Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

5G-complot reikt tot in het parlement

  •  
20-04-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
baudet
Bij complotdenkers zijn feiten ondergeschikt aan hun geloof. Zo kan het gebeuren dat mensen ervan overtuigd zijn dat het 5G-netwerk hun weerstand verzwakt, terwijl dat netwerk nog helemaal niet in gebruik is genomen.
Nu in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk zendmasten in de fik worden gestoken door complotdenkers moest ik denken aan Anton Teuben, strijder tegen mobiele-internettechnologie van het eerste uur. In 2002, twee jaar voordat Vodafone en KPN hun Nederlandse UMTS-netwerken lanceerden, protesteerde hij al tegen de komst van 3G.
Teuben, jarenlang de drijvende kracht achter een landelijk UFO-meldpunt, was ervan overtuigd dat de 3G-masten werden neergezet om “ons vermogen om contact te leggen met buitenaards leven te beperken ”. Al vond hij ‘buitenaards’ eigenlijk een verkeerde term, vertelde hij toen ik hem interviewde over zijn politieke partij de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN). “Alles bestaat uit dimensies. Dus wat is buitenaards? We zijn allemaal bewoners van het universum.”
De SOPN was bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 goed voor 12.982 stemmen. Daarmee haalde de partij die de luchtmacht wilde inzetten tegen ‘chemtrails sproeiende vliegtuigen’, bijna twee keer zoveel stemmen als de voormalige PVV’er Hero Brinkman maar nog altijd 49.846 te weinig voor een Kamerzetel. Dat Teuben niet de gehoopte tientallen zetels haalde, was vanzelfsprekend het gevolg van een samenzwering.
Microchip implanteren Complottheorieën manifesteren zich in de meeste westerse landen traditioneel vooral op de politieke flanken. In Nederland moet je dan denken aan Geert Wilders die ervan overtuigd is dat de multiculturalistische elites Europa willen islamiseren (Eurabië), Martin Bosma die gelooft dat moslims massaal hun ware bedoelingen verdoezelen (taqiyya), Henk Krol die denkt dat een hoge ambtenaar op Justitie zich te buiten gaat aan kindermisbruik, Harry van Bommel die Kamervragen stelt over de Bilderbergconferentie en de Partij voor de Dieren die pleit voor meer wetenschappelijk onderzoek naar chemtrails.
Sinds de verkiezing van Donald Trump in 2016 hebben we nu echter ook een complotdenker in het centrum van de macht. De Amerikaanse president meent dat klimaatverandering een door de Chinezen bedachte hoax is en twitterde enkele jaren geleden dat vaccinaties tot autisme kunnen leiden. Trump vond het ook geen bezwaar om allround psychopaat en complotdenker Roger Stone te betrekken bij zijn verkiezingscampagne. Dezelfde Stone is tegenwoordig aanhanger van de theorie dat Bill Gates achter het coronavirus zit, om zo bij iedereen een microchip te kunnen implanteren.
Trump deinst er niet voor terug om complottheorieën voor eigen politiek gewin in te zetten. Zijn politieke opmars begon met het verspreiden van de leugen dat president Obama niet in de Verenigde Staten zou zijn geboren, de birther -theorie. Ook verspreidde hij tijdens de campagne het gerucht dat de vader van zijn Republikeinse tegenstander Ted Cruz betrokken was bij de moord op John F. Kennedy.
Operatie Infektion Het in omloop brengen van complottheorieën kan helpen om ‘tegenstanders’ te beschadigen. Zo verspreidde de KGB in de jaren tachtig het verhaal dat hiv/aids in werkelijkheid een door de Verenigde Staten ontwikkeld biologisch wapen was. Met deze Operatie Infektion probeerde de Sovjet-Unie vermoedelijk tweedracht te zaaien in het Westen. De hoop was dat de soldaten op Amerikaanse bases in het buitenland de schuld zouden krijgen van aids-uitbraken.
Hoewel de Sovjet-Unie alweer drie decennia verleden tijd is, zijn op het buitenland gerichte desinformatiecampagnes onverminderd populair in Rusland. Doel lijkt nu vaak het aanwakkeren van maatschappelijke tegenstellingen. Het mag in dit verband niet verbazen dat er vorig jaar al werd gewaarschuwd voor Russische pogingen om het verzet tegen 5G op te poken.
Zeg je Russische beïnvloeding, dan zeg je tegenwoordig Thierry Baudet. En jawel, ook Baudet luidde vorige zomer in een video de noodklok over het “vogelwelzijn in de omgeving van 5G-zendmasten”. De Forum-leider heeft zich in het openbaar nog niet uitgesproken over het verband tussen 5G en de corona-epidemie, maar hij propageerde onlangs wel de theorie dat het virus afkomstig is uit een Chinees laboratorium – een mogelijkheid die ook Trump openliet. Volgens Trumps voornaamste adviseur Anthony Fauci wijst alles erop dat het virus niet manmade is, maar wat weet hij er nou helemaal van?
Luie denker Bij complotdenkers zijn feiten ondergeschikt aan hun geloof. Zo kan het gebeuren dat mensen ervan overtuigd zijn dat het 5G-netwerk hun weerstand verzwakt, terwijl dat netwerk nog helemaal niet in gebruik is genomen.
Baudet is eveneens van de school dat je een goed verhaal niet kapot moet checken. Daarom verspreidt hij de Russische roddel dat er tientallen Oekraïners in een kantoor op het Amsterdamse Rokin zaten om het Oekraïne-referendum te beïnvloeden. Zodat zijn overwinning bij dat referendum nog heroïeker wordt. Daarom twittert hij over Marokkanen die twee dierbare vriendinnen in de trein zouden hebben aangevallen. Omdat hij denkt dat hij daarmee politiek kan scoren.
De Forum-leider beschouwt zichzelf als “de belangrijkste intellectueel van Nederland”, maar in werkelijkheid is hij een uitermate luie denker. Hij grossiert in samenzweringstheorieën: over MH17, klimaatverandering, omvolking en cultuurmarxisme – Martijn Tonies maakte er onlangs een mooi overzicht van.
Voor Baudets achterban is dat geen bezwaar. Uit onderzoek van dagblad Trouw in samenwerking met Kieskompas bleek vorig jaar dat er geen partij is waar de aanhangers in zoveel complotten geloven als Forum voor Democratie. Je vraagt je af op wie de aanhangers van de SOPN tegenwoordig stemmen.
Woordvoerder buitenaardse wezens In 2008 ging Anton Teuben met enkele gelijkgestemden langs bij Mark Rutte. Ze spraken onder meer over chemtrails, bijensterfte en buitenaards contact. De toenmalige VVD-fractieleider werkte hen na een half uur weer de deur uit, omdat “onze woordvoerder buitenaardse wezens die dag niet aanwezig was”.
Mocht Forum bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen een grote overwinning boeken, dan is het te hopen dat Rutte Baudet bij de formatieonderhandelingen met een vergelijkbaar kluitje in het riet stuurt.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (53)

Grootbekje
Grootbekje22 apr. 2020 - 2:10

De Amerikaanse Senator Blumenthal vroeg tijdens een hoorzitting van de Senaat over 5G, in februari 2019, aan vertegenwoordigers van de telecommaatschappijen hoeveel onafhankelijk onderzoek er door die branche is gedaan naar het mogelijk schadelijke gezondheidsaspect van 5G. Het antwoord op deze vraag luidde ‘geen’. US Senator Blumenthal Raises Concerns on 5G Wireless Technology Health Risks at Senate Hearing https://www.youtube.com/watch?v=ekNC0J3xx1w Er is behoorlijk wat onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar naar de invloed die 4- en 5G straling heeft op mensen. Dat die er is en dat het schadelijk is staat als een paal boven water. https://ehtrust.org/scientific-research-on-5g-and-health/ Het is niet voor niets dat Brussel – de stad waar het Europees Parlement zetelt, de uitrol van het 5G netwerk heeft stopgezet totdat wetenschappelijk is aangetoond dat 5G veilig is.

2 Reacties
Tafelpoot
Tafelpoot22 apr. 2020 - 7:58

Kunnen journalisten even factchecken of dit nepnieuws is of niet. De klimaatkosten van 5G-ambities van China. bericht van 15 april: https://www.chinadialogue.net/article/show/single/en/11960-The-climate-cost-of-China-s-digital-infrastructure-rush Commentaar naar aanleiding van bovenvermeld artikel: Toenemend elektriciteitsverbruik. Kan het Nederlands netwerk dit aan, als we ook met z'n elektrisch gaan rijden en van het gas af moeten??

adriek
adriek28 apr. 2020 - 13:44

Ik heb ook een link: https://arstechnica.com/science/2018/03/a-critical-analysis-of-the-latest-cellphone-safety-scare/

OlavM
OlavM21 apr. 2020 - 20:28

In dit artikel wordt ten onrechte gemakzuchtig alles op één en dezelfde hoop van complottheorieën gegooid. Ja, de ideeën van Niburu e.d. kan kunnen wel daaronder worden geschaard. Wilde beweringen zonder enige empirische toetsing. Maar dat "9/11" nog steeds niet echt geheel is opgehelderd, en de officiële verklaringen lacunes, merkwaardigheden en tegenstrijdigheden bevatten, zoals ook veel Amerikaanse wetenschappers onderschrijven, is gewoon een feit. Ook de zeer besloten Bilderbergconferenties -aanvankelijk voorgezeten door avonturier Prins Bernhard-, waaraan mensen in verschillende maatschappelijke sectoren, waaronder politici, op persoonlijke titel en op uitnodiging deelnemen, en waarvan in principe niets baar buiten mag komen, zijn een feit. Journalist Wim Klinkenberg schreef er al over in zijn uitstekende biografie van Prins Bernhard (1979), die in de pers min of meer doodgezwegen is. Helemaal niet gek dus dat voormalig SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel daarover Kamervragen heeft gesteld. En ja, die “hoge ambtenaar op Justitie”, zijnde de voormalige secretaris-generaal Joris Demmink: dat is ook niet zo maar een “complottheorie”, maar een zeer ingewikkelde affaire, en het voert te ver hier uitgebreid over uit te weiden. Heel kort gezegd komt het neer op chantage wegens kindermisbruik, met name in Istanbul, welke verbonden is met de Turkse politiek: de Turkse machthebbers wilden uitlevering door Nederland van de hier verblijvende Koerdische Turk Baybasin als tegenprestatie. Deze man is op zeer dubieuze wijze hier tot levenslang veroordeeld. Zijn advocate Adêle van der Plas heeft het e.e.a. op internet gezet. Lees dit! (https://www.bs-foundation.nl/the-baybasin-case-an-overview/). Dat het Gerechtshof Leeuwarden-Arnhem in augustus 2017 heeft besloten niet tot strafvervolging over te gaan van Demmink wegens gebrek aan bewijs, betekent weliswaar dat hij in rechte onschuldig moet worden geacht, maar zeker niet dat dit het laatste woord over de waarheid is. Goed, de connectie tussen 5G en corona is natuurlijk onzin. Maar ik acht het nog geenszins uitgesloten dat het coronavirus eigenlijk uit een laboratorium afkomstig is, en op enigerlei wijze is vrijgekomen.

1 Reactie
OlavM
OlavM21 apr. 2020 - 21:01

Herstel: "kan" in de derde regel schrappen.

Jantje Beton2
Jantje Beton221 apr. 2020 - 16:47

Anton Teuben, 3G, 5G, KGB in de jaren tachtig, hiv/aids, Trump, coronavirus, en ja hoor: Thierry Baudet. Echt waar hoor! Er is wel degelijk een verband, een regisseur, een enkele oorzaak! Maar meneer Maarten Reijners (auteur dezes.. of misschien wel niet..wie is deze man..wie stuurt hem aan..wat is zijn geheime agenda vraag ik u af! Zelf een rus zeker.. kan niet anders! ) is wars van complotdenken.

Archie Bunker
Archie Bunker21 apr. 2020 - 16:15

Ik vind juist complot-bashers luie denkers. Complotdenkers (begint een geuzennaam te worden) zijn mensen die tunnelvisie proberen te vermijden en op een hoger abstractieniveau gaan zitten. Proberen dingen met elkaar in verband te brengen. De beste ideeën komen vaak voort uit out of the box denken, ook in de wetenschap. Complotdenkers lopen niet als makke schapen achter "gerenommeerde" instituties aan, maar inderdaad ook onder complotdenkers heb je gekkies. Complotdenken is ook niet anti-wetenschap, zoals vaak gesuggereerd. Wat wel aan de kaak gesteld wordt zijn de loopjes die bijv. de politiek met uitkomsten neemt die hen goed uitkomen. Je kunt in de wetenschap geloven, en geloven dat er daarnaast nog iets anders is. Hoe groot acht je de kans dat precies wij mensen de enigen in dit universum (multiversa zo je wilt) zijn die exact de vereiste input kanalen(zintuigen) hebben om de absolute universele waarheid te kennen? Niets meer en niets minder. Vijf zintuigen en een zelfbedachte logica. 5G weet ik nu nog te weinig van, daar waag ik mij niet aan. Van structural engineering weet ik daarentegen des te meer. Niemand heeft mij tot nu toe kunnen overtuigen dat bij een flatgebouw als WTC de dragende staalconstructie kan bezwijken door een kantoorbrand. Na 1-1,5 uur kantoorbrand (kerosine is na pakweg 10 min verbrand) storten twee gebouwen plotseling rechtstandig op hun fotoprint ineen. De derde idem dito maar dan zonder vliegtuiginslag. Drie op dezelfde dag, dezelfde plaats. Daarvoor nog nooit eerder vertoond en daarna ook niet. Het derde gebouw (Building 7) is nota bene niet eens door een vliegtuig geraakt. Alledrie rechtstandig op hun footprint inelkaar gestort, in nagenoeg vrije val. Hoe bijzonder wil je het hebben? Daar begint dan bij mij de twijfel. De meesten haken dan af. Valkuil is dat de onduidelijk omtrent de reden achter zo'n gebeurtenis de neiging om verder te zoeken dreigt weg te nemen. Too big to be true en wel zo gemakkelijk om in je eigen comfortzone te blijven zitten. Als je vervolgens toch verder gaat afpellen stuit je op steeds meer absurditeiten. Dan nog MH17. Bijzonder dat een van de verdachten (Ukraine, met nota bene veto recht over uitkomsten onderzoek) direct tot het JIT werd toegelaten en slachtoffer Maleisië pas na zware druk. Wat te denken van het feit dat JIT audio tapes van SBU opvoert als bewijs. Een van de eerste tapes hebben ze genegeerd aangezien daar aantoonbaar mee geknoeid is. Zo zijn er zijn talloze zaken die op zijn minst kritische vragen oproepen. Vragen die door het journaille nagenoeg niet worden gesteld.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037122 apr. 2020 - 9:29

Eens met jouw 911 verhaal, de officiële versie slaat kant noch wal.

Leontrotsky
Leontrotsky21 apr. 2020 - 13:32

Mensen die geloven in complot theorieën hebben veelal last van een geestelijke stoornis. Dit heet een oppositioneel-opstandige gedragsstoornis (OOG). In principe dienen deze mensen of ze willen of niet opgenomen te worden in een GGZ instelling om genezing te bewerkstelligen. Complotdenkers zijn gevaarlijk voor henzelf maar ook hun omgeving omdat ze gezonde mensen ook kunnen aansteken met hun stoornis en dit kan schadelijke gevolgen hebben.

April'sTiger
April'sTiger21 apr. 2020 - 11:09

Voorop wil ik even zeggen dat ik voor 40% besta uit aluminium folie en complot theorieën. "Geert Wilders die ervan overtuigd is dat de multiculturalistische elites Europa willen islamiseren (Eurabië)" Zie the new europeans cover van National Geographic "Martin Bosma die gelooft dat moslims massaal hun ware bedoelingen verdoezelen (taqiyya)" Dat is maar een deel, volgens Pew research in sommige landen een aanzienlijk deel overigens. Het staat in al die boeken dat je de ongelovige mag naaien geld voor Joden en christenen. "Henk Krol die denkt dat een hoge ambtenaar op Justitie zich te buiten gaat aan kindermisbruik" Ik ben er ook van overtuigd dat Joris Demmink van jonge Turkse jongens houd, hij is echt niet de enige binnen de politiek. "Harry van Bommel die Kamervragen stelt over de Bilderbergconferentie" Deze heeft echt plaatsgevonden en vind elk jaar plaats. "Partij voor de Dieren die pleit voor meer wetenschappelijk onderzoek naar chemtrails." Die heb ik gemist eerlijk gezegd. "De Amerikaanse president meent dat klimaatverandering een door de Chinezen bedachte hoax is en twitterde enkele jaren geleden dat vaccinaties tot autisme kunnen leiden." De modellen die voorspelling over 30 jaar doen zaten er nogal vaak naast. Dat waren modellen van westerse bodem. Verder vaccinaties leiden (heel) soms tot complicaties dat is geen geheim. "Dezelfde Stone is tegenwoordig aanhanger van de theorie dat Bill Gates achter het coronavirus zit, om zo bij iedereen een microchip te kunnen implanteren." Bill Gates wilde met het verbeteren van de gezondheidszorg de populatie terugdringen volgens hem konden we met het verbeteren daarvan weleens 1.5 miljard mensen minder overhouden. Er komt waarschijnlijk een vaccinatie paspoort dat je verplicht om je te laten vaccineren als je nog iets wil doen. Met dat soort stasi praktijken lijkt een microchip zo'n gek idee nog niet. "Trump deinst er niet voor terug om complottheorieën voor eigen politiek gewin in te zetten. Zijn politieke opmars begon met het verspreiden van de leugen dat president Obama niet in de Verenigde Staten zou zijn geboren, de birther-theorie." Die theorie komt origineel van Hillary Clinton's campagne in 2008. Het is niet heel vergezocht Obama heeft zo'n afrikaanse broer en een joods amerikaanse moeder. "Ook verspreidde hij tijdens de campagne het gerucht dat de vader van zijn Republikeinse tegenstander Ted Cruz betrokken was bij de moord op John F. Kennedy." Ted Cruz is wel de zodiac killer ookal was Ted Cruz toen nog niet geboren hij is dus ook een tijd tovenaar.

1 Reactie
Folkert2
Folkert221 apr. 2020 - 15:33

"Bill Gates wilde met het verbeteren van de gezondheidszorg de populatie terugdringen" Waarom kennen wij een lager geboortecijfer dan de meeste Afrikaanse landen. Simpelweg omdat wij een uitstekend sociaal stelsel hebben en goede gezondheidszorg. Ouders zijn voor hun oude dag voorziening niet afhankelijk van kinderen, en de kindersterfte in NL is bijzonder laag. In arme landen is men zelfs afhankelijk van de kinderen om in de dagelijkse voorziening te kunnen voorzien, dan hebben we het nog niet eens over de oude dag voorziening. En aangezien het sterftecijfer ook behoorlijk hoog ligt zetten ouders dus maar een surplus aan kinderen op de wereld in de hoop dat er voldoende blijven leven. Dit zorgt echter weer voor een enorme bevolkingsgroei die weer ook problemen met zich meebrengt. Met een betere gezondheidszorg is het niet meer noodzakelijk om veel kinderen op de wereld te zetten. Als je dit doortrekt over enkele generaties zal je dus over enkele generaties een minder grote bevolkingsgroei hebben dan met de huidige modellen. Ik ken de cijfers niet precies, maar het getal van 1,5 miljard mensen klinkt redelijk plausibel als je dat over enkele generaties bevolkingsgroei spreidt. Dus ipv. in een complot theorie te geloven moet je eens kijken wat er nu eigenlijk echt bedoeld wordt. Het is namelijk echt niet zo dat hij 1,5 miljard mensen over de kling wil jagen ofzo. De huidige raming is dat op deze voet verdergaan betekent dat we in 2050 met 12 miljard mensen op deze wereld zijn. Wat Bill Gates bedoeld, en velen anderen ook is dat als je dat model doorbreekt met betere gezondheidszorg in arme landen dat we in 2050 met 10,5 miljard mensen op de wereld zijn ipv. 12 miljard. Mag jij nu zeggen wat je liever wil hebben.

adriek
adriek21 apr. 2020 - 10:28

"Zo kan het gebeuren dat mensen ervan overtuigd zijn dat het 5G-netwerk hun weerstand verzwakt, terwijl dat netwerk nog helemaal niet in gebruik is genomen." 5G verzwakt niet de weerstand, maar het verstand bij sommige mensen. En zelfs dat gebeurt al ruim voor het in gebruik genomen is!

webmaatje
webmaatje21 apr. 2020 - 9:21

5G is wel schadelijk. Bij een 5G- test in Groningen zijn bij ver van elkaar helegen boerderijen tegelijkertijd de koeien als een dolle door de stal gaan rennen en die in de weide stonden door de afrastering gebroken. Bij een bijenhouder zijn de bijen als in een paniekvlucht weggevlogen. In een Zwitsers dorp is op het moment dat de 5G test begon een enorme toename van bezoek aan de huisarts te zien van mensen met allemaal dezelfde klachten. Het dorp heeft nu collectief de regering aangeklaagd wegens gebrek aan voorzorgsmaatregelen. Deze verhalen zijn allemaal te lezen in www.stralingsleed.nl Ik heb niet het idee dat zendmasten de oorzaak van corona zijn. Het kan de kracht van het virus misschien wat versterken. Dat zou wel onderzocht moeten worden. Ook virussen hebben golflengten . Ik weet wel van mensen die elke keer hoofdpijn krijgen als ze onder een hoogspanningsleiding lopen.

10 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot21 apr. 2020 - 10:13

'Deze verhalen zijn allemaal te lezen in http://www.stralingsleed.nl' Wij van WC-Eend.. Heb je ook nog wetenschappelijk bewijs? Verhalen vertellen kan namelijk iedereen.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof21 apr. 2020 - 10:20

@webmaatje, Het is echt waar, ik heb het van die meneer met die aluminum hoed gehoord en dat is een echte wetenschapper, hij heeft al jaren een schijfje met google er op...

adriek
adriek21 apr. 2020 - 10:26

Stopumts bestaat al bijna twintig jaar en verkoopt al bijna twintig jaar dezelfde onzin. Alleen worden de steekwoordjes elke paar jaar vervangen: umts, dect, wifi, 3g, 4g, 5g. Tweehonderd jaar geleden werden de koeien nog gek van stoomtreinen... @webmaatje: u kraamt onzin uit, stop daar mee!

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij21 apr. 2020 - 10:48

[ Dat zou wel onderzocht moeten worden. ] Ja, altijd door anderen. En betaald door anderen, ook als die daar helemaal niet op zitten te wachten. Kenmerk van complotdenkers is het bestaande onderzoek (en de stand der wetenschap) compleet te negeren en steeds nieuw onderzoek te eisen zonder zelf een poot te verzetten. En als de gemeenschap dan betaalt om onderzoek te laten doen, dan is de uitkomst nooit naar hun zin en is er altijd wel een verre neef van een van de betrokken onderzoekers te vinden die betaalt wordt door de tegenpartij. Ga zelf fysiek onderzoek doen, ga wandelen met de mensen maar blinddoek ze, dan mogen ze zelf aangeven wanneer ze onder de hoogspanningslijnen lopen. Maar zelfs dat soort simpele testjes voeren de complotdenkers nooit uit.

webmaatje
webmaatje21 apr. 2020 - 10:55

Dit zijn geen verhalen, het zijn feiten. Misschien bedoel je deze link: https://leefbewust.nu/artsen-en-wetenschappers-5g-krankzinnig/ Ik heb een boek over elektrosmog van de Duitse consumentenorganistie waarin zelfs staat dat je je magnetron elk jaar moet laten controlleren op lekstraling.

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 apr. 2020 - 16:37

'het zijn feiten.' Nee, dat zijn aannames. Wetenschappelijk bewijs ontbreekt.

Norsemen
Norsemen21 apr. 2020 - 17:07

Feiten zijn interpretaties van de werkelijkheid.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof22 apr. 2020 - 1:24

Mijn hemel, webmaatje heeft een boek... Enig idee hoeveel kwaad er in de wereld is gekomen door mensen die een boek hadden?

adriek
adriek28 apr. 2020 - 13:41

@webmaatje: Er zijn heel veel onderzoeken gedaan naar mensen die last (menen te) hebben van elektrosmog. Er is nog nooit iemand gevonden die bij een objectieve test verschil kon voelen tussen stroomdraden of antenne's of apparaten die 'aan' of 'uit' stonden. Nog nooit. Niet in goed uitgevoerde onderzoeken. Wel hebben talloze mensen last gehad van 'straling' van apparaten die 'uit' stonden als de onderzoekers vertelden dat ze 'aan' stonden (en andersom). Je gelooft en verspreid onzin. Onzin die veel maatschappelijke schade veroorzaakt.

DanielT2
DanielT225 mei 2020 - 21:45

Kijk ook eens naar het Youtube-kanaal van Dingeman de Visser. Daar vind je zijn filmpjes waar hij uitlegt hoe ontzettend stralingsgevoelig hij is. Je vindt daar ook filmpjes waar hij met een elektrische gitaar op het podium staat, met een paar amps achter zich en een handvol monitors voor hem. Zullen we schatten hoeveel straling die lekken?

Ryan2
Ryan221 apr. 2020 - 9:16

Ach, in vroegere tijden gebruikten overheden ook al "complottheoriën" om mogelijke tegenstanders de pas af te snijden op uit de weg te ruimen. De Gebroeders de Witt werden ook vermoord door een menigte, die vrijwel zeker aangestuurd werd van hogerhand. Manipulatie en desinformatie van het volk is van alle tijden. Je moet het gewoon even doorzien.

Daniel Blank
Daniel Blank21 apr. 2020 - 7:42

Het is net als met andere geloven en religies... Zijn ook niet bevattelijk voor argumenten, feiten en wetenschap. Daarbinnen heb je dan nog een groep die acties uitvoert.

9 Reacties
Middenman
Middenman21 apr. 2020 - 8:30

Religie en wetenschap zijn niet in conflict met elkaar. Dat is een achterhaald beeld. Net zo achterhaald als de maakbare samenleving.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof21 apr. 2020 - 10:22

@middenman, U bent abuis, religie is achterhaald, stamt uit een tijd voordat de wetenschap de wereld (een beetje) begreep. Wetenschap en religie sluiten elkaar van nature uit. Feiten en geloof zijn namelijk tegenhangers van elkaar.

Middenman
Middenman21 apr. 2020 - 11:42

@Jan Lubbelinkhof - Religie en geloof zijn niet hetzelfde. Geloof is onderdeel van religie (hoewel niet per se voor iedereen), maar religie is veel meer dan dat. Maar zelfs als je ze gelijk stelt dan is er ook binnen de wetenschap ruimte voor geloof. Er zijn zelfs redelijk veel wetenschappers gelovig. Een interessant onderzoek van Elaine Howard Ecklund hiernaar laat zien dat wereldwijd wel een kwart van de wetenschappers gelovig is en komt tot de conclusie dat de grens tussen wetenschap en religie veel minder scherp is dan wij denken. Dat ik abuis ben mag u wetenschappelijk aantonen. https://en.wikipedia.org/wiki/Elaine_Howard_Ecklund. Elaine Howard Ecklund (2010) Science vs. Religion: What Scientists Really Think, Oxford University Press.

Middenman
Middenman21 apr. 2020 - 11:58

Nog wat interessante artikelen voor Jan Lubbelinkhof e.a.: Heino Falcke (ontving de Spinozapremie):https://www.trouw.nl/nieuws/wetenschap-beantwoordt-niet-alles~b7971b76/ Reactie op Dawkins: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/wetenschapper-kan-heel-goed-gelovig-zijn~bec8aaa3/

Norsemen
Norsemen21 apr. 2020 - 14:00

@Middenman Met de opmerking dat religie niet in conflict staat met wetenschap bedoel jij denk ik dat je tegelijk religieus en wetenschapper kunt zijn. Toch? Zodra er één wetenschapper religieus is heb je daarin gelijk. En die éne wetenschapper is er, dus heb je gelijk. Maar als je zoals ik van mening ben dat wetenschap en religie beide voortkomen uit de behoefte de wereld te kunnen begrijpen/verklaren staan ze wel in conflict met elkaar. Na het beginpunt, het voorzien in een behoefte, gaan ze beide hun eigen weg.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof22 apr. 2020 - 1:33

@middenman, ik ken, denk ik, ieder argument wat u kunt aandragen. Ik noem mezelf niet voor niets religieus atheïst. Religieus in de oorspronkelijke zin van verbindend. Uiteraard zijn er ook wetenschappers die geloven, er zijn immers ook psychiaters die aan een psychose lijden. Waar het om gaat is dat wetenschap draait om feiten en geloof om een bizarre aanname. Deze twee sluiten elkaar onderling uit. Hoe je het ook wendt of keert, het geloven in een wolkenridder hoort in de psychiatrie, niet in het normale debat. En daarbij wil ik niets afdoen aan de mensen die nu in de psychiatrie zitten.

Norsemen
Norsemen22 apr. 2020 - 12:18

@Lubbinkhof Ik denk dat wij redelijk hetzelfde over religie denken maar ik heb wel moeite met het woord atheïst. Het idee dat er een god bestaat is zo grotesk dat ik daar verder niet over hoef na te denken. Er is geen woord of uitleg nodig voor niet geloven in iets wat niet bestaat.

Molly Veenstra
Molly Veenstra22 apr. 2020 - 13:29

@Norsemen 'Er is geen woord of uitleg nodig voor niet geloven in iets wat niet bestaat.' Je weet niet dat 'iets' niet bestaat. Je gelooft dat iets niet bestaat. Wie in niets gelooft, gelooft eigenlijk ook in iets, namelijk in niets. En dat is niet niets!

Norsemen
Norsemen22 apr. 2020 - 15:07

"Wie in niets gelooft, gelooft eigenlijk ook in iets, namelijk in niets" Het woord niets heeft maar één betekenis, namelijk niet iets.

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos21 apr. 2020 - 7:30

Ik ben niet iemand die bang is voor de straling van een 5G mast. Ik wil deze echter niet op het dat van mijn appartement hebben. Dan wordt dat kleine beetje straling misschien wel net dat beetje teveel. Ik ben wel bang voor de mogelijkheden die het de Nederlandse Overheid biedt om de eigen bevolking verder in de gaten te houden cq. nog verder te knegten. Voor menig Overheidsfunctionaris is het puntensysteem zoals ze dat in China gebruiken niets anders dan een natte droom. Juridisch hoeven de wetten in Nederland er niet eens voor te worden aangepast. Dankzij de wetten 47 t/m 63 van de AWR geldt zo ongeveer bewijs is bewijs. Hoe het verkregen is maakt niet uit. Nu de belastinginkomsten door de Coronacrisis zwaar gaan tegenvallen moet de Overheid toch weer verdienmodellen gaan ontwikkelen.

FredvD71
FredvD7121 apr. 2020 - 7:01

Het begint al met onzin. [Zo kan het gebeuren dat mensen ervan overtuigd zijn dat het 5G-netwerk hun weerstand verzwakt, terwijl dat netwerk nog helemaal niet in gebruik is genomen.] Het "netwerk" is technisch gezien al reeds aanwezig. 5G gebruikt dezelfde straling als 2G, 3G en 4G alleen vele malen sterker en dat is een kunstmatige electromagnetische straling. Van deze straling is het volgende bekend. ""Veranderingen in het elektromagnetische veld kunnen ervoor zorgen dat cellen met magnetiet een kettingreactie creëren waardoor celmembranen en de DNA structuur zich wijzigen. Professor J. Kirshvink, een Amerikaanse wetenschapper, heeft in 1992 aangetoond dat er in de menselijke hersenen ongeveer 5 miljoen kleine magnetiet kristallen per gram weefsel aanwezig zijn."" Een veel sterkere kunstmatige stralling kan dus daadwerkelijk van invloed zijn op het afweer systeem.

1 Reactie
Freek3
Freek321 apr. 2020 - 7:37

[ 5G gebruikt dezelfde straling als 2G, 3G en 4G alleen vele malen sterker...] Nee, het draait op straling met een HOGERE FREQUENTIE, die daardoor MINDER makkelijk schade aanricht. [kunstmatige electromagnetische] Electromagnetische straling is electromagnetische straling, er is een echte vs kunstmatige. Er is niets of niemand die het verschil kan vaststellen, enkel de bron verschilt. [daardoor celmembranen en de DNA structuur zich wijzigen] Daarvoor moet het eerst de cellen binnendringen, wat niet kan door de hoge frequentie.

Gi Raf
Gi Raf21 apr. 2020 - 6:47

Even aandacht voor een speciale groep complotdenkers. De groep complotdenkers die denkt (of wil dat wij denken) dat die ander net als zijzelf in complotten denkt. De kwadraatcomplotdenkers. Het nare is dat terwijl het gebruikelijke soort obscure complotdenker normaal gesproken buiten ons gezichtsveld blijft (zolang we maar niet in alle krochten van internet e.d. naar dat soort op zoek gaan) de kwadraatcomplotdenker door de media sterk gepromoot wordt en praktisch niet van het netvlies is te branden. Populisten willen ons blijkbaar doen geloven dat werkelijk alles van complotten aan elkaar hangt. Dat is natuurlijk niet zo. Feitelijk zijn er heel weinig serieuze complotten zoals bijvoorbeeld die in de achterkamertjes van de 2e kamer worden gesmeed door de politieke elite populisten.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 apr. 2020 - 8:41

Gi Raf Goed gezien; er bestaan inderdaad complotten die dan ook bestaan omdat ze er werkelijk zijn. Maar dat valt dan ook, zo niet te bewijzen, flink te beargumenteren. Er zijn echter complotten die niet bestaan maar dan wel weer vermoed worden. En daar is dus geen spoor van bewijs van, hooguit een hele dunne argumentatie. Voor elk wat wils dus. En u draagt uw steentje dapper bij. Kinderhandjes zijn immers gauw gevuld.

Frits Jansen
Frits Jansen20 apr. 2020 - 21:46

Toen ze een Hongaarse geleerde ooit vroegen of hij in buitenaardse wezens geloofde bevestigde hij dat meteen, en voegde er aan toe dat die zelfs al op aarde rondlopen, doch zich als mensen vermomd hebben. Dat zijn de Hongaren!

Frits Jansen
Frits Jansen20 apr. 2020 - 21:43

Hier worden wel wat veel dingen op één hoop gegooid. Dat idee van Martin Bosma over taqiyya is natuurlijk onzin, maar het is wel heel slim bedacht als reactie op de reactie richting PVV dat er toch massa's gematigde moslims zijn. Bosma zegt dat dat de allerergsten zijn om dat zij niet eerlijk zijn! De (voormalige) hoge ambtenaar op justitie heeft zich waarschijnlijk inderdaad aan kinderen vergrepen, maar dat zo handig gedaan dat hij ontsnapt aan justitie. Gelukkig word je in Nederland alleen gestraft als dat degelijk bewezen kan worden. Dat een socialist Kamervragen stelt over de Bilderbergconferentie mag allerminst verbazen, want die conferenties zijn feestjes voor kapitalisten. En de Partij voor de Dieren denkt natuurlijk aan het milieu. Het gevaarlijke is vooral dat er toch vrij veel mensen zijn die wetenschappers niet vertrouwen. Kijk maar eens op DDS. Wantrouwen in elites is een kerngegeven van populisme. Wat al die professoren zeggen kunnen ze nauwelijks volgen, maar dan voelen ze zich apeslim dat ze ergens toch een foutje ontwaren. Voormalig typograaf Jan Roos weet het beter dan prof. Van Dissel, en jurist Baudet voelt zich al boven iedereen verheven.

tempest
tempest20 apr. 2020 - 19:57

“ de theorie dat het virus afkomstig is uit een Chinees laboratorium – een mogelijkheid die ook Trump openliet. Volgens Trumps voornaamste adviseur Anthony Fauci wijst alles erop dat het virus niet manmade is, maar wat weet hij er nou helemaal van?“ Dit is helemaal geen tegenstelling. Ook als het niet “manmade” is, kan het nog prima uit een laboratorium zijn ontsnapt. Even iets langer nadenken en niet gelijk “complottheorie” roepen omdat een politieke tegenstander het toevallig roept. De eerste gevallen van een zeldzame nieuwe virusuitbraak zijn toevallig in een stad waar een bio-tech-laboratorium in gebruik is dat naar dit soort virussen onderzoek doet. 1 van slecht enkele tientallen van dit soort laboratoria ter wereld. Toeval? Kan, maar er zijn vaker virussen uit laboratoria ontsnapt, ook in China, dus deze “complottheorie” zal naar alle waarschijnlijkheid later als waarheid worden gezien. Nu durft men dat nog niet te zeggen vanwege de politieke gevoeligheid en afhankelijkheid van China, maar dat komt nog wel.

3 Reacties
LogicaalPersoon
LogicaalPersoon20 apr. 2020 - 22:49

Sterker nog, een van de lead researchers in dat lab onderzocht virussen in vleermuizen: https://youtu.be/bpQFCcSI0pU De beste dame is nu van de aardbodem verdwenen. Tuurlijk is er niks bewezen. Er is ook niet bewezen dat het van die markt komt. Er is alleen bewezen dat het van vleermuizen komt. En de omstandigheden rond dat lab zijn wel héél toevallig.

Jan de Kort
Jan de Kort21 apr. 2020 - 2:32

Ik ben doorgaans behoorlijk sceptisch t.a.v. complottheorieën, totdat ik dit recente artikel over de aard van het Covid virus las van een prof. uit Pittsburg. Het is een long read, maar als je tot het einde komt, denk ik dat je anders over het virus zult denken... https://harvardtothebighouse.com/2020/03/23/no-monkey-ever-reheated-a-frozen-burrito-what-the-expanse-tells-us-about-the-covid-19-pandemic/

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof21 apr. 2020 - 10:24

@Jan de Kort, U was sceptisch totdat u op een complotsite een complottheorie las. En u begrijpt zelf de spagaat niet in uw zin?

MountEverest
MountEverest20 apr. 2020 - 19:15

In de jaren vijftig had je mensen die serieus in UFO's geloofden. Sommigen gingen zo op in hun verhalen dat ze ze uiteindelijk zelf geloofden. Zo waren er mensen die met droge ogen beweerden dat ze door groene mannetjes tegen hun wil waren meegenomen in ronddraaiende ronde ruimtevaartuigen. Anderen werden door blauwe mannetjes gewaarschuwd voor natuurrampen en andere naderende onheilen. Wie herinnert zich niet boeken met titels als "Waren de Goden Kosmonauten?". Kosmonaut is de Russische versie van astronaut, voornoemde titel zou dus "kompromat" vanwege de KGB verraden. Mensen hebben complottheorieën nodig om de verantwoordelijkheid voor eigen falen en hun betekeningsloosheid bij geheime diensten, de VN, overheden, bedrijven, de Bilderbergconferentie, de Vrijmetselarij of andere geheime genootschappen te leggen. Als mensen beweren dat alle Joden vrij waren op 9/11 of beginnen over Gebouw-7 weet je wel hoe laat het is. Op zich lijken deze verhalen slechts bizar en amusant, maar complotdenkers zijn potentieel zeer gevaarlijke mensen, die regelmatig het recht in eigen handen menen te moeten nemen, zoals ook deze G5-piromanen. Velen van hen zijn extreemrechtse, extreemlinkse of moslimextremisten. Meestal combineren deze dwaallichten hun waanideeën met een flink portie antisemitisme. Je vindt ze bij de AFD en het FVD maar ook bij Labour en bij allerlei jihadistische clubjes: bien étonnés de se trouver ensemble.

7 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland20 apr. 2020 - 20:54

er is geen complot mbt de bilderbergconferentie https://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie zeer vreemd dat u en de schrijver van dit stuk dat denken

Norsemen
Norsemen21 apr. 2020 - 6:06

"In de jaren vijftig had je mensen die serieus in UFO’s geloofden" Nu heb je nog mensen die serieus in god geloven.

Frits Jansen
Frits Jansen21 apr. 2020 - 8:55

Het is 5G, De aanduiding G5 moet een variant zijn op de G7 en G8, bijeenkomst van rijke landen. Die natúúrlijk ook verschrikkelijke complotten smeden, Bang voor G-krachten? Er zijn fysici die menen dat zwaartekracht helemaal niet bestaat (als aparte soort kracht). Naar boven gevallen leeghoofden (zoals de vreselijke Baudet) schijnen hun gelijk te bewijzen.

Karingin
Karingin21 apr. 2020 - 18:41

UFO's bestaan gewoon, dat zijn ongeïdentificeerde vliegende objecten. Je bedoelt vliegende schotels en andere vermeende ruimtevaartuigen. Wel ff de semantiek op orde jongens. Er zijn nog steeds hele volksstammen die in aliens geloven trouwens. Of beter gezegd, aliens die op aarde zijn (geweest). Want dat het zeer waarschijnlijk is dat er buitenaards leven bestaat, zou iedereen met een beetje algemene kennis moeten weten. De kans dat ze hier zijn (geweest) is dan weer heel erg klein. Griezel: Er zijn zeker complottheorieën over Bilderberg. Meestal in combi met de Illuminati of Vrijmetselaars. Dat mensen in complotten geloven om hun eigen falen te verklaren of verbloemen, is dan weer helemaal geen hard feit. Ze zijn er zeker, maar er zijn ook heel veel mensen die gewoon wantrouwend zijn, en dat is helemaal niet onterecht ook. Genoeg doofpotaffaires om dat te rechtvaardigen.

Norsemen
Norsemen21 apr. 2020 - 20:04

De kans dat er buitenaards leven bestaat is zeer waarschijnlijk maar de kans dat ze hier geweest is erg klein? Want?

OlavM
OlavM21 apr. 2020 - 20:44

Zoals Karingin zegt: UFO's bestaan. Maar je moet deze term dan wel letterlijk nemen, zonder verder daaraan vastgeplakte fantastische theorieën: dus "unudentified flying objects". Veel piloten hebben die gezien. (En ik zelf ook twee keer in mijn leven). Het gaat om in de atmosfeer gesignaleerde voorwerpen die onverklaarbaar zijn, ook wat betreft hun (soms onverklaarbaar snelle) bewegingen. De serieuze Amerikaanse journaliste Leslie Kean heeft er een interessant boek over geschreven (UFOs: Generals, Pilots and Government Officials Go on the Record (2010)). Ze heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en veel betrouwbare, soms hoog geplaatste personen geïnterviewd. Ze doet zelf niet aan wilde speculaties. Heel interessant om te lezen. De Delftse wetenschapper Coen Vermeeren, die voor een deel op Leslie Kean steunt, heeft hierover ook een boek gepubliceerd: Ufo's bestaan gewoon (2013).

OlavM
OlavM29 apr. 2020 - 0:23

Correctie derde regel:: “unidentified flying objects”