Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

13-jarige is te jong voor alcohol en krasloten, maar niet te jong voor een geweer

  •  
16-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1429 keer bekeken
  •  
jong
Het is alom bekend dat de Verenigde Staten er bizarre wapenwetgeving op nahouden. Na iedere mass shooting , zo ook na het slachtpartij in Orlando, wordt die wapenwetgeving even bekritiseerd, maar men gaat toch al vrij snel weer over tot de orde van de dag. Het zijn immers niet de wapens die mensen vermoorden, maar mensen die de wapens gebruiken. Althans, dat is het veelgehoorde argument vóór wapens. Dat een verbod op wapens de daadwerkelijke actie van het vermoorden van mensen weliswaar zou kunnen bemoeilijk, wordt voor het gemak even vergeten.
In onderstaande video is te zien hoe belachelijk de wetgeving in de Verenigde Staten nu eigenlijk is. Een 13-jarige jongen probeert alcohol, sigaretten en pornoblaadjes te kopen, maar wordt door iedere verkoper lacherig de deur gewezen. “Sorry jongen, daar ben je écht te jong voor.” Ook krasloten krijgt hij niet mee. De wet verbiedt de verkoop van al die spullen aan minderjarigen. Wanneer hij echter een geweer wil kopen, lukt dat zonder problemen. Omdat de aankoop van vuurwapens door 13-jarigen er wél legaal is.
here’s a video of a 13yr old getting denied lottery tickets, cigarettes, & alcohol but able to buy a gun. legally. pic.twitter.com/mxIiX5KCsm
— banksy (@thereaIbanksy) 16 juni 2016

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.