Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

12-jarige Leah spreekt zich krachtig uit tegen immigratiebeleid Trump

  •  
01-07-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-07-01 om 13.49.33
Een 12-jarig meisje heeft zaterdag in Washington een ijzersterk en emotioneel betoog gehouden tijdens de immigratiebijeenkomst ‘Families horen samen te zijn’ in Washington. Leah beklom het podium en vertelde de aanwezigen over de dagelijkse angst die zij ervaart als de dochter van immigranten zonder papieren. Ze vertelde over hoe ze niet kan slapen of studeren omdat ze bang is dat haar moeder zal worden weggenomen.
Lees hieronder haar hele boodschap:
‘Beste gemeenschap,
Mijn naam is Leah. Ik ben 12 jaar oud en kom uit Miami, Florida.
Ik ben de trotse dochter van een huishoudelijk werkster die veel van me houdt. De baan van mijn moeder is heel belangrijk, in tegenstelling tot andere overheidszaken. Zij zorgt voor kinderen als oppas en zorgt ervoor dat ze gezond en veilig zijn. Onze overheid schaadt in plaats daarvan kinderen en deporteert ouders elke dag.
Ik ben hier vandaag omdat de regering ouders en kinderen die op zoek zijn naar veiligheid aan de grens scheidt en vasthoudt. Onze regering blijft ook dagelijks Amerikaanse burgerkinderen zoals ik van hun ouders scheiden. Dit is slecht. Het moet stoppen.
Het maakt me verdrietig om te weten dat kinderen niet bij hun ouders kunnen zijn. Ik begrijp niet waarom ze zo gemeen tegen ons zijn. Weten ze niet hoeveel we van onze families houden? Hebben ze niet ook een familie? Waarom geven ze niet om ons kinderen? Waarom doen ze ons zo pijn? Het is oneerlijk dat zij tijd doorbrengen met hun gezinnen terwijl er kinderen in detentiecentra zijn, en in kooien, helemaal alleen, die hun ouders missen die in de gevangenis worden gegooid.
Ik leef met de constante angst mijn moeder te verliezen door deportatie. Mijn moeder is sterk, mooi en dapper. Ze is ook iemand die me heeft geleerd me uit te spreken wanneer ik onrecht zie.
ICE wil mijn moeder van me afpakken. Ik hou er niet van te even met deze angst. Het is eng. Ik kan niet slapen, ik kan niet studeren, ik ben gestrest. Ik ben bang dat ze mijn moeder zullen meenemen als ze op het werk is, autorijdt of thuis is. Ik begrijp niet waarom deze regering moeders niet helpen die gewoon een beter leven voor hun kinderen willen. Dit moet veranderen!
We kunnen niet toestaan dat ze families, gemeenschappen en kinderen schade blijven toebrengen. Ik weet dat we samen dingen kunnen verbeteren voor families en voor kinderen.
Ik wil een voorbeeld zijn voor andere kinderen die dezelfde problemen doormaken als ik. Ik wil kinderen aan de grens en in het hele land vertellen om niet op te geven en voor hun gezin te vechten. We zijn allemaal mensen en verdienen het om geliefd en verzorgd te worden. Wij zijn kinderen!
Onze regering moet het juiste doen en stoppen ons te scheiden van onze ouders en stoppen ons op te sluiten. Ik zal niet opgeven te vechten voor het recht om bij mijn moeder te blijven. Ik vraag niet om een gunst. Het is mijn recht om als kind bij haar te blijven en om in rust met mijn moeder samen te leven en met de rest van mijn familie.’
Leah eindigde met een boodschap aan haar moeder, in het Spaans: ‘Mam, ik hou heel veel van je en ik zal altijd voor je vechten.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.