In goed gezelschap

Over In goed gezelschap

igg over
In januari 2012 kwamen de spelers van In Goed Gezelschap voor het eerst bij elkaar in het Betty Asfalt Theater in Amsterdam. Op initiatief van Sara Kroos werden collega's uit het cabaret en toneel bij elkaar getrommeld voor wat losse maandagavonden.

Het idee was in eerste instantie om zo nu en dan op een maandag bij elkaar te komen, al dan niet vooraangekondigd voor publiek, om samen te improviseren. Verschillende spelers waren te gast en alleen de aanwezigheid van Thomas van Luyn en Sara Kroos stond vast. Zij namen ook de presentatie op zich. Sommige spelers die te gast waren hadden al langer ervaring in improv, anderen stonden zo'n beruchte maandagavond voor het eerst zonder script of houvast.

In dat kleine theater ontstond het grotere idee om In Goed Gezelschap meer te laten zijn dan af en toe een maandag met bevriende collega's.

Presentator Klaas van Eerden: ‘Wat een feest was het om dit zooitje ongeregeld acht  afleveringen lang in banen proberen te leiden! Daarnaast was ik overigens ook levende lachband, want wat heb ik hard moeten lachen tijdens de opnames.’ Sara Kroos: ‘Improviseren is één van de leukste dingen om te doen, helemaal met deze mensen!’ Naast de vaste spelers en presentator is er iedere week een gastspeler. Dit seizoen zijn dat Kees Boot, Steyn de Leeuwe, Patrick Martens, Martijn Koning, Anuar, Rayen Panday en Fabian Jansen.