Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

144 groot succes

  •  
26-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond300.jpg

5000 serieuze meldingen over verwaarloosde dieren per maand

Het landelijk meldpunt voor dierenleed voldoet aan de verwachtingen. Via het alarmnummer ´144 red een dier´ komen er per maand ongeveer 5000 serieuze meldingen over verwaarloosde dieren binnen.
Ondanks het succes zijn er ook klachten. In ongeveer 75% van de gevallen wordt er gebeld door lolbroeken en broekzakbellers. Ook zijn de medewerkers niet blij met de bureaucratische rompslomp. Paul Boreel van de Federatie Dierenambulances Nederland zegt:
sommige vrijwilligers vertikken het. We zijn er voor de dieren, niet om allerlei e-mails te sturen. We zijn blij dat 144 er is gekomen, maar de politiek heeft zich volledig verkeken op de uitvoering. Het is halsoverkop gegaan, dramatisch.
Volgens dierenagente Elise, die vanwege het spreekverbod verder anoniem wenst te blijven, heeft 144 er juist voor gezorgd dat het beleid rondom dierenhulp beter is gestructureerd:
Voorheen kon het voorkomen dat drie organisaties met dezelfde situatie bezig waren, dat is nu niet meer zo.
Of het meldpunt voor dierenleed na 12 september nog zal blijven bestaan is echter maar vraag. Het thema rondom de ´animal cops´ is omstreden.
cc/foto: Amazoncares

Meer over:

nieuws, groen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

[verwijderd]
[verwijderd]26 jul. 2012 - 9:24

Hoeveel meldingen kwamen er binnen voordat 144 in het leven geroepen werd? Juist ja.

1 Reactie
Marc Marc
Marc Marc26 jul. 2012 - 9:24

volgens de Dierenbescherming twee keer zo veel als voorheen.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods26 jul. 2012 - 9:24

144 kan natuurlijk ook gewoon blijven bestaan als de caviapolitie opgeheven wordt.

1 Reactie
ANRandy
ANRandy26 jul. 2012 - 9:24

Je begrijpt geloof ik niet dat met die neerbuigende term "caviapolitie" juist de uitvoerende kern van 144 bedoeld wordt die dus na gebeld te zijn het eigenlijke succesvolle werk gaan doen?

[verwijderd]
[verwijderd]26 jul. 2012 - 9:24

Oei, een PVV succes dat na 12 september zeker stopgezet moet worden! Maar ja, dieren kunnen niet stemmen, dus wat moet je ermee?

1 Reactie
RonVa
RonVa26 jul. 2012 - 9:24

Je zou bijna willen dat het een idee was van de SP zodat de toekomst zeker was. Stuitend dat dierwelzijn zo weinig telt in de politiek, eerst al dat "ritueel slachten" waar godsdienst belangrijker blijkt, nu 144 dat een succes blijkt maar een onzekere toekomst heeft omdat de PVV het bedacht heeft....

rbakels
rbakels26 jul. 2012 - 9:24

Als het ontslagrecht zover "versoepeld" wordt als sommigen wensen kunnen voortaan ook ex-werknemers 144 bellen wegens beestachtige behandeling.

1 Reactie
boeie
boeie26 jul. 2012 - 9:24

Is het niet beestachtig als je geld moet betalen voor iets waar je niet op zit te wachten?

[verwijderd]
[verwijderd]26 jul. 2012 - 9:24

Probleem is de bioindustrie waar onvoorstelbare hoeveelheden dieren mishandeld worden. 500 miljoen dieren per jaar in Nederland alleen al. In WO2 zou het ook belachelijk zijn dat er een vakbeweging voor joodse arbeiders zou zijn terwijl overal concentratiekampen staan. Pittige vergelijking maar hij gaat desondanks op meen ik, vanwege de veel grotere aantallen waar het in de bioindustrie om draait.

1 Reactie
boeie
boeie26 jul. 2012 - 9:24

Ach, van mensen is wel aangetoond dat ze onafhankelijk van geloof en ras ongeveer dezelfde pijnbeleving hebben. Ze hebben in ieder geval een zelfbeeld. Van de meeste diersoorten is dat nog maar zeer de vraag.

msj_meijerink
msj_meijerink26 jul. 2012 - 9:24

Gelukkig is er geen verband tussen dit alarmnummer en de caviapolitie te herkennen, want dan zou Dion zelf gaan kwispelen.

1 Reactie
ANRandy
ANRandy26 jul. 2012 - 9:24

Het is dus wel van hem afkomstig, en hoezeer ik de man om andere redenen ook niet moet, iets waar hij dus als initiator, en niet veel meer dan dat, welzeker trots op mag zijn.

7731BK11
7731BK1126 jul. 2012 - 9:24

Ook vóór 144 was er al een meldnummer (0900-2021210) van de Dierenbescherming. En mensen die dierenleed echt aan het hart gaat, wisten ook dit nummer te vinden. Heb er zelf menigmaal gebruik van gemaakt. Maar ook was het ALTIJD mogelijk de "gewone" politie of bv. de dierenambulance te bellen, waarmee ik ook goed ervaringen heb. Dat er een speciaal, makkelijker nummer voor in de plaats is gekomen, is mooi meegenomen en had eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren. Maar daar heb je kennelijk de politiek bij nodig. En we weten hoe er door rechts over het algemeen gestemd wordt als het om dierenwelzijn draait. Dion Graus/PVV had het voordeel dat in zijn geval de PVV, CDA en VVD dit keer wel meestemden op een "links" item (alleen al om de triomf, want rechts NL staat toevallig niet echt bekend om zijn dierlievendheid) en partijen als GL, D66, PVDA sowieso meededen. Dus was het bij voorbaat al kat in 't bakkie...... Niet verwonderlijk overigens dat deze partij zich er wel heel erg op laat voorstaan. Dat zit in hun aard. Ik had er liever een wet op de bio-industrie voor in de plaats gehad. Hoort iemand de PVV dáárover?? Daar zijn in de loop der jaren al zoveel voorstellen voor ingediend in de 2e kamer, maar slechts een enkele haalde het. Wat het oog niet ziet....

1 Reactie
BasVV
BasVV26 jul. 2012 - 9:24

Ik heb als citzen en toch wonende in en dorp. Het is heel lastig. De ene soort staat de hele winter buiten. En de ander niet. Maar waarom. Dat heeft vaak te maken met het soort dieren.

BasVV
BasVV26 jul. 2012 - 9:24

Ik blijk, tegen alle verwachtingen in, meer dieren in mijn tuin te hebben dan ik dacht. Ik hoor regelmatig gesnurk. Zit ik lekker te zonnenbaden. Hoor ik smakggeluidjes. Snurk. Dag. Blijken egeltjes te zijn. En niet één. Maar acht. Grote lol. Van mij mogen ze. Maar ik hoor ook in de tuin. We respecteren elkaar. En zo zijn we allemaal blij. Het leukste vond ik toen een paar weken geleden het best wel koud was. Toen zaten ze ineens allemaal tegen de achterwand. Lekker droog. En warm. Ach. De meeste dieren en mensen kunnen prima met elkaar overweg.

1 Reactie
7731BK11
7731BK1126 jul. 2012 - 9:24

Prijs jezelf maar gelukkig met egels in de tuin. W.s heb je weinig last van slakken. Bij ons zitten ze ook en ben er blij mee. behalve leuke dieren, zijn ze ook nog erg nuttig. Het enige nadeel zijn de poepjes waar de hond dol op is, maar hoop dat het geen kwaad kan. En de trechtergaatjes in het gazon, gevorm door hun snuitjes op zoek naar wormen. Nu en dan wat aarde erin, aanstampen, en het gras groeit vanzelf weer dicht,