Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Onrust over aanrandingen in Duitsland

  •  
05-01-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Cologne central railway station

© epa05088355 A police patrol car passes the central railway station in Cologne, Germany, 05 January 2016. Cologne's senior mayor Henriette Reker has scheduled a crisis meeting following assaul

In Keulen zijn op Oudejaarsnacht minstens 15 vrouwen aangerand door mannen die in groepsverband opereerden. Tientallen feestvierders zijn beroofd in een woelige samenkomst voor het hoofdstation.
De misdrijven werden pas maandag offiicieel bekend gemaakt. De plaatselijke autoriteiten gaven een persconferentie waarop werd gesteld dat geweld op deze schaal een unicum is. Er zou alles aan gedaan worden om de daders te achterhalen.
Op Oudejaarsavond werd het stationsplein bevolkt door naar schatting duizend veelal dronken mensen. Er hing een agressieve sfeer, ook al vanwege het vele vuurwerk dat roekeloos werd afgestoken. Nadat de politie het plein schoonveegde, werden in de chaos die daarna ontstond vrouwen beroofd van handtassen en mobiele telefoons en aangerand. In een geval zou er sprake zijn van verkrachting. Volgens de politie dienden de betastingen en aanrandingen vooral als afleidingsmanouevre om de slachtoffers te beroven. Maar ook een agente in uniform werd betast. De vergrijpen werden in groepsverband van meestal twee of drie daders gepleegd. In enkele gevallen zou er sprake geweest zijn van een grotere groep. De politie spreekt van een geheel nieuwe dimensie van geweld.
Omdat de daders veelal van Noordafrikaanse of Arabische afkomst zouden zijn, werd in commentaren al snel een link gelegd met taferelen op het Tahrirplein in Caïro ten tijde van de protesten waar seksueel groepsgeweld op grote schaal plaatsvond. Dat de gebeurtenissen in Keulen pas na twee dagen door de autoriteiten werden gemeld, versterkt de onrust. Zaterdagavond werden vijf verdachten opgepakt, twee van hen worden verdacht van tasjesdiefstal. Volgens de politie zijn de mannen afkomstig uit asielzoekerscentra in de omgeving en waren ze nog niet lang in Duitsland. Of de mannen iets met de gebeurtemissen in Oudejaarsnacht te maken hadden is onbekend. Ook is nog niet duidelijk hoeveel daders er in totaal zijn geweest.
De burgemeester van Henriette Reker is woest over de incidenten en heeft voor dinsdag een crisisioverleg afgekondigd over de aanpak van de misdrijven. De politie hoopt met camerabeelden de daders te kunnen achterhalen. Ook worden slachtoffers die dat nog niet gedaan hebben, opgeroepen alsnog aangifte te doen. Aanvankelijk waren er zestig aangiftes, inmiddels is dat opgelopen tot negentig. Bijkomende factor is dat binnenkort het carnavalfeest losbarst. De autoriteiten willen voorkomen dat de taferelen zich herhalen.
Het Duitse Bild meldt dat ook in Hamburg, op en rond de Reeperbahn, vrouwen zouden zijn lastig gevallen door groepjes mannen.
Update 5 januari, 16.10 uur: Terwijl op sociale netwerken vluchtelingen de volle laag krijgen omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor de aanrandingen, laat de politie weten dat daar geen enkele aanleiding voor is. Dat schrijft NRC. De beschuldigingen worden geuit, omdat enkele van de slachtoffers zouden hebben gesproken over daders met ‘een Noord-Afrikaans uiterlijk’. Een niet bij naam genoemde gemeentebestuurder uit Keulen laat echter aan de Kölner Stadt-Anzeiger weten:
‘De aanwijzingen die we tot nu toe hebben, gaan duidelijk in de richting van bij de politie bekende veelplegers. Met vluchtelingen hebben die niets van doen.’
Update 18.20 uur: De burgemeester van Keulen, Henriette Reker, zegt in een persconferentie de voorlopige oplossing te hebben om nieuwe aanrandingen te voorkomen. Zo komt er onder meer een gedragscode voor vrouwen, waarin staat dat vrouwen op een armlengte afstand van vreemde mannen zouden moeten blijven. Juist. De gedragscode komt online te staan met meer tips en tricks.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (149)

Peter Broekman
Peter Broekman10 jan. 2016 - 17:01

Duitse justitie gaat uit van een georganiseerd evenement. Dat kan, dat klinkt heel aannemelijk want het kan nooit toeval zijn dat er op meerdere plaatsen hetzelfde voorvalt. Zo maar, spontaan. Dan volgt de vraag, hoe is het georganiseerd? Ook niet zo moeilijk, gewoon door geld te geven aan mannen die het leuk vonden om deze opdracht uit te voeren. Waarom is het georganiseerd? Ook niet zo moeilijk, om onrust te zaaien. Wie heeft daar baat bij? De meest logische vraag als het gaat om het vinden van een motief. De extreem rechtse partijen hebben daar het meeste baat bij, kijk naar de Wilders-score. Dan kun je nog een vervolgvraag stellen: wie heeft het meeste baat om extreem rechts aan de macht te helpen? In de eerste plaats zij zelf natuurlijk, maar het is de vraag of zij internationaal en interregionaal georganiseerd om dit te doen. Er zal ongetwijfeld een netwerk zijn, maar is dat professioneel genoeg om dit ongezien te kunnen doen? En wat als een afdeling niet mee wil werken, wie zet dan de druk om het toch door te laten gaan? Daar moeten grotere en professionelere krachten aan het werk zijn. Laten we de vraag splitsen: Wie heeft het motief, de manpower en het geld om zoiets van de grond te krijgen? Eerst het geld. Wie is de grote financierder van extreem rechts in Europa? Het motief: Rusland is er alles aan gelegen om de stabiliteit in Europa (niet de EU alleen, want Europa is de EU) te verstoren. Ook door het democratische proces in landen zelf te sturen. Kijk naar het GeenPeil opzetje. Gefinancierd vanuit Rusland. De manpower, dat spreekt van zelf. Want waarom hebben inlichtingendiensten, ook in Nederland, zoveel Poetin aanhangers op internet op de korrel. Worden hun rekeningen gecheckt en hun gangen nageplozen? Precies, om zicht te krijgen op dat netwerk. Heeft Poetin dan opdracht gegeven om moslims achter vrouwen aan te sturen. Nee, natuurlijk niet, de uitwerking van dit soort opdrachten wordt overgelaten aan de agenten in het veld. Die gebruikmakend van hun bestaande infrastructuur internationaal en interregionaal kunnen werken met hun contactpersonen ter plekke.

6 Reacties
Bob Moon
Bob Moon10 jan. 2016 - 18:46

Intrigerende insinuaties. Maar heb je ook bewijs voor het een en ander? Om te beginnen met die suggestie dat die Geen Peil kwestie door Rusland gefinancierd zou zijn? En de rest? Btw, het kan ook anders geredeneerd worden. Saoedie Arabie heeft ook het geld en de manpower om zoiets te arrangeren?

Yogi Bear
Yogi Bear10 jan. 2016 - 20:02

"Dan volgt de vraag, hoe is het georganiseerd? Ook niet zo moeilijk, gewoon door geld te geven aan mannen die het leuk vonden om deze opdracht uit te voeren. Waarom is het georganiseerd? Ook niet zo moeilijk, om onrust te zaaien. Wie heeft daar baat bij?" Volgens uw analyse bent u dus Poetin fan, of hypocriet..

Yogi Bear
Yogi Bear10 jan. 2016 - 20:27

mbt MH17, aanzien Oekraïne er alles aan gelegen is tweespalt te zaaien tussen de EU en Rusland.

Haastig
Haastig10 jan. 2016 - 21:03

Of het zijn gewoon kerels die geen reet om vrouwen geven en ze daarom aanranden.

Haastig
Haastig10 jan. 2016 - 21:15

Weet je wie er nog meer baat bij hebben? Mensen als jij die dan weer "Xenofobie" kunnen roepen. Mensen die zich opwerpen als "redder" zonder zich te beseffen dat ze daders uit de wind lopen te houden, verantwoordelijkheid ontnemen en op kolonialistische wijze doen voorkomen of deze volwassen mannen, die behoorlijk wat gezien hebben, mogelijk op hun kerfstok hebben. . Maar, als we dan toch aan omkering gaan doen: mag ik er dan vanuit gaan dat jij in Steenbergen stond te schreeuwen "daar moet een piemel in"? Zo werkt jou gedachtenstroom toch?

Haastig
Haastig11 jan. 2016 - 0:02

Of nog banaler: "Groepsverkrachters vinden het samen gewoon gezelliger" . http://vorige.nrc.nl//binnenland/article1606138.ece/Groepsverkrachters_vinden_het_samen_gewoon_gezelliger

Karakter2
Karakter27 jan. 2016 - 19:14

Het is mooi om te zien hoe de populisten nu achteraf hard op de feiten worden gedrukt (ik noem geen namen, of niet Ger?). Eerst hard roepen "Noord-Afrikaans" tuig en dan achteraf horen dat het merendeels vluchtelingen waren (Syrië bestaat uit vele volkeren en culturen)....Volgens mij weten we nog steeds te weinig, want wie zegt dat er niet ook autochtone blanke mannen hebben geprofiteerd van de wanordelijkheden.....De politie en justitie moet gewoon eerlijk zijn, en alle daders oppakken. Laten we de werkelijke feiten maar gaan afwachten...of niet Ger?

6 Reacties
taylor
taylor8 jan. 2016 - 5:19

@karakter, al komen ze uit Syrië of noord Afrika het verzacht de omstandigheden niet. En kom nu niet met het verhaal dat er misschien ook autochtone mannen tussen zaten. Dat hoop je oh wat hoop je dat. Maar nog geen een van de aangiftes spreekt daar over. Je probeert het hele ramp scenario te verkleinen tot een incident wees eerlijk en geef toe dat je je hebt vergist in de medemens is dat zo erg.

Karakter2
Karakter28 jan. 2016 - 8:53

@Ger: Mij heb je niet horen zeggen, dat het de omstandigheden verzacht. Vrouwen dien je met respect te behandelen. Omdat toevallig "arabisch uitziende" mannen de mogelijke daders waren, zou dit wereldnieuws moeten zijn. Als we terroristen kunnen opsporen, dan is het zoeken naar de daders "appeltje eitje". Laten we de werkelijke feiten maar af gaan wachten.

taylor
taylor8 jan. 2016 - 11:58

We kunnen geen terroristen opsporen zie Parijs. En toevallig bestaat niet omtrent deze groeps verkrachtingen. Maar weet je wat ik zo vreemd vind je bent zo verkrampt bezig. Als het een pvv-er was geweest had je helemaal los gegaan, fascisten, tokkies, asocialen. Maar nu niks het is toch te gek voor woorden dat je het maar probeert te ontwijken.

Karakter2
Karakter28 jan. 2016 - 18:14

@Ger: Wat probeer ik te ontwijken volgens jou? Ik ben niet links of rechts, maar recht door zee :-). Je bent blind voor de werkelijke feiten. Niet oordelen, voordat duidelijk is wie de werkelijke daders waren. Moet ik uit je reactie concluderen dat je een gefrustreerd populistisch "persoontje" bent, die niks om de waarheid geeft omdat het "moslim of arabisch uitziende mannen" zijn? Jou niveau van redeneren: Iedere "arabisch of moslim uitziende man" moet oprotten, maar wij mogen wel op vakantie naar "arabisch of moslim uitziende landen", en wij mogen wel op "arabisch of moslim uitziende brandstof" rijden, enzovoorts....

taylor
taylor9 jan. 2016 - 12:49

Totaal niet gefrustreerd niet popu maar gewoon de realiteit onder ogen zien. En me niet in een rascisten-fascisten hoek laten drukken. Velen op dit forum zitten nu met hun ziel onder hun arm voelen zich veraden, bedrogen. Maar er is geen weg terug je kan niet nu met een bord gaan staan en oprotten erop. Of ze zingend eruit knikkeren. Maar erkennen dat het misschien wel niet zo een goed idee was om zulke grote getalen binnen te laten is daarop iets tegen.

Karakter2
Karakter212 jan. 2016 - 18:45

@Ger: De realiteit onder ogen zien is vooral verder kijken dan je neus lang is. Heb je ooit tegen seksueel geweld in het algemeen geprotesteerd? Heb je je ooit afgevraagd hoe het gesteld is met de prostitutie en vrouwenhandel in West-Europa? Wie zijn de schuldigen. Jouw redenering: Het zijn "moslim-uitziende" mannen ("anders en gevaarlijk") en die hebben het gedaan en ik kijk weg voor problemen (in dit geval: seksueel geweld) in het algemeen!

taylor
taylor7 jan. 2016 - 16:04

Laatste nieuws is dat het merendeel bestond uit Syrische vluchtelingen en de waarheid mocht niet naar buiten komen. Ja karakter aanranders hebben een laag iQ, volgens mij waren het toch allemaal hoogopgeleide asielzoekers.

3 Reacties
nico333
nico3337 jan. 2016 - 16:39

Keulse politie wil voorlopig geen mededelingen meer doen "De woordvoerder zei dat de Keulse politie voorlopig geen mededelingen meer wil doen over deze zaak. De politie bespreekt die nu met het ministerie van Binnenlandse Zaken van de betrokken deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Het parlement van de deelstaat buigt zich er maandag over. De politie wil zeker tot die tijd niets meer kwijt over de zaak." ofwel politiek lijkt nog veel te willen verbergen, zaken die we niet mogen weten.

slopsma
slopsma7 jan. 2016 - 17:56

Ja politie agenten doen hun verhaal anoniem, want politiek incorrect, maar het blijken dus wel vluchtelingen(het zijn gewoon migranten) te zijn geweest.

Karakter2
Karakter27 jan. 2016 - 19:38

Wie zegt dat alle vluchtelingen een hoog IQ hebben? Waar heb ik dat benadrukt? Was je erbij toen je een IQ-test met ze had opgenomen?

Pietersen2
Pietersen27 jan. 2016 - 11:27

Het erge van dit gebeuren, evanals de problematiek met de Euro, is dat politici geen zelfcorrigerend vermogen hebben/ hadden, en dit daardoor kan ontstaan. Ze blijven hangen in dogma's als geduld, respect, of verdraaien de boel zoals ze altijd al hebben gedaan. Statistieken worden anders geintepreteerd of de vraagstelling maakt men anders, zodat een goede uitkomst verkregen wordt. Slechts denkend aan verworven priveleges en eigen belangen en een mogelijke voortzetting van het huidige beleid. We leven in een wereld waarin realiteit en werkelijkheid steeds verder uit elkaar groeien. Er gaat ook nu niets veranderen. Bij het Carnaval zullen we het op kleinere schaal zien, wordt dit (zeker in het begin) nauwelijks vermeld op de media en hobbelen we naar het volgende grote evenement waar het wéér goed fout gaat. Wederom verontwaardiging, etc.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman7 jan. 2016 - 8:35

Wat de `gedragscode voor vrouwen' betreft: dat ligt gelukkig iets anders. Henriette Reker is de politica die onlangs met een mes is gestoken door een `verwarde man' (lees: een man met een Europees uiterlijk). Zij heeft aangegeven dat zij er sindsdien voor zorgt dat ze nooit binnen een armlengte van een man staat. Daarmee bedoelt ze beslist niet dat de verantwoordelijkheid bij vrouwen ligt: zij was er ook niet verantwoordelijk voor dat ze met een mes werd verwond. Verder blijf ik me er over verbazen dat dit onder het oog van de politie plaats heeft kunnen vinden. Hoe kan het dat de politie niets in de gaten had? En ik denk dat het de hoogste tijd wordt dat seksueel geweld serieus wordt aangepakt. Op alle mogelijke manieren (waaronder zeker ook aandacht er voor in "integratiecursussen").

4 Reacties
taylor
taylor7 jan. 2016 - 9:09

Dus via een intergratiecursus kunnen we deze mensen op andere gedachten brengen en dit geloof jezelf. Maar waarom wring je je zo in bochten ook met de opmerking lees een Europees uiterlijk. Wat wil je hier nu meezeggen, kijk wij doen het ook. Ik heb nog nooit meegemaakt zo een massale banale aanval op vrouwen in Nederland door een groep Nederlandse mannen. Wel in Egypte weet u dat nog?? Erken gewoon dat het op deze manier niet samen gaat onze culturele verschillen zijn te groot. Het is als een huwelijk als het niet meer werkt ga je scheiden dan blijf je ook niet samen op de bank zitten. En nu gooien we al onze principes overboord. Dit heeft totaal niks met rascisme of fascisme te maken.

Arie Roos
Arie Roos7 jan. 2016 - 11:21

Dat zat er al dik in, natuurlijk. Nu zou je verwachten dat al die rechtse krijsertjes hier op zijn minst zouden toegeven dat ze er faliekant naast zaten, maar ik vrees dat dat niet zal gebeuren ...

Donostia2
Donostia27 jan. 2016 - 13:55

Beste Sylvia. Je vraagt hoe het kan dat de politie niets in de gaten had. Ik heb het nog verder uitgezocht. Volgens de Volkskrant is dit niet de eerste keer dat de politiebaas van Keulen vooraf verkeerde inschattingen maakt van de situatie. Dat is mogelijk een van de redenen. Vervolgens was het zo dat de aanwezige politie agenten zo zwaar belaagd werden met "schiet" vuurwerk en flessen dat zij zichzelf in veiligheid moesten brengen, en niet in staat waren de geweldadigheden, aanrandingen en verkrachtigingen te stoppen. Op verschillende plekken vind ik ooggetuige verslagen van Duitse politieagenten die de slachtoffers konden horen gillen, maar niets voor hen konden doen, omdat ze zelf belaagd werden. Ik hoop dat ik hiermee je vraag beantwoord heb.

Arie Roos
Arie Roos7 jan. 2016 - 14:34

[Dus via een intergratiecursus kunnen we deze mensen op andere gedachten brengen en dit geloof jezelf.] Merkwaardige conclusie. Volgens mij zegt ze nu juist, dat seksueel geweld op alle mogelijke manieren moet worden aangepakt. Hoe kom jij eigenlijk op het idee dat ze daar anders over zou denken ?

Poortwachter
Poortwachter7 jan. 2016 - 5:18

Ik ben bang dat er achter het soort georganiseerde massa-aanvallen, zoals met O&N in Duitsland, op (westerse) vrouwen veel meer schuilt dan alleen onbeheerste seksuele frustratie, geweld, dronkenschap en diefstal. Het heeft veel meer weg van een plunder- en verkrachtingstocht na een gewonnen veldslag. Misschien leeft er in die groep aanranders toch een overwinnaars-sentiment, dat ze - eenmaal met vaste voet op Europese bodem - 'eindelijk' het ongelovige continent hebben geannexeerd. Zonder slag of stoot trouwens, want ze zijn vreedzaam toegelaten. Geen enkele behaalde krijgseer wat dat betreft. Of het is een sluwe, doortrapte tactiek: "Die goedgelovige progressieven trappen ook overal in! We hebben jullie verslagen met jullie eigen roekeloze vrijheid en waarden van menselijkheid!" Het massale karakter duidt nog meer. Deze kwaadaardige aanvallers voelen zich wellicht gesterkt in de aantallen 'geloofsgenoten, broeders’, die sinds maanden Europa binnenmarcheren. Ingesloten in die groep van 1000 agressievelingen (Keulen) konden de slachtoffers geen kant op. Veel vrouwen werden aangerand in de aanwezigheid van hun man of vriend die hun geliefde probeerden te ontzetten. Maar deze werden machteloos door de groep weggehouden van de agressieve en walgelijke groepsdaden. Zelfs de politie kon niets aanvangen tegen die onverwacht grote groep roofdieren (want dat zijn het) en was ontzet door ieder gebrek aan respect voor gezag. Ze werden eveneens bedreigd, geslagen, uitgescholden en bespuwd. Hiermee werd BEWUST het sentiment versterkt van: "We hebben jullie verslagen. We nemen van jullie wat we willen. Jullie kunnen niet eens jullie vrouwen en dochters beschermen." Het is een tactiek die al vaker door 'islamitische strijders' is toegepast; na de overwinning mag en moet de islam worden opgelegd aan de overwonnenen middels vernedering. Vaak werden de mannen vermoord en de vrouwen en kinderen verkracht en tot (seks-) slaaf gemaakt. Nog niet heel lang geleden in Italië door Marokkaanse soldaten na de slag om Monte Casino in 1944. Er is zelfs een term voor gekomen: “Marocchinate”, oftewel "gemarokkaniseerde vrouw". https://nl.wikipedia.org/wiki/Marocchinate Niet verwonderlijk overigens, als hét grote voorbeeld van deze tactiek afkomstig is van de profeet Mohammed zélf! In 627 onderwierp Mohammed drie Joodse stammen in Medina (waar hij eerst nog was opgenomen na zijn ballingschap uit Mekka). Ongeveer 900 mannen werden in een greppel één voor één onthoofd en de vrouwen en kinderen verdeeld als slaven. ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Medina_%28Arabi%C3%AB%29%29 , tweede alinea) ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Banu_Qurayza ) Zoals in veel islamitische landen het geval is, is het met de aanranding en/of verkrachting voor een vrouw - buiten de verschrikkelijke, minachtende daad zélf - nog niet gedaan. Ze is niet zelden na de misdaad op de integriteit van haar lichaam, de trauma voor haar geest en de minachting van haar menswaardigheid niks anders meer dan een schande voor haar familie. Uitstoting, mishandeling en zelfs haar dood moet de eer van de familie dan redden. In nog genoeg landen waar het islamitische recht geldt wacht een vrouw na verkrachting een door de rechtbank opgelegde lijfstraf wegens overspel. Er is dus wezenlijk meer aan de hand bij dit soort aanvallen tegen de autochtone bevolking: onderwerping, minachting en vernedering van het ergste soort, geïnspireerd door feiten van weleer. Dit kan niet zo doorgaan. De policor-houding dient direct te worden opgegeven. Dat is geen islamofobie of xenofobie! Zweden voert Europa aan met het aantal verkrachtingen, door migranten. De politiek heeft daar tot op heden álles proberen te verdoezelen en hun journalisten benoemen niets als het gaat om misstanden en misdaden omtrent migranten. In Denemarken, in Noorwegen, in Groot-Brittannië.. het is aan de orde van de dag. Europa hoeft verder ook geen uitleg van migranten in de trant van: "Ja, maar alsof jullie altijd zo braaf zijn geweest in de geschiedenis!" Dat doet er niet meer toe. Als 'vluchtelingen' en migranten (van welke generatie dan ook) Europeanen als vijanden zien, laat ze dan vooral heel ver weg blijven! Het zal niet worden toelaten dat dit continent zal afglijden naar een jammerlijke cultuur van derdewereld-principes en dogma's.

2 Reacties
taylor
taylor7 jan. 2016 - 7:09

Prachtig verwoord. We gooien al onze verworven vrijheden te grabbel. Waar links in de jaren 60 voor gevochten heeft kiepen ze nu al hun principes overboord. Ze zijn helemaal het spoor bijster.

Karakter2
Karakter27 jan. 2016 - 9:01

Poortwachter, je bent een leuke fantast. Je komt met theorieën en uitspraken waarvan de informatie en bronnen niet voor 100% kloppen. Eén van je "prachtige" theorie is de link die je legt tussen Keulen en "Marokkaanse soldaten" (de Goums) die onder leiding van de Fransen (onderdeel van de Geallieerde coalitie) tijdens WO-2 een zogenaamde verkrachtingsoperatie uitvoerden. Dat is complete lariekoek. Het klopt dat een aantal Goums zich schuldig hebben gemaakt aan verkrachting. In oorlog hebben de Geallieerden zich ook schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. De schuldige Goums zijn direct door de Franse officieren en Marokkaanse (onder)officieren na ontdekking van het feit geëxecuteerd. De Goums typeren als moordlustigen en verkrachters zegt meer iets over jezelf. De Goums hebben als onderdeel van het Franse leger, bijgedragen aan de bevrijding van Europa. Bovendien worden de veteranen jaarlijks (tijdens de Herdenking) geëerd door de Fransen. Wat betreft je overige "feiten", daar kan ik alleen om lachen. Je enige punt dat klopt heeft betrekking op seksuele frustratie. De man heeft t.o.v. de vrouw, grof gezegd, "zijn hersenen" tussen de benen. Het gaat hier vaak om "mannen" (term man verdienen ze eigenlijk niet) met een laag IQ. Dat betekent niet dit ongestraft mag blijven. Actief zoeken naar de daders met de moderne middelen die politie en justitie hebben, er is geen tijd te verliezen. Als je terroristen kan opsporen, dan is dit kinderspel.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer7 jan. 2016 - 0:13

Eén ding is duidelijk, Köln, Stuttgart, Hamburg en Frankfurt hebben Merkels DunkelDeutschland gezien en de vrouwen hebben het helaas moeten ervaren. Haar oplossing vaker naar de kerk en meer bidden.

peterh2
peterh26 jan. 2016 - 23:33

2016 wordt een kanteljaar: hoe precies durf ik niet te zeggen maar de geest is uit de fles...

Nailles
Nailles6 jan. 2016 - 17:00

De uitgeefster van EMMA Alice Schwarzer, een boegbeeld van het Europese feminisme, heeft met een niet mis te verstaan artikel gereageerd. Onderstaand een vertaling van mijn hand voor wie het Duits niet voldoende machtig is: Voor de gelukkigen, die er niet bij waren bij het gangbang-feest rondom het Keulse centraal station in de oudejaarsnacht: Op Focus Online* staat een video, waarop wij kunnen zien, hoe jonge mannen van Arabische cq Noord-Afrikaanse afkomst oorlog spelen, midden in Keulen. Ze trekken in groepen door het gebied, vormen fronten en schieten verschillende soorten vuurwerk vanuit een soort vuurwerkpistolen recht in de massa’s. En niemand die ze daarbij hindert. Een groep van tot duizend deze jonge mannen heeft zich tijdens de oudjaarsnacht volgens de politie samengetrokken voor de coulissen van het Keulse centraal station en de Keulse Dom. Plaatselijk aanwezig: 143 politie-agenten, van zowel de Keulse gemeente politie als de landelijke Bundespolizei. Tenslotte waren er in heel Europa terreurwaarschuwingen en gelden het centraal station en de Dom als bijzonder riskant. Toch kwam de terreur (nog) niet uit de Kalashnikov of bomgordels, zij kwam uit vuurwerkpistolen en van knalvuurwerk. En van de handtastelijkheden van de mannen. De jongens oefenen nog. Een traditioneel feestelijke gelegenheid sloeg over in horror. Temidden van 143 politie-agenten in uniform en in burger. Zij willen edoch niets gemerkt hebben van de honderden anvallen. Zij waren volledeig “verrast”, toen in de dagen daarop bij de politie de aangiftes binnenkwamen. Tot nog toe 90, tendens stijgend. Hoeveel van deze aangiftes van vrouwen komen? Daarop kon de Keulse politie ook drie dagen daarna tijdens haar persconferentie nog niets zeggen. Zij had wellicht nog niet de tijd, bij de 90 aangiftes zaken naar geslacht te onderscheiden. Dat doet een veelheid aan vragen opkomen. Ten eerste: Hoe kan het dat de politie het ontgaat, dat 1000 overwegend tot geweld bereide en criminele mannen (waaronder bij politie bekende veelplegers) met elkaar afspreken bij het centraal station en daar samentrekken? (Langs welke kanalen cq op via welke fora loopt dat eigenlijk?) Ten tweede: Waarom treedt de politie niet al op, wanneer deze mannen vuurwerktuig naar mensen gooien, wat tenslotte levensgevaarlijk kan zijn, en arresteert de daders? Ten derde: Hoe is het te verklaren, dat honderden vrouwen onder de ogen van een zo massieve politie-aanwezigheid sexueel lastig gevallen werden? Neemt de politie dergelijks niet serieus? Of is de politie bang voor de daders: 1000 tegen 143? Heeft de Duitse staat hieruit volgend haar geweldsmonopolie al verloren en bestaan er rechteloze vrijstaten, ook midden in Duitsland? De mannen zouden in de leeftijd van 15 tot 35 jaar geweest zijn. Zij hebben zich op het Keulse stationsplein gedragen zoals op het Tahrir-plein in Caïro. Onder hen zouden niet of nauwelijks hedendaagse vluchtelingen zijn geweest. De meerderheid betreft vluchtelingen uit het verleden cq migranten en hun zonen. Zij dromen ervan, helden te zijn zoals hun broeders in de burgeroorlogen in Noord-Afrika en het Nabije Oosten en spelen nu oorlog midden in Europa. Deze jonge mannen zijn het trieste product van een mislukte, ja zelfs ook nooit serieus betrachte integratie! Zij zijn het product van een verkeerde tolerantie, waarin bijna allen – mensen, media, kerken en politiek – onze democratie, onze rechtsstaat, onze gelijkberechtiging in twijfel trekken, ja zelfs met voeten hebben laten treden, ten gunste van “andere gewoontes” cq een omineuze “religievrijheid” – in wiens naam men parallelwerelden liet ontstaan en niet op integratie stond. Alsof dit fanatisme iets met geloof te doen had. De Keulse horror-nacht blijkt geen geval op zich te zijn. Uit talrijke steden wordt nu over roedels van jonge mannen bericht, die zowel vrouwen als mannen overvallen, om te stelen en de vrouwen te vernederen. Hoewel het nieuw is, dat uit een “groep” van 1000 mannen de terreur komt. Met welke plannen van aanpak willen de politie en politiek nu daarop reageren? Het heeft haast! Toen EMMA (de Duitse Opzij) in het November/December-issue een eisenpakket** ten behoeve van bescherming van vrouwelijke vluchtelingen en kinderen ook respect van mannelijke vluchtelingen voor de rechtstaat en vrouwenrechten publiceerde, regende het als vanouds de al 30 (!) jaar bekende racisme-verwijten van de kant van de usual suspects. Een Spiegel-columnist ging zelfs zover, mij van “rascisme” te betichten, omdat ik het mij veroorloofd had, op de traditionele, ingewortelde “antisemitisme en seksisme” van veel mannen uit de Arabische en moslimwereld te wijzen. Nu, we kunnen ook blijven doorgaan de ogen te sluiten en zo doen, alsof deze problemen er niet zijn. De fatale gevolgen van deze ignorantie beleven we niet pas sinds nu. En overigens, hint voor de zelfgerechtigde “anti-racisten” van dienst: Met de weerstandloze import van mannengeweld, seksisme en antisemitisme zetten we niet alleen onze veiligheid en waarden op het spel; We doen ook deze verruwde jonge mannen onrecht, die tenslotte niet als daders geboren zijn. Zij zijn zowel gevormd door de ervaringen van een traditioneel gewelddadig patriarchaat binnen de familie als door de straatterreur, wat ze tot zowel daders als slachtoffers heeft gemaakt. Als wij ze nu opnemen, hebben ze ook het recht daarop, een kans te krijgen: de kans, fatsoenlijke mensen te worden. Wat ook betekent: de plicht tot integratie. Alice Schwarzer Links in het artikel (stonden gekoppeld als hyperlinks) bij: *Focus Online video: http://www.focus.de/regional/videos/massive-ausschreitungen-video-zeigt-das-chaos-in-der-koelner-silvesternacht_id_5189367.html **eisenpakket EMMA nov/dec: http://www.emma.de/artikel/fluechtlinge-was-jetzt-passieren-muss-330655 Het origineel: http://www.aliceschwarzer.de/artikel/das-sind-die-folgen-der-falschen-toleranz-331143

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman7 jan. 2016 - 8:31

Dit vind ik uitstekend verwoord.

HenkieJa
HenkieJa6 jan. 2016 - 15:36

Het is zoooo jammer dat er eerst onschuldige mensen slachtoffer moeten worden van de waanideeen van linkse mensen!

Andy1971
Andy19716 jan. 2016 - 15:28

Wow, die laatste update... gedragscode voor vrouwen.... Dat is toch een klap in het gezicht van de beschaving of ligt dat aan mij? Allemaal dan maar aan de compleet bedekkende kleding voor vrouwen? Is een gedragscode voor viezerikken die hun handen niet thuis kunnen houden niet veel beter?

Buzzer
Buzzer6 jan. 2016 - 15:27

Update van 18.20 Dat moet toch welhaast een bizarre grap zijn?

Karakter2
Karakter26 jan. 2016 - 14:37

Laat één ding duidelijk zijn: De daders moeten keihard gestraft worden. Videobeelden moeten uitwijzen wie de daders waren, anders de volgende keer een ouderwets "heterdaadje". Wat mij helaas opvalt is dat men zonder meer aan het generaliseren is. Wat is een Noord-Afrikaans uiterlijk? Volgens mij lijkt iedereen als ie in de zon heeft gezeten (getint) en met donker haar op een zogenaamde "Noord-Afrikaan". Vooral als het donker is....

10 Reacties
taylor
taylor6 jan. 2016 - 15:16

De slachtoffers hebben de daders omschreven met een noord afrikaans uiterlijk en u die er niet is bij geweest zal het wel even vertellen hoe het zit. Eng.

Karakter2
Karakter26 jan. 2016 - 16:35

@Niels: Mee eens. @Ger: Volgens mij begrijp je het niet. Als een grote groep onruststokers in een menigte in het donker in het wilde weg aan klieren zijn, dan kun je als individu cq. slachtoffer heel moeilijk alle daders aanwijzen. Eng is een vies woord. Verkrachtingen vinden overal en nergens plaats door alle rassen en volkeren, zolang de (lokale) overheid niet adequaat weet op te treden of hiermee weet om te gaan. Actief zoeken naar de daders, ze hadden camera's!

Nick Ros
Nick Ros6 jan. 2016 - 17:39

Het is heel simpel. Mannen moeten gewoon van kinderen afblijven en van vrouwen die dat als ongewenst ervaren. Zo zijn onze normen en waarden in onze wereld. Daarbij maakt het niet uit welke nationaliteit, kleur of ideologie die vrouwen hebben. Willen ze dat niet accepteren dan gaan ze maar terug naar hun land van herkomst. Voor mij is het onbegrijpelijk dat er personen zijn die dat anders zien en die criminaliteit, dat is het, goed zitten te praten met een papje en een sausje.

taylor
taylor6 jan. 2016 - 19:05

Klieren?? Verkrachten,beroven,aanranden dit is in jou beleving klieren???

Karakter2
Karakter27 jan. 2016 - 8:34

@Ger: Gezien je zinnen en uitroeptekens ben je snel emotioneel. Emotie is een slechte raadgever. Cool down. "Klieren" was slechts een woordkeus. Daders moeten gestraft worden en dat helpt niet als je hele bevolkingsgroepen over één kam scheert. Daarom is het belangrijk om alle mogelijke technische middelen te gebruiken (in dit geval camera's) om de daders z.s.m. op te pakken.

taylor
taylor7 jan. 2016 - 9:20

Weet u hoeveel geld er is gestopt de afgelopen 25 jaar om deze jongeren een kans te bieden??? Ze willen niet ze gaan voor het snelle geld. Ze willen geen normale 8 tot 18.00 baan. Deze jongeren zij gewoon niet meer te redden en het erge is de jongere broertjes kopieëren hun oudere broers. Het zijn er te veel het is dweilen met de kraan open. Sorry u bent te goed gelovig en dat is u recht masr met deze mentaliteit red je het niet meer. Kijk wat er gebeurt op vmbo scholen de leraren worden gewoon in elkaar getimmerd. Ik wens u sterkte.snel

Poortwachter
Poortwachter7 jan. 2016 - 11:20

Het maakt niet uit of die Marokkaanse (onder- officieren) DAARNA geëxecuteerd zijn. En evenmin dat de geallieerden OOK oorlogsmisdaden hebben gepleegd. En het klopt wat u zegt, het was niet 100% accuraat wat ik vermeldde: De Franse koloniale troepen bestonden naast Marokkanen ook Algerijnen. Mea culpa. Quote: ".. Geen woord over de duizenden Franse koloniale troepen die na die moeizame en bloederige overwinning uitzwermden over de wijde omgeving. Die plunderend, verkrachtend en moordend van dorp naar dorp trokken en duizenden meisjes en vrouwen, tussen 11 en 86 jaar oud, verkrachtten. Een honderdtal werd zo bruut verkracht dat ze het niet overleefden." ( http://disputax.blogspot.nl/2014/05/mamma-ciociara.html ) Wat betreft de andere duidingen die ik vermeldde, die zijn gewoon accuraat. De URL's staan erachter. Maar misschien liegen die Wikipedia-sites wel, hè? Dat zou handig uitkomen voor uw kritiek..

Karakter2
Karakter27 jan. 2016 - 12:43

@Ger: Dank. Ik wens u ook heel veel sterkte! @Nick: Mee eens, terug naar land van herkomst als de daders illegaal of asielzoeker zijn. Zijn het ernstige feiten, dan dienen ze eerst gestraft te worden. Je kunt illegale daders niet ongestraft uitzetten. De geschiedenis herhaalt zich helaas, niemand leert er wat van en we blijven in de spreekwoordelijke vicieuze cirkel hangen. Generaliseren heeft geen enkel land geholpen in het oplossen van problemen. Voor de rest hoor ik uitsluitend populistisch gebrabbel en een "diepgewortelde haat" jegens een bepaalde groep.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer7 jan. 2016 - 13:21

Karakter deze Noord Afrikaanse moslim straatbende weet donders goed hoe het Europees recht in elkaar zit. Rechtzaken naar aanleiding van dit "incidentje" zijn nutteloos omdat niet bewijsbaar is welk individue een bepaalde vrouw op een bepaald tijdstip in haar kruis heeft gepakt of wie haar slip heeft uitgetrokken. Daarnaast wordt hun core business veelplegerij als zakkenrollen, diefstal en sexuele intimidatie niet afdoende bestraft, niet in Köln, niet in Nederland. Hier staat de aangehoudene al weer op straat voor de agent zijn rapport heeft getypt. Dat tuig voelt zich superieur en het treurige is dat ze het feitenlijk ook zijn. Vervolging vindt niet plaats. Ze kunnen hun volledige minachting voor de westerse samenleving in alle openheid etaleren.

Karakter2
Karakter27 jan. 2016 - 14:51

@Nick: Je reageert op de verkeerde reactie (zie boven). Uit je "analyse" merk ik dat je weinig verstand hebt van militaire geschiedenis. Dat neem ik je ook niet kwalijk. De Goums waren wel degelijk uitsluitend Marokkaanse eenheden. Natuurlijk waren er ook koloniale troepen, bestaande uit Algerijnen, Tunesiërs en Senegalezen. Daar gaat het niet om, lees eerst eens goed voordat je met onzinnige conclusies komt. V.w.b. Wikipedia, klopt, is niet altijd even een betrouwbare bron. Uiteindelijk draait mijn kritiek op jouw kortzichtige analyse gebaseerd op halve feiten en waarheden.

RMHeijmans
RMHeijmans6 jan. 2016 - 14:32

Er zijn ondertussen 106 aangiftes gedaan en er is sprake van 2 verkrachtingen. Volgens de politie uit Keulen is 75% van de aangiftes heeft een seksuele achtergrond.

paul2
paul26 jan. 2016 - 13:24

Hele behoorlijke uitzending van Jinek,was eerder niet zo'n liefhebber van het programma.Correcte zakelijke benadering zonder wegkijken of ordinaire PVV-haatpraat.Helder en duidelijk: http://www.kro-ncrv.nl/jinek/seizoenen/seizoen-2016/30-143513-05-01-2016/290-109687-massale-aanrandingen-op-oudjaar-in-keulen

Hell You
Hell You6 jan. 2016 - 13:01

Om vrouwen een gedragscode te geven is een GOTSPE! Je kunt je om te beginnen al niet verdedigen , man of vrouw, als je omringd wordt door criminelen die je betasten en bestelen.

Albert Einstein
Albert Einstein6 jan. 2016 - 12:51

Zijn we in oorlog met de radicale Islam? Er wordt wel eens gezegd dat massaverkrachting een oorlogstactiek is. http://www.seksueelmisdrijf.nl/index.php/de-man-van-de-verkrachte-vrouw/oorlogswapen

7 Reacties
Karakter2
Karakter26 jan. 2016 - 14:40

@Albert: Ik zie de link niet met de Islam..... Het ging hier om criminelen, bovendien was een deel van die idioten dronken. Acolhol drinken en Islam gaat volgens mij niet samen......

MarinusCalamari
MarinusCalamari6 jan. 2016 - 16:16

@Karakter. Islam en alcohol gaan prima samen hoor. Als je werkelijk denkt dat religieuze verboden religieuzen effectief verhinderen iets te doen, dan ben je vrij naïef. Over het algemeen kan je stellen dat strengheid in de leer vaker wel dan niet zich rechtevenredig verhoudt met hypocrisie. Dus moslim zijn is echt geen onoverkomelijk probleem als je wilt zuipen. De religie faciliteert het zelf enigszins door stiekem verboden te breken als minder zondig te bestempelen Niet dat ik denk dat deze aanrandingen meer dan zijdelings verband houden met de Islam....

Mark Gh
Mark Gh6 jan. 2016 - 16:32

Enkel in bepaalde interpretaties van islam is dat zo, Karakter. Maar totdat deze mensen roepen dat ze dit uit naam van religie gedaan hebben is die niet relevant - en daarvoor zul je ze toch eerst op moeten pakken.

Albert Einstein
Albert Einstein7 jan. 2016 - 8:31

@Karakter Het is helemaal niet duidelijk dat ze dronken waren. Waar kun je dat aan zien? Wat we wel weten is dat de terroristen van Parijs zich hadden gedrogeerd met injecties, om het "gemakkelijker" te maken. Misschien was dat hier ook zo. Moderne drugs worden door de Koran niet verboden.

taylor
taylor7 jan. 2016 - 11:28

Alcohol en islam gaan niet samen, ik kan genoeg moslims die drinken. Kijk even in Iran de ilegale handel in drank weeld tierig. Prostitutie en heroïne gebruik volop. Maar slaap maar lekker verder.

Karakter2
Karakter27 jan. 2016 - 15:21

@Marinus, Ger en Mark: Mensen die alcohol drinken noemen ze niet-moslims. Dat er volgens jullie "moslims" of "moslim-uitziende" personen alcohol drinken zegt niets over religie. Religie = geen persoon. Dit is wat ik bedoel, bepaalde groepen of mensen worden over één kam geschoren. Dus als Wilders een jong meisje verkracht, dan mogen we concluderen dat alle Nederlanders met wit haar verkrachters zijn. In wat voor een mooie wereld leven wij. Logica is een vak apart.....

taylor
taylor7 jan. 2016 - 17:15

Natuurlijk zien wij het verkeerd en ik dacht al wanneer komt Wilders op de proppen. Natuurlijk Wilders als kinderverkrachter. Waarom nam je jezelf niet als voorbeeld.

Johannesqn
Johannesqn6 jan. 2016 - 12:39

Een reactie als "Daar moet een piemel in" is in deze context zeker ook ongepast?

1 Reactie
Gaitj
Gaitj6 jan. 2016 - 14:34

Dat is inderdaad zeer ongepast, in elke context.

Roy Lemmer
Roy Lemmer6 jan. 2016 - 11:45

Dus toen Henriëtte Reker door een of andere malloot neergestoken werd lag dat ook aan haarzelf en niet bij de dader. Als ze nu op meer dan een armlengte afstand had genomen was er niets aan de hand geweest. Wat is de volgende stap mevrouw Reker, dat vrouwen enkel onder begeleiding van een man de straat op mogen, of misschien wel gesluierd om geen reacties uit te lokken?? Dat is nu precies waarom de islamitische wereld geen aansluiting kan hebben op de westerse wereld en onze vrijheden en omgangsvormen.

Albert Einstein
Albert Einstein6 jan. 2016 - 11:13

Merkel: "Wir haben es nicht gewusst !"

HenkieJa
HenkieJa6 jan. 2016 - 9:51

1000 islamitische mannen die de binnensteden van Köln en Hamburg onveilig maken! En `links` blijft maar wegkijken, en maakt zich vooral zorgen over het feit dat dit wel eens voor polarisatie onder de autochtone bevolking kan gaan leiden als dit niet snel gedebunked wordt! Het grote probleem voor `links` is en blijft Wilders en de rechtse stroming in de politiek en in de bevolking! Tja, Wilders , die halve gare, blijkt toch maar weer eens een echte gek te zijn! Misschien kan joop.nl hem toch nog de schuld geven van wat zich het afgelopen weekeinde heeft afgespeeld! Ik vermoed dat deze actie nog maar een voorbereidende actie was op wat er echt komen gaat! Dit was denk ik nog maar een testje. Even uitproberen hoe de autoriteiten reageren op zo een chaos! Bij de volgende keer gaan ze nog wel ergere dingen doen. En ja, het waren vluchtelingen, of ben ik nu ook extreem rechts!

2 Reacties
DejanSalomon
DejanSalomon6 jan. 2016 - 12:52

'1000 islamitische mannen die de binnensteden van Köln en Hamburg onveilig maken!" Het waren volgens sommigen 1000. Volgens een meisje dat ertussen at 1000en. Volgens weer anderen gaat het om een groep van pakweg 100 die zich actief schuldig hebben gemaakt aan diefstal of aanranding. Om maar aan te geven dt het allemaal nog niet o duidelijk is als u beweert nu. Dat getal is dan ook nog een verameling van gebeurtenissen uit meerdere steden. Mijn punt is dat niet eens zeker is om hoeveel het gaat en dat is nogal relevant (gemaakt). Ook al is elke diefstal of aanranding er 1 teveel natuurlijk. Moet ik er trouwens ook even aan herinneren dat ook in Nederland elke dag van elk jaar blanke nederlanders vrouwen aanranden en bestelen? Dat beide misdaden niet door moslims en vluchtelingen zijn uitgevonden? Of word het dan iets te ingewikkeld? Wat er nu gebeurd is dat vrouwen die al misbruikt zijn, nu ook nog eens door een stel smeerlppen wordt gebruikt om racisme goed te prten en extreem rechtse idioterie te rechtvaardigen. "En `links` blijft maar wegkijken, en maakt zich vooral zorgen over het feit dat dit wel eens voor polarisatie onder de autochtone bevolking kan gaan leiden als dit niet snel gedebunked wordt! Het grote probleem voor `links` is en blijft Wilders en de rechtse stroming in de politiek en in de bevolking!" Ik begrijp dat het misschien lastig is om meer dan twee concepten tegelijk in uw brein te verwerken(links v.s rechts, maar het ligt toch echt een stuk ingewikkelder dan u denkt. "Tja, Wilders , die halve gare, blijkt toch maar weer eens een echte gek te zijn! " Klopt helemaal. Ik vind dat hij ook behandeld moet worden, desnoods gedwongen. Oh en ik twijfel er eigenlijk niet aan dat u net als de meeste volgelingen van de blonde fuhrer extreem rechts bent. Hoop dat daarmee de vraag ook beantwoord is. :)

Poortwachter
Poortwachter7 jan. 2016 - 11:48

@ DejanSolomon U doet hier aannames. U bagatelliseert hier. De autochtone Europese burgers zijn de migratie meer dan zat. De criminaliteitscijfers die er direct mee gemoeid zijn zijn stuitend. https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_and_crime Het gaat er niet eens meer om dat autochtone Europeanen 'ook misdrijven plegen', het gaat erom dat de migranten die misdrijven aantoonbaar vele malen vaker plegen. En verder geen enkele positieve bijdrage aan de samenleving bieden. Sterker nog, eigenlijk vooral een negatieve bijdrage. Dat deze WAARHEDEN niet politiek correct waren, dat zal best. Ik verbaas me er vooral over dat er mensen zijn die nog méér van die types hier willen hebben. Europa is niet verantwoordelijk voor de nasleep van de faliekant mislukte Arabische Lente. Dat zijn inheemse idioten die na de val van dictators tribale machtsspelletjes zijn gaan voeren. Uiteindelijk krijgt ieder volk het regime dat het verdiend. Dat hebben wij hier in Europa ook moeten leren. Op zeer pijnlijke wijze zelfs, met miljoenen slachtoffers als gevolg. Dat het nu sinds WOII rustiger is wil niet zeggen dat Europa per definitie het toevluchtsoord is voor alle mensen in wiens land het slecht gaat. We hebben een morele plicht om te steunen, in de regio. Dat is iets anders dan dat Europa zogenaamd voor iedereen is die er maar in slaagt om er voet aan de grond te krijgen. En na de oorlogen moeten die mensen gewoon terug naar hun land. Hun eigen land weer opbouwen en eer doen aan hun voorvaderen.

Kolok
Kolok6 jan. 2016 - 8:58

Dit is dus de reden dat vrouwen in de islamitische wereld gesluierd gaan en wij moeten daar 'respect' voor opbrengen. Eigenlijk is het ontzettend respectloos naar vrouwen en mannen..

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jan. 2016 - 8:33

Een gedragscode voor vrouwen??? Overigens vind ik het uitermate vreemd dat de politie zegt niets gemerkt te hebben. Waar was de politie?

14 Reacties
taylor
taylor6 jan. 2016 - 8:49

U vindt het vreemd dat de politie niets gemerkt heeft. Maar over de vermeende daders heeft u geen commentaar, dat vind ik nou vreemd. Die laat u hiermee zomaar maar wegkomen?? Of past het niet in u straatje?? Zodra iemand ter rechterzijde uit de bocht vliegt weet u niet hoe snel u de pen moet oppakken.

Nailles
Nailles6 jan. 2016 - 9:29

Wat verbaast je zo aan een oproep tot restricties die voor de vrouwen gelden in plaats van voor de daders en hun cultuur na eerdere oproepen die in dezelfde lijn liggen zoals die van Rosemarie Buikema, hoogleraar kunst, cultuur en diversiteit aan de Universiteit van Utrecht en opiniemaker Richard Pool? Dat het volgens hen ongewenst is dat immigranten uit voornamelijk islamitische landen gedwongen geconfronteerd worden met in hun beleving afbeeldingen van, en dus ook in levende lijve onzedig geklede vrouwen die zij tegenkomen op straat waar je in wezen gedwongen moet zijn: bushaltes, stations, een benzinestation, winkelcentra, etc. Waarom niet ook meteen hoofddoekjes of burqa's en in veel meer gelegenheden gescheiden ruimtes ipv nu slechts een armlengte? Behalve dat daar allemaal tenslotte niets mis mee is zoals ons ook door de politiek correcte multiculturalisten wordt voorgehouden, leert de verdorven westerse mens dan eindelijk eens inzien, door moslims altijd al openlijk als zodanig verklaard, als het middel om de man te beschermen tegen de in wezen verleidende vrouw.

Donostia2
Donostia26 jan. 2016 - 9:35

Uit ooggetuigen verslagen leer ik dat er wel politie was, maar dat die niet voorbereid waren op een dergelijke situatie. Wat ik begrepen heb is dat er simpelweg te weinig politie was om deze situatie aan te kunnen. Het gevangentransport was hier niet op berekend, en alle cellen in de omgeving zaten inmiddels vol. Anders dan in rellen met hooligans, waarbij de daders zich an masse op de politie richten en de inzet van de ME hierin getraind is, heeft de Duitse politie in ieder geval nu niet de competentie om deze situatie aan te kunnen. Dat is wellicht ook een reden waarom zo lang gewacht is met naar buiten brengen van dit nieuws.

Piet de Geus
Piet de Geus6 jan. 2016 - 9:55

Beter opletten: de politie heeft wel degelijk iets gemerkt en ze hadden er de handen vol aan. Het was alleen niet meteen duidelijk op welke schaal vrouwen zijn aangerand: dat kwam pas boven water toen de aangiften binnenstroomden.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten6 jan. 2016 - 10:34

''Waar was de politie?'' https://www.youtube.com/watch?v=W9TOdMzOH1U

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jan. 2016 - 11:32

@Ger Timmer We weten van de vermeende daders voorlopig alleen dat ze een `Noordafrikaans uiterlijk' hadden. Er is een vermoeden dat het om een criminele bende gaat, die ook in Düsseldorf actief is. Ik zou niet weten wat ik daar voor zinnigs over zou kunnen zeggen. Of bedoel je dat jij meer informatie hebt?

taylor
taylor6 jan. 2016 - 12:06

U begrijpt me donders goed, kijk maar naar u reactie en dan vooral de aanhalingstekens.

slopsma
slopsma6 jan. 2016 - 12:13

De politie is zwaar onderbezet, mede door de migrantenstroom, zo vertelde een duitse hoofdcommisaris op tv.

Arie Roos
Arie Roos6 jan. 2016 - 12:36

Goed, nogmaals, enigzins bijgewerkt: Het gaat niet om honderden vrouwen en meisjes; het gaat om 90 vrouwen die aangifte hebben gedaan. Slechts een klein deel van die aangiftes gaat over aanrandingen. Tot nu toe is er 1 verkrachting gemeld. De incidenten zijn wel degelijk wel gemeld door de politie, al vanaf de eerste aangiftes, maar dat is niet door de media opgepikt. Het is volstrekt onduidelijk of de daders een moslimachtergrond hebben, maar gezien hun ontstellende dronkenschap ligt dat niet zo voor de hand. Of het vluchtelingen zijn is ook maar helemaal de vraag, het kunnen net zo goed allochtone Duitsers zijn, of zelf autochtone Duitsers. Het schijnt dat er al veel langer problemen zijn met het gebied rondom het station in Keuleh. Ik daag mijn critici uit om te laten zien waar ik de werkelijkheid geweld aandoe.

taylor
taylor6 jan. 2016 - 13:14

Arie wat loopt je te zoeken en je probeert je in allerlei bochten te wringen om ons te doen geloven dat het geen allochtonen of asielzoekers waren. Het waren er maar negentig, een is al teveel.

Arie Roos
Arie Roos6 jan. 2016 - 14:44

Goh, ik schijn ergens te beweren dat het hier om roma gaat, of dat het niet om allochtonen gaat. Zou iemand mij kunnen aanwijzen waar ik dat precies doe ?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jan. 2016 - 16:48

De laatste berichten zijn dat het om bekende veelplegers gaat.

taylor
taylor7 jan. 2016 - 10:44

Inderdaad veelplegers met een Arabische achtergrond.

taylor
taylor7 jan. 2016 - 17:18

Allerlaatste nieuws, Syrische vluchtelingen sylvia, o ja afkomstig uit Nederland.

Nick Ros
Nick Ros6 jan. 2016 - 8:17

Dit is wel koren op de molen van alles wat niet links is in Duitsland. In het verleden, bij gesprekken over rechts in Duitsland, kreeg je vaak de opmerking dat kunnen wij Duitser gezien ons verleden niet maken. Ik merk nu dat, dat excuus nu in Köln is ingehaald.

3 Reacties
Nick Ros
Nick Ros6 jan. 2016 - 9:03

Ga er maar vanuit dat met Carnaval de honkbalclub wel hun vrouwen gaan beschermen, omdat de politie daar als blijkt niet toe in staat is. Keulen en Hamburg heeft de boel wel op scherp gezet in de WEU-landen. Een probleem is pas een probleem, als het een probleem is.

DejanSalomon
DejanSalomon6 jan. 2016 - 9:46

Wat ontzettend laag dat je nu deze vrouwen, die door gestoorde idioten misbruikt zijn ook nog even misbruikt voor je eigen politieke agenda. Walgelijk eigenlijk. Opgevolgd door een indirecte oproep tot geweld ook nog eens. Gefeliciteerd hoor meneer Ros. Misschien als er nog wat meer nederlandse vrouwen verkracht of aangerand worden dat uw geliefde PVV de grootste word. Dat heeft u er wel voor over als ik het zo lees....

Nick Ros
Nick Ros6 jan. 2016 - 12:23

Het waren Noord-Afrikanen met blond haar en blauwe ogen, die toevallig Arabisch spraken. DejanSalomon het is niet mijn persoon die dit nieuws heeft geproduceerd, maar de daders zelf. Om de PVV er weer bij te halen, omdat wij onze vrouwen en dochters moeten gaan beschermen, dat slaat de plank weer compleet mis. Het is al erg genoeg dat deze daders, die gast zijn in een land, zich als criminelen gaan gedragen. Ga er maar vanuit dat de West-Europeanen hun vrouwen en dochters gaan beschermen. Ga er ook maar vanuit dat het onderbrengen van AZC's in bepaalde wijken en dorpen nu ook keihard wordt gespeeld. Die Noord-Afrikanen met blond haar en blauwe ogen hebben hun krediet verspeeld. Dat is de realiteit. Heeft niets met Wilders te maken.

omaoeverloos
omaoeverloos6 jan. 2016 - 7:23

Hadden die meiden ook maar geen kort rokje moeten dragen

1 Reactie
Nick Ros
Nick Ros6 jan. 2016 - 13:41

Gewoon een batterij in de rugzak en vitale punten voorzien van schrikdraden.

taylor
taylor6 jan. 2016 - 6:49

Die gekke geert haalt weer zijn gelijk.

3 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen6 jan. 2016 - 13:29

Die Gekke geert had dan ook, als Clown van Oude Pekela, voorkennis. Een massapsychose is zo opgezet...

taylor
taylor6 jan. 2016 - 15:19

Oude Pekela was oude Pekela en dit is koln anno 2016. Maar ja het is niet gebeurt totale massahysterie. Maar blijf vooral in je tunnelvisie zitten er is niks aan de hand.

slopsma
slopsma6 jan. 2016 - 20:36

Frapant maar waar idd. De term testosteronbommen zou zo maar eens van toepassing kunnen zijn op die daders!

Jo Hanna
Jo Hanna6 jan. 2016 - 1:28

Als het neo/nazi´s, hooligans, dronken voetbalsupporters, gangsters, tokkies, drugsdealers, witteboordencriminelen cq bankiers, hell´s angels of blanke autochtonen waren geweest was er niet eens melding van gedaan. Dit is dus een hyperbole belachelijkheid

8 Reacties
Kolok
Kolok6 jan. 2016 - 8:56

Dat is nogal een statement, kan je dit ook onderbouwen met feiten of voorbeelden? Of is dit typisch onderbuik geratel waar niet te veel aandacht aan moet worden besteed..

Dale S
Dale S6 jan. 2016 - 10:07

Daar staat het internet, kranten en alle MSM de hele dag bol van. Deze massa aanranding is van een ongekende grote. Nog niet eerder vertoont op het Europese land. Niets hyperbool, het zijn de kille feiten. Wegkijken werkt niet meer.

HenkieJa
HenkieJa6 jan. 2016 - 10:10

www.bild.de meld dit binnen een paar uur met de grootste letters op hun voorpagina als dit voetbalsupporters, nazi's, pegida, motor clubs, blanke autochtonen of hooligans waren geweest! Nu hebben ze dit 4 dagen dood gezwegen! Dus wat is hypocriet? Bij Pegida wordt overigens de samenkomst al dagen van te voren bericht! Dus wat is hypocriet?

ATM2
ATM26 jan. 2016 - 10:57

Nog nooit hebben al die groepen die jij opsomt massaal onschuldige vrouwen aangevallen als op deze manier nu gebeurd is. Dus je vergelijking slaat helemaal nergens op.

taylor
taylor6 jan. 2016 - 11:25

Valkenburg???? Was daar geen ophef over. De grote kinderporno zaak in Amsterdam. U maakt u zelf belachelijk met deze opmerking.

Buzzer
Buzzer6 jan. 2016 - 14:10

Ja Johanna, je gebruikt dezelfde wegduiktechniek die ik vaak bij reacties van Telegraaf lezers zie. Wanneer er weer een VVD minister in opspraak is, begint men snel over de PvdA. Zeker in deze context vind ik je reactie walgelijk.

arjenZH
arjenZH6 jan. 2016 - 21:51

Nu ben je wel erg hypocriet. Als een het ern horde PVV aanhangers was geweest, had jij vooraan de rij gestaan om het te veroordelen. Als het inderdaad waar is dat meer dan 100 vrouwen zijn lastiggevallen door mannen met een andere culturele achtergrond is dat een ongemakkelijke waarheid, die benoemd moet worden. Wegkijken is fout.

Jo Hanna
Jo Hanna7 jan. 2016 - 18:00

Zie reactie dd 6 jan. 12.35 de hr. A. Roos en zie artikel F. Jole - 'wat wordt verzwegen en wat niet' cq uitz. Jinek & alle journaals van vandaag betreffende het 'politie'optreden in Keulen en alles wat nog toegevoegd gaat worden aan informatie de komende dagen. Het gaat hier over actuele 'waan-van-de-dag' nieuwsgaring & serieuze onderzoeksjournalistiek en WIE wélke keuze maakt de waan-van-de-dag te beinvloeden met feiten - of verzinsels. Reaguurders zijn erg snel zich met een kluit in het riet te laten sturen. De dag dat ik de Telegraaf ter hand zal nemen zal nimmer aanbreken; iets minder heftige & vermeend persoonlijke reacties wordt op prijs gesteld - dank u

Nailles
Nailles5 jan. 2016 - 23:36

De legendarische Duitse feministe, en uitgeefster van Emma (de Duitse Opzij) is meer dan voorbeeldig duidelijk in haar commentaar, en daarmee kritiek op maatschappij en overheid. Door een verkeerde tolerantie, én een acceptatie niet te hoeven integreren t.a.v. al generaties immigranten uit met name de islamitische wereld zijn zij medeverantwoordelijk voor wat nu slechts een exces is van een kwaad wat zich al langer en steeds meer manifesteert en niet langer te tolereren is. http://www.aliceschwarzer.de/artikel/das-sind-die-folgen-der-falschen-toleranz-331143

1 Reactie
Michael Bouwman
Michael Bouwman6 jan. 2016 - 7:21

Ja! Het is onze schuld, weg met ons!!

Nailles
Nailles5 jan. 2016 - 23:04

Als ondanks alle verklaringen van slachtoffers en getuigen, en ondanks alle beelden, zo amechtig getracht wordt door derden te ontkennen, of in twijfel te trekken dat e.e.a. wel gebeurd is, of het wel zo erg als beweerd was, niet alleen wat betreft het seksueel geweld,met vuurwerkpistolen op groepen "anderen" dan de eigen groepen schieten, maar ook of de daders in zaken wel beweerde gemeenschappelijkheden hadden, dan weet je ongezien, dus in tegenstelling tot bij die daders, precies uit welke hoek die derden komen.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jan. 2016 - 19:33

Naar goed voorbeeld van Oostenrijk, slaan Duitsers nu massaal wapens in. http://www.gatestoneinstitute.org/7088/germany-weapons Het giet aon! Maar onze politici zitten meters diep met hun hoofd in het zand met een plaat voor het hoofd, want Joël Voordewind meldt vandaag op BNR de democratie buitenspel te willen zetten door Gemeenten te dwingen asielzoekers op te nemen. 200.000 moet geen probleem zijn volgens Samsom. http://www.bnr.nl/nieuws/vluchtelingen/264539-1601/alle-gemeentes-een-opvanglocatie 2016 gaat nog een heet jaar worden voorspel ik u.

3 Reacties
pep2
pep25 jan. 2016 - 22:01

Ze zijn de enige niet hoor. Ik ken al vele Nederlanders die hetzelfde doen. Ik had nooit gedacht dat het zover zou komen, en zo snel! wat een ellende!

DejanSalomon
DejanSalomon6 jan. 2016 - 13:35

Je hebt er zin in geloof ik?

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten6 jan. 2016 - 16:57

DejanSalomon 6 januari 2016 om 13:35 [Je hebt er zin in geloof ik?] Waar maakt u dat uit op? Ik constateer een tendens en vrees dat dit gaat uitmonden in geweld. Zeker omdat politici een plaat voor de kop hebben, een burgemeester met een een bizar advies naar vrouwen toe komt en er zoals hier op Joop.nl nog teveel mensen zijn die ook deze gebeurtenissen weer bagatelliseren en kapot nuanceren. Dat gaat een explosief sfeertje opleveren. Wat ik u brom. De wal gaat het schip keren.

Dale S
Dale S5 jan. 2016 - 18:45

Even over 'De Tweet van de Dag' mogen wij aub verbaast en bezorgt zijn over deze massale groepsverkrachting zonder dat het moraliserende vingertje in ons gezicht gewapperd wordt? Alsof wij niet elke verkrachting/aanranding van wie dan ook veroordelen. Ik vind het dan ook een ongepaste vermelding op deze site. Net zoals het ongepast is van de Burgemeester van Keulen om met zijn handige tips van potentiële slachtoffers toekomstige uitlokkers te maken. 'sorry dat u bent aangerand mevrouw maar dan had u ook maar een armlengte afstand moeten nemen.' Het is echt te achterlijk voor worden. Naarmate de uren vorderen komen er steeds meer alarmerende berichten naar buiten en niet alleen over Keulen. Het is nu de tijd dat wij over de schaduw van onze politieke voorkeur heen stappen en heel snel orde op zaken gaan stellen. Ik heb twee dochters en een kleinkind, ook een meisje. Ik maak mij wel degelijk zorgen.

Gaitj
Gaitj5 jan. 2016 - 18:18

Nieuwe gedragscode: vrouwen moeten afstand houden van vreemde mannen. Blijf als vrouw thuis als het niet noodzakelijk is om de straat op te gaan. Als het noodzakelijk is neem dan een mannelijk familielid mee en trek een zwarte tent aan met een gleuf om doorheen te kijken.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jan. 2016 - 19:14

En ijzeren ondergoed onder 220V niet te vergeten.

Leo Klei
Leo Klei5 jan. 2016 - 17:59

Maar ook een agente in uniform werd betast. Dit is onjuist de Agente was in burger en zij is ook die het naar buiten heeft gebracht door naar de media te stappen anders was het weer onder het tapijt geveegd. Het geheel zijn oefeningen voor het grote gebeuren in de nabije toekomst om zo de chaos en de ontwrichting te vergroten. Het zou aan de journalisten gevraagd zijn om daar eens wat dieper op in te gaan en ons eens het hele verhaal voor te schotelen.

pep2
pep25 jan. 2016 - 17:40

WTF? een gedragscode voor vrouwen? dit is echt een schande, als het waar is. Nu hebben de vrouwen het gedaan. Als er nu geen storm opsteekt van de kant van (linkse) vrouwen, dan zijn ze echt verloren.

1 Reactie
Viki01
Viki015 jan. 2016 - 19:16

"Jarenlang heeft de politie de inwoners in onzekerheid gehouden over de werkelijke situatie van de criminaliteit... De burgers worden voor de gek gehouden." ." — André Schulz, hoofd van de Vereniging van Gerechtelijke Politie. Volgens een gerubriceerd document schat de Duitse overheid het aantal asielzoekers in 2015 op 1.5 miljoen, de 920,000 van het afgelopen kwartaal in 2015 alleen al meegerekend. Met de gezinsherenigingen hierbij opgeteld kan het aantal asielzoekers oplopen tot wel meer dan 7 miljoen. Hiernaast schatten Duitse autoriteiten in dat het aantal migranten en vluchtelingen die het land binnen zijn gekomen zonder zich te registreren op ongeveer 290,000 zit. "Het gedrag van deze delinquente jongeren richting de politie kan worden gekenmerkt als agressief, respectloos en minachtend. Wanneer zij gearresteerd worden werken zij de politieagenten tegen en vallen ze aan. De jongeren hebben totaal geen respect voor de overheidsinstanties." — Vertrouwelijk rapport, uitgelekt in Die Welt.

Alabama2
Alabama25 jan. 2016 - 17:27

De politie heeft geen idee wie de daders zijn, maar ze weten al wel te vertellen dat het "zeker geen migranten zijn" Overigens, mensen die een paar honderd aanrandingen door licht getinte mannen een "redelijk normale oudejaarsonrust" noemen, en de burgemeester van Keulen die kleding en gedragstips voor de autochtone vrouwen gaat publiceren.

2 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer6 jan. 2016 - 19:01

De politie heeft in de bewuste nacht 8 man aangehouden, 5 hadden geen identificatie papieren bij zich anders dan een kopietje van een asiel aanvraag.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer6 jan. 2016 - 19:08

Arie Roos 6 januari 2016 om 14:50 Deze reactie maakt het er niet beter op. U zit echt in een ziekelijke ontkenningsfase om maasr uw ideaal beeld overeind te houden, maar wat nog erger is u schoffeert tientallen door aanranding getraumatiseerde vrouwen.

RationeleBurger
RationeleBurger5 jan. 2016 - 17:16

[ Terwijl op sociale netwerken vluchtelingen de volle laag krijgen omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor de aanrandingen, laat de politie weten dat daar geen enkele aanleiding voor is. Dat schrijft NRC.] De woordvoerders zeggen het één, een politie-agente zelf zegt iets anders. http://www.express.de/koeln/sexuelle-uebergriffe-polizist--so-brutal-war-das-chaos-am-koelner-hbf-an-silvester-23252866 Zelfs 'De Welt' zet zijn vraagtekens bij de berichtgeving vanuit de overheid: http://www.welt.de/vermischtes/article150593304/Ploetzlich-spuerte-ich-eine-Hand-an-meinem-Po.html Dan ben ik toch geneigd degene te geloven die er persoonlijk bij aanwezig was en het gezien heeft, dan iemand die van bovenaf de boel probeert te sussen en er baat bij heeft de beeldvorming niet te negatief neer te zetten. Ik ben benieuwd of we hier ooit echt de waarheid over meekrijgen en het volledige plaatje meekrijgen. Hoe dan ook, als er geen nieuwbakken asielzoekers bij betrokken zijn is het misschien nog wel des te schokkender. Dat laat namelijk zien dat ook de al langer aanwezige asielzoekers, arbeidsmigranten of kinderen (geboren in Duitsland) van arbeidsmigranten van voorheen, grootschalig lak hebben aan de westerse normen en waarden. Dat belooft wat voor de toekomst. Maar gelukkig voor Duitsland "schaffen sie das"

Arie Roos
Arie Roos5 jan. 2016 - 17:05

Ik vond het al zo'n raar verhaal, eigenlijk. Als het echt om vluchtelingen zou gaan, dan zou dit op 1 januari al overal te lezen zijn geweest. Het lijkt erop, dat het toch redelijk normaal oudejaarsonrust is geweest.

25 Reacties
Dale S
Dale S5 jan. 2016 - 17:13

Als u het serieel aanranden, betasten en beroven van honderden vrouwen en meisjes door een groep van misschien wel duizend mannen een normale oudejaarsviering vindt, dan ben ik heel blij dat ik niet bij u in de buurt woon. Het is niet gemeld door de politie omdat zij de opdracht hebben incidenten waar vluchtelingen of immigranten met een moslim achtergrond bij betrokken zijn niet openbaar te maken. Dit is bevestigd door de politie ambtenaren zelf.

pep2
pep25 jan. 2016 - 17:42

Het is 2 dagen onder de pet gehouden, bewust. U mag geloven wat u wilt, de mensen weten echt wel wat er zich heeft afgespeeld hoor. Dit soort dingen zijn nieuw voor ons, maar niet voor lang kan ik u melden.

je suis bier
je suis bier5 jan. 2016 - 17:49

Want het kan onmogelijk met vluchtelingen te maken hebben omdat een politieagent dat zegt? Meerdere betrokkenen hebben gezegd dat er louter Arabisch met elkaar gepraat werd en het qua uiterlijk op noord-Afrikanen leken. Typisch signalement van een vluchteling. Alles om maar niet de waarheid onder ogen te zien.

Kolok
Kolok5 jan. 2016 - 17:52

Wat een rare redenatie, dus het klopt niet omdat het anders al op 1 januari te lezen zou zijn? Lijkt mij dan dat het juist klopt dat de Duitse pers zeker van zijn zaak wilt zijn. Daarnaast is dit natuurlijk geen normaal oudejaarsonrust in Duitsland, misschien in Cairo maar zeker niet in Keulen.

Arie Roos
Arie Roos5 jan. 2016 - 19:15

Het is toch mooi om te zien dat je precies de reacties krijgt die je verwacht. Mensen zijn onverduidelijk op zoek naar bevestiging van hun eigen wereldbeeld, en zien daardoor de werkelijkheid niet meer. Het gaat niet om honderden vrouwen en meisjes; het gaat om 80 aangiftes, waarvan slechts een deel over aanrandingen gaat. Het is wel degelijk wel gemeld door de politie, al vanaf de eerste aangiftes, maar dat is niet door de media opgepikt. Het is volstrekt onduidelijk of de daders een moslimachtergrond hebben, maar gezien hun ontstellende dronkenschap ligt dat niet zo voor de hand. Maar ja. We moeten en zullen in de Eurabie mythe blijven geloven, natuurlijk.

pep2
pep25 jan. 2016 - 21:46

Het is zo klaar als een klontje wie het gedaan heeft. dit soort dingen zijn nooit gebeurd, maar nu hebben we onbeperkt islamieten binnen gelaten, en het gebeurd ineens in verschillende steden, en zelfs in verschillende landen. (kijk naar zweden) Duitsers bewapenen zich al, net als Oostenrijkers, en ik ken Nederlanders die dat ook doen. waar zou dat toe leiden. Narigheid mijnheer! Dat maakt mij bang!

Arie Roos
Arie Roos6 jan. 2016 - 8:34

Beste Brekhof, ik vrees dat relletjes, onrust, en vandalisme toch vrij normaal zijn bij oud en nieuw. En dat is wel degelijk waar we het hier over hebben.

Arie Roos
Arie Roos6 jan. 2016 - 8:35

Pep, laat je niet zo meeslepen door dit soort agitprop. We hebben het al zo vaak gezien, in Gouda, in de Schilderswijk, en elke keer bleek het achteraf helemaal niets voor te stellen.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten6 jan. 2016 - 8:35

''Mensen zijn onverduidelijk op zoek naar bevestiging van hun eigen wereldbeeld, en zien daardoor de werkelijkheid niet meer.'' Beste meneer Roos, de dagelijkse realiteit bevestigt juist het wereldbeeld. Iedere dag. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat er mensen zijn zoals u die er in slagen de wereld door een roze bril te blijven bezien en kunnen blijven wegkijken van de rauwe dagelijkse werkelijkheid.

Arie Roos
Arie Roos6 jan. 2016 - 9:02

Sorry hoor, Radar, maar tot nu toe zijn al die apocalyptische verhalen over Islamitische complotten en veroveringen onzin gebleken. De rauwe werkelijkheid is een stuk minder romantisch dan jij zo graag zou willen.

Donostia2
Donostia26 jan. 2016 - 9:43

Ik weet bijna zeker dat bij normale oudejaarsrellen heel weinig meisjes en jonge vrouwen vingers van talloze mannen in al hun lichaamsopeningen ervaren.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten6 jan. 2016 - 9:48

''De rauwe werkelijkheid is een stuk minder romantisch dan jij zo graag zou willen.'' Wie zegt dat ik de rauwe werkelijkheid romantisch vind. Ik vind dat de rauwe werkelijkheid verre van romantisch is.

RationeleBurger
RationeleBurger6 jan. 2016 - 10:01

[De rauwe werkelijkheid is een stuk minder romantisch dan jij zo graag zou willen.] Ik snap niet dat u die zin de strot uit kunt krijgen bij dit verhaal. Volgens mij bent u namelijk juist degene die de werkelijkheid in dit geval probeert te verdraaien danwel te bagatelliseren.

ATM2
ATM26 jan. 2016 - 11:03

Als het niet om vluchtelingen gaat is het eigenlijk nog veel erger. Er is hier sprake van mannen van mediterrane/Noord-Afrikaanse afkomst. En als dat geen vluchtelingen zijn dan zijn het immigranten die al langer in Duitsland verblijven en kennelijk nog steeds niet weten dat ze met hun gore poten van onschuldige vrouwen af moeten blijven. Een enkeltje retour heimatland zou mijn advies zijn.

Arie Roos
Arie Roos6 jan. 2016 - 12:35

Goed, nogmaals, enigzins bijgewerkt: Het gaat niet om honderden vrouwen en meisjes; het gaat om 90 vrouwen die aangifte hebben gedaan. Slechts een klein deel van die aangiftes gaat over aanrandingen. Tot nu toe is er 1 verkrachting gemeld. De incidenten zijn wel degelijk wel gemeld door de politie, al vanaf de eerste aangiftes, maar dat is niet door de media opgepikt. Het is volstrekt onduidelijk of de daders een moslimachtergrond hebben, maar gezien hun ontstellende dronkenschap ligt dat niet zo voor de hand. Of het vluchtelingen zijn is ook maar helemaal de vraag, het kunnen net zo goed allochtone Duitsers zijn, of zelf autochtone Duitsers. Het schijnt dat er al veel langer problemen zijn met het gebied rondom het station in Keuleh. Ik daag mijn critici uit om te laten zien waar ik de werkelijkheid geweld aandoe.

RationeleBurger
RationeleBurger6 jan. 2016 - 13:47

[Ik daag mijn critici uit om te laten zien waar ik de werkelijkheid geweld aandoe.] Dat is heel makkelijk, men pakt een nieuwsbericht erbij en quote die. Uit het AD: [Het aantal aangiftes is in Keulen opgelopen tot 106, waaronder twee wegens verkrachting. Driekwart van de aangiftes heeft een seksuele achtergrond, zei de politie woensdag.] 1) Driekwart noem ik geen klein gedeelte. 2) Het aantal aangiftes loopt nog op. 3) Gezien de uiterlijke kenmerken en het gedrag van de daders ligt het niet voor de hand dat het originele Polen of Finnen zijn. "If it walks like a duck..."

erikbos
erikbos6 jan. 2016 - 13:56

"Het gaat niet om honderden vrouwen en meisjes; het gaat om 90 vrouwen die aangifte hebben gedaan. " De laatste stand van zaken is 106 aangifte en 2 verkrachtingen, waarvan driekwart van de aangiftes vanwege seksuele misdrijven: http://www.volkskrant.nl/buitenland/drie-daders-misstanden-keulen-in-vizier-106-aangiftes~a4219612/ Dat er 'slechts' 106 aangifte zijn gedaan betekent nog niet dat er niet veel meer vrouwen zijn aangerand. Lang niet iedereen doet aangifte, dus laten we veiligheidshalve zeggen minstens 106 vrouwen mogelijk honderden. "Of het vluchtelingen zijn is ook maar helemaal de vraag, het kunnen net zo goed allochtone Duitsers zijn, of zelf autochtone Duitsers." Dat klopt inderdaad, de politie, getuigen en slachtoffers spreken allemaal over mannen met een Noord-Afrikaans of Arabisch uiterlijk. Dus dat het massaal autochtone Duitsers waren is erg onwaarschijnlijk. Er wordt gespeculeerd over Noord-Afrikanen die enkele jaren geleden als vluchteling Duitsland zijn binnengekomen en nu in het criminele circuit zijn beland. Maar dat zijn dus speculaties die niks toevoegen. Het is wachten tot de daders zijn opgepakt en de feiten bekend worden Maar als de politie spreekt over "een volledig nieuwe dimensie van geweld" kunnen we wel vaststellen dat het geen normale oudejaarsonrust betreft.

Arie Roos
Arie Roos6 jan. 2016 - 14:50

[[Het aantal aangiftes is in Keulen opgelopen tot 106, waaronder twee wegens verkrachting.] Ja, er zullen in de afgelopen uren inmiddels wel een paar bijgekomen zijn. Maar nog steeds komt dit niet in de buurt van hordes van honderden of duizende verkrachters uit al die rechtse rampverhalen. En we kennen die rampverhalen inmiddels wel ... meestal blijft er helemaal niets meer van over een jaar later. Ik ben dus nogal skeptisch. [3) Gezien de uiterlijke kenmerken en het gedrag van de daders ligt het niet voor de hand dat het originele Polen of Finnen zijn.] Ja, en ? Wat wil je nu eigenlijk zeggen met deze, nogal domme, opmerking ? Wil je duidelijk maken dat je het verschil niet snapt tussen vluchtelingen, asielzoekers, gastarbeiders en allochtonen ?

Haastig
Haastig6 jan. 2016 - 18:34

Arie Roos 6 januari 2016 om 12:36 "Ik daag mijn critici uit om te laten zien waar ik de werkelijkheid geweld aandoe." Ik denk dat je een uitstekend beeld van jezelf hebt weergegeven: een man die de aanranding van tientallen vrouwen -in een (paar?) uur, op een plein- en de groepsverkrachting van tenminste 1 vrouw afdoet als niets voorstellende agitprop en vandalisme. Zij het "niet zo romantisch". Ik moet toegeven dat ik mijn beeld van je weer negatief heb moeten bijstellen, maar zo flexibel ben ik wel. Het verklaart wel e.e.a. in je reacties.

Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt6 jan. 2016 - 20:05

"Ja, er zullen in de afgelopen uren inmiddels wel een paar bijgekomen zijn. Maar nog steeds komt dit niet in de buurt van hordes van honderden of duizende verkrachters uit al die rechtse rampverhalen" Wie heeft het hier over duizenden verkrachters? Of heb je een mooie stroman opgezet?

arjenZH
arjenZH6 jan. 2016 - 21:59

Normale oudejaarsonrust? En jij beweerde eerder dat je niet wegkeek van problemen. Jij bent echt met stip de reaguurder met het allergrootste bord voor zijn kop hier. Er lijkt toch echt een verband te zijn tussen vrouwonvriendelijkheid en cultuur, dat is een ongemakkelijke werkelijkheid.die benoemd moet worden.

Arie Roos
Arie Roos7 jan. 2016 - 11:25

[Ik denk dat je een uitstekend beeld van jezelf hebt weergegeven: ...] Leuk geprobeerd, maar helaas trap ik niet in dit nogal domme trucje. Nogmaals: waar heb ik onwaarheden beweert ? O, dat kan je niet zeggen ? Is dat de reden dat je maar met zo'n volstrekt inhoudsloze ad-hominem kwam ?

slopsma
slopsma7 jan. 2016 - 15:18

Walgelijk zo,n reactie. Om massale aanranding/verkrachting/berovingen zo te donwplayen! En waar voor vraag ik me af, om maar een bepaald wereldbeeld in stand te houden, al slaat de realiteit me dagelijks om de oren? Echt triest.

chrisvandenheuvel
chrisvandenheuvel7 jan. 2016 - 19:58

Arie, wat laat u zich toch ontzettend kennen. Eerst gaf u aan dat het een 'redelijk normaal oudejaarsonrust' was, daarna kwam u op de proppen met 'Slechts een klein deel van die aangiftes gaat over aanrandingen', terwijl drie kwart van de aangiften hierover ging... En daarna durft u nog eens te reageren met: 'Nogmaals: waar heb ik onwaarheden beweert ? O, dat kan je niet zeggen ? Is dat de reden dat je maar met zo’n volstrekt inhoudsloze ad-hominem kwam ?'. Misselijkmakend is het. Men weerspreekt u keer op keer met feiten, maar u bent blind. U wilt het niet horen. Ik kan u nog zoveel links posten over wat er precies is gebeurd, maar u maakt er toch een eigen verhaal van. Sorry, maar u bent niet serieus te nemen. p.s. wel grappig dat u critici uitdaagt om uw standpunten te weerleggen en u direct op uw plek wordt gezet.

Haastig
Haastig8 jan. 2016 - 16:17

Arie Roos 7 januari 2016 om 11:25 [Ik denk dat je een uitstekend beeld van jezelf hebt weergegeven: …] Leuk geprobeerd, (..) Nogmaals: waar heb ik onwaarheden beweert ?" . Ik neem aan dat dit aan mij gericht is. Je hebt geen enkele onwaarheid beweerd. Ik schrijf dat ook nergens. Dus dit is weer een van jouw "stromannen". . Het was ook geen "trucje": het was kritiek op jou en op je reactie waarin je laten zien dat het je aan je reet roest dat er tientallen vrouwen aangerand en zelfs enkelen verkracht zijn. Je begint immers met een overdrijving (duizenden) die nergens genoemd wordt, om vervolgens de tientallen te kunnen bagatelliseren. Misschien kan je me nog even vertellen hoe je drogreden noemt waarbij je eerst overdrijft, om het ware onderwerp te kunnen bagatelliseren? . De discussie zou heel wat prettiger worden als je stopt elke andere zin het woord "stroman" of "ad-hominim" te gebruiken, zeker omdat je zelf niet anders doet. Je reactie op dit artikel "Als het echt (...) geweest" is immers al een extreme drogreden. . Je doet me nu vooral denken aan mijn nichtje toen ze 6 was, voortdurend de oudere broertjes pesten en als die dan na enige tijd er klaar mee waren brullen dat ze gepest werd. Kortom, grow up, or grow a pair.

Dale S
Dale S5 jan. 2016 - 16:48

Nou ik denk dat de politie aldaar zijn uiterste best zal doen om de daders te pakken, tot zover dit mogelijk zal zijn. Maar ondanks dat er hier (en op de andere MSM) erg voorzichtig mee wordt omgesprongen is het verder voor iedereen zo klaar als een klontje: wij hebben ons in Europa een grootschalig probleem op de hals gehaald. Het NRC kan dan wel berichten dat het allemaal wel meevalt, maar het valt niet mee. Frau Merkel: wir schaffen es nicht!. Gar nicht.

1 Reactie
Donostia2
Donostia26 jan. 2016 - 9:39

De Duitse politie heeft zelf al verklaard dat opsporing welhaast onmogelijk is. Men heeft letterlijk geen flauw idee wie de daders zijn. De meeste vluchtelingen zijn namelijk niet geregistreerd.

f.h
f.h5 jan. 2016 - 15:03

Snap helemaal niet dat dit in het nieuws komt, is toch normaalste zaak van de wereld dat hoog opgeleide mannen{1000] dit doen met oud en nieuw. dit word nog iets met carnaval misschien beter af blazen, kunnen bepaalde mensen niet tegen.

Roy Lemmer
Roy Lemmer5 jan. 2016 - 14:28

Je verwacht het niet he...

Poezenmens
Poezenmens5 jan. 2016 - 14:20

Mannen die vrouwen haten.:(

3 Reacties
freeek
freeek6 jan. 2016 - 13:16

Is voorspeld door Wilders (testosteronbommen) - hoe sportief is de Islamhugger hier om dat toe te geven? Ongeveer hetzelfde gebeurde op grotere schaal in Egypte op dat plein waar men demonstreerde. Respect voor vrouwen is er niet en helemaal niet voor ongelovige vrouwen. Steeds meer mensen hellen ertoe over om anti-slam te zijn. Is dat verkeerd ? nee het is gezonde zelfbescherming. Europa kan maar een bepaald percentage mensen aan met een religie die haaks staat op de joods-christelijk en liberale gezindheid. Er onstaat op een gegeven moment een explosief mengsel van nog meer aanslagen, meer islamieten, meer aanrandingen en - last but not least - een recessie met veel werklozen; berg je dan maar. Een nieuwe holocaust dreigt dan en dan zeggen de gutmenschen van nu ; wir haben es nicht gewust.

DejanSalomon
DejanSalomon6 jan. 2016 - 15:06

Allereerst aan Isis....ik begrijp ze ook niet :( - Maar ik moet toch even op meneer Freeek reageren, dat kan nog niet direct (ik hoop dat dit later weer mogelijk is) - "Is voorspeld door Wilders (testosteronbommen) – hoe sportief is de Islamhugger hier om dat toe te geven? " - ...Ik moet echt heel hard lachen, bedankt. De "massale verkrachting in Keulen" werd voorspeld door de profeet Wilders in het jaar 200X? Ga toch heen... "Ongeveer hetzelfde gebeurde op grotere schaal in Egypte op dat plein waar men demonstreerde." - Nou nee. "Een nieuwe holocaust dreigt dan en dan zeggen de gutmenschen van nu ; wir haben es nicht gewust." - U houd van voorspellingen geloof ik. Nouja hier even een beeld: * Extreem rechts en zelfs een groot deel van voormalig gematigd midden is volslagen gestoord geworden. * Zij bewapent zich nu actief, schept dr over op, roept anderen ertoe op. * Er word al jarenlang haat en angst verspreid. *De moslim, alsook de mensen die hun verdedigen op grond van gelijksheidsbeginselen en verworven vrijheden, worden ontmenselijkt. * Deportaties worden ook al genoemd (en erger) - Snapt u eigenlijk wel aan welke kant u staat? Even wakker worden hoor...

Poezenmens
Poezenmens6 jan. 2016 - 15:34

@ freeek Waar leest u dat ik het over moslims heb?