Alweer 500 gezinnen die zwaar getroffen worden. Daar komen nog bij de verliezen in de productie ( drukkerijen ). Roto Smeets is zo een bedrijf. Zij maakten gisteren bekend 170 arbeidsplaatsen te schrappen.
Volgens mij kan dit dé kans zijn voor creatieve mensen om nog voor Sanonoma met digitale alternatieven te komen voor de doelgroepen die nu hun tijdschrift kwijt raken. Zo nemen ZZP-ers en MKB-ers de ruimte in die moloch Sanoma open laat. Moet je wel snel zijn.
Behalve dat er al genoeg digitale alternatieven zijn voor de Nieuwe Revu en Panorama, dus dat er nu een gat in de markt ontstaat omdat Sanoma tijdschriften van de hand doet zou ik niet zeggen.
Het feit dat deze tijdschriften verdwijnen komt nu juist omdat er veel en steeds meer alternatieven op het internet zijn. Het gat is dus allang gevuld en is juist de reden van de verkoopmalaise
***Volgens mij kan dit dé kans zijn voor creatieve mensen om nog voor Sanonoma met digitale alternatieven te komen voor de doelgroepen die nu hun tijdschrift kwijt raken.*** Het aantal gratis nieuws/opinie en informatieve sites en blogs rijzen de pan uit...als je werkelijk nog als magazine of als grote media org. veel mensen mee aan het werk wil houden moet je wel iets heel heel speciaals leveren. ***Zo nemen ZZP-ers en MKB-ers de ruimte in die moloch Sanoma open laat. Moet je wel snel zijn.*** Ben je al veel te laat..lekker op de bank met een tijdschrift is er niet meer bij tegenwoordig...je pakt je mobiele telefoon of je ipad en checked via Flipboard de artikelen uit de verschillende (gratis) media die jij interessant vind.
Verdomd triest voor de werknemers en eerlijk is eerlijk: voor de bladen was een grote markt. Zoals de Panorama (voor hitsige 75-plussers) de Playboy (etalage voor overjarige rimpelsterren) en Revu (dat schrijvende schurken reclasseert). RIP. Het journalistieke leven zal nooit meer zijn wat het was.
Ik snap niet dat een concern niet tevreden is met een winst van meer dan tweehonderd miljoen euri. Dit is in de notendop wat er mis is met onze manier van denken. Altijd maar op zoek zijn naar hogere winsten, koste wat kost.
Helemaal eens. Duitse detailhandelsverkopen dalen. Franse bestedingen dalen. Is er iets mis ?
Ik vind het ontzettend leuk dat de "Donald Duck" het gewonnen heeft van Panorama, Nieuwe Revue en Playboy.
Je hoort steeds vertellen dat het feitelijk door "de digitale media" komt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat in elk geval voor mijn ervaringswereld niet kan plaatsen. Voor mij ligt het meer aan de prijs/kwaliteitsrelatie. Om het maar populair te zeggen: "ik eet het er niet aan af". Regelmatig krijg ik bladen als panorama, nieuwe revue, en nog allerlei andere bladen onder ogen. Als ik per tijdschrift twee artikelen tegen kom die me interesseren zijn het er veel. En als het interessant is dan is het doorgaans zo oppervlakkig geschreven dat ik het gevoel heb dat ik meer over het thema weet dan de redakteur. Nu ik weet dat dat soort bladen tegenwoordig door een redaktie van twee man en een paardenkop wordt samengesteld kan ik het plaatsen. Er is gewoon geen kwaliteit meer over, kan ook niet als je een blad zo hobbymatig in elkaar zet. En het hoeft niet zo te zijn, de wekelijkse VPRO gids biedt mij ontzettend veel meer leesvoer en dat geldt ook voor het ARTE maandblad waarop ik ben geabonneerd. En dat zijn beide programmabladen, die hebben niet eens als doel om als blad op zich te bestaan. Qua krant hebben we alleen maar een abonnement op de zaterdagseditie van De Volkskrant plus wat damesbladen. En eigenlijk zou ik die Volkskrant ook nog graag willen opzeggen. De enorm hoge kosten (meer dan losse nummers) en dan de uitermate irritante fixering op grootverdieners zoals je in de overtrokken dure producten die in het Volkskrant magazine wekelijks zo wanstaltig ziet uitgesteld geeft mij een heel sterk gevoel van totale vervreemding. Mijn nieuws haal ik niet van het internet, afgezien van sommige dingen die ik hier op Joop tegenkom. Ik haal mijn nieuws en informatie van een aantal radio en tv zenders waaraan ik redelijk verknocht ben. Doorgaans houdt dat echter in dat je vaak meer over een thema weet dan Nederlandse verslaggevers melden, ongeacht of het om gedrukte media of over de omroep gaat. De relatief hoge prijs en het gebrek aan een inhoud die ik als interessant genoeg ervaar zijn wat mij betreft de reden van de neergang van de gedrukte media. Niet het internet.
Bij de kringloop liggen die bladen vaak voor 10 of 20 cent te koop en de inhoud is zo nietszeggend dat zelfs een exemplaar van een paar jaar oud nog actueel is.