parken en op straat kennisgemaakt. Dit is dus een nieuw, acuut probleem en daarom beter niet veralgemeniseren en loskoppelen van de bron. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/finland/12088332/Unprecedented-sex-harassment-in-Helsinki-at-New-Year-Finnish-police-report.html

arjenZH
arjenZH8 jan. 2016 - 20:01

"Let wel, hij begint dus over vluchtelingen, ook al hebben ze er niets mee te maken" Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

yoyo2
yoyo28 jan. 2016 - 18:11

Het stokpaardje van de heer Jole struikelt over een onverwachte barrière, het ontslag van de politiek correcte Keulse politiecommissaris omdat en nadat hij alle linkse trucjes heeft uitgehaald om de eenvoudige kiezer onwetend te houden resp. te manipuleren op een wijze die inmiddels de overgrote meerderheid van de Duiste politiek en het volk niet langer accepteren. Oh and by the way, de Syriers 'as such' waren er verbazend snel ingeslaagd om zich precies bij datzelfde maatschappelijke uitschot te voegen waarmee wij in Nl. ook zulke slechte ervaringen hebben. Als u zelf een dochter hebt zou u haar waarschijnlijk niet eens 'at armslength' houden van dat gespuis, maar op honderden kilometers; misschien moest u zelf eens aan den lijve mee maken wat er daar gebeurt met mannelijke slachtoffers van die arabische/noord afrikaanse gangs. Kijkt u svp eens naar de Duiste videos van de verschillende webcams op en onder de grond in Keulen en stelt u zich voor dat u degene bent die, op politiek correcte wijze, door die weerzinwekkende arabische crimineeltjes wordt aangevallen en beroofd. Kunt en wilt u zich dat proberen voor te stellen? Vast niet....

Pater
Pater8 jan. 2016 - 14:55

Waarom is Keulen een groot item? Natuurlijk niet alleen vanwege het (afschuwelijke) seksuele geweld, ook en misschien wel vooral omdat het een belangrijk element is in de migratie-discusssie. De tegenstanders van het toelaten van vluchtelingen roepen nu: "Zie je wel, we hadden het toch gezegd.", waarbij ze voorbij gaan aan het feit dat De voorstanders, Van Jole bijv., zijn geneigd Keulen klein te houden en zijn zéér verontwaardigd over de aandacht voor Keulen, waarmee ze net doen alsof er geen link is met de vluchtelingendiscussie. Hoe dom kun je zijn? Een absolute voorwaarde om de werkelijkheid te kunnen veranderen is om de werkelijkheid onder ogen te zien. Het lijkt er veel op dat er wel degelijk vluchtelingen betrokken waren bij Keulen, en in elk geval migranten met een Arabische achtergrond. Het is een feit dat de cultuur in landen als Marokko, Syrië, Afghanistan, Irak, zeker op het platteland, veel meer vrouwonderdrukkend (en homo-onderdrukkend) is dan de westerse cultuur. De Islam is daarin zeker een element, maar is tegelijk niet meer dan een onderdeel van een groter geheel van heersende cultuur. Vrouwenemancipatie heeft bijv. ook te maken met verstedelijking en ontwikkelingsniveau van een samenleving. Ondanks Verlichting en Rationalisme was de man in Nederland tot 1971 het hoofd van het huwelijk. Pas in 1956 kreeg de vrouw in het huwelijk handelingsbekwaamheid, kort daarvoor werden vrouwen in dienst van de overheid bij huwelijk nog automatisch ontslagen. Daarmee beoog ik op geen enkele manier Keulen goed te praten, wel wil ik onze verheven westerse positie in het debat nuanceren. Ongelijkheid is, mondiaal gezien, algemener dan gelijkheid, los van de Islam. Die nuancering neemt niet weg dat we de cultuurverschillen wel degelijk moeten onderkennen. We willen in onze samenleving geen aantasting of achteruitgang zien op het gebied van vrouwen- of homorechten. Een heel grote toevloed van vluchtelingen uit Arabische landen leidt daar eerder toe dan een kleinere. De 200.000 van Samsom zijn er m.i. veel te veel als ze in twee of drie jaar binnenkomen, een termijn van vijf jaar lijkt me het minimum, in het besef dat cijfers altijd willekeurig zijn. Persoonlijk word ik heen en weer getrokken tussen bewogenheid en barmhartigheid enerzijds en rationaliteit en zorg anderzijds. Een verzorgingsstaat gaat niet samen met massamigratie. De mensen met lage lonen en goedkope huizen zijn het eerst de slachtoffers van de nieuwe concurrentie op de arbeids- en woningmarkt. Niet voor niets hebben vakbonden en socialisme in de USA niet echt wortel geschoten. Het bijbrengen van westerse waarden aan grote hoeveelheden migranten is veel moeilijker dan aan beperktere hoeveelheden. Zolang mensen als Jole (of Wilders aan de andere kant) die werkelijkheid niet willen zien komt de discussie en daarmee de verbetering van de werkelijkheid geen stap verder.

lembeck
lembeck8 jan. 2016 - 14:15

Echt vervelend dat ik niet kan reageren op mensen die op iemand gereageerd hebben, zoals deze: rochard 7 januari 2016 om 09:02 Isis: is deze naam sarcastisch bedoeld of je daadwerkelijk naam? In beide gevallen leuk… Jou standpunt bewijst echter wel dat je niet alleen onder de aanhangers van rechts, mensen hebt die denken in hun gelijk te staan en geen enkel argument tegen dulden..zoals Geert bijv. Sterker nog, die niet de moeite nemen andere meningen aan te horen en dan pas oordelen. Nee vooroordelen zijn niet voorbehouden aan rechts beste Isis Reactie hierop: Rochard, de naam Isis is afkomstig van de Egyptische Moedergodin. Heeft ook helemaal niets te maken met waar jij aan denkt. Die groep wordt door mij dan ook daesh genoemd. Betekent hetzelfde, maar dan is de naam van de Godin tenminste niet misbruikt. De dame die hier deze naam voert, koos voor de Egyptische Moedergodin ISIS. Verder zal ik inhoudelijk niet reageren, omdat je het nodig vindt om linkse mensen te bashen. Je mag het oneens zijn en dat is prima. Dit wat je nu doet is nogal lullig.

1 Reactie
Minoes2
Minoes29 jan. 2016 - 12:43

Dus jij denkt dat culturele achtergrond, opvoeding en opgroeien in een vrouw-onvriendelijke maatschappij geen enkel invloed heeft op gedrag, dit geen extra risico met zich meebrengt? Jij hebt geen enkele twijfel?

Hans Beek
Hans Beek8 jan. 2016 - 13:51

Uitermate zwak betoog van Fransisco. De afkomst van de daders is wel degelijk relevant om de volgende redenen: 1- De afgelopen decennia hebben veel nederlandse meisjes dit gedrag, hoewel niet zo massaal, aan den lijve ondervonden. In alle grote steden, en kleinere, ondervinden autochtone dames last van noord afrikaanse jongeren die spugen, betasten en schelden. De geburtenissen in Keulen zorgen dus meteen voor onrust. 2- Iedereen die weleens op vakantie is geweest in noord afrika, tunesie, marokko of egypte heeftbaan den lijve kunnen ondervinden dat een westerse vrouw niet normaal over straat kan zonder lastig te worden gevallen. 3- Tot dusver werd door veel politici beweerd dat de angst voor vrouwonvriendelijk gedrag door vluchtelingen xenofoob, racistisch en onderbuikgevoel was. Wanneer dan zoiets gebeurt is het logisch dat hier aandacht voor is. 4- Het is dan ook vrij normaal dat, gezien bovenstaande, de duizenden jonge mannen die wekelijks ons land binnenkomen tot onrust leiden. Overigens lijkt me dit eerder een cultureel verschijnsel dan religieus want het is opvallend dat turkse jongeren, ook moslims, nauwelijks met dit soort gedrag in verband worden gebracht. Daarnaast lijkt me de stelling dat het om syriers twijfelachtig. Gezien de modus operandi die rechtstreeks uit egypte lijkt te zijn geimporteerd, zou het me niet verbazen als het egyptenarn zijn die als syrier voordoen. Dat maakt het niet minder onrustbarend natuurlijk.

ronald8
ronald88 jan. 2016 - 12:31

Wat zeggen die asielknuffelaars op een verjaardag als antwoord als "Jan" zegt: "Ik ben tegen een AZC, omdat onze vrouwen niet meer veilig over straat kunnen. Ook al is het maar een klein percentage toch zijn het er teveel en ik wil dat niet." A) "Jan, Nederlanders verkrachten en randen ook meisjes aan." (dus wat zeur je eigenlijk) B) "Jan, asielzoekers moeten net als iedere andere inwoner gewoon worden berecht." C) "Jan, de kans dat jou specifiek overkomt is heel klein." Allemaal antwoorden die in de basis juist zijn, maar totaal irrelevant zijn voor mensen die we wel of niet ERBIJ willen hebben in de maatschappij.

GeachteLezer
GeachteLezer8 jan. 2016 - 11:54

Ik denk dat, zoals met zovele actualiteiten, de redelijkheid in de discussie de boventoon zou moeten voeren. Op mij komt het voor dat er onder de aanranders in Keulen veel migranten waren. Het is niet zo zinvol dat te gaan ontkennen. Maar welke conclusie valt eruit te trekken? Niet dat alle migranten aanranders zijn. De meeste migranten waren daar namelijk niet aanwezig. Hooguit een gezelschap jonge kerels. Jonge kerels in een groep, met alcohol erbij geeft altijd gedonder, dat weet je. Hooguit doet de afkomst er nog in zoverre toe dat de houding ten opzichte van (in hun ogen mogelijk te) uitdagend geklede vrouwen anders zou kunen zijn dan die van lokale jonge heren. Echter overdrijf dat niet: Ook "onze" jonge mannen kunnen er wat van. Oplossing: Vervolg de daders. Maak helder dat dit niet getolereerd wordt, doe aan enige voorlichting mbt zeden en gebruiken, maar handhaaf verder gewoon "normaal" de wet zonder in de stress te schieten. Een dicussie over de wenselijkheid van het feit dat zoveel alleenstaande jonge mannen uit islamitische landen hier naartoe verhuizen is een andere, die volgens mij los staat van wat er in Keulen is voorgevallen.

4 Reacties
Yogi Bear
Yogi Bear8 jan. 2016 - 12:32

"Maar welke conclusie valt eruit te trekken? Niet dat alle migranten aanranders zijn. De meeste migranten waren daar namelijk niet aanwezig. Hooguit een gezelschap jonge kerels. Jonge kerels in een groep, met alcohol erbij geeft altijd gedonder, dat weet je." Ach ja, laten we voor het gemak even negeren dat er ook massa aanrandingen in Finland zijn voorkomen tijdens oud en nieuw, dat er ook in Oostenrijk en Zwitserland vrouwen het slachtoffer waren. Dat er in Engeland duizenden blanke meisjes worden en zijn gedrogeerd en als seksslaaf verkocht. Dat verkrachtingen in delen van Europa voor 100% op naam van niet Westerse allochtonen staan. Dan lijkt het net of het een incident is en geen geplande massa aanranding en kan links weer lekker slapen.

GeachteLezer
GeachteLezer8 jan. 2016 - 14:41

Yogi Bear, dat lijkt mij zwaar overdreven. "Dat verkrachtingen in delen van Europa voor 100% op naam van niet Westerse allochtonen staan." Ik zou dat niet zo neerzetten, het lijkt mij onzin. Ik schreef al: Waar jonge kerels bij elkaar komen en drinken, heb je gelazer, dat is zo oud als de wereld. Hooguit voegt de neiging om vrouwen wat anders te zien dan "wij" dat doen wat extra toe aan de wat bedreigende sfeer.

KlaasV2
KlaasV28 jan. 2016 - 18:27

Ik heb geen woorden meer voor de naiviteit en het completebgebrek aan realiteitszin. Zoals de meeste Joopies conpleet blind voor de cijfers en statistieken. Ik begrijp je idealen maar het heeft niets met de realiteit te maken. Zie het nou eens:de realiteit is kut. Ons politieapparaat staat al zwaar onder druk. Meer lastpakken kunnen we er niet meer bij hebben. En ook migranten die geen lastpakken zijn zullen zware druk leggen op de verzorgingsstaat. Dat is niet houdbaar. Ik daag daarom iedereen uit mijn volgende stelling te ontkrachten: "meer Moslims in Nederland betekent meer problemen in Nederland" Kom maar. MET ARGUMENTEN

Gert Zantman
Gert Zantman9 jan. 2016 - 0:50

Precies! Helemaal mee eens

YasKeay
YasKeay8 jan. 2016 - 10:51

Het is toch jammer dat er zo opvallend onderscheid wordt gemaakt in aanrandingen. Als het in Keulen gebeurt dan is het landelijk nieuws. Gebeurt het in Alkmaar, meerdere aanrandingen tijdens een bierfeest dan kraait er geen haan naar......

6 Reacties
peterh2
peterh28 jan. 2016 - 11:23

Omdat het onvergelijkbare gebeurtenissen zijn, maar dat weet je zelf ook heus wel hoor...

Michael Bouwman
Michael Bouwman8 jan. 2016 - 12:01

Kan me even niet meer herinneren dat er 1000 mannen in Alkmaar massaal vrouwen aan het aanranden waren. Kun je me even helpen wanneer dat precies was?

Arie Roos
Arie Roos8 jan. 2016 - 12:42

Ze waren inderdaad onvergelijkbaar. In Alkmaar waren de daders autochtonen, en daar mag natuurlijk niets negatiefs over gezegd worden. Ik hoor er pas nu van, terwijl het toch enkele maanden geleden is. In Keulen gaat het om allochtonen, en waarschijnlijk zelfs vluchtelingen, en daar moet juist allemaal negatieve onzin over verspreid worden.

Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt8 jan. 2016 - 13:48

Arie Roos: "Ze waren inderdaad onvergelijkbaar. In Alkmaar waren de daders autochtonen, en daar mag natuurlijk niets negatiefs over gezegd worden." Wie heeft dat gezegd? Of is dat weer een mooie stroman.

Hans Beek
Hans Beek8 jan. 2016 - 14:33

Onzin. Ook dan komt het in het nieuws. Wanneer 1000 en mannen van nederlandse afkomst in meerdere landen tegelijkertijd vrouwen massaal zouden aanranden en verkrachten zou de ophef net zo groot zijn. Dat gebeurde overigens wel ten tijde van de VOC maar toen was er nog geen inernet.

Lozerech
Lozerech8 jan. 2016 - 14:48

Misschien toch even goed om te weten dat tot dusver 121 vrouwen aangifte hebben gedaan van criminele handelingen op het plein voor het centraal station in Keulen. Drie kwart van hen zegt aangerand te zijn, twee slachtoffers zouden zijn verkracht. En verder raad ik jou en van Jole aan het onderstaande te lezen en het nieuws eerst eens goed op je in te laten werken, voordat je volstrekt misplaatste vergelijkingen met Alkmaar tracht te maken: http://nos.nl/artikel/2079128-politie-keulen-kon-situatie-niet-aan.html "Vrouwen, alleen of in gezelschap, kwamen terecht in een massa dronken mannen, die zich niets aantrokken van de politie. De massa was te groot om het overzicht te kunnen houden, zegt de politieagent die het verslag schreef. Hij spreekt van "enkele duizenden, meeste mannelijke, personen met een migratieachtergrond". De politie werd aangeklampt door aangeslagen, huilende en bange mensen op het plein, vooral vrouwen en meisjes, die allemaal melding deden van aanranding, diefstal of vechtpartijen. De politiemensen raakten gefrustreerd dat ze niet alle slachtoffers te woord konden staan, staat in het verslag. "Het waren er domweg te veel tegelijk." Het lukte de politie in de chaos niet om arrestaties te verrichten. Er waren aanvankelijk niet genoeg agenten en het respect voor de politie was ver te zoeken. De politie hield er serieus rekening mee dat er doden zouden vallen. In het politieverslag staat dat er vluchtelingen onder de daders zouden zijn. Verblijfsvergunningen werden verscheurd en werd gezegd "je maakt me niks, ik haal morgen een nieuwe!" en "ik ben Syriër, je moet me vriendelijk behandelen! Merkel heeft me hier uitgenodigd!" Wel zijn er door de aanwezigheid van de agenten en door toedoen van omstanders verdere verkrachtingen voorkomen, zo staat er. Verder schrijft de agent dat de politie werd gehinderd in haar werk en dat getuigen die daders aanwezen, werden bedreigd. (...) De functionaris die het verslag heeft geschreven zegt dat hij zoiets in de 29 jaar dat hij bij de politie werkt, nog niet heeft meegemaakt. Het duurde tot 07.30 uur op Nieuwjaarsdag voor het weer rustig was. De redactie van het tv-programma WDR-Aktuell kreeg een rapport van de Keulse politie in handen. Dat onderschrijft het rapport van de landelijke opererende Bundespolizei. In het Keulse rapport staat dat ook vrouwelijke politieagenten werden lastiggevallen. " Ter vergelijking het nieuws uit Alkmaar: http://www.rtvnh.nl/nieuws/174461/organisatie-oktoberfest-alkmaar-twaalf-serveersters-aangerand- "Twee vrouwen hebben bij de politie gemeld dat ze tijdens het Oktoberfest in Alkmaar onzedelijk zijn betast. Dat stelt de politie Noord-Holland Noord naar aanleiding van berichten waarin wordt gesteld dat meer dan tien serveersters door beschonken gasten zouden zijn aangerand. "

dodito321
dodito3218 jan. 2016 - 10:09

De politie in Helsinki maakte onlangs bekend dat ook zij te maken hadden met een vergelijkbare situatie als in Keulen -- ditmaal Iraakse vluchtelingen -- en dit ternauwernood konden voorkomen. Het is een ding om xenofoob te zijn of ALLE vluchtelingen als verkrachters te presenteren. Het is een ander ding om patronen in situaties te herkennen. Dat doen technologiebedrijven de hele tijd en het is toch helemaal geen schande om daarop in te spelen en actie te ondernemen. Dat heeft toch niets met vooringenomenheid, vooroordelen of xenofobie te maken? Waarom is dat ineens verboden terrein?

[verwijderd]
[verwijderd]8 jan. 2016 - 8:04

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
KlaasV2
KlaasV28 jan. 2016 - 18:05

Die Duk is een van de weinige die het bij de feiten houdt

KlaasV2
KlaasV28 jan. 2016 - 18:13

Duk is een van de weinige die het bij de feiten houdt. Wat een verschrikkelijk stuk dit zeg. Jullie willen je ogen gewoon niet openen. Vergeet niet dat ik ook een idealist bent. Zoals velen die mijn mening delen. Ik zou het ook geweldig vinden als alle culturen moeiteloos samen konden leven. Maar de praktijk is helaas anders. En het begint catastrofale vormen aan te nemen. Tegen de tijd dat de Joop's van deze wereld klaar zijn met vooral het goede in de mensen teblijven zien zal het te laat zijn denk ik. inden als alle verschiklendw

paul2
paul27 jan. 2016 - 22:36

Na 'Keulen' sluit Slowakije definitief de deuren voor moslims De weerstand was er al, maar nu wil Slowakije definitief geen islamitische vluchtelingen meer opnemen. De beslissing werd genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Keulen. Dat zei de Slowaakse premier Robert Fico donderdag in een reactie op de grootschalige aanrandingen die tijdens de jaarwisseling in verschillende Duitse steden tegen vrouwen werden gepleegd. De meest dramatische massa-aanranding was in Keulen, waarbij het verhaal zich steeds meer als een ware doofpotaffaire lijkt te ontvouwen. Populair Donderdag ook in Zürich melding is gemaakt van gelijksoortige incidenten. Buiten Duitsland dus. De aanrandingen lijken daarmee steeds meer een georganiseerd karakter te krijgen. http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Na-Keulen-sluit-Slowakije-definitief-de-deuren-voor-moslims-2742770W/?masterpageid=158493

Rita Blommestyn
Rita Blommestyn7 jan. 2016 - 21:14

Xenofobie is een kwestie van vooringenomenheid. Als je aantoonbaar merkt dat leden van een groep zich opvallen vaak misdragen, dan is dat geen xenofobie maar oplettendheid volgens mij.

9 Reacties
Karakter2
Karakter28 jan. 2016 - 8:41

@Rita: Xenofobie is gewoon racisme, voortvloeiend uit angst. Wat is aantoonbaar? Dus als jij als vrouw (zeg rood haar) kinderen misbruikt, dan zijn alle roodharige vrouwen kindermisbruikers? Of nog groffer gezegd (het niveau van de "hyper media"): Alle West-Europese vrouwen zijn kindermisbruikers, omdat jij toevallig een kind hebt misbruikt. Vervolgens doen Zuid-Europa en Noord-Afrika hun grenzen dicht voor alle West-Europese vrouwen. Vind jij dat oplettendheid? Grappenmaker.

peterh2
peterh28 jan. 2016 - 11:25

[Wat is aantoonbaar?] . Volg het nieuws zou ik zeggen. Aantoonbaar is dat een substantieel deel er andere normen en waarden op nahoudt, maar ik snap dat het lastig is om van je multiculturele roze wolk te komen.

freeek
freeek8 jan. 2016 - 14:21

Oplettendheid is een gezonde natuurlijke reactie en dat je \meer geneigd bent op te letten bij groepen noord-afrikaners e.d. vloeit natuurlijk voort uit wat er zoals gepasseerd is de laatste tijd. (en daarvoor) Dat zinj geen incidenten maar het is structureel en van Jole ziet dat niet maar van hem is bekend dat ie een sterke ideologische bril opheeft.

Rita Blommestyn
Rita Blommestyn8 jan. 2016 - 15:21

@karakter: je slaat de plank mis 1- xenofobie is een neiging, racisme is een overtuiging. 2- Als 1 roodharige, en nog wel 'toevallig' , een kind misbruikt, dan zegt dat niets veel. Maar als het erg vaak gebeurt dan wordt het anders. Toen HIV vooral bij homo's en drugsgebruikers voorkwam zijn de campagnes en maatregelen daarop aangepast. Had men toen politiek correct de ogen voor moeten sluiten? 3 - wat dat aantoonbaar betreft: zeg het maar Karakter, bij hoeveel verkrachtingen gaat jouw betonnen mening schuiven?

Karakter2
Karakter28 jan. 2016 - 17:47

@peterh: Is jouw reactie "...ik snap dat het lastig is om van je multiculturele roze wolk te komen."? Dit zegt meer iets over je niveau van discussiëren. Ik heb je niet gevraagd om de definitie van het woord aantoonbaar, maar om de feiten. Blijkbaar zijn die niet belangrijk. Maar gezien "de diepgewortelde haat" jegens een bepaalde groep kun je niet anders dan reageren over multiculti-onzin. Jammer. @freeek: Klopt, oplettendheid is een gezonde natuurlijk reactie, een reactie kan emotioneel zijn, emotie is een bron van angst en angst is een slechte raadgever. Zo kunnen we nog even doorgaan. @Rita: Xenofobie is geen neiging, maar een feitelijke angst om iets wat "anders" is. Vervolgens beweer je zonder (onderbouwing van feiten) dat wat er in Keulen gebeurt is, altijd aan de orde van de dag is. Klopt als je mannen in het algemeen bedoeld. Dus ook blanke autochtone mannen, al dan niet dronken, die tijdens het stappen vrouwen lastigvallen.Tenslotte stel je de vraag wanneer mijn "betonnen mening aangaande verkrachting" gaat schuiven. Volgens mij was ik duidelijk genoeg: Verkrachting moet worden bestreden en de daders moeten keihard worden aangepakt. En niet omdat er toevallig vluchtelingen onder de daders zijn. Verkrachting bestaat al sinds mensenheugenis en mevrouw (valt me echt tegen van jou als vrouw) heeft het slechts over Keulen.....Een beetje jammer.

KlaasV2
KlaasV28 jan. 2016 - 18:31

Eens

Haastig
Haastig10 jan. 2016 - 1:15

Karakter 8 januari 2016 om 08:41 "Wat is aantoonbaar? (..) Vind jij dat oplettendheid? Grappenmaker." . Als aangetoond wordt dat vrouwen met rood haar significant-&procentueel-vaker kinderen misbruiken is het wel degelijk handig om wat beter op te letten. Het is in die zin ook interessant om te onderzoek waarom diverse allochtone groepen procentueel vaker een zedenmisbruik plegen. Zelf ben ik zo seksistisch dat ik -als vrouw alleen, 's avonds laat, op de fiets- meer oplet op de mannen dan op de vrouwen, omdat ik er -"grappenmaker"als ik ben- er toch meer uit ga dat meer te vrezen heb van mannen dan van vrouwen.

Rita Blommestyn
Rita Blommestyn11 jan. 2016 - 1:52

@karakter8jan Je vergist in bijna elk denkbaar opzicht: 1 - je dicht mensen met andere mening zonder reden angsten en emoties toe, terwijl ze hun mening onderbouwen met heldere argumenten. 2 - je zegt 2x dat ik het alsmaar over Keulen heb. Ik heb Keulen niet 1x genoemd 3 - je leest slecht: ik heb helemaal niet gevraagd naar je 'mening aangaande verkrachtingen' 4 - gezien bovenstaande heb je weinig reden om mensen op hun discussieniveau aan te spreken.

Karakter2
Karakter212 jan. 2016 - 18:40

@Rita: Je hebt wel degelijk o.a. over Keulen (impliciet), artikel gaat over Keulen. Waarom zou je dan willen reageren? Bovendien merk ik dat je zelf je eigen definitie hanteert over xenofobie. Dan is de discussie gesloten, aangezien ik tegen een muur "praat".

paul2
paul27 jan. 2016 - 21:12

De Duitse minister van Justitie heeft te kennen gegeven dat asielzoekers die met oud en nieuw in Keulen hun handen niet thuis konden houden, mogelijk Duitsland uitgezet worden. Minister Heiko Maas zei vandaag dat uitzetting kan volgen voor asielzoekers die zich hier schuldig aan hebben gemaakt, aldus CNN. http://edition.cnn.com/2016/01/07/europe/germany-cologne-deportations-threat/index.html

chrisvandenheuvel
chrisvandenheuvel7 jan. 2016 - 19:50

De aanrandingen in Keulen tijdens oudjaarsnacht, zouden volgens anonieme politiebronnen wel degelijk zijn gepleegd door asielzoekers uit Syrië die nog maar kort in Duitsland verbleven. Slechts een klein deel van de groep was van Noord-Afrikaanse afkomst, zeggen de bronnen tegen de Welt am Sonntag. De meesten zouden Syriërs zijn. Volgens de bronnen zou de politiechef van het politieteam in Keulen de waarheid hebben verbloemd. De politie in Keulen liet eerder nog via officiële wegen weten dat er geen aanwijzingen waren dat het om asielzoekers zou gaan. Ook zou de politie ervan uitgaan dat het de daders in eerste instantie zou gaan om het beroven en in de tweede plaats om het aanranden, maar volgens de anonieme bronnen was het juist andersom. De mannen waren er op gericht vrouwen te omsingelen en te betasten. http://www.nu.nl/buitenland/4194173/meeste-daders-keulen-waren-asielzoekers-syrie.html

Karakter2
Karakter27 jan. 2016 - 19:21

Waar zijn Wierd Duk en consorten nu? Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel....

5 Reacties
peterh2
peterh27 jan. 2016 - 20:13

De enige Weird Duck die ik zie staat op mijn scherm naast jouw naam. . Verder wordt steeds duidelijker dat het zijn vooral islamitische migranten waren die het concept gastvrijheid 'doe alsof je thuis bent' iets te ruim geïnterpreteerd hebben...

De nuance
De nuance7 jan. 2016 - 22:14

suggestie: een struisvogel als avatar: De aanrandingen in Keulen tijdens oudjaarsnacht, zouden volgens anonieme politiebronnen wel degelijk zijn gepleegd door asielzoekers uit Syrië die nog maar kort in Duitsland verbleven. Slechts een klein deel van de groep was van Noord-Afrikaanse afkomst, zeggen de bronnen tegen de Welt am Sonntag. De meesten zouden Syriërs zijn. Volgens de bronnen zou de politiechef van het politieteam in Keulen de waarheid hebben verbloemd. De politie in Keulen liet eerder nog via officiële wegen weten dat er geen aanwijzingen waren dat het om asielzoekers zou gaan. bron: http://www.nu.nl/buitenland/4194173/meeste-daders-keulen-waren-asielzoekers-syrie.html Een veertienjarige Syrische asielzoeker uit Nederland is opgepakt voor een groepsverkrachting in Duitsland. Tijdens de jaarwisseling zou hij betrokken zijn geweest bij het misbruiken van twee meisjes van vijftien en veertien. Ook drie andere asielzoekers uit Syrië zijn opgepakt. Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4220332/2016/01/07/Nederlandse-asielzoeker-14-vast-voor-groepsverkrachting.dhtml er is nog niemand veroordeeld en dus schuldig, maar aangezien jij anderen al van leugens gaat betichten leek deze nuance mij wel gepast

Kolok
Kolok8 jan. 2016 - 8:29

Welke leugen? Een inconvenient truth zult u bedoelen..

Karakter2
Karakter28 jan. 2016 - 17:55

@peterh: Jaloers om een fotootje naast mijn "naam"? Was jij niet dat kleine jongetje dat een abonnement had bij Donald Duck? Zo begint bij jou dus een diepzinnige discussie. Feiten totnogtoe: het was een mix van nationaliteiten (zelfs 2 Duitsers). Leuk geprobeerd petertje... @denuance: Lekker genuanceerd ben jij (om in je "toon" verder te gaan). Iedere verkrachter (asielzoeker, vluchteling of autochtoon) moet keihard worden gestraft.

Hans Beek
Hans Beek8 jan. 2016 - 21:42

@ karakter: " zelfs 2 duitsers".....Yep, mensen met een duits paspoort.....Ook een asielzoeker is na 5 jaar status duitser...

Cees Groninger
Cees Groninger7 jan. 2016 - 19:07

Ik zou eerder zeggen: Ben je dan dom, slecht of beide? In ieder geval ben je niet geïnteresseerd in de oorzaken van dit seksueel geweld, omdat je deze je eigenlijk niet bevallen.

ljhbouwman
ljhbouwman7 jan. 2016 - 18:40

De criminoloog Wagenaar is spijtig overleden. Hij constateerde dat getuigen zelden eenzelfde verklaring aflegden, maar vaak een volledig tegengestelde. De feitelijkheid blijft ver te zoeken. Hier is precies het omgekeerde het geval: getuigen zeggen vaak hetzelfde, zijn het zelfs tot in detail met elkaar eens, bijvoorbeeld dat het gaat om eenzelfde uiterlijk en een zelfde leeftijd, namelijk tussen 18 en 34 jaar. Maar de conclusie kan niets anders zijn: de feitelijkheid is ver te zoeken.

joke1975
joke19757 jan. 2016 - 18:01

Ja, dat viel mij ook op. Niet alleen bij Jinek trouwens maar in het algemeen. Dat nu iedereen over elkaar heen buitelt om toch vooral op te komen voor deze vrouwen. Op zich heel mooi natuurlijk maar ik krijg toch echt wel het gevoel dat het niet om de vrouwen gaat maar om de mannen. En dan vooral om welke mannen het zijn. Als dat toch vooral in het uitgaansleven iets meer zou kunnen. Dat mensen dan ook eens in zouden grijpen als vrouwen aangerand worden. Maar dan moet je meestal niet zeuren omdat het er toch wel een bijhoort. Omdat het toch maar geintjes zijn. Dit komt overal voor; op alle grote feesten waar een hoop drank bij komt kijken zijn er nou eenmaal mannen die het rare idee dat het de rechten van vrouwen minder worden met elk slok drank die zij drinken. En nee, niet bij alle mannen. Maar ook mannen die normaal doen grijpen over het algemeen niet in. En nu allemaal over elkaar heen stuiteren om de vrouwen te beschermen tegen deze groep aanranders? Beetje hypocriet. En ja, de mannen die dit geflikt hebben moeten gewoon opgepakt worden en de vrouwen die aangifte hebben gedaan moeten serieus genomen worden en als ze hulp nodig hebben moeten ze dat krijgen. Maar laten we alsjeblieft niet doen alsof deze groep mannen het uitgevonden heeft.

2 Reacties
lembeck
lembeck8 jan. 2016 - 13:39

Prima, Joke. Maar ook niet doen, alsof het minder erg is dan nu wordt voorgesteld door Van Jole. Aanranding en verkrachting zijn geweldsmidrijven die doorgaans door mannen gepleegd worden. Ze zijn nooit of te nimmer goed te praten met welke smoes dan ook. Zo sta ik er in en ik ben behoorlijk boos dat er mensen zijn die met allerlei excuses en verhalen komen om te laten zien dat het niet zo erg is, als we denken. Hier kan niets goedgemaakt worden meer. Dit was een voorbedachte actie van een grote groep mannen. Dit keer hoofdzakelijk 'vluchtelingen' dus. Als deze jonge mannen gevlucht zijn om niet in het leger te hoeven dienen, dan hoop ik dat ze stuk voor stuk teruggevlogen worden naar Damascus, om zich te laten inlijven in Assad's leger. Zulke mannen kunnen we hier missen als kiespijn.

joke1975
joke19758 jan. 2016 - 16:30

Eens, Vandaar ook de laatste alinea. Maar ik hoop dat er ook iets goeds uit voortkomt. De bewustwording dat grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen heel vaak voorkomt. En dat we dat gewoon niet hoeven te pikken. Zowel niet als vrouwen als als mannen. Als al die mannen die nu zo verontwaardigd zijn die verontwaardiging eens meenemen als ze de volgende keer gaan stappen zou er al iets positiefs uit voortgekomen zijn. En als vrouwen zich er meer bewust van zouden dat ze het niet hoeven te pikken. Als je ergens bent en er zijn mensen die zich aan je vergrijpen; trek aan de bel. Roep hulp en maak melding. Het lijkt af en toe wel of het heel gewoon is maar dat is het niet.

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 17:58

De ontwikkelingen volgen zich nu in rap tempo op, er zijn nu burgerwachten gevormd: http://www.rp-online.de/nrw/staedte/koeln/uebergriffe-in-koeln-buergerwehren-formieren-sich-bei-facebook-aid-1.5674308 . Wie ooit had ooit gedacht dat motorclubs en voetbal-hooligans onze 'last line of defence' zouden worden omdat de autoriteiten niet in staat zijn om hun eigen burgers te beschermen tegen naar het nu lijkt grote groepen islamitische vluchtelingen: http://www.ad.nl/ad/nl/37942/Seksueel-geweld-in-Keulen/article/detail/4220396/2016/01/07/Keulse-agenten-Aanranders-waren-vooral-Syriers.dhtml

2 Reacties
Yogi Bear
Yogi Bear8 jan. 2016 - 12:35

"Wie ooit had ooit gedacht dat motorclubs en voetbal-hooligans onze ‘last line of defence’ zouden worden omdat de autoriteiten niet in staat zijn om hun eigen burgers te beschermen tegen naar het nu lijkt grote groepen islamitische vluchtelingen:" Mensen die gezond verstand hebben zien dit al jaren aankomen.

Yogi Bear
Yogi Bear8 jan. 2016 - 18:33

Niet heel gek ook, van de Europese succesvol gefeminiseerde metromannen moeten we het niet hebben. Die voelen zich inmiddels meer thuis achter de stofzuiger.

paul2
paul27 jan. 2016 - 17:26

Zaakjes lijken in Duitsland ook weer wat anders te liggen: ''De jaarwisseling in Keulen dreigt uit te lopen op een regelrechte ramp voor politiebestuurders en politici in de Duitse stad. Leugens Volgens betrokken politieagenten klopt er niet veel van het verhaal dat tot nu toe via officiële kanalen naar buiten is gebracht over de gebeurtenissen in Keulen tijdens Oudjaar. Uit frustratie over de kritiek die zij nu over zich heen krijgen, besloot een aantal de mond open te doen tegen de Duitse krant Die Welt. De getuigenissen van de agenten vertellen inderdaad een heel ander verhaal over de veelbesproken avond. 100 verdachten Volgens de agenten hebben ze zo'n honderd verdachten staande gehouden en een deel daarvan meegenomen naar het bureau. Dat de politie dus niet zou weten wie de daders zijn, doen de agenten af als onzin. Ook vinden de agenten het vreemd dat naar buiten is gebracht dat het Noord-Afrikanen zouden zijn. 'Slechts bij een kleine minderheid ging het om Noord-Afrikanen, het overgrote deel van de verdachten kwam uit Syrië,' zegt een agent tegen de krant. Syrische vluchtelingen De agenten zeggen dat het inderdaad bekend is dat Noord-Afrikaanse bendes in en rond het station misdrijven plegen. Maar zij zouden slechts ten dele betrokken zijn geweest bij de misstanden. 'De meesten van hen waren pas gearriveerde asielzoekers. Ze lieten documenten zien die bij asielzoekerscentra worden verstrekt,' melden de betrokken agenten. http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Bizarre-wending-Keulen-politieagenten-vertellen-ander-verhaal-2742633W/?masterpageid=158493

1 Reactie
jellevwal
jellevwal7 jan. 2016 - 18:22

Het Willkommen van Merkel moet uiteraard overeind blijven. Haar uitspraak 'zal Duitsland voor altijd veranderen' had natuurlijk niet de betekenis dat Duitse meisjes en vrouwen in het donker niet meer alleen de straat zullen opgaan. Evenmin dat korte rokjes niet meer kunnen. Eén positief aspect, er komt veel werkgelegenheid bij de politie. Ook komt de post van Bundeskanzler snel vacant. En wat zij over de Griekse grexit riep, 'dass wäre dass Ende von Europa', dat heeft ze nu met haar Willkommen afgeroepen. Euro problemen zijn niet voor iedereen begrijpelijk, massa aanrandingen door afschaffen van grenzen wel.

Jorrt88
Jorrt887 jan. 2016 - 15:50

Francisco heeft duidelijk een andere Jinek gezien dan ik. Het ging juist de hele tijd over hoe de huidige berichten een impact hebben op het asieldebat en de status/kansen van de asielzoekers. Door bepaalde uitspraken/gebeurtenissen hier uit de context te halen en verkeerd voor te stellen creëert Francisco naar mijn mening een geheel nieuwe EIGEN 'realiteit' waartegen hij ageert. Over beschamende journalistiek gesproken; Niet Wierd Duk of de Jinek redactie maken zich daar in dit geval schuldig aan. De pot alhier verwijt de ketel.

2 Reacties
joke1975
joke19757 jan. 2016 - 17:55

Lees de zin even die onder de titel staat. "Een kwartier lang praten zonder het over seksueel geweld te hebben". Dat was dus het verwijt. Dat het de hele tijd over de vluchtelingen en immigratie ging. Terwijl het andere deel, de slachtoffers van seksueel geweld, niet aan de orde kwamen. En dat is best wel vreemd omdat seksueel geweld, vooral bij feesten, een veelvoorkomend verschijnsel zijn. Ook zonder vluchtelingen en immigratie. Ook in het uitgaansleven is het echt een groot probleem. Al heel erg lang. Maar mensen die dat naar voren brengen worden toch best vaak weggezet als aanstellers en mensen die niet tegen een geintje kunnen. DAT is het verwijt dat wordt gemaakt.

Jorrt88
Jorrt8811 jan. 2016 - 20:46

@joke1975: Oftewel: Iets wat op dat moment niet het nieuws was en de Duitsland correspondent niet voor zat. Het debat in Duitsland als gevolg hiervan ging over de impact op het immigrantenvraagstuk, het is dan ook logisch dat Wierd niet opeens begint te kletsen over aanranding en verkrachting in het algemeen maar als DUITSLAND correspondent spreekt over WAT er op dat moment leeft in Duitsland. Als Francisco een algemene aanklacht jegens de maatschappij had willen doen wegens structureel wegwuiven van seksueel geweld dan had hij zeker een punt gehad maar zijn aanval op Wierd was volkomen misplaatst.

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 14:13

Schokkend verslag van de politie zelf: http://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/07/politie-had-situatie-in-keulen-niet-onder-controle . En dan zijn er hier nog mensen die suggereren dat het 'meeviel', dat dit maar een 'incident' was dat opgeblazen wordt in de media?

12 Reacties
Arie Roos
Arie Roos7 jan. 2016 - 14:32

Nee, volgens mij doet niemand dat. Of heb je een specifiek voorbeeld ergens ? Wat er wel beweerd wordt, is dat de feiten enorm worden verdraaid en opgeklopt door de media, en dat is ook zo. Dat hele verhaal over die gedragscode blijkt niet te kloppen, bijvoorbeeld, en ook het advies van die burgemeester komt uit een heel andere context dan ons wordt wijsgemaakt. Het is volstrekt onduidelijk of iedereen uit die groep van 1000 man meewerkte aan de aanrandingen, maar dat lijkt niet zo te zijn op dit moment. Er waren geen massale verkrachtingen, er zijn slechts 2 aangiftes van verkrachting binnengekomen. 75 % van de inmiddels 120 aangiftes ging niet over sexuele delicten. Kort samengevat kun je stellen, dat de media, vooral rechtse media, volledig aan de haal zijn gegaan met het verhaal, zodat mensen eigenlijk de feiten niet kennen. Dat is natuurlijk niet de eerste keer, in ieder geval in Nederland; we herinneren ons nog de enorme blunders rondom Gouda en de Schilderswijk, waar achteraf ook niet zoveel aan de hand bleek te zijn. Maar ja, misinformatie en agitprop zijn nu eenmaal de stukken gereedschap die Rechts Nederland nodig heeft om zijn stemvee te blijven behagen ...

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 14:55

[Het is volstrekt onduidelijk of iedereen uit die groep van 1000 man meewerkte aan de aanrandingen, maar dat lijkt niet zo te zijn op dit moment. Er waren geen massale verkrachtingen, er zijn slechts 2 aangiftes van verkrachting binnengekomen. 75 % van de inmiddels 120 aangiftes ging niet over sexuele delicten.] . Hoe jij na dit verslag van de politie zonder schaamte deze tekst uit je toetsenbord krijgt is mij een raadsel. Daar laat ik het verder maar bij...

omaoeverloos
omaoeverloos7 jan. 2016 - 14:56

"we herinneren ons nog de enorme blunders rondom Gouda en de Schilderswijk, waar achteraf ook niet zoveel aan de hand bleek te zijn." Of Oranje, Steenbergen en Geldermalsen natuurlijk. "75 % van de inmiddels 120 aangiftes ging niet over sexuele delicten" U heeft de aangiften inmiddels gelezen? Graag even het linkje.

RationeleBurger
RationeleBurger7 jan. 2016 - 15:08

@Arie Roos, Over verdraaien van de feiten gesproken; alle Duitse media spreken over dat het in drie kwart van de gevallen om seksuele delicten gaat. Dus niet een kwart. Tageschau: "Wie die Polizei mitteilte, gaben die Opfer bei etwa drei Viertel der angezeigten Taten an, auch sexuell bedrängt worden zu sein." WDR: "Etwa drei Viertel der Anzeigen gehen auch auf sexuelle Übergriffe zurück" Welt: "Bei etwa drei Viertel der angezeigten Taten hätten die Opfer angegeben, sexuell bedrängt worden zu sein" Alleen de Volkskrant weet te melden dat het een kwart is. Vertaalfoutje van de stagiair, of bewuste misleiding? Maar ja, misinformatie en agitprop zijn nu eenmaal de stukken gereedschap die Links Nederland nodig heeft om zijn stemvee te blijven behagen

Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt7 jan. 2016 - 15:26

Arie Roos: "Nee, volgens mij doet niemand dat. Of heb je een specifiek voorbeeld ergens ?" Ik kan wel helpen met een specifiek voorbeeld. Misschien herken je het: Arie Roos: "Het lijkt erop, dat het toch redelijk normaal oudejaarsonrust is geweest."

Alabama2
Alabama27 jan. 2016 - 15:53

Arie, steek je neus eens buiten de wensdenk en wegkijk media, alleen de "feiten" aanhalen buiten de context die in je eigen straatje passen werkt blijkbaar twee kanten op, . overigens, "slechts twee verkrachtingen" en "slechts 30 aanrandingen" en "slechts 90 berovingen" . Kort samengevat kan je best krom proberen te praten wat recht is, maar je slaat de plank volledig mis.

RoBru
RoBru7 jan. 2016 - 16:03

Hier hebben we het over een kwart, maar in Duitsland hebben ze het toch echt over driekwart...: www.welt.de... www.spiegel.de... www.tagesschau.de...

CJJelle
CJJelle7 jan. 2016 - 16:10

http://www.welt.de/politik/deutschland/article150735341/Die-meisten-waren-frisch-eingereiste-Asylbewerber.html?wtrid=socialmedia.socialflow....socialflow_twitter Succes

kindval
kindval7 jan. 2016 - 16:17

"Hoe jij na dit verslag van de politie zonder schaamte deze tekst uit je toetsenbord krijgt is mij een raadsel." Sluit me hier bij aan...

Arie Roos
Arie Roos7 jan. 2016 - 17:19

Tsja, mijn bron was het AD, en ik geef toe dat dat niet de meest betrouwbare bron is: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4220211/2016/01/07/Kwart-aangiftes-Keulen-over-aanranding.dhtml Maar we spreken elkaar nog wel als alle feiten bekend zijn.

Dale S
Dale S7 jan. 2016 - 17:36

Jeetje kriemels meneer Roos. Toen de kronen werden gespannen stond u vooraan of niet? Ik heb al uw posts over dit onderwerp gelezen en bemerkte dat ik zo nu en dan met mijn mond open aan het lezen was. Vanuit Keulen, Munchen en nu ook Finland komt het nieuws via plaatselijke politici en MSM binnen maar u weigert te erkennen dat wij een enorm probleem hebben met immigranten met een islamitische achtergrond. Ik bewonder uw standvastigheid, dat dan weer wel, maar u kunt toch niet langer ontkennen dat de feiten er gewoon niet om liegen. (Ik hoop dat dit geplaatst wordt want er wordt zeer streng gemodereerd op deze site)

RationeleBurger
RationeleBurger7 jan. 2016 - 17:50

De feiten die nu steeds meer naar buiten komen spreken niet in uw voordeel heer Roos. Politieagenten geven, gesteund door de vakbonden, toe dat er wel degelijk veel vluchtelingen bij betrokken zijn. Ik gok dat dit nog een staartje gaat krijgen voor de politie top en politici. We gaan het de komende weken hopelijk zien.

MarinusCalamari
MarinusCalamari7 jan. 2016 - 13:58

Eén detail is vooral goed ter illustratie van de anti-morele paniek-paniek op links. Aangezien massa aanranding geen onderdeel zijn van de hedendaagse West-Europese cultuur, werd voor dit stukje gezocht naar een incident met in ieder geval een uitzonderlijk aantal aangerande vrouwen. Dit werd gevonden in de vorm van een berichtje op een achterafsite, dat een (behoorlijk schokkend) aantal van 12 noemt. Weliswaar is het een gerucht met een kern van waarheid, er zijn inderdaad hoogstwaarschijnlijk vrouwen aangerand, maar er zijn niet meer dan twee (2) aangiftes binnengekomen bij de politie. Dat zijn er natuurlijk 2 te veel maar het is van een heel andere orde van grootte dan Oud en Nieuw in Keulen. https://twitter.com/POL_NHN/status/666531573278375936?ref_src=twsrc%5Etfw Westerse mannen zijn geen heiligen, maar over het algemeen hebben ze wel het besef dat je van vrouwen af dient te blijven. Het tuig wat in Keulen huis heeft gehouden, heeft, ongeacht afkomst, dit besef blijkbaar niet en daar is deze massa-aanranding (die dus geen precedent heeft in de recente West-Europese geschiedenis) het gevolg van. Dit zijn jongens en mannen die Westerse vrouwen als hoeren en sletten beschouwen, en die hier nu dus vorm aan gegeven hebben door tientallen vrouwen te behandelen zoals een normaal mens ook prostituees en promiscue vrouwen niet zou behandelen. Wellicht is het handig om Keulen hartgrondig af te wijzen, en niet te proberen om niet met een weinig overtuigende jij-bak (wij-bak?) aan te komen. Wellicht is het handig om je nu vooral te concentreren op de meerderheid van de "Arabische mannen" al dan niet met een "Noord-Afrikaans uiterlijk" die wel snappen dat je alleen met de oogjes mag kijken totdat degene waarin je geïnteresseerd bent toestemt in handtastelijkheden.

4 Reacties
Arie Roos
Arie Roos7 jan. 2016 - 14:15

Ehm ... waar heb je het eigenlijk over ? Ik heb eigenlijk nergens iets gelezen over andere incidenten waar allochtonen bij betrokken waren; waar heb jij die hele verhaal eigenlijk vandaan ?

overlever
overlever7 jan. 2016 - 14:43

@Arie Roos Keulen, Stuttgart, Hamburg, Hannover. Die hele verhaal, Arie roos.

MarinusCalamari
MarinusCalamari7 jan. 2016 - 14:58

@Arie Roos. Ik zou mijn stukje nog eens goed doorlezen, want ik heb het helemaal niet over andere incidenten. Sterker nog, ik suggereer zelfs dat Arabische mannen zich normaal gesproken ook niet met massa-aanrandingen bezighouden.

Arie Roos
Arie Roos8 jan. 2016 - 10:46

Ben je eigen typewerk vergeten ? " ... werd voor dit stukje gezocht naar een incident met in ieder geval een uitzonderlijk aantal aangerande vrouwen."

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2016 - 13:34

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
lembeck
lembeck8 jan. 2016 - 13:46

Wegkijken werkt niet, Niels. Ik wil best begrijpen dat Francisco wil proberen duidelijk te maken dat bij lange na niet ALLE mannelijke vluchtelingen hier schuldig aan zijn geweest, maar ik lees een vorm van bagatelliseren en dat gaat mij te ver. Aanranding en verkrachting zijn geweldmisdrijven. Niet mooi praten door aanranding aandansen te noemen o.i.d. Dit is waar ik mijn leven lang tegen vecht. Niet één man heeft ooit het recht een vrouw aan te randen en/of te verkrachten. NOOIT! Dat ik zo fel ben zal wel komen dat het mijzelf is overkomen toen ik 21 was. De vernedering van de aangifte staat me nog helder voor de geest. Mannenwereld waarin vrouwen nog altijd niet als gelijkwaardig gezien worden. Ongelooflijk.

Armond
Armond7 jan. 2016 - 13:14

Lees over de grens de Duitse media wat er werkelijk aan de hand is.

paul2
paul27 jan. 2016 - 12:40

''In Noorwegen gebeurt het al, België start er na de massa-aanranding in Keulen mee: verplichte cursussen voor asielzoekers waarin wordt uitgelegd hoe in de Westerse wereld met vrouwen wordt omgaan. '' http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Belgie-wil-Keulen-voorkomen-met-cursus-vrouwen-respecteren-2742168W/?masterpageid=158493 Dan vraag ik me af ,als dit vluchtelingen zijn op de vlucht voor geweld ,waarom dan hier een cursus nodig om geweld te voorkomen? Dan ben je hier gewoon niet op je plaats en moet je terug. We moeten streng gaan screenen op echte vluchtelingen ,anders is het draagvlak straks helemaal weg. Het is niet te verkopen : vluchten voor geweld en dan hier meteen een cursus tegen in feite ook weer geweld.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2016 - 11:37

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
kindval
kindval7 jan. 2016 - 15:16

"Doosjes als Jinek" Zeg Erwin, doe eens normaal...

jellevwal
jellevwal7 jan. 2016 - 18:33

Asielzoekers hebben zich massaal gedragen volgens hun ideeën. Anonieme agenten weerspreken de prietpraat van Duitse politici, die van het Willkommen. En CSU spreker zei het vanmorgen op Duitse tv heel duidelijk 'als Europa niet in staat is de veiligheid van de Duitse burgers te garanderen dan zal de Duitse staat het zelf moeten doen'. Zoals Sarkozy zei 'Schengen is dood'. Hij zei nog niet 'de EU ligt op sterven'. Verwonderlijk overigens dat Erwin nog steeds niet kan begrijpen dat de Islamitische terreur het gevolg is van westers, vooral VS, maar ook Europees, imperialisme.

lembeck
lembeck8 jan. 2016 - 13:48

Doosjes? Ga je schamen, Erwin. Wat maakt dat jou, als jij vrouwen uitmaakt voor 'doosjes'? Onaangepaste knuppel? Op zijn minst. Je gaat nu echt te ver. Ik heb beslist begrip voor jouw situatie, maar dit overstijgt mijn begrip voor je. Je bent te ver gegaan.

Arie Roos
Arie Roos7 jan. 2016 - 11:28

Het blijkt dus dat die "armlengte" opmerking van de burgemeester helemaal niet over die gedragscode ging. Zij werd gevraagd wat zij zelf deed om zichzelf te beschermen. Zoals iedereen zou moeten weten, is deze burgemeester als een het slachtoffer geweest van de rechtse aanslag met een mes, en haar antwoord ging over haar reactie op dat incident. Ik ben benieuwd wat van al die rechtse agitprop allemaal nog meer onzin blijkt te zijn ...

2 Reacties
Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt7 jan. 2016 - 14:36

Beschuldig je nu Joop van rechtse agitprop? Dit nieuws werd immers o.a. door Joop op deze manier gebracht. Bovendien: De bron voor dit nieuws kun je ook zelf checken. De hele persconferentie is terug te kijken. Misschien eerst even je informatie checken?

Nick Ros
Nick Ros7 jan. 2016 - 18:31

● Arie : "het slachtoffer geweest van de rechtse aanslag met een mes" Stond dat bij jou in het plaatselijke sufferdje ? Het was gewoon een soort TBS-er, die dacht dat hij een neonazi was. Is er geen nieuws Arie, dan maken wij gewoon nieuws.

slopsma
slopsma7 jan. 2016 - 11:26

Het waren vooral vrouwen die met bloemetjes en knuffels al zingend de migranten welkom heten. Nu weten ze misschien wat ze binnen gegehaald hebben, en dat doet me deugd, want ook zij gaan anders denken, en dat heeft europa nodig. Wie weet.

3 Reacties
MarinusCalamari
MarinusCalamari7 jan. 2016 - 15:25

Dus het doet u deugt dat de domme doosjes nu beter weten nu een aantal van hen educatief is aangerand? Want zo klinkt u nu een beetje. Overigens zou u natuurlijk niet de eerste guurrechtse engnek zijn die kwijlend van enthousiasme het wereldbeeld bevestigende nieuws uit Keulen heeft ontvangen.

MarinusCalamari
MarinusCalamari7 jan. 2016 - 18:33

@Diederik Als Geert premier wordt, dan kan het best zijn dat hij de problemen rondom immigratie (een soort van) oplost, maar ik ben bang dat we er een hele hoop problemen voor terugkrijgen.

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 21:27

Bij die dansende en zingende types moest ik toen al hieraan denken: https://www.youtube.com/watch?v=utTqnMG-qSU

NASA
NASA7 jan. 2016 - 11:25

Mannelijke vluchtelingen die alleen aankomen in Duitsland meteen doorsturen naar de reeperbahn om hun hoognodige zaadlozing te doen zou mischien kunnen helpen.

Herman5
Herman57 jan. 2016 - 11:00

Een keurige holistische kijk meneer van Jole. Echter vergeet u niet dat de vele immigranten en mensen met een islamitische achtergrond een nogal dualistische kijk op de wereld hebben? Veel mensen bij hen -zoals hun jongeren- zien de westerse levensstijl als van Satan, democratie is 'shirk' en de Westerse vrouwen - of onafhankelijke vrouwen in het algemeen- zijn hoeren. Waarbij dat laatste evident meer een rol speelde dan Alkmaar lijkt mij, of niet? Komt men hier alleen voor de kansen? Of ook omdat hun beeld niet assertief bestreden wordt en ze deze wereld zelf willen veranderen naar het beeld dat zij hebben? En zo ja, dan is het toch logisch dat Westerlingen daar ook dualistisch op reageren? Ze mogen toch een ideologische strijd aangaan om het platvorm te beschermen van waaruit u de nuance-man kunt zijn? Of is zoiets verkeerd? Moeten Henk en Ingrid gewoon emigreren voor en niet praten over een groeiend autoritair gedachtegoed dat onder andere grond geeft voor bijvoorbeeld aanranding/verkrachting van niet leden van dat gedachtegoed terwijl u claimt dat er vooral over de handelingen en het leed dat er door ontstaat wordt gesproken?

1 Reactie
Herman5
Herman57 jan. 2016 - 11:06

"wordt gesproken?" behoort "moet worden gesproken?" te zijn

Wolffje2
Wolffje27 jan. 2016 - 10:30

Als je dan toch politiek correct bent trek het dan door. Discrimineren op basis van geslacht leeftijd enz mag ook allemaal niet. Krijg je nieuwsberichten zoals "In een niet nader te noemen stad in een dito land hebben mensen andere mensen aangerand en beroofd. De oorzaak ligt waarschijnlijk doordat sommige mensen anders denken over andere mensen, en dan nu het weer."

paul2
paul27 jan. 2016 - 10:27

Voor wegkijkers: SpiegelTV uit 2014 inzake Keulen ''Flüchtling im Flúchtlingunterkunft'' https://youtu.be/96Xn_iM7bUA

Klukkluk2
Klukkluk27 jan. 2016 - 10:06

Er zijn al veel reacties toch wil ik nog wat toevoegen. Wat mij zelf het meeste zorgen baart is het feit dat er in Nederland geen nieuws item meer is wat niet gelijk leidt tot twee extreme polarisatie en gelijk wordt gebruikt als argument ter ondersteuning van het standpunt: * Voor Europa, - tegen Europa * Voor immigratie - tegen immigratie * Voor Zwarte Piet - tegen Zwarte Piet * Internationaal ingesteld - nationaal ingesteld Erg gevaarlijk in een samenleving en voorspelt niets goeds voor de toekomst indien we dit niet weten om te buigen.

1 Reactie
Hell You
Hell You7 jan. 2016 - 12:24

ken je de truc van het bot? Als 2 honden vechten om een been. loopt de derde er mee heen. Wie is de derde hond?

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos7 jan. 2016 - 9:59

[Ik durf de stelling aan dat de enige reden dat Keulen hier groot nieuws is en tot discussies leidt, de – vermoedelijke – afkomst van de daders is. Hun huidskleur, hun wortels en als het even kan hun religie. Kortom, alles wat hen onderscheidt van de witte commentatoren. Want daardoor kon er de hele tijd vrijuit gesproken worden over bevolkingsgroepen als probleem, het stokpaardje van racisten, xenofoben en een fors aantal conservatieven] Het simpele feit dat er elders op festivals ook wordt aangerand en verkracht doet lijkt me niets af aan het feit dat het hier georganiseerd gebeurd. Op het Tahrirplein was geen vrouw veilig maar blonde westerse vrouwen waren kansloos. Mooi stukje van een Noorse trainer in de Volkskrant die gewoon aangeeft dat mannen uit bijvoorbeeld islamitische culturen, maar ook Afrikaanse totaal andere opvattingen hebben over de omgang met vrouwen. Heel realistisch lijkt me. En dus niet vreemd dat de etnische achtergrond dus een rol speelt. Deze trainer zei overigens ook dat velen gebaat waren bij deze training en dat men zich doorgaans wel wel aanpassen aan de zeden en gewoonten van het land. Maar dat gaat bepaald niet zonder slag of stoot. Lijkt me heel goed om het daar over te hebben. Zeker omdat het hier om massaal georganiseerd seksueel geweld gaat. En ja, dat heeft soms ook met religie te maken (we weten nog niet of dat hier zo is), ongemakkelijk voor veel linkse intellectuelen onder ons. Mijn moeder, een feministe van het eerste uur, zou gehakt hebben gemaakt van deze cultureel-religieuze wegkijkerij.

1 Reactie
lembeck
lembeck8 jan. 2016 - 13:57

Behalve de ergernis dat na deze reactie ik me weer helemaal suf moet zoeken waar jouw reactie staat, wil ik gewoon zeggen dat ik jouw reactie prima vind. Je moeder heeft je kennelijk goed geïnformeerd. Ik ben sinds mijn 14e bewust feministe en ik sta nog telkens versteld over hoe primitief sommige mensen, vooral mannen, kunnen reageren. Deze reactie van jou is alles, behalve primitief. Dank je wel.

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 9:52

In een notendop de kern van de problematiek: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4219907/2016/01/06/Getuige-Keulen-De-daders-denken-dat-ze-ermee-wegkomen.dhtml . Een gevluchte feministe uit Saudi-Arabië die in een AZC haar gedrag moet aanpassen. Dit zijn de mensen waar het asielrecht voor uitgevonden is, dit soort mensen moet je opnemen en veiligheid bieden. Helaas gebeurd precies het tegenovergestelde: ze zit hier midden tussen de mannen die ze probeerde te ontvluchten...

1 Reactie
paul2
paul27 jan. 2016 - 12:32

Exact ,en door het totaal ontbreken van enige selectie door slappe knieën van de bestuurders wordt iedereen toegelaten ,met bovenstaande uit je verhaal tot gevolg .Echte vluchtelingen zijn dus slachtoffer van met name ''linkse tolerante '' politiek(die in zijn uitwerking echter in de praktijk tot het tegenovergestelde zal leiden nl grenzen dicht. De echte vluchtelingen zullen de Samsoms van deze wereld bepaald niet dankbaar zijn.

spagaat
spagaat7 jan. 2016 - 9:33

De schaal en de georganiseerde manier waarop de daders in Keulen te werk zijn gegaan maakt het van een heel andere orde dan de andere genoemde voorbeelden. Ik vind het prima dat Van Jole probeert de relatie met etniciteit te relativeren, maar hij moet de gebeurtenis niet bagatelliseren. Dat is al te vaak gebeurd, en versterkt uiteindelijk alleen maar de opkomst van partijen als Pegida en de PVV, etc.

paul2
paul27 jan. 2016 - 9:18

Het valt me op dat het allemaal mannen zijn die de situatie in Duitsland downplayen . Vrouwen hoor je veel minder ,zij zien hun met emancipatiestrijd verworven rechten aangetast en niet eens verdedigd worden door hun linkse companen. Vrouwen zijn in de media nu voornamelijk aanwezig aan de andere kant waarbij ze juist het bedreigende van de situatie benadrukken. Open brief van Duitse schrijfster over massa-aanranding in Keulen gaat viraal ''We zijn ondertussen in Duitsland zo ver gekomen dat ontelbare vrouwen al een klacht ingediend hebben (35, maar volgens de politie ligt het feitelijke aantal veel hoger) over het feit dat ze op oudejaarsnacht door een horde wilde asielzoekers beledigd en op de zwaarst mogelijke manier seksueel lastig gevallen werden (ja, het waren asielzoekers, want de politie heeft bij controles de voorgeschreven asielformulieren onder ogen gehad). Slechts de regionale kranten schrijven hierover. Ze hebben deze vrouwen bepoteld, hun vingers in alle lichaamsopeningen gestoken en soms ook de kleren van hun lichaam getrokken. Dit alles begeleid van ‘ficki – ficki’ en ‘Schlampen’-kreten. De politie kon deze vrouwen niet beschermen omdat ze door de razende asielzoekers met vuurwerk bekogeld werden. Een schande voor ons land! Waar zijn nu de grootste media? Tv-nieuws? Nergens! Bild? Nergens! Waar is jullie in het Arabisch ondertitelde oproep aan de gewelddadige asielzoekers, waarin jullie duidelijk maken dat vrouwen in dit land geen vrij wild zijn? Waar is meneer Gabriel (SPD) die deze daden scherp veroordeelt en de zwaarste verwensingen uit? Niets! Geen woord! Nee, we zijn intussen zover gekomen dat we zulke gebeurtenissen doodzwijgen, nationaliteit niet durven benoemen en stilletjes in onze hoofdkussens wenen omwille van de vele seksuele misdrijven door asielzoekers. Het gaat niet langer om enkele gevallen. Ik alleen al verzorg zeven vrouwen die gedurende de laatste zes maanden het slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld door ‘vluchtelingen’. Dat mag men echter niet zeggen. Dan is men namelijk een opruier! Een vreemdelingenhater! Een nazi!'' http://p-magazine.be/nieuws/open-brief-van-duitse-schrijfster-over-massa-aanranding-keulen-gaat-viraal#1

paul2
paul27 jan. 2016 - 9:07

Het onderzoek naar de aanrandingen tijdens de oudejaarsnacht in Keulen richt zicht steeds meer op zogenoemde ‘dansbendes’. Dit zijn in Keulen rondtrekkende groepen van ontwortelde jongeren. De zogeheten Antänzer dagen lachend voorbijgangers uit om even een paar danspasjes mee te doen, of zelfs tegelijk een balletje te trappen. Tijdens het contact rollen ze de zakken van het slachtoffer. Vaak is het lichamelijk contact relatief onschuldig, maar in Keulen liep het mis. Voor het eerst was er sprake van aanranding door een grote groep daders. Het gaat volgens Oliver Köhler, een misdaadverslaggever bij de omroep WDR, om vluchtelingen die zich uitgeven voor minderjarige asielzoekers, zo vertelde hij aan de NOS. Door het grote aantal vluchtelingen in Duitsland belanden dossiers van minderjarige vluchtelingen op de lange baan. Voor hen is het makkelijker om criminele feiten te plegen, omdat ze als minderjarige het land niet worden uitgezet, aldus de misdaadverslaggever. http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/535743/dansbendes-worden-verdacht-van-aanrandingen-in-keulen.html

tinekea2
tinekea27 jan. 2016 - 8:08

Lees even het stuk van Prem.....

msj_meijerink
msj_meijerink7 jan. 2016 - 7:45

Mevrouw Jinek is toch niet die wervelde, goed geïnformeerde heldin, die zij zelf meent wél te zijn. Zelfs Knevel en Van de Brink vond ik minder slecht. Jammer, graag ander infotainment op tv rond 23:00.

Donostia2
Donostia27 jan. 2016 - 7:38

Men kan niet niet communiceren. Derde axioma uit de communicatieleer/ In het programma ging het over wat er in Keulen, en naar later bleek in meerdere Duitse steden gebeurt is. Het ging ook niet over de postduiven houderij, of het verzamelen van bierblikjes. Niet dat deze zaken zo vreselijk zijn als sexueel geweld, maar omdat het daar dus niet over ging. De redactie van Jinek heeft gekozen voor het helder krijgen en duiden van de situatie. Als ze een item over sexueel geweld hadden willen maken dan hadden er vast ook andere mensen gezeten, en een ander thema gekozen. Dus; een heel merkwaardig stuk van van Jole. Het ging er niet over, omdat het er niet over ging.

noMan2
noMan27 jan. 2016 - 7:35

Dankjewel Francisco! Seksueel geweld kent geen kleur. Ontkenning, hypocrecie en projectie wel, dat is behoorlijk blank gekleurd vanuit een cultuur van de Hollandese schijnemancipatie.

1 Reactie
lembeck
lembeck8 jan. 2016 - 13:59

Helemaal met je eens Miss NoMan. Soms is benoemen weer prima, zoals door jou. Tks!

VulpesIdentity
VulpesIdentity7 jan. 2016 - 6:45

Francisco van Jole ziet wat hij wil zien. Hij denkt dat de ophef komt door de afkomst van de daders. Zelf ben ik eerder geneigd de uitleg van de Duitse politie te geloven: dit is het meest grootschalige seksuele geweld in Duitsland sinds mei 1945. Dit is een "geheel nieuwe dimensie van criminaliteit", iets wat in het Duitsland van de 21e eeuw tot voor kort ondenkbaar werd geacht.

Mark Huysman
Mark Huysman7 jan. 2016 - 2:52

Seksueel geweld bestaat niet onder niet-migranten, niet-vluchtelingen, niet-moslims?

6 Reacties
Trigo Lightning
Trigo Lightning7 jan. 2016 - 7:55

Wat een rare afweerreaktie. Ik heb inderdaad nog nooit duizend westerse mannen moslima's zien aanvallen en aanranden.Het georganiseerde maakt het zo eng, ze zijn het met elkaar eens. Als je nu nog niet door hebt hoe deze mannen naar onze cultuur kijken zal het kwartje wel niet meer vallen. Een overspannen land dat moedig pogingen doet om heel veel vluchtelingen te helpen wordt zo beloond. Alles bij elkaar een optelsom voor ellende, toedekken werkt niet meer.

Paul250371
Paul2503717 jan. 2016 - 8:40

Ik vind het een heel raar verhaal dat zoiets in het openbaar kan en dat zowel de politie als wel de Keulense binnenstad die gasten niet hebben aangepakt

Mark Huysman
Mark Huysman7 jan. 2016 - 8:41

Dat was een reactie op Beerend 4 hieronder

Muxje3
Muxje37 jan. 2016 - 11:22

Wat een flauwekul. Keulen leidt tot nieuws en ophef omdat het een uitzonderlijke gebeurtenis is. Men heeft het niet over seksueel misbruik en aanrandingen in het algemeen; dat zou zoiets zijn als opmerken dat "er altijd wel ergens geweld gepleegd wordt" na de gebeurtenissen in Parijs. . En het ís uitzonderlijk. Van Jole komt niet verder dan een voorbeeld van een oktoberfeest in Alkmaar. Zeker, overal komt het voor dat dronken mannen handtastelijk worden, maar ik kende tot voor kort geen voorval waarbij dat echt uit de hand is gelopen; de betastte vrouwen in Alkmaar bijvoorbeeld konden blijkbaar gewoon weglopen. In Keulen (en er lijken soortgelijke incidenten in een paar andere steden te zijn geweest) was er wat anders aan de hand: een grote groep die een fors aantal vrouwen hebben afgezonderd, ingesloten, beroofd, aangerand, en in sommige gevallen letterlijk de kleren van het lijf gescheurd. Waarbij de snel in vrij grote getale aanwezige politie in eerste instantie niet in durfde te grijpen. Volkomen onvergelijkbaar met "Alkmaar" . Waar hebben we dat eerder gezien? Juist, daarvoor moet je toch echt ver buiten de grenzen kijken. Op het Tahirplein bijvoorbeeld. Zelfde scenario, en mij dunkt dat alcohol daar geen belangrijke rol speelde. Het is dus (in het huidige journalistieke klimaat) dapper maar volkomen terecht dat men zich afvraagt of er ook culturele factoren zijn die tot deze gebeurtenis hebben geleid. De onvermijdelijke suggestie dat aanrandingen in alle culturen voorkomen en dat we het maar eens over seksueel misbruik in het algemeen moeten hebben is de zoveelste laffe poging om moeilijke vragen uit de weg te gaan. . En dat die vraag relevant is beseft iedereen, dat blijkt wel uit de felle reacties van links tot rechts naar aanleiding van die uitzending van Jinek en andere berichtgeving over het incident. Want als blijkt dat er inderdaad culturele factoren zijn die onze veiligheid in gevaar brengen, dan kan en moét dat zeer grote gevolgen hebben voor ons vluchtelingen- en immigratiebeleid. Het is dus even jammer als schandalig dat zowel links als rechts de reeds lang geleden opgeworpen stellingen weer betrekken: "Massa-immigratie is een gevaar voor de samenleving", "Zie je wel dat islam niet deugt" versus "Autochtonen doen net zo veel foute dingen" en "Er is helemaal niets aan de hand met immigranten". Het is allemaal gewoon aantoonbaar niet waar, maar die stellingen geven ons wel de gelegenheid om de echte moeilijke maar belangrijke vragen uit de weg te gaan. Jammer dat van Jole daar ook aan meedoet. Want wie de problemen blijft ontkennen en wegpoetsen in plaats van ze rationeel en op basis van echte feiten te erkennen dan wel te ontkrachten, is net zo schuldig aan de escalerende polarisatie als Wilders die elk smetje op de immigranten graag breed uitmeet en tot epische proporties opblaast.

Mark Huysman
Mark Huysman8 jan. 2016 - 15:33

@Trigo . [Het georganiseerde maakt het zo eng, ze zijn het met elkaar eens] . Seksueel geweld is altijd eng. Ik ken vrouwen die jarenlang misbruikt zijn door hun (‘autochtone’) echtgenoot. Net zo eng. . [Als je nu nog niet door hebt hoe deze mannen naar onze cultuur kijken zal het kwartje wel niet meer vallen.] . ‘Onze cultuur’ is een cultuur waarin aanrandingen, seksisme, ongelijkheid welig tieren. Het is onzin om te doen alsof dat alleen bij ‘deze mannen’ bestaat. . [toedekken werkt niet meer.] . Toedekken dat seksueel geweld, racisme en ongelijkheid een structureel verschijnsel zijn werkt inderdaad niet meer. .

Mark Huysman
Mark Huysman8 jan. 2016 - 15:39

@ Muxje 7 januari 2016 om 11:22 . [Wat een flauwekul. Keulen leidt tot nieuws en ophef omdat het een uitzonderlijke gebeurtenis is.] . Dat is flauwekul. Er zitten misschien uitzonderlijke aspecten aan ‘Keulen’, maar seksueel geweld tegen vrouwen is in het westen zeer gangbaar, zowel op openbare plekken als achter de voordeur. [maar ik kende tot voor kort geen voorval waarbij dat echt uit de hand is gelopen] . Dagelijks lopen voorvallen uit de hand. Van handtastelijkheden en beledigingen tot verkrachtingen. . [Volkomen onvergelijkbaar met “Alkmaar”] . Zeer vergelijkbaar met Alkmaar. Ja, het is in Keulen stukken verder gegaan dan in Alkmaar maar de kern is hetzelfde: de fysieke en geestelijke integriteit van vrouwen wordt aangetast. . [Want als blijkt dat er inderdaad culturele factoren zijn die onze veiligheid in gevaar brengen, dan kan en moét dat zeer grote gevolgen hebben voor ons vluchtelingen- en immigratiebeleid.] . Wat vrouwen in gevaar brengt is het feit dat mannen van allerlei afkomst de fysieke en geestelijke integriteit van vrouwen niet erkennen. Door de focus eenzijdig te leggen op ‘culturele’ factoren wordt van seksueel geweld het zoveelste moslim-bashing spelletje gemaakt

Nick Ros
Nick Ros7 jan. 2016 - 2:33

Seksueel geweld tijdens Oudejaarsavond in Keulen, is een onderdeel binnen de totale veiligheid in Duitsland. Ik was dinsdag op kantoor in Duitsland en daar ken ik het politieke denken van die mensen. Ik kon uit de gesprekken nu duidelijk opmaken dat door o.a. Keulen en Hannover in Duitsland een kantelmoment is gaan ontstaan. Net zoals in Nederland, waar zelfs linkse mensen overwegen op Wilders te gaan stemmen, begint nu in Duitsland de lokroep richting o.a. de Pegida-sympathisanten te groeien. Door Keulen begint het excuus 1939-1945 een andere invulling te krijgen voor de Duitsers. Er ontstaat nu in Duitsland meer de stemming van .. ZIJ .. zijn begonnen en wij pikken het niet meer. Dan komt daar nog bij de neonazi stromen uit de voormalige DDR en Bayern, als een veenbrand, die nu vanuit o.a. Keulen en Hamburg worden versterkt. Wij hebben Steenbergen, wat hiermede vergeleken gewoon een schoolpleinactie is. Vergeet niet dat Duitsland zeer grote steden heeft vergelijkbaar met of groter dan Rotterdam en Utrecht, met nog meer achterstandswijken, waar de moslim-tegenpartijen zijn gevestigd, naast de moslim wijken. In veel van die wijken komt de politie alleen nog met pantserwagens. Daar zijn hele grote kruitvaten, die wij in Nederland amper kennen met onze schoolpleingroepjes van o.a. Geert en de NVU. Ook in Nederland zal de acties tegen de AZC’s nu veel fanatieker worden gevoerd. Dat TUIG uit Noord-Afrika heeft wel de boel op scherp gezet, in de NEU-landen.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus7 jan. 2016 - 8:28

"Net zoals in Nederland, waar zelfs linkse mensen overwegen op Wilders te gaan stemmen" Wat probeer je jezelf nu wijs te maken? Linkse mensen in Nederland overwegen allesbehalve om op Wilders te stemmen. Verwar je links niet met mensen die uit eigenbelang op partijen stemden die het meeste geld hun kant uit herverdelen? Die zijn niet links maar egoïstisch.

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 9:26

[Wat probeer je jezelf nu wijs te maken? Linkse mensen in Nederland overwegen allesbehalve om op Wilders te stemmen. Verwar je links niet met mensen die uit eigenbelang op partijen stemden die het meeste geld hun kant uit herverdelen? Die zijn niet links maar egoïstisch.] . Ik durf te beweren dat heel veel mensen niet op Wilders 'willen' stemmen maar vooral willen dat de gevestigde politiek dit soort problemen eindelijk aanpakt. Dit soort 'incidenten' zijn niet nieuw, alleen de schaal en de brutaliteit is van een vorm die we nog niet eerder gezien hebben in West-Europa. . Laten we het nu niet over links-rechts hebben, volgens mij is de overgrote meerderheid van de mensen het erover eens dat dit schokkend en stuitend is. De echte vraag is nu: hoe nu verder? Wat gaan we doen om weer grip te krijgen op dit soort groepen, wat kan binnen de grenzen van onze rechtsstaat nog en waar moeten we eventueel extremere maatregelen mogelijk maken. Het afnemen van een dubbel paspoort bij dit soort gedrag zou daarbij een een mogelijk scenario kunnen zijn maar ik hoor graag andere opties. . Dit was niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn. De reactie van de politiek zal bepalen of vrouwen over een tijdje nog alleen naar grote feesten durven en hoe ze dan gekleed gaan. Als er nu niets gebeurd zal vanzelf de 'kuisheid' ontstaan die deze mannen van hun eigen vrouwen, dochters en moeders verwachten. Is dat wat we echt willen? Willen we dit dossier echt aan een schreeuwer als Wilders overlaten of pakt de gevestigde politiek het initiatief terug?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin7 jan. 2016 - 2:23

Ik vermoed dat gasten die roepen “er moet een piemel in” heel goed passen in het profiel van een aanrander, waar het hart vol van is loopt de mond van over.

3 Reacties
RationeleBurger
RationeleBurger7 jan. 2016 - 8:05

U wilt een aantal debielen die iets debiele roepen serieus vergelijken met massale aanrandingen zoals die op meerdere plaatsen, wellicht georganiseerd, hebben plaatsgevonden? Als dit uw beste argument voor downplaying is, dan heeft u niet veel.

nico333
nico3337 jan. 2016 - 8:29

@Raymond Bhagwandin, is er toch iets mis met jou profiel van een aanrander, want kan me niet herinneren dat er ook maar iets bekend is van ook maar één aanranding ten tijde van de rellen in Steenbergen, Geldermalsen etc. , terwijl, geloof me, dit zeker direct bekend gemaakt zou zijn door de politie.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin7 jan. 2016 - 11:46

Ik spreek een vermoeden uit, bij wijze van vermoedelijke dader, daarmee ben je nog geen dader, daarbij zoiets tegen een vrouw roepen vind ik een vorm van aanranding, althans in mijn kringen, in andere kringen wordt het als vrijheid van meningsuiting gekwalificeerd denk ik, bovendien ben je niet alleen aanrander in Steenbergen en Geldermalsen tijdens de rellen maar ook elders, daarvoor en daarna, dat argument gaat dus niet op, dat de politie relschoppers met hun hele (of eventuele) strafblad meteen aan de schandpaal zou nagelen waag ik ernstig te betwijfelen, ze geven niet eens namen vrij, laat staan de rest, de politie weet ook niet alles, misschien dat een onderzoeksjournalist daar wel achter weet te komen, we zullen zien.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 jan. 2016 - 1:38

Ik vond de Jinek-uitzending ook niet sterk, maar om een andere reden. Ik krijg namelijk de indruk dat het hele Duitse Oud & Nieuw-gebeuren een opgeblazen verhaal is, opgeblazen door vrouwen die willen dat de vluchtelingeninstroom stopt. (Dit wil niet zeggen dat ik seksuele intimidatie niet serieus neem of wil ontkennen dat dat in islamitische kringen meer gebeurt dan in niet-islamitische, integendeel.)

3 Reacties
VulpesIdentity
VulpesIdentity7 jan. 2016 - 6:50

U beweert dat dit verhaal is "opgeblazen door vrouwen die willen dat de vluchtelingeninstroom stopt." Dat is een ernstige, grondeloze, aan bij wet verboden laster grenzende beschuldiging. Ik snap dat u wilt geloven dat Europa niet aan het randje van de afgrond staat, en dat u wilt geloven dat uw kinderen en kleinkinderen straks in vrede en veiligheid kunnen leven, maar het stuit me tegen de borst dat u de verhalen van honderden aangerande vrouwen dan afdoet als politiek gemotiveerde overdrijvingen. Man, man, man.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer7 jan. 2016 - 10:45

Ik zou mijn winterslaap nog maar even voortzetten in uw geval.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 jan. 2016 - 13:02

@VulpesIdentity 7 januari 2016 om 06:50. Grappig dat iemand uit een hoek waar de meest gore laster de dagelijkse, zelfs continue praktijk is (zie GeenStijl en Elsevier.nl) zich hier beklaagt over laster. . Inhoudelijk: denk even mee: . 1. Er wordt gesteld dat het zou gaan om asielzoekers met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Wie zijn dat dan? Marokkanen kunnen het niet zijn, want dat zijn geen asielzoekers; zij hebben een verblijfsvergunning of zijn in Duitsland geboren. Het zou dan eerder gaan om gewone Duitse Marokkanen, zonder dat ze asielzoekers zijn. Dan vraag ik me af waarom die nu in ene vrouwen zouden gaan aanranden en vorige Oud & Nieuw-vieringen niet. . 2. Er is naar verluidt sprake van een georganiseerd gebeuren. Dat moet toch ergens via de sociale media afgesproken zijn, maar van de Duitse inlichtingendiensten nog geen woord dat men daar iets van gemerkt zou hebben. . 3. Dat Syriërs die in de asielprocedure zouden zitten zich hier schuldig aan maken lijkt me onwaarschijnlijk, omdat ze weten dat daarmee hun aanvraag in ernstig gevaar komt.

amiga1
amiga17 jan. 2016 - 0:44

"Ik durf de stelling aan dat de enige reden dat Keulen hier groot nieuws is en tot discussies leidt, de – vermoedelijke – afkomst van de daders is" Maar natuurlijk meneer van Jole. Als het 1000 blanke mannen waren die 140 vrouwen hadden aangerand was het nooit in het nieuws gekomen toch ?

4 Reacties
nico333
nico3337 jan. 2016 - 8:38

“Ik durf de stelling aan dat de enige reden dat Keulen hier groot nieuws is en tot discussies leidt, de – vermoedelijke – afkomst van de daders is” Ik durf de stelling aan dat de enige reden, dat het ruim 4 dagen geduurd heeft voordat het nieuws van de + 150 aanrandingen in Keulen en Hamburg eindelijk naar buiten kwam, de – vermoedelijke – afkomst van de daders is

Mark Huysman
Mark Huysman7 jan. 2016 - 8:57

[Maar natuurlijk meneer van Jole. Als het 1000 blanke mannen waren die 140 vrouwen hadden aangerand was het nooit in het nieuws gekomen toch ?] . Dat zegt hij niet. Hij zegt dat de mogelijke etnische achtergrond de reden is dat het hier zo groot in het nieuws komt en tot discussies leidt. Kijk alleen naar de reacties hier. Het gaat nauwelijks over seksueel geweld maar over moslims, vluchtelingen, Marokkanen en 'donkergetinten'. Een flinke club mensen is blij er weer een extra stok bij te hebben om moslims en Marokkanen mee te slaan.

PromdePom
PromdePom7 jan. 2016 - 9:43

Of: 1000 autochtone mannen die 140 'hoofddoekjes' seksueel belagen Zou het dan niet over afkomst gaan? Maar dan wel: "zie je wel: alle blanken zijn PVV-ers en vluchtelingen zijn weer de klos". Zoiets zou hier in ieder geval vanaf de eerste minuut op JOOP hebben gestaan. Maar nu moet het uiteraard gebagatelliseerd worden. Want dit past niet in het malletje van weer goed of fout is.

Mark Huysman
Mark Huysman8 jan. 2016 - 15:43

@PromdePom 7 januari 2016 om 09:43 [1000 autochtone mannen die 140 ‘hoofddoekjes’ seksueel belagen Zou het dan niet over afkomst gaan?] . Als er een racistisch motief zou zijn wel vermoed ik. Maar of dat in Keulen het geval was betwijfel ik. Ik denk eerder dat opgeschoten tuig flink aan het zuipen, jatten en aanranden is geslagen en dat de afkomst van de slachtoffers er weinig toe deed. . [Maar nu moet het uiteraard gebagatelliseerd worden] . De enigen die hier bagataliseren zijn degenen die doen alsof dit een specifiek probleem is met moslims of ‘getinten’ . Seksueel geweld komt overal voor en heeft te maken met de machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen.

PromdePom
PromdePom7 jan. 2016 - 0:28

Voor mij een déjà vu; een aantal jaren terug hebben we zo'n groepsterreur gehad van groepen jonge mannen in het Amsterdamse De Mirandabad Marokkanen. Op dezelfde manier als wat er nu is gebeurt in Köln, maar dan op een iets kleinere schaal. Weet ik helaas uit eigen ervaring. Daarom hebben we nu in dat zwembad een pasjessysteem voor iedereen (dus ook kleine kinderen, bejaarden), om deze groep maar te kunnen controleren. Het is redelijk gelukt, maar ik voel aan mijn water aan dat het weer snel mis kan gaan. Google maar eens op "de mirandabad marokannen", lees en huiver. Denk dan ook aan je eigen zus of dochter. Ik ben er klaar mee.

1 Reactie
PromdePom
PromdePom7 jan. 2016 - 9:45

Mijn edit is niet goed doorgekomen. De eerste keer is het 'De Mirandabad' en de tweede keer is het: google op: "de mirandabad marokkanen".

JohnVKR
JohnVKR6 jan. 2016 - 23:12

Prima artikel. Vandaag zat Sjuul Paradijs aan de Jinek-tafel te kwetsen dat het om vluchtelingen zou gaan. Volgens UN Women is 70% van alle vrouwen in de wereld minstens 1 keer slachtoffer geweest van geweld, vaak seksueel geweld. Statistisch gezien is het zeer waarschijnlijk dat tenminste 1 van de Nederlandse mannen aan tafel bij Jinek zich ook schuldig heeft gemaakt aan seksueel geweld of seksuele intimidatie, net zoals die jongeren in Keulen. In mijn studententijd, toen er nog nauwelijks Noord-Afrikaanse jongeren waren, kwam seksueel geweld op studentenfeestjes en in het uitgaansleven zeer frequent voor. Hoe weerzinwekkend het gebeuren in Keulen ook is, seksueel geweld wordt op grote schaal door mannen gepleegd, onafhankelijk van de etnische, culturele of religieuze achtergrond. Dat was 50 jaar geleden zo, en dat is vandaag nog steeds zo. Seksueel geweld moet worden aangepakt, onafhankelijk van de achtergrond van de daders. Dat er dan vervolgens steeds het woord ´integratie´ wordt gebruikt is werkelijk bizar. Wanneer Nederlands schorem ´daar moet een piemel roept´ roept, neemt niemand het woord integratie in de mond. Zodra een Marokkaanse jongere dat doet is hij niet geïntegreerd, kent hij ´onze waarden en normen´ niet (wat die ook mogen zijn) en heeft hij het gemunt op ´onze manier van leven´. We leven langzamerhand in een bizarre wereld, waarin ook heel veel Nederlanders niet alleen totaal onwetend zijn, maar er ook nog eens uiterst bekrompen denkbeelden op na houden.

10 Reacties
ToBeOrBecome
ToBeOrBecome7 jan. 2016 - 6:51

"Kijk maar weg Praat maar goed Andere wang Niet zo bang Komt wel goed Chamberlain!"

Paul250371
Paul2503717 jan. 2016 - 8:45

Elk woord is raak

Bismarck
Bismarck7 jan. 2016 - 9:26

"Volgens UN Women is 70% van alle vrouwen in de wereld minstens 1 keer slachtoffer geweest van geweld, vaak seksueel geweld." Leugenaar: It is estimated that 35 per cent of women worldwide have experienced either physical and/or sexual intimate partner violence or sexual violence by a non-partner at some point in their lives. However, some national studies show that up to 70 per cent of women have experienced physical and/or sexual violence from an intimate partner in their lifetime [1]. - See more at: http://www.unwomen.org/en/what-we-do/ending-violence-against-women/facts-and-figures#sthash.XPna26RD.dpuf http://www.unwomen.org/en/what-we-do/ending-violence-against-women/facts-and-figures In Europa zijn deze cijfers het laagst, en in Afrika het hoogst. Dus is het het meest waarschijnlijk dat Afrikanen vrouwen aanranden, wat overeenkomt met de getuigenverklaringen. http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/85239/1/9789241564625_eng.pdf?ua=1

CJJelle
CJJelle7 jan. 2016 - 9:37

In de wereld 70%, ik durf sowieso best aan dat nummer te twijfelen en daarnaast hebben we het met name over Azie en Afrika waar deze nummers het hoogst zullen zijn, dus wat wil je precies aangeven? Het hebben over integratie bij de autochtone bevolking is nogal raar natuurlijk, maar ik kan me wel herinneren dat er genoeg labels opgeplakt werden om aan te geven hoe fout die dag was. Dus ik snap echt je stelling niet over als een Marokkaan het doet is het fout en als een Nederlander het doet niet, boehoehoe...

arjenZH
arjenZH7 jan. 2016 - 10:25

Deels mee eens. Sexueel geweld tegen vrouwen is van alle tijden en komt helaas overal voor, Wat natuurlijk niet weg neemt dat de situatie van de vrouw in het Midden Oosten een stuk slechter is dan in de rest van de Wereld (verplichte sluier, vrouwen niet mogen autorijden in SA, verkrachte vrouwen in Iran worden als dader aangemerkt) en we het zover ik weet nog nooit hebben meegemaakt hier in het Westen dat vrouwen zo massaal lasting zijn gevallen. Dus net doen of er helemaal geen probleem is met de cultuur van bepaalde groepen immigranten gaat mij een brug te ver. Stop nu eens om dat te ontkennen, dat speelt Wilders volledig in de kaart.

PromdePom
PromdePom7 jan. 2016 - 10:27

Goede laatset regel...over jezelf. Weet niet waar je woont, wat je doet, maar blijkbaar kom je weinig buiten in een 'multiculturele' omgeving?! Ja, 50 jaar geleden was er ook rotzooi. Maar deze schaal, en met zoveel disrespect van zo'n grote groep is nog nooit voorgekomen, in die 50 jaar. Je moet wel blind en doof zijn om het zo te bagatelliseren. Ik ken vrouwen die verhuist zijn, puur vanwege de heftige seksuele intimidatie; ik heb hier eerder het De Mirandabad genoemd, waarbij pasjessysteem of sluiting de enige uitweg waren. Zo kan ik nog wel doorgaan. Maar nee hoor, niks aan de hand, want ik (en mijn dochters) ben (zijn) onwetend en uiterst bekrompen...

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer7 jan. 2016 - 11:17

Het kan niet waar zijn, het mag niet waar zijn, dus het is niet waar is de idealistische logica. Verdiep je een beetje in de Duitse media als die Welt, Spiegel, WDR en RTL en de idealisten schrikken wakker uit een realistische nachtmerrie. Rondom Hauptbahnhof Köln was dit op kleine schaal al twee jaren gaande maar totaal verzwegen want niet politiek correct en lijdend tot een afbraak van draagvlak voor Merkels Wir schaffen das. Rovende bendes en vrouwen lastig vallende Noord Afrikaners. Frau Bürgermeister Rekers één arm afstand en gedragscode voor vrouwen in de publieke ruimte is de laatste PC stuiptrekking en wordt massaal in Duitsland weggehoont. En volledig terecht. Het volk is wakker geworden nu het DunkelDeutschland heeft gezien en ervaren in Köln, Düsseldorf, Berlijn, Hamburg, Stuttgart, Frankfurten waar identieke aangiftes binnenstromen. De geest lijkt uit de fles, men accepteert dit niet meer. De erfschuld van 40-45 wordt ineens terzijde geschoven. Duitsers kunnen een hoop hebben, maar accepteren niet dat hun dochters en vrouwen zich niet vrijelijk en veilig in de publieke ruimte kunnen bewegen of minachting door welke groepen ook van hun Grundgesetz. Politiek en politie kunnen nu niets anders dan adequaat de problematiek aanpakken en hier heel transparant over zijn. Al was het slechts om onschuldige asielzoekers te beschermen en het doorslaan van allen zijn lief naar allen zijn crimineel te vermijden. Het alternatief is dat bikerbendes of groepen als Hooligens gegen Salafisten bepaalde No Go areas gaan schoonvegen met alle gevolgen van dien.

truusbeek2
truusbeek27 jan. 2016 - 13:23

U gebruikt cijfers om uw wegkijken te onderbouwen. net zoals Jole eerst met hele lage cijfers komt en Hamburg niet noemt. Nee het zijn geen vluchtelingen. Vluchtelingen komen uit oorlogsgebied en heel veel van de ze jongens/mannen komen niet uit oorlogsgebied maar zijn asielzoekers/gelukzoekers. Vluchteling wordt nu een containerbegrip maar heeft betrekkenig op een zeker percentage van de mensen die hier binnen komen.

Jo Hanna
Jo Hanna7 jan. 2016 - 16:58

Volledig mee eens - aansluitend op artikel

Gert Zantman
Gert Zantman9 jan. 2016 - 0:16

Fijn dat er gelukkig ook nog mensen zijn die gewoon naar de feiten willen kijken , in plaats van zich te laten meesleuren in de heersende gekte.

Beerend4
Beerend46 jan. 2016 - 21:34

Vluchteling, migranten of 'lokale mannen', er is duidelijk een rode draad in het verhaal, ze hebben alleen dezelfde cultuur/religie. Als ik een lekkage heb thuis zoek ik eerst de lek op en ga dan pas dweilen, m.a.w. eerst problemen oplossen die er zijn zodat de gehele gemeenschap als een totaal in goede harmonie kan samenleven i.p.v. meer problemen creëren door nog meer van deze cultuur te importeren.

3 Reacties
JohnVKR
JohnVKR6 jan. 2016 - 23:15

Weet je hoeveel autochtone Nederlandse mannen dader zijn van seksueel geweld? Wees niet verbaasd wanneer dat er relatief gezien meer zijn dan bij in Nederland of Duitsland wonende Noord-Afrikaanse mannen.

johannn2
johannn27 jan. 2016 - 0:04

Als ik een lekkage heb in mijn huis, dan zoek ik de verklaring niet in cultuur of religie. .

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 18:13

[Als ik een lekkage heb in mijn huis, dan zoek ik de verklaring niet in cultuur of religie.] . Als ik een lekkage heb in mijn huis doe ik eerst de hoofdkraan dicht...

arjenZH
arjenZH6 jan. 2016 - 21:26

Wil van Jole nu beweren dat er geen enkel verband is tussen culturele achtergrond van de (voormoedelijke) daders en geweld tegen vrouwen? Waarmee natuurlijk niet gezegd mag worden dat iedereen met dezelfde culturele achtergrond geweld tegen vrouwen pleegt.

2 Reacties
Paul250371
Paul2503717 jan. 2016 - 8:47

Lijkt mij vrij logisch dat hij dat beweert of vind jij dat je een verkrachter kan herkennen aan zijn huidskleur of afkomst. "Waarmee natuurlijk niet gezegd mag worden dat iedereen met dezelfde culturele achtergrond geweld tegen vrouwen pleegt." Wat bedoel je nou?, vind je nou van wel of niet

arjenZH
arjenZH7 jan. 2016 - 10:12

Er zijn 2 extremen in deze discussie. Wilders: Alle Moslims zijn potentieel gevaarlijk. Van Jole: Er is geen enkel verband tussen vrouwonvriendelijkheid en cultuur Beide stellingen zijn pertinent onjuist.

Blis2
Blis26 jan. 2016 - 21:16

Is Jole ook voor armafstand voor duitse vrouwen tijdens carnaval of heeft hij andere voorstellen zodat duitse meiden veilig in keulen kunnen gaan stappen met carnaval ?

1 Reactie
ToBeOrBecome
ToBeOrBecome7 jan. 2016 - 10:37

Nee: "verkleed je zelf in boerka of nikab", problem solved....

nomen nescio
nomen nescio6 jan. 2016 - 21:08

[quote] Duk had het over no-go area’s in Duitsland, ook zo’n heerlijke mythe, waar ‘etnische bendes’ geen enkel respect hebben voor de politie. [/quote] Met betrekking tot dat 'mythe' loopt de schrijver iets te hard van stapel. Toevallig kwam ik gisteren in Die Welt of de FAZ een artikel tegen waarin werd gerefeerd aan de grote moeite die de politie heeft met de voor niets terugdeinzende misdaadsyndicaten van Koerdiscshe dan wel Libanese origine.

1 Reactie
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer6 jan. 2016 - 23:35

Lees dit artikel even over een vrouwelijke comissaris. Speciaal het stukje No Go Areas breiten sich aus. http://www.welt.de/vermischtes/article150350700/Wir-haben-uns-Kriminalitaet-importiert.html

Dale S
Dale S6 jan. 2016 - 20:59

Ik ben voor hoor en wederhoor, ik ben van mening dat elk verhaal meerdere kanten kent en zeker van meerdere kanten belicht dient te worden. Maar nu is het wel erg zoeken naar een andere invalshoek. Het voorval tijdens het oktoberfest betrof een groepje die ontevreden waren met de vroege sluiting van het feest dat met een dag werd ingekort en hun woede op het personeel bekoelden. Bij Project x in Haren werd dus wel gemeld dat het Groningse studenten betrof en niet eerst dagen lang geprobeerd te verzwijgen. En dat is dus het punt. Je kunt nu net doen alsof er niets aan de hand was en het gewoon een onderdeel is geweest van een gewoon feestje van alledag dat aantoonbaar op andere plekken ook is gebeurd en niets met immigranten te maken heeft, maar waarom dan 4 dagen alles krampachtig onder het tapijt willen schuiven? Ze wisten niet precies wie de daders waren maar waren er 100% van overtuigd dat er geen vluchtelingen bijzaten.. ja ja.. Hoe je het ook probeert te spinnen, want dat is wat Jole tracht te doen, de feiten zijn dat er een massale groepsaanranding heeft plaatsgevonden waarbij mensen zijn berooft en er zelfs vrouwen en meiden zijn verkracht. 126 aangiftes and counting. Ik denk dat Jole zelf ook wel weet dat het hele verhaal niet te ontkennen valt maar probeert hij vanuit zijn politieke voorkeur en idealisme de bal te kaatsen. Maar er valt niets te kaatsen. De geest is uit de fles. Dat weet Jole best.

1 Reactie
peterh2
peterh26 jan. 2016 - 23:22

De testosteronbom is ontploft, de vraag is hoe nu verder. Er is echt iets veranderd in de houding van de bevolking, wat we hier onderling vinden op deze site is irrelevant. Nu is het zaak dat er leiderschap getoond wordt: niet zoals Merkel of Rutte, je ziet de paniek in hun blik. Denemarken en Zweden doen wat heel veel mensen allang denken: de grens is dicht, ook al zeggen wanhopige D66 europarlementariërs op BNR dat dit niet de bedoeling is. Deze landen beschermen hun bevolking, begrijpen dat hier alleen ellende van komt. Misschien moeten we gewoon toegeven dat veel van ons (waaronder ikzelf) 'racisten' zijn: dat we deze cultuur en moraal hier gewoon niet willen. Dat onze vrije feminine individuele maatschappij kwetsbaar is tegenover het masculine collectief-religieuze blok dat nu massaal onze grenzen overgaat (letterlijk en figuurlijk). Als ik sommige bagetalliserende opmerkingen hier zie dan vraag ik me echt af of men wel beseft wat er die avond gebeurd is. Hoe dat voor die vrouwen moest zijn geweest, waarom niemand in die groep van 1000(!) man die avond zei 'dit gaat te ver dit moeten we niet doen, kappen nou!'...

Jan Pieter2
Jan Pieter26 jan. 2016 - 20:46

Wegkijken en een rookgordijn optrekken, maar vooral niet het lef hebben de feiten te benoemen maar deze in twijfel te trekken. De standaard Joop reactie. Klopt, dit soort idealisme maakt doof en blind en speelt Wilders in de kaart. Een zeer valse start van het nieuwe jaar. Bezoek Keulen eens en boek een hotel in het centrum en loop 's avonds een rondje om de dom bij het station. Joop Bagatel meldt zich weer ... .

2 Reacties
JanB2
JanB27 jan. 2016 - 0:36

De enigen die rookgordijnen optrekken zijn diegenen die nu al menen dat dit allemaal met de huidige vluchtelingenstroom te maken heeft. Inmiddels staat al bijna vast dat dit niet het geval is. Het gaat hier om eigen kweek: slecht geintegreerde allochtonen van wie al bekend is dat ze hele buurten onveilig malen en criminele bendes vormen. Aldus de duitse autoriteiten.

Dale S
Dale S7 jan. 2016 - 9:46

Alsof dat mij op mijn gemak stelt. Dus de politie beweerd dat deze 1000 jonge mannen allemaal 2.3.4e generatie immigranten zijn? (iets wat mij onwaarschijnlijk lijkt gezien de aanhoudingen al verricht maar goed) Dan is het probleem nog veel groter dan we denken.

Van der Wal
Van der Wal6 jan. 2016 - 19:36

Hij zegt het echt, de enige reden dat dit nieuws is is de afkomst van de daders. Nou nee, Van Jole, de reden dat dit groot nieuws is is de combinatie van aanranding, diefstal, de grootschaligheid, de afkomst van de daders, het georganiseerde karakter, dat het dagen duurde voordat het naar buiten kwam, dat het op meer plaatsen gebeurde. En dat vrouwen van mevrouw de Burgemeester voortaan maar thuis moeten blijven, want ze zijn op straat niet meer veilig. Voorzover deze beerput al helemaal open is, want er komt nu steeds meer in de schijnwerpers van de publiciteit.

campanel
campanel6 jan. 2016 - 19:35

Maar beste Francisco, Met jouw reactie op Jinek doe je exact hetzelfde als waar jij het programma van beticht. Jij hebt er bezwaar tegen dat het niet - zoals aangekondigd - over het sexueel geweld ging. Maar het het bijzondere aan Keulen was natuurlijk niet zozeer het sexuele geweld. Dat komt zoals je zelf al beschrijft helaas op vele plekken en in vele situaties voor. Maar het zou tamelijk bizar zijn als in dit geval alleen op het sexueel geweld zou worden gefocust zonder de context van vermoedelijk een grote groep jonge Arabische of Noord-Afrikaanse daders. Dat is wat het in dit geval bijzonder maakt. Om dan bijv. Alkmaar te vergelijken met wat er in Keulen gebeurde is lachwekkend. En daarmee praat ik Alkmaar of vergelijkbare incidenten niet goed: De onbehouwenen zijn onder ons. Maar Keulen legt precies bloot wat het belangrijke vraagstuk van dit moment is: Gaat de toevloed van grote groep mensen uit een totaal andere cultuur (of dat nu vluchtelingen, asielzoekers of andersoortig immigranten zijn) niet tot slecht beheersbare problemen, kosten en onvoorziene vraagstukken leiden. Die ga je met je eigen voorspelbare framing volledig uit de weg. Wilders is een zegen voor je want de veelal stompzinnige uitspraken die hij doet, zijn een geweldig alibi voor je om je af te wenden van wat bijv. de Duitse misdaadverslaggever Köhler vandaag bijvoorbeeld nog in het keurige NOS Journaal verkondigde. Maar dat zal je waarschijnlijk ook niet bevallen. Natuurlijk is er veel borrelpraat en mis-informatie. Maar jij lijkt geobsedeerd door de gedachte dat er helemaal niets aan de hand kan zijn met de migratie politiek. Bolkesteins uitspraken uit de 80er jaren over de problemen die massa-immigrantie met zich mee zou brengen zaten niet zover naast de werkelijkheid. In jullie kringen werd hij daarom als een fascist beschouwd destijds. Dat was een verachtelijk soort van framing waar jij nog niet helemaal van losgekomen lijkt te zijn.

3 Reacties
arjenZH
arjenZH6 jan. 2016 - 21:29

+1

De nuance
De nuance7 jan. 2016 - 1:09

+1 gelukkig is er op deze site wel aandacht voor de slachtoffers "De aangevallenen zullen navenant reageren. Zij zullen volharden in bokkig stilzwijgen of niet het maatschappelijk en cultureel probleem dat op oudejaarsnacht tussen Keulse Dom en Hauptbahnhof tot uiting kwam centraal stellen, maar het racisme van de meerderheid." voor meer rillingen, het hele artikel: http://www.joop.nl/opinies/naar-een-bosnie-in-duizendvoud

kindval
kindval7 jan. 2016 - 10:16

+1

Lozerech
Lozerech6 jan. 2016 - 19:08

"Het deed me denken aan de ‘Parijse toestanden’ die we een paar jaar terug volgens de talkshows zeker zouden gaan krijgen maar die natuurlijk nooit kwamen." Wat we wel kregen is van Jole alweer vergeten kennelijk. Idealisme maakt doof en blind.

1 Reactie
Lodewiek
Lodewiek8 jan. 2016 - 14:03

http://www.spiegel.de/panorama/justiz/koeln-spur-gestohlener-handys-fuehrt-auch-in-fluechtlingsheime-a-1071075.html

paul2
paul26 jan. 2016 - 19:07

Voor iedereen die weer een fatwa uitspreekt over Wierd Duk c.s. die worden afgeserveerd als rechts en ''daar kijk ik bij voorbaat niet naar'' ,bij deze een bericht van de ''linkse" NOS": ''Voor de Duitse misdaadverslaggever Oliver Köhler is glashelder wie er achter het geweld met Oud en Nieuw in Keulen zaten. De mannen die bij het treinstation in die stad vrouwen aanrandden en hun zakken leegroofden, waren volgens hem asielzoekers afkomstig uit Noord-Afrika. Volgens Köhler, werkzaam voor tv-zender WDR, is al langer bekend dat groepjes jonge mannen uit Noord-Afrika stelen en seksueel geweld gebruiken bij het station. En de politie weet volgens hem net als hij ook precies wie die criminele groepen zijn. De politie heeft eerder gezegd dat de mannen een Arabisch of Noord-Afrikaans uiterlijk hadden, maar volgens burgemeester Reker van Keulen kwamen ze niet uit asielzoekerscentra. "Deze jonge mannen zijn allemaal vluchtelingen", zegt WDR-journalist Köhler. "Ze vragen hier asiel aan, maar speculeren erop en wéten ook dat het lang duurt voor ze uitslag krijgen. Ze hebben geen recht op asiel, maar kunnen hier zo wel langer blijven en hebben dan ondertussen allang alles bij elkaar gestolen." http://nos.nl/artikel/2078992-politie-weet-het-aanranders-keulen-waren-criminele-asielzoekers.html Maw ,zo het zich laat aanzien betreft het hier dus geen asielzoekers met recht op verblijf maar criminelen die gebruikmakend van hun(tijdelijke) asielstatus zich eens flink te buiten gaan hier. Dus het hele verhaal kan kloppen ,asielpas op zak etc .Alleen hebben dit soort lui andere bedoelingen ,en zijn er met hun waardeloze mentaliteit schuldig aan dat echte vluchtelingen worden weggekeken.Enige remedie met dit soort lui,direct uitzetten en de asielprocedure aanscherpen om dit soort lui te weren.

mees.
mees.6 jan. 2016 - 18:56

Goed zo van Jole,helemaal met je eens Duitse Justitieminister: aanrandingen Keulen lijken vooraf georganiseerd 'De misdrijven in Keulen lijken vooraf te zijn georganiseerd', stelt de Duitse minister van Justitie Heiko Maas. Hij wil dat de aanwijzingen die daarop duiden onmiddellijk worden onderzocht. Eerder heeft de politiechef van Keulen Albers aangegeven dat de mogelijkheid van een georgansieerde actie inderdaad wordt onderzocht. Het politiekorps bekijkt of er via sociale media door mannen vooraf afspraken zijn gemaakt. Ook onderzoekt ze of een criminele bende erbij is betrokken. In het nagelegen Düsseldorf is een bende actief die sinds 2014 veel berovingen heeft gepleegd, soms in combinatie met aanranding.

1 Reactie
nico333
nico3336 jan. 2016 - 20:26

Hamburg, zelfde tijdstip, inmiddels 50 aangiftes van aanranding en beroving en heel toevallig spraken volgens getuigen ook hier de daders allemaal arabisch. Blijft natúúúrlijk toeval.

Driedubbel
Driedubbel6 jan. 2016 - 18:46

In Duitsland groeit niet voor niets de verbijstering. Vandaag zijn er al 120 aangiftes, alleen al uit Köln. En er zijn inmiddels honderden verdachten. De eerste verhalen van verkrachtte vrouwen komen nu naar buiten. En ja, ze voldoen helaas aan de vooroordelen... Maar kom alsjeblieft niet met een jij-bak om dit te bagataliseren Francisco...

1 Reactie
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer6 jan. 2016 - 23:41

Eerste aangiften uit Frankfurt zijn inmiddels ook binnen.

Frank Straathoff
Frank Straathoff6 jan. 2016 - 18:13

Van Jole heeft liever niet dat er alleen maar ingegaan wordt op de daders en de grootst gemene profieldelers zoals afkomst, leeftijd religie. Liever heeft hij het over 'waarom' zij dit doen en haalt vervolgens Wilders en de 'witte man' erbij. Een soort wegkijken met een omweg. Raar hoor.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik26 jan. 2016 - 18:11

Die aangerande dames verdienen natuurlijk het voordeel van de twijfel. Maar als ik een PVV'er was dan zou ik danig op mijn zere lege hoofd krabben. Duizend Noord-Afrikanen die gecoördineerd en planmatig (blanke ?) billen, borsten en buiken betasten? Kom, kom. Dat is toch veel te hoog gegrepen? Negen, dat zou misschien kunnen. Aan de andere kant, tachtig feministen die... Ik prijs me gelukkig dat ik geen PVV'er ben.

4 Reacties
GeertvanDuinen
GeertvanDuinen6 jan. 2016 - 19:32

"Maar als ik een PVV’er was dan zou ik danig op mijn zere lege hoofd krabben Generaliseren is zeker alleen voor fatsoenlijke "slimme" mensen als u weggelegd is het niet?

Frank Straathoff
Frank Straathoff6 jan. 2016 - 20:24

Ik kan er geen touw aan vastknopen. Probeer het nog eens ajb.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik26 jan. 2016 - 23:43

Nou, Geert, je generaliseert als de beste, hoor; - hoe 'onfatsoenlijk' of 'onslim' je ook meent te zijn.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik27 jan. 2016 - 9:39

@Frank: het is inderdaad niet al te best. Ik laat het zo.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jan. 2016 - 18:06

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
overlever
overlever6 jan. 2016 - 21:56

@Peter de Groot. Het wapen heeft de moord gepleegd? Dat alle daders in dit geval de Islam aanhangen heeft hier niet mee te maken? Ik ken meer mensen met een piemel maar die gedragen zich heel anders dan deze groep.

Mark Huysman
Mark Huysman7 jan. 2016 - 2:56

@overlever En je kent geen mensen die de Islam aanhangen die zich anders gedragen dan deze groep?

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer7 jan. 2016 - 12:32

Mark Huysman 7 januari 2016 om 02:56 [En je kent geen mensen die de Islam aanhangen die zich anders gedragen dan deze groep?] Zeker wel, de meerderheid zelfs. Helaas staat daar tegenover dat het percentage met een misplaatst superioriteits gevoel en volledige minachting van vrouwen, andersdenkenden, homos en de westerse rechtstaat veels te groot is.

Mark Huysman
Mark Huysman8 jan. 2016 - 15:48

@ Jan Willem deBoer 7 januari 2016 om 12:32 Hetzelfde geldt voor mensen die niet de Islam aanhangen. Een meerderheid gedraagt zich OK. Maar er is wel een stevig percentage met een misplaats superioriteitsgevoel, minachting voor moslims en Marokkanen, andersdenkenden, andersgekleurden, vrouwen, etc. Vaak hebben ze ook een voorkeur voor imperiale oorlogen en vieren ze graag feestjes met blackface-types.

Bart van Oerle
Bart van Oerle6 jan. 2016 - 17:53

"Geen seconde kwam het onderwerp seksueel geweld ter sprake." Maar wat wil je dan dat daar over gezegd wordt? We zijn het er allemaal wel over eens wat het is en dat het verwerpelijk gedrag is. Wil je het soms hebben over seksueel geweld door de jaren heen in verschillende culturen? Ik weet niet waar je naar toe wilt. Kijk, net als bij een moord, ga je het hebben over de aanwijzingen naar de dader. De moord zelf zal kort ter sprake komen, wurging, messteken, noem maar op, maar daarna is het interessante wie is de dader, wat zijn de aanwijzingen die zijn gevonden etc. Dus wat moet er volgens Francisco over seksueel geweld besproken worden?

schleborsjki
schleborsjki6 jan. 2016 - 17:51

En dan dat gezelschap aan tafel. Danny ghoosens, ex-geenstijl, Wierd Duk van Elsevier en AD en hét musicaleske politieke onbenul van Nederland.

schleborsjki
schleborsjki6 jan. 2016 - 17:19

Avro/Tros en kennelijk ook Jinek zijn helaas niet vies van een rechtse 'bezorgde burger' insteek.

3 Reacties
nico333
nico3336 jan. 2016 - 17:56

"zijn helaas niet vies van een rechtse ‘bezorgde burger’" @schleborsjki, proef ik hier de linkse opvatting van "democratie"; de burger met een rechtse mening "hoort" er niet toe te doen.

schleborsjki
schleborsjki6 jan. 2016 - 18:13

Insteek als vooropgezet en ongenuanceerd.

lembeck
lembeck8 jan. 2016 - 14:09

AVRO en TROS zijn gewoon rechts. Dus zo vreemd is hun reactie dan ook weer niet. Filialen van de Telegraaf zijn het.

Piet de Geus
Piet de Geus6 jan. 2016 - 16:48

"Ik durf de stelling aan dat de enige reden dat Keulen hier groot nieuws is en tot discussies leidt, de – vermoedelijke – afkomst van de daders is." Dan ontbreekt het je in ieder geval niet aan lef. Of is het toch de moed der wanhoop?

6 Reacties
peterh2
peterh26 jan. 2016 - 19:03

Ik denk juist dat het andersom is: het is groot nieuws ondanks de daders, men heeft er in Duitsland alles aan gedaan om dit in de doofpot te stoppen en te bagetalliseren: Heel vaak is dat gelukt en hebben we niet gehoord wat voor misstanden er waren, deze keer was echter het aantal slachtoffers te groot, de dadergroep te massaal en het aantal getuigen (en opnamen) te aanwezig om het nog te kunnen wegstoppen. Nu blijkt dat vergelijkbare 'incidenten' op kleinere schaal ook in Hamburg, Stuttgart en Frankfurt hebben plaatsgevonden, hoeveel hebben we nog niet gehoord? Ik heb zelf nooit gedacht dat wel dit soort Tahrirplein-taferelen om de hoek zouden meemaken, tot eergisteren vond ik Wilders zijn testosteron-bommen ook holle overdreven retoriek. Nu blijkt dat de kern van waarheid in zijn geschreeuw een stuk groter is dan ons lief is. Het doet er niet toe of het hier om mensen gaat die er een week, maand of al decennia zijn. Het zijn mannen met een compleet ander moreel besef die alleen een gezamenlijke cultuur en achtergrond delen. De relevantie is natuurlijk of je nu honderdduizend met dezelfde culturele en religieuze achtergrond binnen wilt halen waardoor de problemen alleen maar groter worden, hoe krijgen we de straten weer veilig voor vrouwen en meisjes?

Piet de Geus
Piet de Geus7 jan. 2016 - 0:25

"De relevantie is natuurlijk of je nu honderdduizend met dezelfde culturele en religieuze achtergrond binnen wilt halen" Alleen voor de PVV'ers is dat de relevantie. Voor wie zijn hoofd er wel bij heeft (of sowieso over denkvermogen beschikt) is de voorlopige conclusie toch echt wat we van tevoren ook wel wisten: dat je er verdomd goed op moet letten dat er op de stroom asielzoekers geen crimineel tuig meelift. En dat je dus wel moet zorgen dat er aan de buitengrenzen een deugdelijke registratie en selectie plaatsvindt. Het is al zoveel vaker gezegd: zet daarbij nou een stel native speakers neer, want die merken het meteen dat er onder de stroom Syrische vluchtelingen die allemaal recht op asiel hebben groepen Noord-Afrikanen mee proberen te liften die dat recht doorgaans niet hebben. Voor wie een iets langer geheugen heeft doet het denken aan de Bijlmerramp: toen besloten werd illegalen uit de getroffen flat vanwege hun trauma asiel aan te bieden, stroomden de meelifters met vele duizenden tegelijk toe vanuit landen als Frankrijk en Duitsland. Het waren er zoveel dat iedere flat met illegalen ver over de honderd bewoners zou hebben gehad...

JanB2
JanB27 jan. 2016 - 0:38

men heeft er in Duitsland alles aan gedaan om dit in de doofpot te stoppen en te bagetalliseren Nee men heeft eerst de feiten duidelijk op een rijtje te krijgen in plaats van om zich heen te krijsen zoals men hier zou doen.

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 8:51

[Alleen voor de PVV’ers is dat de relevantie. Voor wie zijn hoofd er wel bij heeft (of sowieso over denkvermogen beschikt) is de voorlopige conclusie toch echt wat we van tevoren ook wel wisten: dat je er verdomd goed op moet letten dat er op de stroom asielzoekers geen crimineel tuig meelift. En dat je dus wel moet zorgen dat er aan de buitengrenzen een deugdelijke registratie en selectie plaatsvindt.] . Het is onmogelijk om te filteren op 'tuig' en 'geen tuig', in Duitsland zijn honderdduizenden niet eens geregistreerd. Wat doe je als iemand in een AZC onwenselijk of agressief gedrag vertoond? Hoe ga je om met types die overal maling aan hebben en weten dat ze toch niet teruggestuurd kunnen worden? Die weten dat het leven in de gevangenis niet zo anders is dan het leven in de opvang, die weten dat het vrijwel onmogelijk is om hun daden in een grote groep wettelijk en overtuigend te bewijzen? . Met de gastarbeiders was in eerste instantie ook niet veel aan de hand, het zijn hun kinderen en de kinderen van hun kinderen die nu de problemen geven. Het is onmogelijk om te weten welke migranten straks de 'basis' zijn voor de problemen met de 2e en 3e generatie. Wat we in Keulen zagen waren mensen die vaak hier geboren zijn. Als je niet goed kunt filteren is de keuze 'iedereen binnenlaten' of 'niemand meer binnenlaten', de eerste optie loopt behoorlijk uit de hand (zelfs zonder de 200.000 van Samsom). . Mijn echte zorg gaat niet over de vluchtelingen in het hier en het nu, daar is best controle op. Het gaat om de situatie over 10, 20, 30 jaar na nu: een nieuwe onderklasse met weinig perspectief, kinderen waarbij de dankbaarheid van hun ouders plaats gemaakt heeft voor boosheid en frustratie. De ideologische islam die sterker wordt en een steeds belangrijkere rol gaat spelen, gecombineerd met haantjesgedrag in een steeds gepolariseerde maatschappij. Gedrag waar de autochtone 'feminiene' individualistische bevolking geen antwoord meer op heeft, dat voelen deze 'heren' heel goed aan...

Piet de Geus
Piet de Geus7 jan. 2016 - 9:56

"Het is onmogelijk om te filteren op ‘tuig’ en ‘geen tuig’, in Duitsland zijn honderdduizenden niet eens geregistreerd." Omdat er niet eens is geprobeerd te filteren: onder druk van de massa vluchtelingen zijn de buitengrenzen simpelweg open gezet. Met de nadrukkelijke bedoeling dat die vluchtelingen wel zo snel mogelijk vanuit de grensstaten door zouden reizen. En zo moeilijk is het echt niet om te filteren of je met een vluchteling uit Syrië te maken hebt of met iemand uit Noord-Afrika of voormalig Joegoslavië die op de stroom probeert mee te liften. Zet er een native speaker neer die ze vraagt om de naam van het Syrische 'Scheveningen' uit te spreken en bij twijfel mogen ze het complete Syrische equivalent van 'Bûter, brea en griene tsiis, wa't dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries' opdreunen.

peterh2
peterh27 jan. 2016 - 11:12

[Omdat er niet eens is geprobeerd te filteren: onder druk van de massa vluchtelingen zijn de buitengrenzen simpelweg open gezet.] . Helemaal waar, maar hoe nu verder? . Met dit soort aantallen is het onmogelijk om aan de buitengrenzen mensen te registreren en hun werkelijke herkomst te verifiëren, even los van het feit dat deze transitlanden daar helemaal geen belang bij hebben (die willen ze zo snel mogelijk weer kwijt). . Eenmaal in Ter Apel kan je niets meer eraan doen, dan begint de procedure en heeft iemand recht op opvang zolang deze procedure loopt ook al is overduidelijk dat men uit Marokko, Pakistan, Iran of Angola komt en dus gelukszoeker is. Uitzetten is praktisch onmogelijk, dus we zitten ermee opgescheept. . Wat vindt jij dan Piet wat er moet gebeuren met mensen die eenmaal hier zich niet willen aanpassen aan onze morele normen en waarden? Wat vindt jij dat er moet gebeuren als iemand willens en wetens vrouwen niet wil respecteren om over homoseksualiteit nog niet te spreken?

hugo bergveen
hugo bergveen6 jan. 2016 - 16:22

Als je de commentaren volgt moet je met een diepe zucht vaststellen dat het uiteindelijk geen bal zal uitmaken wat er precies is gebeurd, wie de daders waren of wat hun beweegredenen waren. Alle richtingen winkelen naar behoefte in de berichtgeving, die vooralsnog voor een groot deel bestaat uit speculatie en horen zeggen, en hebben hun vertrouwde loopgraven betrokken.

Ryder
Ryder6 jan. 2016 - 16:20

Van Jole heeft natuurlijk gelijk als hij stelt dat geweld tegen vrouwen geen monopolie is van bepaalde bevolkingsgroepen. Zelf zou ik wel graag weten wat er precies is gebeurd. Er worden nu overal veel overhaaste conclusies getrokken. Voorlopig is nog helemaal niet bekend wie de daders zijn en wat hun achtergrond is en ook weten we niet hoeveel er waren. Toch weten velen al zeker dat het vluchtelingen waren en denken zo de vluchtelingendiscussie weer een slinger te geven. Ook weten we niet precies wat de vrouwen is overkomen al is het wel duidelijk dat ze slachtoffer waren, maar niet hoeveel en in welke mate. Waren er camera's en geven die wel de informatie die nodig is voor vervolging van de daders? Laten we het hopen.

2 Reacties
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten6 jan. 2016 - 19:08

''Zelf zou ik wel graag weten wat er precies is gebeurd. Er worden nu overal veel overhaaste conclusies getrokken''. Dan moet je even googelen en dan krijg je en keurig nieuwsoverzicht voorgeschoteld. Linkjes worden hier niet altijd op prijs gesteld, mijn excuses hiervoor. Ik heb i.i.g. uit de nieuwsberichten kunnen opmaken dat het gaat om massaal en georganiseerd geweld tegen meisjes en vrouwen. Ze werden als het ware een tunnel van 10 tallen licht getintiërs heen gedreven die hun vervolgens bepotelden en beroofden. Andere daders hielden mensen die wilde ingrijpen op afstand en bedreigden hen. Kunt u een beetje visualiseren hoe het er aan toe gegaan moet zijn? En dit niet alleen in Keulen, maar ook in Hamburg en Stuttgart.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer7 jan. 2016 - 0:00

Misschien dat de open brief van schrijfster Katja Schneidt u wat meer informatie biedt. http://m.standaard.be/cnt/dmf20160105_02050272

slopsma
slopsma6 jan. 2016 - 16:12

Ik snap het. De daders zijn zielig, want hun afkomst is in de pers genoemd. Dat het hier een massale seriele aanrandingen/verkrachtingen/berovingen betrof, die we in europa nog nooit gezien hebben, dat telt even niet?

2 Reacties
mallepietje1983
mallepietje19836 jan. 2016 - 19:22

Volgens mij snap je het toch echt niet. In dit artikel wordt nergens gesteld dat de daders zielig zijn omdat hun afkomst wordt genoemd. Wat samengevat wordt gesteld is dat mensen met dezelfde afkomst als de daders zielig zijn, omdat door de media wordt gedaan alsof de daden van deze individuen verband houden met hun afkomst. En omdat je kennelijk moeite hebt met begrijpend lezen, ik bedoel dus niet dat het onterecht dan wel terecht is dat de medi dit verbnd legt.

Jorrt88
Jorrt887 jan. 2016 - 16:07

@MCC Het respectloos behandelen van vrouwen met -ehh- zekere vrijheden, heeft zeker wel OOK een culturele grondslag. Dit betekent niet direct dat alle aanrandingen die basis hebben maar het mag ook niet betekenen dat je een gebrekkige opvoeding betreffende respect (opvoeding is toch min of meer het overdragen van de normen en waarden van je eigen cultuur als opvoeder) wegwuift als oorzaak. Er is gewoon een groot probleem bij mannen uit een traditionele islamitische omgeving met betrekking tot respect voor vrouwen van buiten hun eigen culturele standaarden (lees: die hun enkeltjes durven te laten zien). Wat dat betreft, respect voor eigenlijk alles wat anders is. Betekent dit dat dit voor alle mannen uit deze cultuur zo is? Nee. Betekent dit dat er geen witte mannetjes zijn met problemen? Nee. Betekent dit dat er geen andere oorzaken zijn voor dit soort gedrag? Nee. Probleem met het doorgeschoten pc denken is dat we niks meer aan een gebrek in een levensovertuiging durven te wijten, terwijl dat het onlogisch is te denken dat iedere cultuur perfect is. Ook de onze is lang niet perfect, dat is echter geen reden om de gebreken van anderen niet te benoemen omdat iemand zich misschien onterecht aangesproken en 'gekwetst' voelt. Als de algemene omschrijving van zo'n enorme groep mannen neerkomt op 'Noord-Afrikaans', moet je rekening houden met de mogelijkheid dat dit dan een rol speelt in de oorzaak. Je mag het niet per definitie wegwuiven omdat het niet politiek correct is. Dat is het soort denken dat de afgelopen decennia (extreem)-rechts enorm gevoed heeft. Met de oogkleppen op het meest voor de hand liggende negeren omdat het niet 'liev' is. Zo denken en daarop handelen is mede verantwoordelijk zijn voor de opkomst van een Wilders.

Poezenmens
Poezenmens6 jan. 2016 - 16:04

"Met aan tafel journalist Wierd Duk," ------------------------------- Voor mij direct al een reden om niet te kijken. Te rechtse selectieve ideeën. Je kon op je klompen aanvoelen dat het een zeer eenzijdig gesprek zou worden. Jammer dat Jinek niet ingegrepen heeft. Ik had meer van haar verwacht.

5 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer6 jan. 2016 - 19:13

Ik had ook meer van Jinek verwacht, maar in een iets andere richting. Jinek is geen VARA dus het zou voor haar eenvoudiger moeten zijn meer de details in te gaan. Tot uw troost kan ik zeggen dat ik vrij intensief de Duitse media heb gevolgd, zowel in schrift als TV en Wierd Duk heeft geen woord verkeerd gezegd.

nico333
nico3336 jan. 2016 - 19:26

"Voor mij direct al een reden om niet te kijken. Te rechtse selectieve ideeën." "Jammer dat Jinek niet ingegrepen heeft. Ik had meer van haar verwacht." @Isis, Lijkt er op dat je toch stiekem gekeken hebt gezien je "had meer verwacht".

Poezenmens
Poezenmens6 jan. 2016 - 20:24

Nee hoor, ik heb Francisco Jole gelezen.

rochard
rochard7 jan. 2016 - 9:02

Isis: is deze naam sarcastisch bedoeld of je daadwerkelijk naam? In beide gevallen leuk... Jou standpunt bewijst echter wel dat je niet alleen onder de aanhangers van rechts, mensen hebt die denken in hun gelijk te staan en geen enkel argument tegen dulden..zoals Geert bijv. Sterker nog, die niet de moeite nemen andere meningen aan te horen en dan pas oordelen. Nee vooroordelen zijn niet voorbehouden aan rechts beste Isis.

freeek
freeek8 jan. 2016 - 14:31

Bevooroordeeld dus en je houdt ervan mensen af te stoppen die een mening verkondigen die jou onwelgevallig is. daarmee bevestig je het vooroordeel dat meer "rechtse" mensen hebben over van Jole c.s. jij bijv. ook. Zie ook citaat van reactie hiervoor: Als de algemene omschrijving van zo’n enorme groep mannen neerkomt op ‘Noord-Afrikaans’, moet je rekening houden met de mogelijkheid dat dit dan een rol speelt in de oorzaak. Je mag het niet per definitie wegwuiven omdat het niet politiek correct is. Dat is het soort denken dat de afgelopen decennia (extreem)-rechts enorm gevoed heeft. Met de oogkleppen op het meest voor de hand liggende negeren omdat het niet ‘liev’ is. Zo denken en daarop handelen is mede verantwoordelijk zijn voor de opkomst van een Wilders. - See more at: http://www.joop.nl/opinies/65893#comment-1465820

peterh2
peterh26 jan. 2016 - 15:55

Het lijkt me dat elke groepsaanranding waar honderden mannen aan deelnemen schokkend nieuws zou moeten zijn, ongeacht de daders. Het punt is hier dat deze schaal en brutaliteit voor ons 'nieuw' is en op het Tahrirplein eerder regel dan uitzondering. Natuurlijk heeft het met de macho gedrag van bepaalde culturen te maken die de vrouw meer als een gebruiksvoorwerp dan een gelijkwaardig individu zien.

2 Reacties
Hell You
Hell You6 jan. 2016 - 16:34

Dat was dan ook het geval in Alkmaar natuurlijk toch? Egyptenaren van het Tahirplein en Libiërs en Syriërs en In Ieder Geval Noord-Afrikanen met een zonnig kleurtje.. die serveersters zo handtastelijk lastig vielen dat ze opstapten. Hou nou eens op alles wat slecht is te koppelen aan etniciteit, ouwe witte man

NooT2
NooT27 jan. 2016 - 10:25

@ Verpo Zen 6 januari 2016 om 16:34: "Hou nou eens op alles wat slecht is te koppelen aan etniciteit, ouwe witte man" Grappig bedoeld?

[verwijderd]
[verwijderd]6 jan. 2016 - 15:55

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
Arie Roos
Arie Roos6 jan. 2016 - 16:13

Hoe vaak moeten de rechtse leugens nog weerlegd worden voordat rechts Nederland door heeft dat ze al jaren achter volksmenners aanlopen ...

Ryder
Ryder6 jan. 2016 - 16:28

"stop de instroom van mensen die de normen en waarden hier niet respecteren" Hoe? Moeten ze een vragenlijstje invullen? Dus jij weet dat de daders immigranten zijn en niet geboren zijn in Duitsland? Hoe kom je aan die informatie? Deel de bron hier, zou ik zeggen.

marq101
marq1016 jan. 2016 - 16:32

Nu doe je dus waar van Jole dus tegen ageert. Het onderwerp is seksueel geweld en jij begint over vluchtelingen. Die relatie is er vooralsnog niet. De kqans is zeer groot dat de daders in Duitsland geboren en getogen zijn. Natuurlijk moet de aandacht naar de slachtoffers gaan maar dat is niet waar het je in eerste instantie om gaat.

Hell You
Hell You6 jan. 2016 - 16:34

Ik ben blij dat jij niet in mijn wijk woont. Brrr, ik ben bang van jou.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten6 jan. 2016 - 17:03

[Het onderwerp is seksueel geweld en jij begint over vluchtelingen. Die relatie is er vooralsnog niet.] Het waren mensen uit de islamitische cultuur waarbij ook asielzoekers betrokken zijn geweest , zo blijkt uit verklaringen van agenten die ter plaatse waren. Wat dus uit alle macht wordt geprobeerd is een wel degelijk bestaande relatie onder het tapijt te schoffelen.

Machielse93
Machielse936 jan. 2016 - 17:19

Het gaat er wel om. Als je een probleem wilt oplossen moet je het over de oorzaak hebben en niet over het probleem. De oorzaak lijkt mij de respectloze en vrouwonvriendelijke cultuur van de daders. Ooggetuigen meldden dat het ging om daders met een Arabisch en of Noord-Afrikaans uiterlijk. Natuurlijk maakt het niet uit hoe ze er etnisch uitzien. Echter als blijkt dat deze groep daders onze normen, waarden en manier van vrouwomgang niet respecteren dan is het wel degelijk belangrijk dat de benoemen en het gericht aanpakken. Met wegkijken kom je er niet. Het kan heel goed zijn dat het geen enkele vluchteling/migrant betreft en dat ze allen geboren zijn in Duitsland. Dan alsnog zijn ze opgebracht met een andere cultuur en hebben ze minachting voor die van ons.