Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

16 jaar en aan de lip fillers: helft artsen vindt het prima

  •  
13-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
440 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-11-13 om 11.34.55
Pas vanaf de leeftijd van 18 jaar mag je in Nederland een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak ondergaan, volgens de richtlijnen van de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. Zij die zich hier niet aan houden zijn tuchtrechtelijk aansprakelijk. Kassa nam de proef op de som en stuurde een 16-jarig meisje langs zes cosmetische artsen voor lip fillers. Het resultaat is schokkend.
Het VARA-programma Kassa schrijft:
"Wij deden een steekproef en lieten een proefpersoon van 16 jaar langsgaan bij 6 klinieken voor een lip filler behandeling. Als de behandelend arts naar de leeftijd of geboortedatum vroeg gaf zij eerlijk antwoord. Drie van de zes artsen wilden lip fillers bij het 16-jarige meisje injecteren. Dus de helft van de klinieken waar we langs zijn geweest gaven aan bereid te zijn zich niet aan de norm te houden waar alle artsen in Nederland zich aan dienen te houden. Eén van de artsen kwam zelfs aan huis langs om een behandeling uit te voeren. Uiteraard hebben we de fillers niet echt laten inspuiten. Net voordat de behandeling plaatsvond trok onze proefpersoon zich terug."

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.