Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Longcovidpatiënten massaal arbeidsongeschikt verklaard

In de eerste 5 maanden meer dan 5 keer zoveel gevallen als in heel 2021
Joop

1001 dingen die helpen als je boos bent

  •  
02-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
8453767165_e07404f355_o
We horen er veel over, de boze burger. De politiek zou meer rekening moeten houden met de gevoelens van de kiezer, de mensen zijn namelijk kwaad en daar moet naar geluisterd worden. Maar soms lijkt er meer aandacht te zijn voor het feit dát mensen boos zijn, dan waarover ze boos zijn. Daarom is er nu  alsjeboosbent.nl
Daar schrijven de makers het volgende:
"Nederland is boos. Boos op elkaar, boos op zichzelf, boos op de wereld, op Den Haag, op normaal en niet normaal, of gewoon boos om boos te zijn. En boos zijn is soms best lekker. Maar wat levert het nou eigenlijk op? Met boosheid bouw je geen deltawerken, en versla je de Spanjaarden niet, of de Duitsers. Dat doe je samen, met daadkracht en doorzettingsvermogen."
Boos op elkaar, boos op zichzelf, boos op de wereld, op Den Haag, op normaal en niet normaal, of gewoon boos om boos te zijn.
En boos zijn is soms best lekker. Maar wat levert het nou eigenlijk op?
Met boosheid bouw je geen deltawerken, en versla je de Spanjaarden niet, of de Duitsers. Dat doe je samen, met daadkracht en doorzettingsvermogen.
De website geeft de komende weken 1001 tips van dingen die helpen als je boos bent. Zoals heel hard schreeuwen , tien keer achter elkaar de droomvlucht in , of de gracht in fietsen. Zo wil de website ervoor zorgen dat niemand op 15 maart boos het stemhokje in hoeft te gaan.
Heb je ook een goede tip om de burger te helpen met boosheid?  Dan kun je hem mailen naar 1001dingen@alsjeboosbent.nl
 
Foto: CC frankieleon

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Minoes2
Minoes23 mrt. 2017 - 4:52

Liever de boosheid in het stemhokje laten zien dan 4 lange jaren daarna zou ik zeggen. Spring dus in de gracht maar doe het vooral na het stemmen.

Minoes2
Minoes23 mrt. 2017 - 4:48

Vooral Joop. nl niet lezen zou ik zeggen ;)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen2 mrt. 2017 - 13:21

Tip 1; Als iemand boos is, help hem dan, verwijder hem/haar voorgoed uit de samenleving.

2 Reacties
DFVJGOP
DFVJGOP2 mrt. 2017 - 17:00

Wat insinueert u hier? Mensen die boos zijn, u doelt vast en zeker op andersdenkenden dan wel stemmers op een u onwelgevallige partij, moeten levenslang opgesloten of wellicht vermoord worden? U maakt weer eens duidelijk dat de ware fascisten ter linkerzijde marcheren.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen4 mrt. 2017 - 18:59

[U maakt weer eens duidelijk dat de ware fascisten ter linkerzijde marcheren.] Ik wordt hier in het algemeen voor rechts uitgemaakt maar ach, links op zijn tijd is ook wel weer leuk.

HarrieV2
HarrieV22 mrt. 2017 - 11:24

Hoe was het ook al weer. Ben je boos, pluk een roos, zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed. Was deze al lang vergeten, maar kwam zo maar weer naar boven nu ik dit las.

1 Reactie
Minoes2
Minoes23 mrt. 2017 - 4:50

Nooit vergeten. Zei het al tegen mijn kleindochtertje toen ze 3 was. Zij vond het prachtig, zeker als je er gevaren bij maakt! Gewoon tot 10 tellen helpt ook, soms een beetje langer.

JanVG2
JanVG22 mrt. 2017 - 11:04

De inleiding zegt: "soms lijkt er meer aandacht te zijn voor het feit dát mensen boos zijn, dan waarover ze boos zijn." ... om vervolgens een website te promoten die zich juist NIET met het waarom bezig houdt ....

msj_meijerink
msj_meijerink2 mrt. 2017 - 10:46

Boosheid is veelal de frustratie na de teleurstelling, als je niet verwezenlijkt wat je dacht te kunnen doen. Alleen wordt tegenwoordig, door de voorliefde van iedereen (de media voorop) voor het gebruik van 'grote woorden', ieder wissewasje opgeklopt tot mythische proporties: - Teleurstelling -> boosheid -> woede -> razernij - Kan niet -> onmogelijk gemaakt -> tegen gewerkt - Klein leed -> probleem -> ramp - Doelpunt tegen -> thuisfluiter - > nationale ramp

1 Reactie
Minoes2
Minoes24 mrt. 2017 - 12:32

Mensen worden ook boos als ze machteloos gemaakt worden, misbruikt of voor het karretje gespannen.