Joop

1200 Wetenschappers waarschuwen voor Britse coronabom

  •  
16-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Face coverings will continue to be required on TFL

© July 15, 2021, London, England, United Kingdom: People are seen walking past covid restriction signs in London Bridge Station. In England all covid restrictions are due to be lifted from 19th

Het opheffen van alle coronabeperkingen, zoals het Verenigd Koninkrijk maandag wil doen, is een gevaar voor de wereld. Dat vinden deskundigen uit een groot aantal landen. Tijdens een noodoverleg op vrijdag luidden zij de noodklok, meldt The Guardian.
Inmiddels hebben ook meer dan 1200 wetenschappers zich achter een brief geschaard waarin het loslaten van de maatregelen een gevaarlijk experiment wordt genoemd. De wetenschappers zijn onder meer bezorgd over het ontstaan van  nieuwe varianten  die de vaccins kunnen omzeilen. Door het virus rond te laten gaan, neemt de kans daarop toe. “Hoewel vaccins kunnen worden aangepast, kost dat tijd en geld.” Het is volgens de opstellers van de brief “niet ethisch en niet logisch” om nu grote aantallen besmettingen toe te staan.
Hoogleraar Meir Rubin, die de Israëlische overheid adviseert over het coronabeleid, roept de Britse premier Boris Johnson dan ook op om nog eens goed na te denken over de plannen om alle maatregelen los te laten. Op Twitter wijst hij op de gevaren voor jongeren, zoals long covid.
Anderen wijzen erop dat er snel weer problemen kunnen ontstaan in de ziekenhuizen. Zo waarschuwde Chris Whitty, de hoogste medicus van het Verenigd Koninkrijk, donderdag al voor “redelijk angstaanjagende” opnamecijfers binnen enkele weken. Nu verdubbelt het aantal opnames door de Delta-variant al elke drie weken. “We hebben maar een paar van die verdubbelingen nodig voor het weer griezelig wordt.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Paul Spijkers
Paul Spijkers17 jul. 2021 - 22:45

De Britse regering willen doen wat de Nederlandse regering pas zo weer fout deden.

karel b
karel b17 jul. 2021 - 11:47

Feitelijk "misdadig" beleid van de ultra-neoliberale conservatieve overheid van het VK, dat was in het begin van de pandemie voorjaar 2020 al het geval, zeer onverantwoord, ernstige nalatigheid en een bedreiging van de Volksgezondheid, maar ook mogelijke "dood door schuld" van de Britise neoliberaler overheid van premier Johnson , mogelijk bestuursrechtelijke en zelfs strafrechtelijke sancties mogelijk. Het (wan)-beleid verschilt niet zo heel veel van de reactionaire regimes van Trump, Bolsonaro, Modi, Poetin cs

Fons Wijers
Fons Wijers16 jul. 2021 - 22:14

De Britten mogen doen wat ze willen. Maar dan sluiten we wel de grenzen. Enkel na quarantaine ben je hier welkom. Andersom zal het ook zo zijn.

1 Reactie
karel b
karel b17 jul. 2021 - 11:48

Feitelijk "misdadig" beleid van de ultra-neoliberale conservatieve overheid van het VK, dat was in het begin van de pandemie voorjaar 2020 al het geval, zeer onverantwoord, ernstige nalatigheid en een bedreiging van de Volksgezondheid, maar ook mogelijke "dood door schuld" van de Britise neoliberaler overheid van premier Johnson , mogelijk bestuursrechtelijke en zelfs strafrechtelijke sancties mogelijk. Het (wan)-beleid verschilt niet zo heel veel van de reactionaire regimes van Trump, Bolsonaro, Modi, Poetin cs

Deugkeizer
Deugkeizer16 jul. 2021 - 21:54

Vind het wel vreemd hoor. Eerst zou de vaccinatie beschermen maar je ziet toch dat er records gebroken worden.

8 Reacties
Deugkeizer
Deugkeizer16 jul. 2021 - 21:56

Nu weet men zelf niet meer wat er moet gebeuren en verliest men controle en dan is men stil en pretendeert men niet meer het pinnacle van kennis te zijn.

vdbemt
vdbemt17 jul. 2021 - 9:14

Dat is het nou met virussen, helemaal als het nieuwe virussen zijn: niemand weet het. En natuurlijk helpt vaccinatie. Maar pas als het merendeel van de bevolking is ingeënt. Als je al voor die tijd gaat versoepelen, zoals ook hier, dan vraag je om problemen. En nog eens dubbel als het virus is gemuteerd naar een variant die de vaccinatie weet te omzeilen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté17 jul. 2021 - 9:16

@dk Misschien moet je stoppen met alleen dat te lezen wat je gelooft. Dan zul je zien dat je vragen allang beantwoord zijn en dat er niets vreemds aan de hand is, maar een voorspelbare (en voorspelde!) situatie: De lockdowns werden te vroeg versoepeld, op een moment namelijk dat de vaccinatiegraad nog te laag was. NB je bent pas beschermd als je twee keer gevaccineerd bent en het tweede vaccin ten minste twee weken geleden is toegediend. Voor Janssen geldt dat na 1 vaccinatie, maar is de beschermingsgraad lager. Naast een te lage vaccinatiegraad speelt de opkomst van coronavarianten met een veel hoger reproductiegetal dan de initiële variant. De rest is statistiek.

Gerygrr
Gerygrr17 jul. 2021 - 11:09

Helaas willen mensen niet begrijpen wat er wordt uitgelegd. Vaccineren stopt de vermenigvuldiging van virusdeeltjes in gastheren. Ziek worden gaat op twee manieren. 1. Verkoudheidsverschijnselen mild of leidend naar covid en bij kwetsbare mensen. Hier werken de vaccins tegen. 2. Bij een percentage van de besmettingen, mild of niet mild, zorgt het stekeleiwit voor een reactie van het immuunsysteem, een reeks van ontstekingsreacties door het hele lijf. En dat hebben ze long covid genoemd. Langdurige vermoeidheid en zwaar voor de patiënten vooral omdat er nu pas onderzoek naar wordt gedaan

Paul Spijkers
Paul Spijkers17 jul. 2021 - 11:27

De vaccinatie is nog lang niet klaar in dat land en al die andere landen, dus die is nog niet fatsoenlijk beschermend. Dat is al meer dan een jaar zo. Plus Alpha en zeker Delta zijn veel gevaarlijker. Dat weten we al maanden. Hoe is het dan dat je 'het' vreemd vind? Zolang er in een land niet fatsoenlijk gevaccineert is gaan de niet gevaccineerden dood of worden ziek. Zolang een virus niet zo goed als verbannen is door vaccinatie en regulering van grenzen. blijft een land een virus haard voor andere landen.

karel b
karel b17 jul. 2021 - 11:52

de covid vaccins beschermen redelijk maar nooit 100 % de meeste tot 85 a 90 % effectief , maar wat het Delta variant en eventuele varianten doen daarop weet nog niemand, dat die de vaccins mogelijk zouden kunnen omzeilen , gelukkig vergeleken met het jaarlijkse griepvaccin in het najaar maar die werkt maar tot 56% , werken de covid vaccins dus beter (voorlopig) en je bent pas beschermt bij 2 vaccins (behalve Janssen) en ongeveer 2 weken wachten

JanB2
JanB217 jul. 2021 - 23:05

Vaccins bieden zeker bescherming. Alleen niet volledig, zeker niet na pas 1 prik. In het VK komen een aantal zaken bij elkaar: a) het aantal mensen dat zelfs helemaal geen prik heeft gehad is nog relatief groot b) Een zeer groot deel van de Britten heeft slechts 1 prik gehad en dan in de regel ook nog met het AstraZeneca vaccin dat na slechts 1 prik het minste bescherming biedt van alle Covid-vaccins c) de deltavariant die met zijn hoge besmettelijkheid een probleem an sich vormt.

Deugkeizer
Deugkeizer18 jul. 2021 - 8:27

@/gatao Heeft niks met iets lezen te maken. Je ziet dat mensen door de vaccinatie denken dat ze de regels niet meer na hoeven te leven en geen mondkapjes meer op moeten. Anderzijds gaat alles wel in lockdown. Ik merk op dat de verwachting en de maatregelen enerzijds spaak lopen momenteel. Aan de ene kant is dat ook we zo er zijn (nog) nauwelijks ziekenhuis opnamen dus waarom dan strengere maatregelen. De angel is eruit? Of gaan we straks echt voor elke mutatie straks in lockdown? Ik vind het wrang dat voor geen enkele ziekenhuisopname ik straks niet op vakantie kan.

Greendutch
Greendutch16 jul. 2021 - 15:42

de titel is des 'Telegraafs' maar de inhoud wel ernstig. hopelijk hebben Bojo en co nog wat intellect over om tot de juiste beslissing te komen en kijken ze even naar wat bij de buren -NL- is gebeurd.

ton14024
ton1402416 jul. 2021 - 15:38

Slechte verliezers die Britten.

2 Reacties
Mini2
Mini217 jul. 2021 - 8:19

Ik zie vooral dat Ton14024 een slechte 'verliezer' is.

Le Chat Botté
Le Chat Botté17 jul. 2021 - 12:16

@Mini Hoe zie je dat precies? Wat is trouwens een slechte verliezer? En een goede?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland16 jul. 2021 - 14:03

gewoon grenzen dicht een methode die al vaker toegepast had moeten worden voor enge mutaties maar die steeds niet gebruikt worden omdat onze leiders vreselijk dom zijn

6 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen16 jul. 2021 - 17:32

Heeft u zich al gekandideerd voor een functie binnen de politiek? U kunt dan die vermeende domheid van binnenuit veranderen in slimheid. Ideetje?

Winterdepressie
Winterdepressie16 jul. 2021 - 19:29

@Alfred, Zelf matige competentie is in hedendaagse politiek al een overkwalificatie en een obstakel. We hebben in dit soort scenario's een broertje dood aan lui die ongeschikt bleken voor het leger of voor de klas, maar om daadwerkelijk te denken dat kundige en competente mensen in die toxic hell-hole een verschil kunnen maken is een waanbeeld. Een kundig persoon met een mandaat en geen agenda. Dat zou nog eens een plan zijn, dus als jullie naar een lange en een korte in de politiek het er over eens kunnen worden dar Griezel hierboven een maand of 3 mag huishuiden zonder gezeik, dan zou ik dat allen maar aanmoedigen. Slechter als het gegaan is kan hij/zij het ook niet maken.

Wat?
Wat?17 jul. 2021 - 6:58

Ja Griezel, ga gewoon even één.van.de 150.personen in de kamer worden. Ik zou voor de D66 gaan. Zij zijn de hedendaagse CDA. Groene kleur die niets symboliseert en geen echte standpunten. Ga ervoor!

Paul250371
Paul25037117 jul. 2021 - 10:52

Iedereen op de hele wereld 2 weken een Burka aan, dag en nacht. Dan is het ook einde 4us.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland17 jul. 2021 - 11:32

@alfred in tegenstelling tot u heb ik me afzijdig gehouden van die club idioten - veel mensen die daarin gingen met idealen en ideëen werden er vakkundig buitengehouden of gingen gewoon meedoen en dan herkende je niks meer terug van ze . het zijn namelijk organisaties die primair tot doel hebben te bestaan en ten tweede te regeren . dat gebeurt tegenwoordig altijd binnen een neoliberaal economische context . wat u me dus vraagt is toe te treden tot een zwaar gereformeerd genootschap om aldaar te trachten het om te vormen tot een seksclub ik kan altijd wel leuke dingen doen en bedenken maar zelfs de goden zouden zoiets niet voorelkaar krijgen :) u hebt het zelf ook geprobeerd en krijg tussen de regels door dat het u ook wat tegen viel.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland17 jul. 2021 - 11:43

@wat? De kamer is het probleem en niet de oplossing Ik ben voor democratie en tegen vertegenwoordiging Ik zal er trouwens best in willen zitten hoor, hoef ik nooit op mijn werk te komen en krijg tonnen op mijn bankrekening plus allerlei extra regelingen en vergoedingen - dan is mijn kostje wel gekocht . En het mooie is dat ga ik uitmelken ook onder het motto 'een inactieve politicus kan geen schade aanrichten' Moet je opletten hoe populair ik dan wordt . Want de burger houdt wel van een trol die tegen hun beulen aanschopt . :D :D :D

Berend22
Berend2216 jul. 2021 - 13:50

Ooh jee Boris zijn ego Vs het leven van vele mensen. Dat wordt spannend.