Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

500 zittenblijvers

  •  
04-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Online605sm

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

harmmeijer
harmmeijer5 jul. 2020 - 10:10

Rutte wordt weleens vergeleken met een bidsprinkhaan. De Bidsprinkhaan vreet namelijk na de paring haar partner op. Klopt wel. Van de PvdA destijds met Samsom en CDA destijds met Verhagen, beide partijen in de regering met de VVD is weinig meer over. Wacht de CU hetzelfde lot?

1 Reactie
korheiden2
korheiden25 jul. 2020 - 11:11

@Merel : wacht de CU hetzelfde lot? Nee hoor. De partij heeft een stabiele achterban en trekt ook ontevreden CDA-kiezers. In de peilingen staan ze zelfs op winst.

Pjotr Kropotkin
Pjotr Kropotkin5 jul. 2020 - 8:56

Het is al gememoreerd, maar toch. In de tweede wereldoorlog hebben mensen met gevaar voor eigen leven Joodse en Roma/Sinti kinderen een schuilplaats gegeven. Mij is in mijn omgeving zo'n toenmalige baby die gered is door een gezin in Friesland bekend. Die mensen deden dat vaak uit Christelijke/Humane motieven. Van dat Christelijke, zullen maar concluderen, is weinig meer over. 500 nu kansloze kinderen naar Nederland halen is er niet bij. Van partijen als de VVD, PVV en FvD kun je dit verwachten. Van partijen die zich beroepen op de bijbel niet.

2 Reacties
Pjotr Kropotkin
Pjotr Kropotkin5 jul. 2020 - 9:05

..., zullen we maar concluderen, ... Van partijen die zich beroepen op de bijbel en het humanisme niet

Seren91
Seren915 jul. 2020 - 10:09

U vergelijkt Griekenland met Nazi-Duitsland?

Greendutch
Greendutch5 jul. 2020 - 6:18

voor iemand die bewust de keuze voor politiek gemaakt heeft hoef ik het niet op te nemen maar ik probeer me wel in iemand te verplaatsen en zou het verschrikkelijk vinden in zo 'n situatie te zitten, dit is nu eenmaal wat de huidige tijd, het systeem én de onrust in de samenleving met zich meebrengen. een 4 partijen coalitie, waarvan VVD door de problemen in eerdere kabinetten, ervaringsgericht bezig ging door álles dicht te timmeren, proberend problemen met hun achterban te voorkomen, wat uiteindelijk niet echt lukt gezien de angst die zij nu uitstralen. men weet niet in de VVD welk pad te volgen want forumtegendemidratie pikt leden die nóg rechtser willen en daarom zie je regelmatig dat Rutte zijn adem inhoud of hoor je uitspraken die hij 1 jaar geleden niet maakte (verder weg van maart 2121) en daarom moet er in de laatste maanden zoiets als 'partijdiscipline' zijn en stemt men tegen beter weten in. het zou goed zijn als Rutte nog 1 truc uit de kast haalt: meer tolerantie en solidariteit in 'zijn ' prachtige land bewerkstelligen waarin iedereen elkaar respecteert i.p.v. dat hatelijke geschreeuw de laatste jaren (behalve het terechte geschreeuw door Asscher deze week tegen Azarkan)

1 Reactie
Martin007
Martin0075 jul. 2020 - 15:04

De naam van Rutte bezigen in de zelfde zin als het woordje "solidariteit". Moet jij niet eens een lesje politieke basiskennis volgen? Zal ik eens wat tips geven? https://nl.wiktionary.org/wiki/baantjesjager https://nl.wikipedia.org/wiki/Nachtwakersstaat Je snapt er echt niks van hé? https://rijnlandmodel.jouwweb.nl/

Joop den Uil
Joop den Uil4 jul. 2020 - 16:57

grote meerderheid van de politiek heeft tegen gestemd om deze jongeren naar Nederland te halen Vreemd dat steeds in de satire en commentaren de paar christelijke partijen daar de rekening voor gepresenteerd krijgen. Rare obsessies naar mijn mening die ik genuanceerd niet deel

1 Reactie
Seren91
Seren915 jul. 2020 - 10:05

Ikzelf, U bent christen?

Aurora01
Aurora014 jul. 2020 - 15:55

Dit was toch wel bekend bij de CU en dan met name bij Voordewind. Blaft tot het laatste moment en trekt dan zijn keutel in. Niet geschikt en daar is hij zelf inmiddels ook achter gekomen.

1 Reactie
Seren91
Seren915 jul. 2020 - 10:08

Is ie opgestapt? Of trek je de conclusie obv hoe Voordewind zich doet voorkomen?

I am Legion
I am Legion4 jul. 2020 - 13:52

Deze overigens in grote meerderheid vaak in werkelijkheid al oudere jongeren, anders dan jongere kinderen die wel in gezelschap verkeren van ouders, zijn toch gewoon al overgegaan? Ze willen echter in een keer toegelaten worden naar een volgend door hen gewenst niveau en daartoe zonder enige vorm van examinering, die zelfs actief tegengewerkt wordt, een diploma.

1 Reactie
Seren91
Seren915 jul. 2020 - 10:07

Top argument, hadden ze maar niet zulke slechte cijfers moeten halen ????????????