Joop

20 miljoen immigranten met verblijfsstatus niet meer veilig in Verenigde Staten

  •    •  
08-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
US-POLITICS-IMMIGRATION-TRUMP

© 2018-03-20 14:21:15 Senior Advisor to the president Stephen Miller is seen during a round table discussion with law enforcement officials on “sanctuary cities” in the Roosevelt Room of the Wh

Terwijl honderden kinderen onder erbarmelijke omstandigheden worden vastgehouden en nog steeds niet herenigd zijn met hun ouders, wordt het volgende plan van de regering Trump om immigranten te intimideren en deporteren alweer uitgerold. Het bestaan van immigranten die legaal in de Verenigde Staten wonen en werken, die in afwachting zijn van een verblijfsvergunning (Green Card), al een Green Card hebben, of die zelfs Amerikaans staatsburger willen worden, staat ineens op losse schroeven nu nieuw beleid bekend wordt waaronder alle immigranten die ooit gebruik hebben gemaakt van sociale voorzieningen als publieke ziektekostenverzekeringen, financiële bijstand of voedselbonnen voortaan niet meer in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning en het staatsburgerschap. Zo’n 20 miljoen mensen worden mogelijk getroffen door het beleid, dat ergens in de komende weken in werking zal treden.
Het plan is een herdefinitie en extreme uitbreiding van het uit 1800 stammende ‘public charge’-principe, dat de regering in staat stelt om maatregelen te nemen tegen immigranten die niet in staat zouden zijn om bij te dragen aan het systeem. Daarom is er ook geen parlementaire goedkeuring nodig. De extreme interpretatie van Miller zorgt echter dat immigranten die tot wel 250 procent van het inkomen op de armoedegrens verdienen bestempeld worden als onrendabel en deportatiekandidaat. Iemand die bijvoorbeeld al tientallen jaren inwoner is van de Verenigde Staten, belasting betaalt, huiseigenaar is en 80 uur per week werkt, loopt nu ineens het risico uitgezet te worden omdat hij ooit gebruik heeft gemaakt van een sociale verzekering voor zijn gehandicapte dochter.
Het is de zoveelste xenofobe maatregel van de regering Trump uit de koker van de uiterst rechtse hardliner  Stephen Miller , die ook het immigratieverbod voor mensen uit hoofdzakelijk moslimlanden (de zogenoemde moslimban ) verzon. Ondertussen worden er nog steeds kinderen van hun familie gescheiden aan de grens. Kinderen in kooien gestopt. Kinderen verwaarloosd, met de dood tot gevolg. Kinderen gedrogeerd. Ouders gedwongen of misleid om hun ouderlijke rechten weg te tekenen. En wordt er jacht gemaakt op immigranten door ICE ( ook al hebben ze een juridische status die hen verblijf toekent ) en een speciale taskforce die genaturaliseerde Amerikanen hun rechten wil afpakken en deporteren.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

Leo Patat
Leo Patat10 aug. 2018 - 9:22

Er leven naar schatting ruim 40 miljoen burgers in de VS op of onder de armoedegrens, waaronder veel immigranten. Wegkijken en simpelweg doorgaan met het beleid van president Trumps voorgangers is ronduit a-sociaal. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vn-onderzoekt-armoede-verenigde-staten De keuze die president Trump nu voorlegt aan de Amerikaanse bevolking is feitelijk niet anders dan iedereen die werkt een inkomen te bezorgen waarvan (zonder bijstand) kan worden voorzien in huisvesting, gezondheidszorg etc. Het moet dus maar eens afgelopen zijn dat burgers/bedrijven profiteren van buitenlandse arbeiders die voor een appel en een ei de vuile karweitjes op te knappen.

4 Reacties
Marc2406
Marc240610 aug. 2018 - 9:51

Als mensen met een Amerikaans paspoort of een Green Card deze door dit beleid kwijt kunnen raken, denk ik niet dat het beleid van Trump bedoelt is om de werkomstandigheden van "illegalen" te verbeteren. Dat gezegd hebbende Trump lijkt een gevolg van asociaal incompetent/corrupt beleid van "mainstream" politici (het schijnt dat in werkelijkheid Trumpstemmers voor een groot deel bestaan uit middleclass bange vaak oudere burgers die het op zichzelf helemaal niet zo slecht hebben), het gevoerde (neoliberaal) beleid in de VS is (net als hier) natuurlijk op zichzelf een maatschappelijke ramp die absoluut (naast grote economische schade voor de "verliezers) enorm kwalijke gevolgen heeft voor de gezondheid van de democratie als geheel. Het creeërt onzekerheid/stress/angst wat een zeer goede voedingsbodem vormt voor dit soort xenofobische ranzigheden.

MG1968
MG196810 aug. 2018 - 10:00

Nog afgezien van het walgelijke karakter van het voorgestelde (en een onekend voorbeeld van onbetrouwbare staat/bestuur)... Als dit soort maatregelen legitiem geacht worden, hoe lang denk je dat het duurt dat een zelfde schema over de nu voor roepers wordt gelegd? Want de behandeling die je een ander zo uitdrukkelijk toewenst valt het indien het jezelf betreft natuurlijk niet meer te verweren. En zou dat niet de ultieme wens -of wellicht zelfs doel- zijn van economisch rechts zijn: de deplorables die door middel van naar onder te schoppen een vrijbrief geven voor verdere margenalisering van de basket? Verdeel en heers.

Leo Patat
Leo Patat10 aug. 2018 - 14:35

Er zullen altijd a-sociale mensen zijn die er helemaal geen moeite mee hebben dat ruim 40 miljoen mensen (in de VS alleen al) op of zelfs beneden de armoedegrens moeten leven. Laat staan dat ze er 1 woord aan vuil maken. En dat ze met alternatieve voorstellen komen om dit giga probleem op te lossen lijkt zelfs schier ondenkbaar. http://www.nccp.org/topics/childpoverty.html

HM van der Meulen
HM van der Meulen10 aug. 2018 - 17:51

"En dat ze met alternatieve voorstellen komen (...) lijkt zelfs schier ondenkbaar." Een beter bewijs dat jij alleen maar naar Trump luistert is natuurlijk niet denkbaar: er was ooit een president en die heette Obama... en zo lang geleden is dat nu ook weer niet.

Anoniempje5
Anoniempje510 aug. 2018 - 5:58

Brilliant. De mensen die o.a. gebruik hebben gemaakt van "Obamacare", waartoe iedereen verplicht was volgens de wet, mogen uitzetting verwachten. Naast andere voorzieningen die ze legaal hebben gebruikt. Niks alleen de "slechten" hebben wat te vrezen voor Trump, ook degene die zich netjes aan de wet hebben gehouden zijn het doelwit blijkbaar om gedeporteerd te worden. Uiteraard proberen de heren nog de veertiende amendement van de grondwet te veranderen/ongedaan te maken. Want ze vinden het niet OK dat personen die geboren zijn in de VS ook automatisch VS burger zijn. Toch bijzonder dat als het amendement 2 betreft de grondwet heilig is en nooit en te nimmer maar een letter aan veranderd worden maar 14 mag geschrapt worden, geen probleem een dubbele standaard te handteren.

EricDonkaew
EricDonkaew8 aug. 2018 - 19:49

Trump klaagt erover dat de media zo tegen hem zijn. Maar het lijkt me voor een Amerikaanse journalist zo vreselijk moeilijk om over dit soort zaken iets positiefs te schrijven. Ik zou dat niet kunnen, denk ik. Ik hoop dat het Amerikaanse volk in 2020 een betere keuze kan maken. Geen Trumpisme, maar zeker ook geen neoliberalisme à la Hillary. Misschien dat Bernie Sanders, ondanks zijn leeftijd, nog een gooi kan doen. Sowieso is het aldaar de hoogste tijd om het kiesstelsel om te gooien richting een systeem van evenredige vertegenwoordiging.

2 Reacties
Sonic2
Sonic29 aug. 2018 - 18:08

https://www.youtube.com/watch?v=xyLgcrzJeFY Rond minuut 26 wordt het uitgelegd. In Amerika gaat behoorlijk links over het algemeen niet eens stemmen. Die voelen zich allang niet meer vertegenwoordigd. Ook het sociaal democratische deel van Amerika gaat niet of nauwelijks stemmen. Het begint in Amerika pas bij het links wat u aanstipt. Bernie had daar een verandering in kunnen brengen. De Democraten moet die opkomst weten op te drijven. Dat is het aller belangrijkste. Ik zeg niet dat Hillary Clinton in 2020 zou kunnen winnen, maar zelfs die verloor in sommige staten maar nipt van Trump. En had met een iets betere hoge opkomst al een aantal staten kunnen terug winnen. Er zijn volop kansen voor de Democraten. Die verloren in 2016 veel meer als dat Trump won. Wat zijn achterlijke aanhang ons ook wil voorliegen.

HM van der Meulen
HM van der Meulen10 aug. 2018 - 8:03

Sonic - bedankt voor de tip: buitengewoon goed!

Hiltermann
Hiltermann8 aug. 2018 - 18:47

Vreemd dat deze maatregel die zoveel mensen in hun bestaan bedreigt nauwelijks reacties oproept op Joop. Het lijkt wel of niet doordringt wat de voorgenomen maatregel voor 20 miljoen legale inwoners van de VS betekent.

8 Reacties
H.Witte
H.Witte8 aug. 2018 - 22:28

Het zou wel eens zo kunnen zijn dat 'we' wat gelatener worden daar waar het de VS in casu Trump betreft. We weten intussen wel welke zotheid zich daar afspeelt. Laten we maar proberen deze enge mentaliteit buiten de deur te houden.

Robles
Robles9 aug. 2018 - 6:23

Er zijn ook mensen die op Joop reageren die overdag gewoon een baan hebben en een gezin onderhouden. Dus de kinderen rondrijden naar activiteiten. Vakanties boeken en leuke dingen doen. Dan lees je niet elke minuut van de dag alle artikelen op Joop. Ik begrijp uit uw reactie dat u alle tijd van de wereld heeft om hier direct op te reageren. Dat mag. Maar val daar andere mensen dan niet mee lastig lijkt me zo.

Geleen
Geleen9 aug. 2018 - 7:02

Wat moet de "domme linkse- deugmens" hier nog op zeggen? We hebben het toch gezegd? We hebben jullie toch gewaarschuwd? En wat met die rechtse wijsneuzen? Hoe kunnen ze dit beleid nog goedpraten zonder hun eigen racistische insteek te openbaren? Nee, hier passen geen reacties meer. Hier past alleen een moment van overweging en slechts 1 vraag. Waar zijn we verdomme met zijn allen mee bezig, is dit wat ik wil??

Klaas Punt
Klaas Punt9 aug. 2018 - 9:13

Het is zeer ernstig maar als Nederlander kan ik er weinig aan doen. Mijn regering, ach dat weet je zelf ook wel, die zit met handen en voeten gebonden aan de VS. Ik vrees dat ze zelfs de ministers eerst keuren voor ze benoemd worden. En ook aan de EU (jouw eerdere bijdrage) hebben we in deze niets, nada. Zitten volledig aan de VS gebakken. Maar gelijk heb je, men zou niet aan zo'n staat gelieerd willen zijn. Helaas.

MG1968
MG19689 aug. 2018 - 10:49

Als Sittardenaar voelt het natuurlijk om bij Geleen aan te sluiten. Hier passen geen reacties meer op. Het is al zo vaak naar voren gebracht dat het van kwaad to erger wordt. De behoefte om -op schrift- te constateren dat dat zich inderdaad voltrekt is er op dit forum niet; het geeft de overweldigende hoeveelheid aan trollen hier alleen voer om de gebruikelijke tactiek uit te rollen.. afleiding van het voorliggende en de 'en jij dan-s' En ze weten wel dat ze fout zitten. Maatregeken als deze zijn niet te verdedigen. Ze laten het dan ook, en het is dus stil. Totdat...

Poezenmens
Poezenmens9 aug. 2018 - 12:42

@ Hiltermann Het wordt ons wel heel moeilijk gemaakt om op zoveel kwaadaardigheid van Trump en de zijnen nog te reageren zonder een Godwin. Bij deze dan.

Marc2406
Marc24069 aug. 2018 - 13:06

@Merel: Behalve dat dit vergelijken met Nazi-praktijken helemaal niet een Godwin is. Dit noemen ze een parallel. Gisteren was er een interessante docu op NPO2 over een van de secrataresses van Goebbels die op hoge leeftijd op behoorlijk indringende manier praat over hoe fascisme in Duitsland grond kreeg, namelijk zonder dat mensen het werkelijk realiseerden. Het roept de vraag op in hoeverre dit het geval is bijv. de VS, hoe te veel mensen daar door een fundamenteel gebrek aan interesse in de politiek half slaapwandelend kiezen voor dit soort ranzige regimes. Hoe roept de vraag op in hoeverre dit hier in Nederland aan de hand is, gezien de drommen mensen die op politici stemmen met compleet abjecte denkbeelden. Dat een Godwin noemen is het equivalent van blijven slaapwandelen en niet erkennen wat hier werkelijk aan de hand is. Het lijkt erop dat in de VS (maar ook hier in Europa) door te veel mensen hetzelfde scala aan fouten gemaakt wordt als in Duitsland tijdens de Weimar Republiek, en dat is meer dan zorgwekkend.

Sonic2
Sonic29 aug. 2018 - 19:59

Op Joop reageren al lang niet meer alleen linkse mensen. Een substantiële minderheid is hier rechts. En die steunen Wilders en Baudet in alles en dus ook dat monster uit Amerika. Op Joop kan dat. Je moet het eens als links persoon op al die "fraaie" rechtse sites proberen. Zie je ook meteen de reden waarom radicaal rechts nooit wat zal worden. Ze kunnen geen allianties sluiten. Dat gaat nogal moeilijk als je drammerig en gelijkhebberig bent. En als je een monopolie claimt op de waarheid. Op Geenstijl en Dagelijkse Standaard is het ook altijd een grote zooi in de reaguurderspanelenm want dat krijg je met rechts radicalen. Dus dat soort "fraaie" dingen zie je hier nu ook. En dat is weer een voorproefje voor als Nederland zo achterlijk gaat worden om Baudet of Wilders de grootste te maken. Trump is een onderdeel van een kwade politieke stroming die we ook in Nederland hebben. Leer er a.u.b van mensen. Zucht.

Meta  Foor
Meta Foor8 aug. 2018 - 17:41

een beetje gesse advocaat zal heus wel terug kunnen vinden dat de verpatsing van Manhattan door de hollanders niet legaal was en teruggegeven moet worden. dan zijn wij aan de beurt om te gaan knikkeren.

Bouwman2
Bouwman28 aug. 2018 - 17:14

Het is wel ergerlijk en aanstoot geven is een hoofdzonde , maar wat er in de USA onder leiding van POTUS zich voltrekt aan etnische zuivering en stamverwantschap is al eens eerder gebeurd. Nee, ik heb het niet over de holocaust van 70 jaar geleden, dat zou ongepast zijn maar over Ruanda, waarvan de beelden nog vers zijn en de magen zich nog steeds omkeren.

Satya
Satya8 aug. 2018 - 17:08

Wat gaat het toch goed met het westen. Men glijd af en bedenkt allerlei maffe verklaringen om mensen met een kleur als minderwaardig te verklaren ook al geven ze het niet toe. Als je racisme of fascisme benoemd schiet men in een stuip, dat past niet. Het is de gutmensch die fout zit. Het leegroven van Afrika en het uitsluiten van de Afrikaanse mens is normaal en terecht. Wat in America aan de gang is is hier ook aan de gang. Baudet wilders en de sp hangen hetzelfde gedachtegoed aan. De sp speelt het alleen wat gemener, doen of ze iets om je geven. Ondertussen hebben de socialisten wel de vluchtelingen deals onderschreven. Opvang in eigen regio, nog meer. Nog minder voor de armsten in de wereld. Wat glijd het westen af en in een heel hoog tempo.

7 Reacties
Ecclesia
Ecclesia8 aug. 2018 - 21:22

Blijf het knap vinden hoe u vaak van Trump naar de SP gaat.

Satya
Satya9 aug. 2018 - 11:51

Ecclesia Dat is van geen enkel belang voor mij. Ik woon niet in Amerika maar in Europa, ik vind het van groot belang niet te doen alsof men hier niet hetzelfde pad in begint te slaan. De sp heeft verraad gepleegd en daar wijs ik op. Als jou dat niet aanstaat jouw probleem.

Klaas Punt
Klaas Punt9 aug. 2018 - 14:47

Ergens heb ik het gevoel, satya, dat de SP voor jou een groot probleem is. Wees blij dat het voor mij een goede keus is. Of anders, steek vooral je vooroordelen niet onder stoelen of banken hoor want daar krijg je van die figuren ala Breivik van. We blijven hier van je horen te pas en te onpas.

Ecclesia
Ecclesia9 aug. 2018 - 21:42

Uw mening over de SP is niet mijn probleem hoor. Het is alleen erg frappant dat bij u de vergrotende trap er als volgt uit schijnt te zien: Trump is erg. Baudet / Wilders zijn erger. SP is het ergst. Ik durf met zekerheid te zeggen dat u bij een extreem klein groepje mensen hoort bij wie die trap er ook zo uit ziet (mensen die de SP meestal erg vinden, vinden namelijk Trump en cohorten niet zo erg...).

MG1968
MG196810 aug. 2018 - 10:48

Ecclesia 'Mensen die de sp erg vinden trump en cohorten niet zo erg' Dit gaat alleen op voor die mensen die zich aan de uiteinden van het hoefijzer bevinden en de geringe verschillen uitvergroten om zich zo te kunnen afzetten. Klein detail, ze falen er alleen in om te zien dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn. In die nederlandse situatie zit toch echt de sp op de ene pool en baudet/wilders op die andere... en de term tegenpool gaat maar ten dele op. Mensen die de wilders, baudet 'erg vinden' maar die ook niets met de sp hebben... dat zijn de mensen zonder overeenkomst met de trumps (en putins en erdos en .. en.. ) van deze wereld. Dat zijn de mensen die de methodes afkeuren en niet tegen zijn om dat de uitkomst niet bevalt.

Satya
Satya10 aug. 2018 - 11:07

Ecclesia Dat slaat nergens op. Het enige wat ik zeg is dat de sp het gemeen speelt. De rest verzin je. Klaas punt Of jij iets te pas en te onpas vindt is niet van belang voor mij. Ik vind dat er voor de sp gewaarschuwd moet worden. Er zijn vaker mensen in dat soort partijtjes getrapt met alle gevolgen van dien. Het zijn trouwens geen vooroordelen. Kapitaal en arbeid, ken je het nog? Het superioriteitsgevoel ten opzichte van moslims werd zeer duidelijk beschreven en later door roemer tegen Oost blokkers. De vluchtelingen deals accepteren. Walgelijk wat een engerds

Klaas Punt
Klaas Punt11 aug. 2018 - 7:24

@satja - "ik vind dat er voor de SP gewaarschuwd moet worden". Dan vind je het waarschijnlijk niet zo erg dat ik de gemeenschap waarschuw voor de voortdurende aantijgingen die uit uw brein voortspruiten. De SP heeft het gedaan is de boodschap die u te pas en te onpas op Joop spuit. Fanatiek vol gehouden met in eerdere bijdragen schoftige aantijgingen over de vergelijkingen met de toestanden in de Tweede wereldoorlog. Daar heb ik u toen op gewezen zonder excuses van u. Persoonlijk zie ik veel analogie met de Breivik-case en dat maakt mij bang.

Sonic2
Sonic28 aug. 2018 - 16:42

Een aantal weken geleden had ik hier nog een flinke discussie met wat PVV fanaten. Ik mocht het niet over economische deportatie hebben. Dit is dus een voorbeeld van wat ik toen benoemde. Dit is pure economische deportatie. Voor de rest is dit niet verbazend. Dit is Trump en die enge rechts radicale kliek die er bij hoort. Dit is de ziekte die het rechts radicalisme is. Dit is wat het achterlijke deel van Amerika wilde en dit is wat het drammerige volk wat op Baudet en Wilders stemt wilt en dit is waar we naar moeten luisteren van al die neutrale duiders zoals Wierd Duk. Dit redt je niet meer met een dialoog en ik moet zeggen dat in Amerika zowel de Democratische als de Republikeinse partijen in de laatste decennia ernstige steken hebben laten vallen. Daaruit komt dus dit absolute monster voor.

1 Reactie
MG1968
MG196810 aug. 2018 - 10:15

Het achterlijke deel en het drammerig volk loopt uiteindelijk in het eigen mes en krijgt wat het de ander toewenst. En dat kan heel snel gaan, zie onze westerburen. Het kost me steeds meer moeite om niet te denken 'eigen schuld' en dat terwijl ik weet dat niet de volledige (uiteindelijk) getroffen groep in solidariteit alleen een nemen ziet.

Hiltermann
Hiltermann8 aug. 2018 - 15:41

Bij mij komt de vraag op of de EU lidstaten en andere landen nog wel met de VS zaken moeten willen doen en samen moeten werken in landen als Afghanistan. Voor mij is het antwoord overduidelijk nee, aan deze VS moeten wij niet gelieerd willen worden. Dit land schendt de mensenrechten op grote schaal of dat nu volgens Amerikaanse wetgeving is toegestaan is niet van belang. Ben benieuwd wanneer de VS met wetgeving komen waarbij personen die van het uitlokken van faillissementen hun verdienmodel gemaakt hebben het staatsburgerschap wordt ontnomen. Dan is Donald Trump de eerste president van de VS die afgezet wordt omdat hij geen Amerikaans staatsburger meer is.

1 Reactie
EricDonkaew
EricDonkaew9 aug. 2018 - 15:46

@Hiltermann: Voor mij is het antwoord overduidelijk nee, aan deze VS moeten wij niet gelieerd willen worden. ------------------------------------------------------------- Probleem is een beetje dat Nederland voor 300 miljard euro aan handelsbelangen heeft in de VS. Dus geen 300 miljoen, maar 300 miljard. Goed voor enkele honderdduizenden Nederlandse banen. Je kunt de handelsbetrekkingen met de VS wel opschorten, maar dat is net zoiets als het geven van een kopstoot. Je doet de ander zeer, maar lijdt er zelf minstens zo veel onder. Toch maar diplomatiek blijven manoeuvreren dus en wachten tot 2020.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout8 aug. 2018 - 13:44

Ach, Trump heeft gewoon een andere stijl (Mark Rutte, 2018).

1 Reactie
Sonic2
Sonic29 aug. 2018 - 11:16

Rutte kan je niet zo veel kwalijk nemen. Nederland is nu eenmaal zwaar afhankelijk van Amerika. Wij moeten maar dealen met de bizarre en achterlijke keuze van een onwetend en achterlijk deel van Amerika. Laat het een les zijn. Zodat onze tokkies er van leren en een keer wat verstandigs gaan stemmen anders als die diep trieste PVV en FvD.

koffieleut2
koffieleut28 aug. 2018 - 13:43

Als de VS op deze wijze doorgaat verwordt het tot een land met onstabiele regelgeving ( begint hier ook al) en daarmee tot een overheidsorgaan die niet betrouwbaar is. Als ondernemer wil je daar dan eigenlijk ook niet meer zitten. Je zal maar arbeidskrachten hebben die het ene moment er wel mogen zijn, maar het andere moment worden uitgezet, een nachtmerrie voor elke ondernemer. Trump is de drank van de VS, het beneveld even, en doet je zorgen tijdelijk verminderen, maar maakt uiteindelijk meer kapot dan je lief is.

Joop Schouten
Joop Schouten8 aug. 2018 - 13:30

Zet de VS-ambassadeur per direct het land uit en herijk alle handel met de VS op basis van noodzakelijkheid en negatief sociale effecten. Stop invoering van hun fracking-aardgas. Plastic rommel mogen ze sowieso houden. Als hier economische schade uit voortkomt mag de rekening worden doorgeschoven naar die '1%'.

1 Reactie
kweenie2
kweenie218 jun. 2019 - 19:15

Prima, maar doe dat dan ook consequent. Dus ook met China, Saudi-Arabië etc etc. Denk dat ons dat uiteindelijk niet zo goed gaat bevallen. Persoonlijk denk ik dat we beter even kunnen lijden en wachten op 2020 en hopelijk verlossing van de perversiteit van Trump en de zijnen.

vdbemt
vdbemt8 aug. 2018 - 12:31

Dit is duivels onmenselijk.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde8 aug. 2018 - 12:16

Het uiterlijk en dan vooral het hoofd van Miller heeft me altijd geïntrigeerd. Met die lege blik en dat uitdrukkingsloze gezicht zou hij zeer in trek zijn als de psychopaat in menig B film. Een tikje Breivik. De zielloze man. Dat zal ongetwijfeld de reden zijn dat Trump hem gecast heeft in zijn rariteitenkabinet. Om kinderen wreed van hun ouders te scheiden. Om goedwillende mensen die toevallig aan de verkeerde kant van de grens geboren zijn het leven zuur te maken. Zoiets kun je alleen maar overlaten aan opperbeul Miller.

1 Reactie
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 aug. 2018 - 15:27

Ik kwam 1 ½ maand geleden tot dezelfde conclusie, in de link die ik gaf zit een CNN clipje waarin deze griezel kan worden geobserveerd, het loopt totaal uit de hand, https://joop.bnnvara.nl/nieuws/opname-toont-vs-bewakers-bespotten-wanhopige-kinderen Voor de zekerheid een link naar het clipje https://www.businessinsider.nl/stephen-miller-escorted-off-cnn-2018-1/?international=true&r=US

Mostafa
Mostafa8 aug. 2018 - 11:32

Amerika van Trump heeft heimwee aan een praktische Cowboy films ! Vroeger zat ik in Marokko te genieten van Cowboys films, nu begrijp ik dat dat een vreselijk films waren, het moorden van de echte bewoners van Amerika! Christoph Columbus heeft Amerika ontdekt ?!! Nee hoor, hij heeft nieuwe bewoners van een nieuwe continent ontdekt en die moesten dood en gemarteld. Hoeraaaa! Amerika is ontdekt !

3 Reacties
koffieleut2
koffieleut28 aug. 2018 - 13:36

Volgens mij waren Winnetou en old shatterhand vrienden die optraden tegen onrecht aan beide zeiden. Veel westerns gaan overigens over de problemen , de wetteloosheid en criminaliteit onder de blanke, sorry, witte bevolkingsgroep in die tijd. Gelukkig hebben andere contreien de oorspronkelijk inwoners altijd als gelijkwaardig beschouwd of op handen gedragen. Ik noem bijvoorbeeld de Berbers. Die zijn nooit onderdrukt geweest of verjaagd. Het is altijd zo makkelijk om elders te gaan wonen en dan met een stevige tunnelvisie te gaan vertellen wat daar er zoal fout is gegaan. Zeker als die vrijheid er is, maar begrijp dan ook dat het nogal polariserend werkt als je te eenzijdig kijkt.

OlavM
OlavM8 aug. 2018 - 16:06

@ Mostafa: Helemaal met je eens. Het bizarre en weerzinwekkende is, dat Amerikanen zich tegenwoordig nog steeds in werkelijkheid cowboys voelen en zich zo gedragen. De president voorop.

RaymondenJoop
RaymondenJoop8 aug. 2018 - 19:35

Herleiden tot een punt in de geschiedenis wat je het beste uitkomt is zinloos. Dat geldt ook voor die slavernij discussie e.d. Wat telt is het heden en hoe we me met alle inwoners op deze aardkloot de welvaart het beste kunnen verdelen. Wat de USA doet is ridicuul, maar je kan ook niet van ze verwachten dat ze alles maar op zich nemen. Welvaartverdeling wereldwijd is noodzakelijk om de volksverhuizingen onnodig te maken. Nu weet ik wel waar je moet beginnen, alleen staan de gelovigen en de 'happy few' dan direct op hun achterste benen. Het gaat om keuzes en de mensheid gaat liever vechtend en vol narcisme ten onder dan sociaal te zijn